• Walome
    Walome mecenáš5.4. 11:40Pindárna
    Zack: :D okej
  • S4TW
    S4TW5.4. 11:34Sběratelský klub
    josekan55: 4k za kus, to je do příjemna! To jsou tam nějaké kousky, co už mají hodnotu 10k?
  • Zack
    Zack admin5.4. 11:32Pindárna
    Walome: 💩
  • Walome
    Walome mecenáš5.4. 11:12Pindárna
    TonyT: ono celkově ty nadšený reakce jsou taková zajímavá věc - já teď narazil na nějakou prodejnu kávy a ty lidi jim tam psali to samé co lidi píšou pod CC, jak jsou dotyční úžasní a jak jim rádi narvou ty peníze do krku. Ale je to prostě podnikání. Je to obchod. Pokud zítra ta pražírna zavře, tak do týdne na ni lidi zapomenou. Nebo když se podíváš na lidi co se bijou do krve (na internetu) třeba za apple. Sám mám apple věci ale prostě je to korporát, kterýmu házím peníze protože se mi líběj ty výrobky, ale žádný emoce k tomu nemám. Jen jsem rád že to funguje a jak to vypadá.

    No tím jsem chtěl sáhodlouze říct, že podobný reakce mi taky přijdou legrační. Ale třeba to těm podnikatelům dělá radost :)

    Alfi: protože to tady neumí emojis
  • josekan55
  • Alfi
    Alfi4.4. 21:45Pindárna
    Walome: proč je Soulbringer méně než 3?
  • Norri
    Norri mecenáš4.4. 21:37Srazy, cony, festivaly
    Já tam budu v pátek a sobotu.
  • Montiseus
    Montiseus4.4. 21:23Pindárna
    „Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty kolosálky a pořadovky zakázala“ - Věra Pohlová, 72 let, důchodkyně
  • damacon
    damacon4.4. 20:52Pindárna
    Zakázat kolosálky, nebude je kupovat nikdo a hotovo
  • mcleek
    mcleek4.4. 20:13Pindárna
    S tím, že se to blbě čte, zcela souhlasím. A proto téměř žádnou kolosálku nekupuju, děkuju pěkně, fujtajks vespolek...
  • deefha
    deefha mecenáš4.4. 20:03Pindárna
    Já nevím, ty kolosálky mi přijdou děsně nepraktický. Blbě se to čte i skladuje. A je to drahý :-P
  • TonyT
    TonyT4.4. 19:41Pindárna
    Když už jsem nakousl Goona tam bych koupil kolosálku bez řečí hned...
  • Mr.Plysh
    Mr.Plysh4.4. 19:39Pindárna
    soulbringer: tohle je presne ten prispevek, kterym bych dal palec nahoru :D
  • TonyT
    TonyT4.4. 19:38Pindárna
    Walome - se ti to mluví, ty máš info z první ruky, ty už jsi něco jako rodinný přítel v CC :-)
    Ale vážně já jsem rád za všechny nakladatele u nás a každý má něco. Je ovšem pravda, že nad onanistickými reakcemi nadšených skalních fanoušků Comics Centra kroutím hlavou, vždyť to je nelidský :-) . Nebo ze mě mluví tichá závist, jelikož takového nadšení již nejsem schopen. Ovšem to si nemyslím jelikož je fakt, že jejich sólo knihy nebo novinky mě moc neberou už tak poslední dva roky. Ale pořád mají Conana a Hellboy universum, které se sice veze v průměru pěkně dlouho ( což není jejich chyba) takže za mě dobrý. A možná, možná bude i ten Goon.
  • Walome
    Walome mecenáš4.4. 19:16Pindárna
    soulbringer: < 3 < 3
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš4.4. 18:13Pindárna
    já už se do toho folkloru kolem cen a cenotvorby nechtěl nějak zapojovat (poté, co jsem sežral ten popcorn), ale přeci jen připomenu telegraficky, co už jsem tu psával:

    - cenotvorba je alfa & omega každého vydavatelství, většinou to nedělají první den a snaží se, aby se ta cena střetla s poptávkou;
    - z behaviorální ekonomie víme, že vysoká cena může motivovat a také odrazovat (lidi mimo cílovku). A tak je to správné, legitimní a v pořádku;
    - většina vydavatelství segmentuje a zná svou cílovou skupinu, takže se snaží uspokojit jejich potřeby za maximálně možnou cenu;
    - není vydavatelství, které by mělo 100% úspěšnost a každé vám řekne, že (nejen) u komiksů mají na skladě dost kousků a nebo naopak se jim zaprášilo od cesty a teď musej zvažovat dotisk..;
    - ČR je pidi trh - fakt nelze srovnávat s anglicky mluvícími zeměmi či Polskem, které je 4x větší než my. Respektive maj 4x levnější ceny? úplně si nemyslím, Time.
    - deset lidí, co tady tu a tam přispějou, jsou pidi bublina, jejichž vypovídající hodnota je značně omezená - vydavatelé mohou sondovat sentiment hardcore jádra divnolidí z CDB, ale imho tomu daj asi patřičnou proporci
    - pro nákup i prodej existuje mnoho různorodých důvodů a každý máme své vlastní žebžíčky i priority - vnímání krásy, umění či "nízkopudové" generování zisku jsou legitimní a v pořádku
    - je zcela legitimní a v pořádku o cenách diskutovat, posuzovat, vnášet pochyby a obracet se na vydavatele (ostatně fórum je to od toho)
    - je zcela legitimní a v pořádku, když tu napíšete, že něco má přemrštěnou cenu, ale je tak trochu argumentační faul, když vám hned někdo vynadá "tak si to nekupuj", "není to pro tebe" (pač ani jedno nemusí být nutně pravda)
    - zákazníci i customer support jsou jen lidé - a díky tomu existuje spousta super historek o banech nejen na sockách :) To, že některý lidi komunikují jako kr*téni je holt už taková člověčinka, jen v internetové době na to člověk narazí na každém rohu.
    - buďme rádi za rozmanitost konkurence, za to, že tu pořád existuje CC, Crew, BB, Argo, ale taky Tristero, MB, Vybíral atd. ... pač já pamatuju doby, kdy jsem si za bolševika chtěl jako dítko koupit Spidermena a víte jak to asi dopadlo :)

    Kapitán Zřejmák děkuje za pozornost.
  • yogi
    yogi4.4. 17:51Pindárna
    seneke : ale zase věci které jsou nějakým způsobem blbé až to bolí bývají často zábavnější než komiksy, které sice úplně blbé nejsou, ale ani ničím zajímavé, tváří se jako bůhvíco a mají 800 stran.
  • seneke
    seneke mecenáš4.4. 17:33Pindárna
    Yogi: Každý má tu "čáru" jinak. Četl jsem superhrdiny, webkomiksy, komiksy načmárané v Microsoft Paint, pornokomiksy, které byly jenom o tom, jak na to hupsli a šmajchlovali se, ale kdybych měl vybrat komiks. Komiks, který jsem fakt musel číst násilím, tak mám jenom jeden. Samurai 8 od autora Naruta. Dobrotivý Bože!!! Bylo to, jako kdyby Kišimoto upadl na schodech a vzal hlavou každý schod. Jestli chcete totálně bezmyšlenkovitou Shónen sračku, tak vřele doporučuji.
  • Gmork
    Gmork4.4. 16:38Pindárna
    No, asi se shodneme, že Teror se Millerovi moc nevyvedl. Jinak se ale zase mýlíš, všechno co si já kupuji jsou vrcholná díla, nebál bych se to označit přímo za veledíla.:)
  • yogi
    yogi4.4. 16:31Pindárna
    A kdo to určí , co je špatný komiks? Mně většina věcí co kupuješ přijde jako ptákovina, jak má někdo špičaté uši , už objednáváš, ale kupuj si co chceš, jsou to tvoje prachy. Komiksy od MB mi nepřijdou nijak vyjímečné, ale asi mám jiný vkus než zdejší hlasitá většina. A podobných věcí jsou třeba v Londýně na krámě tuny. Krásné jou třeba knížky z Baobabu a od podobných nadšenců, jsou to autorské věci, vždy něčím jiným originální. A ani nemají parcelární lak.
  • Walome
    Walome mecenáš4.4. 16:25Pindárna
    Gmork:

    "Co nastane, až i z této sekty začnou lidi odpadat" - přestanou vydávat kolosálky, to je velice jednoduchý :D

    "Já dát za komiks dva a půl, tak si o něm zjistím první poslední." - no tak pro někoho 2500 není zas takový téma. Já chodím často po Praze 1 a taky nekroutím hlavou nad tím kolik tam stojí rolců a bentley, když já mám doma i30.
  • Gmork
    Gmork4.4. 16:24Pindárna
    Chtělo by to tu jejich oddanost vyzkoušet, ohlásit nějaký mimořádně špatný komiks, třeba Teror ve jménu víry. Vydat ho ve velkém formátu a chtít za to zase raketu. Docela by mě zajímalo, jestli by se ozvaly nějaké kritické hlasy. Nejspíš ne, vždyť je to kolosální Teror.
  • Nezbi
    Nezbi mecenáš4.4. 16:24Pindárna
    yogi: přesně :D...po vejplatě objednávám, už jen čekat na zásilkovnu, včera bylo pozdě...
  • yogi
    yogi4.4. 16:09Pindárna
    Nevidím rozdíl mezi příspěvky na fcb CC a MB. Je to samé - jak jste skvělí a úžasní, jdu se vysrat a hned objednávám, jsou to ty nejkrásnější knihy co jsem kdy viděl, koukejte už to mám doma ( plus příslušné foto), zítra jdu na poštu a tak dál furt dokola.Trochu á la Dolejte řediteli v devadesátkách.
    Ale upřímně zase, já na ty stránky vlezu jednou za uherák.
  • Gmork
    Gmork4.4. 15:48Pindárna
    yogi: Nezlob se na mě, ale některé příspěvky na jejich FB mi jako sekta připadají. Když uvážím, že ti lidi ani ten komiks neznají a je jim buřt v podstatě jakákoli cena. Chtělo by to semtam trochu kritického myšlení. Já dát za komiks dva a půl, tak si o něm zjistím první poslední.
  • damacon
    damacon4.4. 15:46Pindárna
    Slovo sekta jsem dal do uvozovek, neb jsem pouzil Gmorkuv vyraz
  • yogi
    yogi4.4. 15:36Pindárna
    Jestli tomu dobře rozumím , lidi co si koupí to co se vám nepozdává jsou sekta ( něco jako adamité v té pětce Dívčí války), lidi co kupují věci od Vybírala či MB jsou gurmáni s vybraným vkusem. A pak jsou tu ti od studia Lain a to je už úplně jiný level.
  • Gmork
    Gmork4.4. 15:25Pindárna
    Jinak si chci letos tisknout to Last of Us part III. a už jsem si naťukl pár tiskáren a jsem mile překvapen. U vázané 300 stránkové knihy v pevných deskách ve formátu 170x240 se dá krásně vejít pod tisícovku. Cena rapidně klesá s počtem knih, plánuju jich dvacet. Ale není žádný problém vyrobit jen jeden kus. Přitom se dá skvěle pohrát s výslednou podobou obálky, laminací
    a dalšími věcmi. Pole možností je vskutku obsáhlé. Jsem připraven do výroby investovat 20 až 30 tisíc. Nemůžu se dočkat, až to budu držet v ruce.
  • Gmork
    Gmork4.4. 14:28Pindárna
    Na druhou stranu je fakt, že tisk teď podražil. V březnu jsem si tiskl nějaké evropské fantasy a cena šla nahoru jak u barevného, tak černobílého tisku. Nevím, jestli už se srovnala cena papíru.
  • seneke
    seneke mecenáš4.4. 14:25Pindárna
    Gmork: Víceméně popisuješ vydávání superhrdinských komiksů.
  • damacon
    damacon4.4. 14:23Pindárna
    Gmork: Už dost let jim to vychází :) Na české poměry má tahle "sekta" členů víc než dost. Určitě dost na to, aby prodali stovky kusů (třetí Conan kolosální měl pořadovku jednou na bazaru 1100+). Když si k tomu připočteš tu přirážku, protože ne obyč velkoformát, ale Kolosálka, tak to vůbec krátkozraké nebude, ba naopak.

    Na druhou stranu já CC děkuju za Měsíční stín, Klece, Prsten Nibelungův nebo Arkwrighty. A budu zase nasranej až kolosálku A. Integral překlopí do megakolosálky i s posledním dílem Arkwrighta.
  • Gmork
    Gmork4.4. 14:13Pindárna
    damacon: Vcelku je mi to jedno, od CC si knihy víceméně nekupuji, naposledy Baladu pro Sofii. Ale tohle mi přijde jako cesta do pekel, vydávat pár knih pro sektu nejvěrnějších. Co nastane, až i z této sekty začnou lidi odpadat. Vím, že není žádná prdel tu vydávat komiksy, ale tohle je krátkozraké.
  • damacon
    damacon4.4. 14:06Pindárna
    Gmork: Bylo tady včera vysvětleno, když na to nemáš, tak to nekupuj. Tak se tím řídím. Na FB CC si jeden adept dovolil argumentovat konkurencí a kromě zvětšeného formátu mu bylo sděleno, že Frazetta a práva letí nahoru a samozřejmě to bude mít seznam přispěvatelů (což má konkurence taky) a tadáááá.... pořadové číslo. Knihu s pořadovým číslem chce každý přece.

    Těch poskrovnu kolosálek co doma mám, jsem jednou přečetl, ale v pravidelných intervalech se opakovaně dívám na stránku s pořadovým číslem. Většinou jako rituál před spaním. Je to prostě magnet.
  • TonyT
    TonyT4.4. 14:05Pindárna
    Gmork - to vypadá dobře
  • Wasseg10
    Wasseg104.4. 14:01Srazy, cony, festivaly
    Taky se chystám v sobotu
  • Gmork
    Gmork4.4. 13:54Pindárna
    Ještě malá otázka ohledně té cenotvorby, nedávno jsem dočetl historickou cihlu Král zhýralců, která má taky 460 stran, stála v přepočtu kolem tisícovky. Přičemž jsou obě nakladatelství stejně velká (no, Lit jsou menší) a vydávají v podobném nákladu. Tak mi vrtá hlavou, proč jedni chtějí litr a druzí dva a půl za téměř shodnou knihu... asi raději necháme tuhle otázku nezodpovězenou.
    https://lostintime.pl/sklep/komiksy/przygodowe/krol-rozpustnikow-ksiega-1/
  • damacon
    damacon4.4. 13:11Srazy, cony, festivaly
    kdo půjde smočit jazyky?
  • deefha
    deefha mecenáš4.4. 13:03Srazy, cony, festivaly
    Seru na vás, jdu domů :-) Resp. v sobotu na půlmaratón. Ale večer bych možná, kdyby někdo někam po náročném dni chtěl zajít, klidně zašel. Na pivo myslím.
  • faster86
    faster864.4. 12:53Srazy, cony, festivaly
    v sobotu tam naběhnu od desate tak max do 5 bych to videl
  • Ter
    Valon: ty vole moju ženu by jeblo. Ešteže má dcérka momentálne aj lepší program.
  • valon
    valon4.4. 12:06Srazy, cony, festivaly
    Co jsem pochopil, tak jsou to hlavně O2 pravidla. Ale tak nenaděláme, holt podpoříme jinde rozumnější akci a sem se podíváme tak za 5 let, až bude mít smysl dát jim to poloviční vstupné za někoho, kdo si druhý den nebude pamatovat, kde byl a co tam dělal :D
  • damacon
    damacon4.4. 11:57Srazy, cony, festivaly
    valon: Tak Praha není Vídeň, tady se to holt teprve učí :)
    Ale v roce 2024 nemít na takovýhle akci prostor pro mrňata a ještě chtít platit za ně vstupenku je dobrej hardcore.
  • valon
    valon4.4. 11:54Srazy, cony, festivaly
    Letos bohužel. Samotnému se mi nechce a abych mohl i se ženou, tak bychom museli vzít dítě a na to jsou tam nejhorší možná nastavená pravidla (ještě jí nebyl ani rok, museli bychom koupit poloviční vstupenku, nesmíme jí tam vzít dětskou výživu,...). Takže letos jenom do Vídně, tam jdou děti zadarmo a ještě tam jsou pro ně prostory, kde se o ně postarat :)
  • damacon
    damacon4.4. 11:13Srazy, cony, festivaly
    Já, jako každý rok, samozřejmě budu přítomen! :)
  • seneke
    seneke mecenáš4.4. 11:10Srazy, cony, festivaly
    Holoto komiksová, kdo všecko zavítá na Comic-Con?
  • Zack
    Zack admin4.4. 10:48Pindárna
    Uz s tim jdete do prdele. Dik.
  • Nezbi
    Nezbi mecenáš4.4. 10:34Art
    soulbringer: určitě by ti slušely na zdi! :D
  • Walome
    Walome mecenáš4.4. 10:33Pindárna
    damacon: jasně, ale to jsme tehdy nemohli při tý pofidérní kampani vědět. Ale máš pravdu, napsal jsem to blbě.
  • seneke
    seneke mecenáš4.4. 10:30Pindárna
    Yogi: Bylo to zhruba nějak takhle? :D
    https://www.youtube.com/watch?v=dESfHIB4r9E&ab_channel=Jack
  • damacon
    damacon4.4. 10:29Pindárna
    Walome: "okrádá potenciální zákazníky" ve finále nikdo nikoho neokradl ne? Kaplan vyšel, každej, kdo ho měl dostat, dostal.

    Začátky byly divoký, ale dneska, po selekci ve stylu "nešikovný maso musí pryč" si FŠ jede docela na dobrý vlně. Klobouk dolu.