Koupit
Léto na opuštěné pláži... slunce, surf, krásné holky... a nesmělý, zamilovaný králík. Komiksová novela nejtalentovanějšího německého autora Mawila vychází po USA, Španělsku a Francii také česky.

Náklad: 2000 ks

Scénář
Markus Witzel (Mawil)
Art
Markus Witzel (Mawil)
Obálka
Markus Witzel (Mawil)
Překlad
Tomáš Chlud
ISBN/ISSN
978-80-904234-1-1 (Tomáš Chlud - Sýpka)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 215 mm
Tisk
černobílý
Váha
300 g
Stran
80
Cena
190 Kč
Originál
Strand Safari ()
  • Norri
    Norri mecenáš24.10.2021 23:44Safari pláž
    Na Safari pláž jsem náhodou narazil na Comic-Conu. Prodávali to po padesáti korunách a mě to překvapilo hned ze dvou důvodů. Jednak na obálce byla polonahá surfařka a hlavně jsem vůbec netušil, že tady něco takového před dvanácti lety vyšlo. Jasné “must have”. A jsem nadmíru spokojený. Je to sice kraťoučká jednohubka na pár minut, ale zanechá to za sebou úžasnou melancholickou náladu. Je to jako komiks “Jedno obyčejný léto”, jen se staršími a odhalenějšími děvčaty a jedním mluvícím králíkem. Kresba je minimalistická, ale hrozně milá. Moc příjemná záležitost.
  • deefha
    deefha mecenáš6.10.2021 20:05Safari pláž
    Je to pěkňoučké, příjemně se to čte a trvá to asi pět minut - takže samá pozitiva :-)
  • Lobok257
    Lobok25721.12.2018 09:26Safari pláž
    Milé, nenásilné, hvězda navíc za "lehké erotyčno"
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš17.9.2016 22:22Safari pláž
    Dospělejší Flafík bez zbytečné psychologie a s důrazem na interakci mezi pozemšťankou (na Němku krásnou) a mimozemským králíkem. Svěží, příjemná jednohubka.
  • kaylin
    kaylin17.1.2014 15:36Safari pláž
    Ono když se nad tím zamyslíte, tak je to přece jen docela podivné, když si holka celkem rozumí s mluvícím králíkem, ale díky jeho vizáži se dostává do celkem zajímavých situací, které vytvářejí vtip tohoto komiksu. To je to hlavní, co si vás získá. Vtip a hezká poetika doplněná téměř neutichající hudbou, která na pláži pořád zní. Jenže všechno musí někdy skončit, a tak přichází na závěr celkem smutný konec, který ale Mawil výborně vypointoval a ukázal tak, že ten příběh má čím zaujmout. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/460-safari-plaz-60.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.8.2010 23:40Safari pláž
    To je o dost méně roztomilý králíček než Flafík a samotný příběh mě absolutně minul, nezaujal. Nezabránily tomu ani holky nahoře bez...
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin18.3.2010 17:20Safari pláž
    Kocour: Je to hrdina série kratších i delších příběhů, obvykle o vztazích, v jiných je i ve městě, hraje na piáno, atd... A skutečně se pak snáze dá prohlédnout autorova projekce do králíka... Vždyť je to spíš nejistej kluk než-li králík, podle toho jak se chová...
  • Kocour
    Kocour18.3.2010 14:25Safari pláž
    Přirovnání autora Mawila k Woody Allenovi na zadní straně přebalu značně pokulhává. Je snad hlavní hrdina králík jeho alter ego? To asi těžko. Brýle by tomu napovídaly, ale nesedí mi to - existuje snad nějaký byť sebemenší důvod, aby byl hlavní hrdina králík a ne člověk? A může králík flirtovat s holkama na pláži? Podle autora ano, ale do města už nesmí. Poradit si neumím ani s nemotivovanou nahotou. Díky ní to vypadá, jako by Safari Pláž mířila především na mužské náctileté čtenáře. Nevím jestli je to mnou, že tohle dílo neumím uchopit, nebo se jedná o chybu autora, ale připadá mi to, jako by Mawil nevěděl, co vlastně chce. Letní lehce erotický teen příběh, nebo dobrodružství králíka, kterého jsem zprvu považoval za mimozemšťana? Protože dohromady to prostě nejde. Co si z toho mám vzít? Co autor zamýšlel? Nevím. Neurazí, nenadchne, kresba pěkná. 50%.
  • Lenny
    Lenny mecenáš29.12.2009 20:22Safari pláž
    Mawil nijak nezaujal. Kresebně mi to moc nesedí a ani králík mi nepřijde moc sympatický. První bezeslovné eskapády postrádají své kouzlo (jako je to třeba u Gona či Mouchy) a náznaky děje přicházejí až s děvčaty. Leč nic závratného
  • willis
    willis14.9.2009 12:07Safari pláž
    Takový typický letní prázdninový příběh, autor nahradil předpokládaného hrdinu (mladého muže, typ loser) králíkem. Ten pak prožívá na pláži různé interakce s děvčaty. Nějak mně na začátku při prohlížení napadlo... Hele, mix Mouchy a Flafíka . Víceméně to klape, i když nic objevného. Možná by byla lepší nějaká kratší verze do nějakého sborníku, takhle těch 80 stran a 190 Kč je, i přes pravděpodobně malý náklad, celkem dost.
  • denny
    denny8.9.2009 21:45Safari pláž
    Asi jsem četl něco jiného než kolegové přede mnou a nebo jsem tentorkát úplně mimo. Děj šel úplně mimo mě a přišel mi slaboulinký. Trošku jako na šest stránek do doprovodnýho příběhu ve čtyřlístku. Kresba špatná až hrozná. Tohle mě opravdu neoslovilo.
  • Houbař
    Houbař mecenáš13.8.2009 21:07Safari pláž
    Další z mých kousků, které jsem koupil úplně "na blind." Kresba příjemná, děj taktéž. Spíš je to taková "pocitovka" a za chvilku jste u konce. Trošku mě zamrzela cena, protože u něčeho takového bych jí čekal tak o třetinu nižší.
    A králík je vysloveně sympaťák :)
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin31.7.2009 23:00Safari pláž
    Kresba se drží klasického Mawilova stylu,což je dobře,králíček je roztomilý,ale příběh dost neurčitý,zase je to hodně o domýšlení,líbila se mi pointa s kalhotkami nakonec.
  • BeeSee
  • andre
    andre mecenáš10.6.2009 07:49Safari pláž
    Tak jsem takový rozpolcený. Děj není špatný, ale myslím, že problém je v tom, že je zde kladen velký důraz na vizuální stránku, které ovšem silně podtrhává nohy pérovka v rastru. Tím pádem to celé působí tak nějak nevýrazně. A to je velká škoda. A ani se nedomnívám, že to byl autorův záměr, neboť i texty jsou v rastru, takže předpokládám nějakou chybku v předtiskové přípravě nebo nastavení ripu. Tak snad bude nějaké další vydání bez této skvrnky. .... Obálka parádní a pobavila mě pointa. ..... Příjmený rozjezd, který dává tušit slušný potenciál.
48111