Prvním hrdinou stříbrného věku Marvelu je Reed Richards alias Mr. Fantastic. Vesmírné paprsky proměnily tohoto geniálního vynálezce a „natahovacího" hrdinu v legendu.

Stan Lee a Jack Kirby začínají komiksem Silver Age! Přidejte se k Mr. Fantasticovi na jeho cestě vznikajícím vesmírem Marvelu, v němž se musí utkat se zlomyslným Mole Manem. Pak se vrátíme do chvíle, kdy Reeda dožene jeho vlastní brilantní mysl, která chce nastolit technologický teror. Jak je to možné? Uvidíte, neboť Mark Waid a Mike Wieringo vám představí Citlivku!

Obsahuje příběhy:
Fantastic Four
Citlivka

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Fantastic Four (Vol. 1) #1 a Fantastic Four (Vol. 3) #60-64


Scénář
Stan Lee, Mark Waid
Art
Jack Kirby, Mike Wieringo
Ink
Karl Kesel, George Klein, Christopher Rule
Barvy
Stan Goldberg (Stan G), Paul Mounts
Obálka
Richard Isanove, Karl Kesel, Mike Wieringo
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Martina Dari Antonínová, Petr Novotný, Martina Zvolská
Redakce
Alena Mikulíková, Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
586 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
Fantastic Four: Sentient (Marvel Comics, 1961, 2002)
  • ludek.n
    Zakladatel a vůdčí osobnost Fantastic Four Reed Richards je jednoznačně nejvzdělanější postavou marvelovského vesmíru a jeho neutuchající motivace žene motory Fantastické čtyřky stále vpřed. Je vědcem, hrdinou, manželem i otcem a věří, že věda nezná překážky, jež by se nedaly překonat. Problémy proto řeší více rozumem, než silou svých svalů. Ještě předtím než nám Mark Waid a Mike Wieringo naservírují svůj pětidílný opus Citlivka, seznámí nás Stan Lee a Jack Kirby s tím, jak to všechno začalo a jak se Fantastic Four vypořádali se svým prvním případem. Po eliminaci Molemana přeskočíme čtyři desetiletí a společně s PR manažerem panem Shertzerem se vydáme zmapovat život rodiny Reeda a Sue Richardsonových a jejich přátel Bena Grimma a Johnyho Storma. Pravdou je, že Waidův scénář se prodírá vpřed poněkud trhavým způsobem a nejednou mě vyhodil ze sedla, takže jsem se musel vrátit o několik panelů zpátky, abych se znovu chytil. A to i přesto, že samotný příběh je poměrně „civilní“ a nějaká ta zapeklitá akce hodná Fantastic Four se objeví až v úplném závěru. Tyhle výpadky hravě překlene precizní kresba Mike Wieringa, která je prostě úchvatná a když nic jiného, člověk se alespoň může kochat tím, co tenhle chlápek s tužkou dokáže.
  • Moon
    První sešit o vzniku FF je už pořádné retro a né každý to zkousne.
    Co se týče hlavní příběhové linky tak neurazí a je celkem svižná a zábavná. Je tu celkem dobrý konec, což bývá poslední dobou docela vzácné.
  • hroubek
    Jsem spokojený, ale čekal jsem to o trochu lepší. Původní sešit o vzniku Fantastic Four už jsem četl, přesto mi nedělalo problém si to znovu zopakovat. Co se týče hlavní dějové linky, tak ta je zábavná a má spoustu dobrých a silných momentů(ten nejsilnější přijde na konci prvního a posledního sešitu). Problém mám s příběhem. Ten není špatný, jen mi přišel takový obyčejný. Prostě je to celé nadprůměrné, vypadá to dobře a je to celkem i zajímavé, jen si z toho skoro nic neodnesu a za pár měsíců si na to ani nevzpomenu. Což, je ve výsledku velká škoda, jelikož ten potenciál zde byl. Nicméně pořád jde o fajn komiks, který neurazí.
23123
  • lantan1
    Úvodník a hlavní příběh této knihy je přeložen velmi podivně (kostrbaté, nesmyslné věty ... musel jsem to číst několikrát znovu po sobě a přesto mi to místy nedávalo smysl). Překlad kdy Reed hraje s Franklinem Magic: the gathering už je jen taková třešnička (z Quirionských elfů se stává jakýsi Quirionský Elvis). Podle předchozích minel v komiksovém výběru Spider-mana mám podezření, že se jedná o pána Petra Novotného. Doufám, že se ho co nejdřív zbaví, nebo aspoň že redakce bude dělat svou práci - např v tomto čísle se setkáme s Van Alenovým beltem a později s Van Alenovými radiačními prstenci (knihu překládali tři lidé...)