Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Zdá se, že celé Tokio zaměstnává jediná otázka – kde je doktor Kanó? Bývalého patologa ÚPG nehledá jen Kaneki a jeho přátelé, ale též ghúlové z organizace Aogiri a všudypřítomné Holubice. V cestě jim však nestojí jen nedostatek informací, ale též doktorovy osobní strážkyně, se kterými nejsou žádné žerty...

Scénář
Sui Ishida
Art
Sui Ishida
Obálka
Sui Ishida
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
detektivka, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-519-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
250 g
Stran
204
Cena
199 Kč
Originál
Tokyo Ghoul #10 (Shueisha Inc., 2014)
  • Fort
    Fort31.1.2023 10:18Tokijský ghúl #10
    Lepší čtení než předešlé díly, tempo pěkně odsypá a vypadá to na pořádnou melu, která by mohla uklidit pár charakterů a ještě více přitopit pod kotlem.
  • Fry
    Fry admin10.8.2020 23:41Tokijský ghúl #10
    Tokijský ghúl #10 - Co tak koukám na komentáře pode mnou, tak asi půjdu proti proudu, jelikož mi aktuální vývoj série přijde více než jen uspokojivý. Oproti první části série totiž zápletku sledujeme hned ze tří různých pohledů, vedle čehož má každá postava za sebou schované ještě nějaké to tajemství k jehož odhalení teprve dojde. Navíc ono zachování dějové kontinuity propojené právě se střídáním pohledů stále zvyšuje na mém zájmu a ač přeji Kenu Kanekimu uspokojivé vítězství, své sympatie u mě má i Amonův vyšetřovací tým z ÚPG ... Za mě 5*!
  • Netorack
    Netorack15.1.2020 11:13Tokijský ghúl #10
    // Společný komentář ke všem dílům. Obsahuje lehounké SPOILERY //
    Na sérii jsem se vcelku těšil (námět super, prvotní zápletka taky) a vcelku to i vypadalo dobře, ale podle mě se to zase dostalo do té typické mangové rozplizlosti, kdy se kupí stránky, kapitoly a celé knihy a zas tak moc se toho neuděje. Pořád souboje na život a na smrt, ale nakonec se stejně oba válečníci rozlezou každý do své zotavovny. Komentáře zde na comicsdb jsem si četl až po přečtení celé série, takže ten názor, že souboje jsou strašně nepřehledné, jsem si vytvořil sám. Šlo to až tak daleko, že některé kratší souboje jsem prostě přeletěl očima a až na konci jsem se z bublin snažil vydedukovat, co kdo komu udělal. Úplně to křičí třeba v porovnání s Gantz, kde jsou klidně za kapitolu dvě citoslovce a tři výkřiky, ale člověk prostě ví, co se komu stalo.
    Další věc, co mě žrala, jsou ty betlémy postav, chvílemi to vypadá, že se autor rozkračuje k sáze minimálně rozsahu Hry o trůny. A ten konec nekonec... aspoň trochu zakončení si těch čtrnáct knih zasloužilo. Dávám všem dílům tři hvězdy, těm, které mě zaujaly trochu více (1, 7, 8) pak čtyři.
  • Plocan
    Plocan31.3.2019 12:49Tokijský ghúl #10
    Išida trošku šachuje s žánry a mě to neskutečně baví! Skvělý mix béčkových hororů, detektivky a temného fantasy je přesně to, čeho jsem se v tomto díle dosytosti dočkal. Tentokrát je inspektorská dějová linka dost upozadněná na úkor Kanekiho a jeho party pátrajících po doktoru Kanóovi. „Strašidelný dům“ plný experimentů se mi líbil a kresba je v tomto díle obzvlášť vydařená (stránky s názvy kapitol jsou skvělé a stínování u dvoustran je zkrátka pastva pro oči. Souboje jsem tentokrát už nevnímal jako tak nepřehledné, ačkoliv by se pořád dalo co zlepšovat. Jediné, co bych tomuto dílu vytkl (ostatně jako téměř každému dílu, který čtu), je dále se zvyšující počet vedlejších postav. Přestávám totiž věřit tomu, že Išida dokáže v posledních dílech uspokojivě uzavřít všechny jejich příběhy. Třeba mě ale překvapí. V každém případě se mi líbí větší role Hideho, těším se shledání s novým Kanekim - doufám, že k němu v nejbližších dílech dojde a obecně Kanekiho další power up vypadá dost líbivě.

  • Toren
  • Mitsuko
    Mitsuko31.7.2018 12:07Tokijský ghúl #10
    Přijde mi, že Išida chce do svého příběhu narvat veškeré nápady, které se mu v hlavně kdy zrodily. Střídá žánry, mění se zápletky a já si tak nějak říkám, co je vlastně nějakou tou hlavní dějovou linkou? Pokud chtěl obsáhnout tolik různých motivů, měl se možná radši pustit do rozsáhlejšího projektu, takhle to sérii na celkové kvalitě trochu ubírá. Pořád skáčeme z jednoho na druhé a nějak mi chybí jakási celková provázanost. Mám teď trochu dilema kvůli hodnocení, protože volume jako takové bylo vlastně fajn, dost to odsýpalo a stránky mi mizely pod rukama, když to ale zařadím do celkového kontextu příběhu, dost to pokulhává.
    A postupné odhalování různých tajemství kolem pana Jošimury mi přijde trochu neohrabané a nedotažené.
    Plusové bodíky ale naopak dávám za stripy ,,když ikonky mluví” a za jednooká dvojčata, která mi přijdou jako super postavy. Místy mě taky pobavila nová postava Nakiho.
    4* s odřenýma ušima a to díky tomu, že samotné volume jako takové bylo vlastně zajímavé a nechci ho jako jediné ,,trestat” za problém samotné série.

    Edit: V porovnání s dalšími díly srážím hodnocení na 3*
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.7.2018 18:59Tokijský ghúl #10
    První půlkou knihy jsem se pronudil... pak to začalo být trochu zajímavé.

    Celkový dojem: 50%
  • p3tris
    p3tris16.6.2018 18:10Tokijský ghúl #10
    Išida už po několikáté mění žánr, tentokrát na klasický béčkový horor. Laboratoř doktora Kanóa je totiž typický strašidelný dům, včetně stěn z masa a mutantů, vyskakujících z temných stok. Oproti předchozímu dílu se dočkáme také podstatně více akce. Nevím, jestli je to pouze zvykem, ale tentokrát mi souboje přišly celkově přehlednější.
  • MrKulda
    MrKulda15.6.2018 13:58Tokijský ghúl #10
    Možná to je jen mnou, ale tenhle díl mi zatím připadal z celé série nejdětinštější. Tenhle problém jsem opravdu zaregistroval až zde, nicméně všechny ty rádoby vtipné hlášky, co ze sebe až přehnaně hloupí antagonisti chrlili, mě vůbec nebavili a připadalo mi, jako kdyby tohle psal úplně jiný autor. O dvojstránkách "Když ikonky mluví" se už vůbec nezmiňuji...
    Furt je to ale něco, za co maximálně strhnu jednu hvězdu, jelikož si uvědomuju, že takhle velký problém jsem s tím mohl mít možná jenom já, a navíc je to opravdu jen několik hlášek jedné vyloženě debilní postavy (ke které se ale bohužel někdy přidávalo i okolí), jinak jsem si tenhle akcí nabitý svazek zasazený v mysteriózním prostředí dost užil.
  • cyboy
    cyboy mecenáš11.6.2018 16:24Tokijský ghúl #10
    Asi s tim TG zacinam mit problem. Vlastne je mi uplne jedno, co se postavam deje a dej samotny me nechava naprosto chladnym. Porad si stojim za tim, ze tu vychazeji mnohem horsi mangy, jen me to nebavi. Dam tomu sanci jeste jeden dil a pokud se to nezmeni, tak se na TG asi vykaslu.
    65%
31110