Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Aby zachránila náš svět, musí zachránit ten jejich… Po všem, co prožila v předchozích dvou dílech, se Emily dozvídá, že síla, která ohrožuje říši Alledia, může zničit i její domov. Tajemný Leon Rudovous vede Emily, Navina a jejich výpravu do ztraceného města Cielis, které se má údajně nacházet vysoko v oblacích. Proti nim poprvé stane hrozivý lovec Gabilan, který by sám rád usedl na trůn. Hlas Amuletu zároveň našeptává Emily čím dál nebezpečnější myšlenky a k výpravě se přidává Trellis, syn elfího krále. Je překvapivým spojencem, nebo budoucím zrádcem?

Autor Kazu Kibuishi rozdělil svou fantasy Amulet na tři pomyslné trilogie.

Scénář
Kazuhiro Kibuishi (Kazu)
Art
Kazuhiro Kibuishi (Kazu)
Barvy
Kazuhiro Kibuishi (Kazu)
Obálka
Kazuhiro Kibuishi (Kazu)
Překlad
Michal Prokop
Redakce
Lukáš Růžička
Žánry
dětský, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7432-946-3 (Paseka)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
152 x 230 x 19 mm
Tisk
barevný
Váha
572 g
Stran
208
Cena
329 Kč
Originál
Amulet #03: The Cloud Searchers (Graphix - Scholastic Inc., 2010)
  • perak
    Za mne asi dosud nejlepší díl. Tolik fantazie, které se zde vejde do jedné knihy (a mnohdy jde o skvělý nápad, jenž je využit jen okrajově) se ne vždy vidí. Vyprávění není komplikované, takže rychle ubíhá a naši hrdinové jdou z jednoho dobrodružství do druhého. Vše doprovázeno pěknou kresbou. Jedna z nejlepších dětských komiksových sérií.
  • Kapis
    Kapis mecenáš17.6.2019 11:11Amulet #03: Výprava v oblacích
    Je osvěžující taky vidět Elfy jednou jako krvežíznivá zabijácká monstra s maniakálními pohledy a ostrými zuby a ne jen jako éterická téměř průhledná stvoření se zasněnými pohledy. I když jak už víme po přečtení této knihy, sami si za to asi nemohou a na konci této ságy zas budou beztak poletovat jak buzíčci po rozkvetlých loukách s motýlky:)

    Kniha je opět nabitá nepřebernou fantazií a autorovými nápady, kdy nenechává hrdinům ani chvíli na oddech, pomaličku odkrývá temné detaily, ale přese všechna protivenství mi tentokráte přišlo, že jde hrdinům všechno tak nějak samo. Aspekt starostlivé maminky přidává do příběhu zase trochu jinou rovinu a jo, já jsem pro-rodinný typ, takže by se mohlo zdát, že tam mamka své děti brzdí, ale mě to tam dává smysl. Kresba je stále jednoduchá, srozumitelná, takže čtení se nebrzdí hledáním detailů, které by dávaly smysl až po dvaceti stranách - pro děti ideální. Příběh se opět posunul o sto tisíc mil dále, nějaké opakovačky prostředí se tu nedějí - vše je pořád nové a atraktivní. Těším se, kam bude příběh pokračovat dále, myslím, že tak idylické to v tom městě v oblacích nebude.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš26.5.2019 21:10Amulet #03: Výprava v oblacích
    Třetí díl mi přišel takový svižnější, četlo se mi to lépe. Možná je to tím, že jako čtenář jsem už najel na vyprávěcí styl a nenechal se zdržovat věcmi okolo. Myslím, že série se dobře rozjela a určitě budu pokračovat dál.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.5.2019 22:59Amulet #03: Výprava v oblacích
    Tady to secvaklo, že už musím dát 5 hvězd. Skvělé a skvělé. Ty detaily a celý svět mě tak krásně vtáhl a ta logika mezi jednotlivými prvky je až neuvěřitelná, kam až fantazie autora sahá. Do toho si to celé dělá sám. Mám rád příběhy typu paralela s naším světem, ale s vlastními fyzikálními zákony, aniž by to něčemu vadilo. Narnie, Zlatý kompas, Amulet a ještě komiks Tellos je přesně ten styl příběhů, který sem dnes do tohoto světa patří. Klasické příběhy už mají na sobě jistý prach nostalgie a chce to i něco nového. tady to máme a už aby to vyšlo vcelku.
    BTW zkuste opravdu komiks Tellos od Todda Dezago a Mikea Wieringa (čest jeho památce). Vynikající a Amulet je mu dost podobný, i když více "dětský" (ale jenom co se stylu vyprávění týče, jinak je to dostatečně přesahové).
  • Norri
    Norri mecenáš1.5.2019 12:27Amulet #03: Výprava v oblacích
    Sám bych si to nekoupil a tak výhra tady na ComicsDB byla skvělou příležitostí, podívat se tomu na zoubek. Na první i druhý pohled je zřejmé, že tohle je série pro děti. Odpovídá tomu jak kresba, tak i děj a dialogy. Hodnotím pouze třetí díl a tak mi chybí patřičný kontext, ale i tak je snadné dostat se do děje a pochopit, o co v příběhu jde. Dialogy jsou jednoduché, bez jakýchkoliv narážek a zrádných vtípků, a ukazují jak morální chování hrdinů, tak i amorální chování padouchů. Zároveň nesou poselství o rodině a o překonávání těžkých životních situací. Kresba je tak nějak dětsky pěkná - nekomplikovaná kresba plná fantazie, která není přeplácaná detaily a má pěkné barvy. Celostránkové obrázky jsou vážně pěkné, až epické! Hodnotím to jako knihu pro děti.
  • cyboy
    cyboy mecenáš26.3.2019 13:06Amulet #03: Výprava v oblacích
    Treti dil se nese ve volnejsim tempu, ale porad to bavi a deti jsou z toho u vytrzeni. Skoda, ze to Paseka nevydava po dvou dilech (jako v pripade 1. a 2. dilu).
    80%
810