Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Věčně zaneprázdněný detektiv Hisaši Sawamura vyšetřuje případ brutálně zavražděné ženy. Vrah nechal na místě činu zprávu, že se jedná o trest. Morbidních vražd s podobnými vzkazy přibývá a fantom v žabí masce je neustále o krok napřed před vyšetřovateli. Právě když se zdá, že se policii konečně podařilo rozkrýt to, co mají všechny oběti společné, si Sawamura uvědomuje děsivou skutečnost: že podle této teorie má být potrestána smrtí i jeho rodina…

Scénář
Rjósuke Tomoe
Art
Rjósuke Tomoe
Obálka
Rjósuke Tomoe
Lettering
Tereza Demelová, Václav Maršík
Překlad
Jan Hromek
Redakce
Anna Křivánková (hotate), Tereza Micková
Žánry
detektivka, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7679-424-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 15 mm
Tisk
černobílý
Váha
290 g
Stran
236
Cena
249 Kč
Originál
Museum: The Serial Killer is Laughing in the Rain #01 (Kodansha Ltd., 2013)
  • Alfi
    Severská detektívka v manga kožúšiku. Je tu všetko - sériový vrah - psychopat, absurdné vraždy, roztodivná motivácia vraha, filmovo kreslené akčné scény. Ja si ďalšie knihy nekúpim, ale nepochybujem, že svojho čitateľa si nájdu.
  • Poniczech
    Zatím naprosto skvělé, ale samozřejmě u tohohle typu příběhů je důležité, jak skončí, což by mohlo Muzeum zařadit do "úžasné", "průměrné" i "blbost". V prvním dílu má ale tahle manga našlápnuto hezky a oproti sérii Brutal má příběh hlavu a patu.
  • Good Games
    Prvý diel trojdielnej série Muzem je perfektný! Za mňa dokonalý temný detektívny thriller na štýl filmov Sedem a Mlčanie jahniat. Skvelá zápletka plná nápadov, zaujímavo vymyslený vrah, brutálne vraždy, dravé tempo a perfektná gradácia príbehu. Dúfam, že sa autorovi podarí udržať vysoko nastavenú latku a nasledujúce pokračovania budú rovnako napínavé. =►Celá recenzia◄=
  • Fort
    Detektivka o umělci, který tvoří pro svou potěchu. Příběh je fajn, dobře se čte, vizuál v pořádku, těším se na pokračovaní.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.9.2023 12:23Muzeum: Sériový vrah se směje mezi kapkami deště #01
    S kolegou trudošem se mohu shodnout (nejen) na jeho první větě - pro mě taktéž ideální. Napínavý a nic si nehrající kriminální příběh, který se přímočaře a téměř bez možnosti nadechnout se odvíjí, přičemž ke svým třemi dílům neslibuje žádnou klasickou natahovanou manga telenovelu. Možná se jen ke konci knihy se střechovou scénou zbytečně "přiakčnil" a shodil určitou slupku mysteria, dramatické to bylo i bez toho.

    Celkový dojem: 80%
  • trudoš
    Pro mě po dlouhé době ideální manga. Detektivní příběh, který se od počátku tváří dost přímočaře, neboť známe jak detektiva, tak i vraha, kterého dokonce několikrát vidíme přímo v akci. Zároveň ale kdesi v pozadí cítíte nepříjemný pocit, že všechno bude dost možná trochu jinak, než jak vypadá, protože kombinace atmosféry filmů Sedm a Saw jasně směřuje k odsouzení pachatele, který i přes zdánlivě dobré úmysly, páchá neskutečná zvěrstva. Jediné co mi příliš neštymuje, je vytíženost hlavního hrdiny coby detektiva, jelikož zatím nepředvedl nic, co by jej pasovalo do role aktivního hráče. Ač se třeba snaží, pořád je o dva skoky za „žabákem“ a to si jej hned dvakrát nechá proklouznout doslova mezi prsty.
    Vyhovuje mi ovšem tempo vyprávění, kdy se nijak dlouho nečeká a už jsme uprostřed dění, přičemž tlak na policisty v průběhu dvou set třicet stran vůbec neklesá. Ze zápletky se asi nevyklube nic moc geniálního, ale v rámci třídílného rozsahu člověk alespoň nemusí čekat příliš dlouho na závěr.