Druhý svazek komiksu Malého upírka opět nabízí dva napínavé příběhy. První z nich, Spolek na ochranu psů, vypráví o záchraně týraných psů používaných ke kosmetickým testům v jedné tajné nelegální laboratoři. Druhým příběhem je Dům, který vypadal normálně, v kterém Upírek objeví starý neobydlený dům. V něm se setká se záhadnou postavičkou, s níž pak podnikne cestu pod povrch země, do takzvaného Menisku...

Scénář
Joann Sfar
Art
Joann Sfar
Obálka
Joann Sfar
Překlad
Kateřina Reinischová
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dětský, dobrodružný, horor, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7447-078-3 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 300 mm
Tisk
barevný
Stran
64
Cena
199 Kč
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš3.4.2014 16:41Malý upírek 2
    Malý upírek je cítít Donjonem. Je jako lehce zasmrádlé vepřové, které vyndáte z pod tuny mrtvých prasat. Nicméně já mám rád zápach Donjonu. Jenom to jako celek funguje tak nějak napůl, ale pěkný *** si to zaslouží už jenom za ty šílený nápady, ale Donjon to prostě neni...
  • kaylin
    kaylin28.8.2013 09:34Malý upírek 2
    Joann Sfar mě pořád nepřesvědčil, že vlastně víc, co chce "Malým Upírkem" říct. Zabývá se podobnými tématy jako v celé své tvorbě, jen to dal do jiného prostředí. U prvního příběhu hororovost prostředí nevyužil vůbec, u druhého se mu podařilo dát ději ten správný, surrealistický, děsivě snový nádech, který by měl dobře zapůsobit i na dospělé čtenáře. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/253-maly-upirek-2-70.html
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš8.7.2011 18:36Malý upírek 2
    Sfarrovuv svet? No, pekne vysklonovane, cestinarske srdecko zaplesa:). Tak to holt dopada, kdyz se text edituje, edituje a potom to takhle dopadne.

    "ale na me Sfaruv svet s dechberouci fantazii, kresbou, postavami proste funguje a je mi potesenim od Sfara cokoliv cist. "
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš8.7.2011 12:51Malý upírek 2
    Ano, ano, jak pise Willis:). Uz na patitulu naznaci detsky-dospely strip, jak to s tim upirkem je a ve stejnem duchu je cela kniha. Nemohu si pomoci, ale me Sfarrovuv svet s dechberoci fantazii, kresbou. postavami proste funguje a je mi potesenim od nej cokoliv cist. Obalka se mi zamlouva vice nez minule, ale i tak se mi ten cerveny hrbet s zlutym fontem nelibi.
  • willis
    willis29.6.2011 11:51Malý upírek 2
    Dětský, ale "sfarovský", tzn. i ti odrostlejší se můžou bavit. Sfara se tady snažilo ( zatím bezúspěšně) protlačit hned několik nakladatelství, snad se alespoň něco chytne. Zatím to s ostatními sériemi (Donžon, Klezmer, Rabínův kocour) moc dobře nevypadá, ale Upírek vychází cenově docela příznivě. Jinak ten čtvrtý příběh o tajemném domu je zatím vrchol série. Osobně mám rád tuhle "donžonovskou" kresbu a vůbec Sfara, takže jsem vděčný za každý, u nás, vydaný komiks.
  • flipflop
    flipflop26.6.2011 17:11Malý upírek 2
    Upírek je fajn. Příběh Dům, který vypadal normálně mě docela překvapil svou drsností. Jestli to pomůže - Také se přimlouvám za Donžon ;-)
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš21.6.2011 01:16Malý upírek 2
    Hura, hura, to mam ale radost! Jeste by Cooboo mohlo prevzit Donzon:).

165