K bouřlivému rozvoji Spojených států druhé poloviny 19. století neodmyslitelně patří telegraf, kterému indiáni poeticky přezdívali „zpívající drát“. V době, kdy se odehrává náš příběh, telegraf téměř spojoval východní pobřeží USA se západním a zbývalo dokončit poslední úsek mezi Carson City v Nevadě a Omahou v Nebrasce. Při tom samozřejmě nemůže chybět hrdina Divokého západu Lucky Luke. Kromě něho se v komiksu objeví i další slavné postavy amerických dějin, jako jsou prezident Abraham Lincon a mormon Brigham Young.

V pořadí patnáctý svazek vydaný pod nakladatelstvím Egmont ČR, dle chronologického řazení se jedná o 46. svazek série.

Scénář
René Goscinny
Art
Maurice De Bevere (Morris)
Obálka
Maurice De Bevere (Morris)
Překlad
Edda Němcová
Žánry
humorný, western
ISBN/ISSN
978-80-252-0619-5 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 285 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Lucky Luke #46: Le fil qui chante (Dargaud, 1977)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.7.2016 11:07Lucky Luke: Zpívající drát
    Mimořádně vtipné, opravdu doufám, že jestli jednou budu mít děti a ty budou mít rády komiksy, budou začínat Goscinnym. Klišovité, nicméně pravdivé rčení o Asterixovi, který humornou formou a s nadsázkou učí děti historii, lze velmi dobře vztáhnout i na Luka.
  • sedw
    Další výborný díl. Je až neuvěřitelné, jak zábavně dokáží autoři pojmout album, ve kterém jde o "pouze" stavbu telegrafu. Na tento díl jsem se zpočátku moc netěšil, ale opět přetéká skvělými nápady a vtipy, takže mi nezbylo nic jiného, než se po celou dobu bavit. Moje srdeční záležitost.
  • KdG
    Velmi dobrej díl.
  • royan
    Další oddychovka z řady Lucky Luke, příjemné počtení před spaním.
821