Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Největší hrdinové světa...
Poprvé společně!

Je to úsvit nové éry.
Superhrdinové - jako například Superman v Metropolisu nebo záhadný Batman v Gothamu - jsou pro svět něčím novým a děsivým. Když však série podivných útoků rozpoutá hrozbu, která na Zem přichází z jiného světa, musí tito hrdinové spojit své síly... pokud se budou schopni vzájemně snést!

Superman. Batman. Wonder Woman. Green Lantern. Flash. Aquaman. Cyborg.

I když jsou mladí a nezkušení, neomalení a namyšlení, každý z nich je v boji dobra se zlem mocnou silou. Společně jsou možná tím jediným, co může zabránit mimozemskému vojenskému vůdci Darkseidovi obsadit Zemi. Společně... se stanou Ligou spravedlnosti!

Obsahuje sešity série Justice League (New 52) #1-6 (srpen 2011 - únor 2012)

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Geoff Johns
Art
Carlos D'Anda, Jim Lee
Ink
Matt Banning (Batt), Sandra Hope, Mark John Irwin, Joe Weems, Scott Williams
Barvy
Tony Aviña, Gabriel A. Eltaeb (Gabe), Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Alex Sinclair
Obálka
Jim Lee, Alex Sinclair, Scott Williams
Lettering
Nikola Žogliková
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-395-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
168 x 258 x 17 mm
Tisk
barevný
Stran
192
Náklad
500ks
Cena
599 Kč
Originál
Justice League #01: Origin (DC Comics, 2012)
Varianty
Liga spravedlnosti #01: Počátek (paperback) (2013)
Liga spravedlnosti #01: Počátek (pevná vazba) (2013)
Liga spravedlnosti #01: Počátek (limitovaná edice 52ks) (2013)
  • mAGiic
    Taková klasická týmovka, akorát je v podstatě originem v restartovaném univerzu NEW 52, kdy se nesourodá parta superhrdinů musí spojit proti Darkseidovi, příběh Geoffa Johnse asi ničím nepřekvapí, kresba Jima Lee je asi hlavním plusem tohohle booku. Green Lantern je neskutečný douche. 3*
  • Palebras
    Hodně dobře zvládnutý rozjezd Ligy spravedlnosti v podání Geoffa Johnse. Příběhově se nejedná o nic o čem by se ještě po letech povídalo, ale rozhodně to má svou kvalitu. Jak již název napovídá, jsme svědky zrození Ligy v plné parádě, kdy její schopnosti a dovednosti prověří samotný Darkseid. Tohoto záporáka mám rád, takže za něj palec nahoru. celkově všechno dobře odsýpá, akce střídá akci, sem tam se prohodí nějaký vtípek či narážka a čtenář nemá do konce absolutní šanci vydechnout. Kresba byla fajn a nemám k ní výhrad. Pokud hledáte dobrou popkornovou zábavu, je Liga spravedlnosti: Počátek super volbou.
  • tom173
    Hlavně v tom nehledat nic složitého. Mainstream nejhrubšího zrna a jedna velká akční jízda. Jim Lee je superstar a temhle komiks je prostě pouze jeho krasojízda. Scénář je tu opravdu jenom proto aby Lee věděl v jakých pozicích vystavět své velkolepé kresby. Vím že jde o origin a Johns tady chtěl zdůraznit jak byli všichni hrdinové před JLA egoističtí a neuměli pracovat v týmu, ale třeba takový Green Lantern tu působí vyloženě jako kretén a docela out of character - přeci jenom je to pořád elitní pilot a ne jen bijec s 50 IQ, to mi trošku vadilo, stejně jako celkové klišé, že aby se hrdinové k něčemu dopracovali tak se nejdřív musí servat mezi sebou. V tomhle žánru by to asi ale nebylo fér řešit, komiks skvěle šlape a funguje jako perfektní úvod série.
  • Johny87
    JE TO SUPER. Toto byl můj první komiks, možná jsem neznal nějaké postavy. Přečetl jsem to hned a doporučuji, za mě johns umí.
  • Cinema Ranger
    Příjemné překvapení. Johns napsal smysluplný příběh a ke všemu mě bavil. Paráda. Doufám, že to bude v této kvalitě pokračovat. 75%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš26.8.2019 06:25Liga spravedlnosti #01: Počátek (paperback)
    Justice League ma zatiaľ ešte nikde nebavila, či som čítal komiks alebo videl film, všetko to bolo slabé. Tentokrát sa to znovu nemení. Kresbou je to ok, ale aj tak som od Jima Leeho čakal viac. Je to taký jeho štandard, niečo pekné a niečo ani nie. Scenár je jednoduchý a stojí na podpichovačkách medzi postavami a na veľkej bitke, ktorej však chýbali zaujímavejšie nápady. Dalo sa to prečítať, ale skôr som sa nudil ako bavil.
  • Lenka.Vílka
    ("Jaké máš ty vlastně schopnosti? Lítat neumíš." "Ne." "Nadlidská síla?" "Ne." "No tak moment...neříkej mi, že jsi jenom nějaký chlápek kostýmu netopýra! Děláš si ze mě legraci?")

    Úvodní scéna musí být akční! I když vám nedává smysl, na tom nezáleží. Prostě být musí. A musí obsahovat dialogy typu "vypadni z mého pískoviště", proto černej a zelenej se chovaj jako malý děti. Ale je sranda to pozorovat. Stále jsem čekala, až jeden zakopne, druhej se začne smát, ale u toho zakopne sám, a oba zachrání někdo další (pravděpodobně omylem, než mu dojde, že se vlastně taky chce prát). Ale teď vážně. Ještě se k nim přidá červenej a červenomodrej. Já mám začátky ráda. Když se ty dobrý rubou mezi sebou, když to jde vyřešit i jinak. Třeba si sednout a v klidu to probrat. Což by ale nebyla taková sranda a taky je tam moc kohoutů na najednou, takže by to asi nevyšlo. A aby to nebylo nudné, přiskočí princezna a jako vždy to rozčísne delfín. Jak už víme, Aquaman není trubka, ale je to řízek, jehož příchody vždy stojí za to.

    ("Kdo tady tomu velí? Hlasuji pro sebe.")

    Jo, a děj. Invaze, nově formovaná liga se tomu snaží zabránit, jedna rubanice za druhou. Nó...a to je tak nějak všechno. Ono by toho asi na jednoho bylo moc, je mi to jasný. Protože, o čem asi tak může být kniha, která má ve svém názvu slovo "počátek"? Hmm. Jo, bingo, další z dalších startů ligy. A víte co? Mě to bavilo. Machýrek a megaloman v jedné osobě Johns mě baví. Kdekoliv, kdykoliv. A k tomu kresba, která sice není ničím odlišná, ale zároveň je prostě dobrá. Jednu stránku budete číst dlouho. A potom se budete kochat. A všechno si to vychutnávat. Aby jste zvládli pochytat všechny vjemy. Je to barevný, občas mi oči předcházely (třeba 3D kresba. Tady jsem zjistila, že mi vadí ještě víc než 3D v pohybu), ale i tak nádherný. Nebo to prostě přečtěte s tím, že "dobrý a hezký". Já když se pro něco nadchnu jsem v tom svém pozitivizmu otravná.

    Co mě mrzelo a u prvních dílu bude mrzet vždy je prostě ten "faktor prvního dílu". Sice se něco dozvíte o postavách (proto si nemyslím, že je to zase tak úplně pro nové čtenáře, jak se píše zezadu knihy, protože origin si tady odbyde jenom Victor), ale nic víc. Takže pokud jste z jiné planety a nevíte nic o nikom z nich, udělejte mi radost a tohle nečtěte. Nejdřív si dejte něco jiného, ok? Protože tady není prostor na rozjímání. Tady se dávají dohromady. Takže vážně filozofický rozbor duše nečekejte. Není na to čas. Uvidíme v druhém dílu :)

    Začnu pár fakty. Mrzí mě, že jsem sérii nečetla před Válkou velké trojky. Bohužel. Ale plakat kvůli tomu nebudu. Budu plakat, pokud u nás nevyjdou další díly, protože v nich je moje vyvzdychané pokračování Války velké trojky. No, nějak mi datumy vydání nepřidávají víru :(
    Nebudu porovnávat s filmem, a přemýšlet nad tím, jestli je film podle komiksu nebo jestli to Geoff napsal "na zakázku", když vezmu v potaz velkou změnu v jeho kariéře v loňském roce. Dnes chci číst dobrý komiks místo řešení konspiračních teorií.

    Ale ještě trochu toho, co se nepovedlo...
    Počátek má (opět) problém s neokraji a přestože si (opět) chcete užít barevnou mainstreamovou kresbu, kvůli které jste si komiks koupili v tušení, že tam budou (opět) celostránkové a (opět) dvojstrankové kresby, kvůli vazbě (opět) utřete. Já vím, chytráci z vydavatelství asi jedou v teorii, že co nestojí přes litr, to nestojí za námahu vymazlit, že jo? To mě (opět) vážně naštvalo. A dost to snižuje kvalitu komiksu po technické stránce. Protože v komiksu si nekupujete jenom příběh, ale i ty blbý obrázky. A o okrajích by mohly vyprávět třeba Mýty. To jsou další a další detaily, které signalizují, že tohle je pro sice pro čtenáře náročného, aby v tom hnedal mouchy, ale zároveň pro konzumenta, který se chce jenom pobavit.

    Na konci je jako vždy pár alternativních obálek, přepis výslechu, skic, složky zaměstnanců a trochu záhadna ohledně díla Davida Gravese. Trochu nepřehledně poskládané, ale ok.
  • Hunter
    Johns v plné parádě. Jeden z nej scénáristů dc opět dokázal čím si tento post zasluhuje. Parádní čtivý origin Ligy navíc s totálně perfektní kresbou Leeho. K tomu nic netřeba dodávat. Kdo to ještě nemá tak napravit !
  • hroubek
    Mainstreamová lahůdka. Geoff Johns se s ničím nepáře a hned od první stránky nás vtáhne do akce, která pokračuje po celý komiks. V každém sešite naskočí do příběhu nový hrdina a na konci máme převyprávěný zrod Ligy spravedlnosti. A mě to hodně moc bavilo, i přestože jsem viděl několikrát animovaný film. Velmi mě potěšila kresba Jima Leeho, která je doslova pastvou pro oči a jeho dvoustránkové kresby bych si klidně nechal zarámovat. Komiks má velmi rychle tempo a na nějaký psychologický rozbor postav není čas. Nejvíce prostoru pak dostane čtveřice Batman - Green Lantern - Flash - Cyborg. Zbytek postav má své využití pro příběh, ale moc se o nich nedozvíme. Na seznámení s postavy z Ligy spravedlnosti to funguje skvěle a taky to skvěle vypadá, jen to mohlo být trochu propracovanější.
  • karl173
    karl173 mecenáš27.12.2017 15:35Liga spravedlnosti #01: Počátek (paperback)
    Pohodová akční jízda, která nabízí především skvělou kresbu a fajn dialogy. Příběhové je to bohužel jen taková oddychovka ukazující celý tým superhrdinů, ovšem hezky postupně. V podstatě až od Batmana po záporáka, zde není dostatek prostoru pro nějaké větší sblížení s postavou a podstata tohoto komiksu je opravdu jen představení týmu Ligy spravedlnosti. Doufám že v příštím díle se už dočkám také pořádného příběhu. Na rozjezd je ale tento komiks fajn. 75 %
  • PKD
    Nejslabší book od jinak skvělého Geoffa Johnse.
  • Fimi
    Fimi mecenáš20.10.2017 22:28Liga spravedlnosti #01: Počátek (paperback)
    Jako origin opravdu dobré, jak nemám rád Johnse, tak toto se mi líbilo, nebylo to tak absurdní jak Liga od Morrisona, kresba je perfektní i když někdy skutečně chaotická a nejde poznat o co jde...Ultimátní Darkseid tedy moc nepředvedl ale něco mi říká, že se vrátí. Prostě jako seznámení s Ligou je toto ideální komiks. Spokojenost
  • mike731
    Komiksový ekvivalent letních filmových blockbusterů. Je to fajn, u čtení se i bavíte, ale další den už si nevzpomenete, o čem to vlastně bylo.
  • mike731
    Komiksový ekvivalent letních filmových blockbusterů. Je to fajn, u čtení se i bavíte, ale další den už si nevzpomenete, o čem to vlastně bylo.
  • lemon_zobak
    Příjemná oddechovka který ničím neurazí ani nepřekvapí. Samozřejmě zde platí otázka jestli nám tohle u mainstreamu stačí.
  • JimmyII
    Tohle mě minulo - jeden z těch zapomenutelných superhrdinských komiksů, který nemá nic navíc, než solidní standard. Nepřekvapí.
  • sedw
    Vyloženě oddechovka s přiměřenou porcí humoru, velkou porcí akce a kresbou, která k superhrdinskému mainstreamu prostě sedně. Pokud člověk neočekává nějaký vysoce sofistikovaný děj, rozhodně mohu tento komiks doporučit. Postavy jsou napsané výborně a zejména popichování Batmana se mi velmi líbilo a příjemně kontrastovalo s touto vždy vážnou postavou.
  • J.T.honza
    Mám knížky Geoffa Johnse hodně rád, ale tady mě poprvé zklamal. Ten příběh je tak strašně moc průměrný, že jsem si u toho říkal, že takhle asi vypadá současný komiksový mainstream - předvídatelný příběh, stokrát omleté vtipy a krásně barevná, výrazná kresba. Místy mě napadalo, že bych to snad i já sám napsal líp. Příběh o seskládání Ligy jsem si teda představoval trochu líp, s větším důrazem na logiku a uvěřitelnost. Tenhle tříhvězdičkový prd v krásném balení ale nakonec i tak hodnotím za slabší čtyři hvězdy, protože přítomnost mnoha superhrdinů na malém prostoru, bonusy a vlastně celé to pozlátko kolem mi trochu pomohly zapomenout na to, že na tenhle book si za týden nevzpomenu.
  • Flash
    Flash mecenáš13.12.2014 01:35Liga spravedlnosti #01: Počátek (paperback)
    Graficky dokonalé dílo. Parádní týmovka. Postavy zde naskakujou do děje,téměř ihned,bez většího představování jednotlivých charakterů. A to je dobře,jelikož,je všechny tak nějak už známe. Děj odsejpá velice dynamicky. Téměř celý book se supráci mlátí. Hodně se mi zde líbila Wonder Woman i Aquaman.Na začátek série,aspoň pro mě,laťka hodně vysoko. Jsem zvědav jestli nám to vydrží v podobném tempu. Nejslabší asi poslední sešit . Ale i tak se držel v nadprůměru.
  • jh666
    Můj první svazek od DC, a první DC komiks, který jsem četl v češtině. Poprvé jsem byl nadšený, ale když jsem si přečetl něco dalšího musím hodnocení snížit. Pořád trvám na skvělé kresbě (dvoustrany!!!) a akce je dobrá. Ale šlo to asi líp.
  • TheWrecker
    Vizuálně hodně povedený komiks (Jim Lee je Bůh) a příběhem bych také neopovrhoval, ačkoli je sjednocení první trojice svým způsobem odfláknuté, stejně jako hlavní záporák Darkseid, který vůbec nedostává prostor, který by si zasloužil. Co je ještě odfláknuté, je finální souboj, chybí tam momenty které by dostaly všechny postavy do nebezpečí, aj. Nicméně, je to příjemné čtení, nic světoborného, ale ani nic, co by hned urazilo. Kresba Jima Lee je důvod, proč komiks hodnotím 4* hvězdičkami, jinak by měl komiks, co se týče celkem děravého příběhu, 3*.
  • Shpeckk
    Pokud máte rádi akci, u které nemusíte moc přemýšlet, ale o to víc se pobavíte, a která vás vtáhne do děje tak, že bez knihy nemůžete ani na záchod, tohle je jasná volba. Po prázdninách nás čeká Liga Spravedlnosti 2: Zrození zla. Už se nemůžu dočkat ;-)

    http://vlcibouda.net/bouda/komiks/461-skvela-sedmicka
  • yojimbo
    Liga spravedlnosti je jako hodně zvrácené fetišistické porno, které nezatěžuje hlubokým příběhem, různorodými lokacemi ani složitými dialogy a zvraty. Je to jedna dlouhá akce. Když už nějakou chvíli koukáte, jak si to rozdávají ti samí, objeví se náhle další svalovec v kostýmu s testosteronovou hláškou na rtech a přidá se do toho barevného elasťákového grupáče, kde je z nějakého podivného důvodu místo jen pro jednu ženu (s lasem, ehm). Kupodivu mi chyběl pocit epičnosti a osudovosti, hlavní padouch je trestuhodně nevyužit a postrádal jsem i závěrečný orgasmus, zato celostránkových panelů je tam až až.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3.2014 09:46Liga spravedlnosti #01: Počátek (paperback)
    Aneb jak se dá se stejným námětem pracovat zcela jinak. Grant Morrison ve svých snahách o rádobyepický scénář plný vesmírných chujovin, zmatků a nezábavnosti, mi JLA značně znechutil. Pak se mi dostane do ruky tato jednoduchá kniha a člověk musí Geoffa pochválit. Jak už jsem někde říkal, pokud nejste zrovna nadaný Bendis, tyhlety mainstream komiksy je často nejlepší dělat přímočaře, jednoduše. A ono to funguje. Příběh skutečně nenabízí žádnou velkou přidanou hodnotu, ale je to stále "jen" komiks o superhrdinech. Navíc je parádně nakreslen a dialogy jsou místy hrozně vtipné.

    Celkový dojem: 80%
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš28.11.2013 21:47Liga spravedlnosti #01: Počátek (paperback)
    Čistý priemer. Nenápaditý, tuctový scénar. Občas dobrá hláška. Veľmi pekne kreslené. Ale scénaristicky tak pre 15-ročných.
  • Lenny
    Nadprůměrný superhrdinský mainstream a zároveň perfektní kniha, pokud chcete začít se superhrdiny od DC a nevíte kde. Akce, vztahy mezi postavami a kresba fungují na jedničku a než se člověk naděje, je konec. Docela bych si přečetl solovou WW a Aquamana.

    Recenze od 42:10 http://www.mixcloud.com/ondrakral52/komiksov%C3%A9-bubliny-5-23-11-batman-vader-hellboy-ast%C3%A9rix-a-spol/
  • kaylin
    Pro mě je tenhle komiks klasickým mainstreamem, který nemám moc co nabídnout navíc. Ano, dostanete akci, dostanete "velký" příběh, bandu lidí ve velmi barevných oblecích, a k tomu nepřítele, který většině lidí nic moc neřekne. Kresba Jima Leeho je ale obrovským tahákem. http://www.comics-blog.cz/2013/11/392-liga-spravedlnosti-1-pocatek-50.html
  • Fry
    Liga spravedlnosti #01: Počátek - Začíná to vytvořením nového superhrdinského týmu a končí to obří válkou proti samotnému "Darkseidovi". Přesto je i tak v knize dost prostoru pro kvalitní humor a veškeré škádlení mezi postavami vás prostě nemůže nebavit. Celou knihu také doplňuje sbírka bonusů jako jsou například nákresy všech postav a doplňující soubory, které se zabývají situacemi kolem stvoření Ligy spravedlnosti. Největší záhadou je však epilog, který naznačuje že v budoucnu bude mít tento tým daleko větší problémy ... Za mě 4*!
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš12.11.2013 15:24Liga spravedlnosti #01: Počátek (paperback)
    Rozhodně nejlepší komiks Geoffa Jonhnse, který u nás vyšel. Po všech počátcích, které má za sebou, je tohle příjemně odlehčená popina, u které se budete skvěle bavit. Jo, nejlepší JLA na trhu!
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko11.11.2013 12:12Liga spravedlnosti #01: Počátek (paperback)
    veskrze nenáročné čtivo (a hezké obrazivo) vhodné pro děti, ženy a starce :)
  • erik
    Geoff Johns to dokázal! Konečne tu máme jeden superhrdinský komiks, kde neškrípe dej (záverečné Cyborgovo čosi nerátam), funguje komunikácia medzi hrdinami, ktorí sa síce vôbec nepoznajú, ale to im nebráni riešiť monumentálnu bitku, ktorá plní prakticky celý komiks. A keďže sa tu režú superhrdinovia, musí to kresliť niekto ako Jim Lee. Vlastne nie ako niekto, je to on! Ako bonus je to aj najlepší komiks s Green Lanternom, aký tu zatiaľ vyšiel.

    Som spokojný, takto má vyzerať superhrdinská mainstreamová ruvačka.

    P.S. Epilóg zaujme, bonusy "bez ladu a skladu" napráskané skicami, textami, úryvkami knižiek, nie.
  • luky.kuky10
    Pro mě první comics s ligou spravedlnosti, a musím říct že se mi to hodně líbilo. Kresba od Jima Lee je moc pěkná, umí krásně vykreslit jednotlivé postavy s mnoha detaily. Miluju comicsy ve který je více hrdinů najednou, a to co jsem chtěl jsem taky dostal. Akorát děj knihy ( když pominu to jak se všichni poprvé potkají ) je vlastně jen o jednom souboji mezi Darksidem a JLA. Čekal jsem delší děj, ale i tak jsem se hodně bavil. Pro mě bylo super že se v knížce objevil aquaman a cyborg, se kterými jsem zatím neměl tu čest se setkat. Na závěr knihy jsou skicy hrdinů s detailními popisky jejich zbroje/kostýmu. Za mě, povedená kniha.
20711564