Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Vrchní inspektor Tokijské metropolitní policie, Hisaši Sawamura, pátrá po tajemném vrahovi v žabí masce, jenž morbidním způsobem vraždí soudce a soudní porotce, kteří v jistém procesu rozhodovali o trestu smrti. Jedním z nich je i Sawamurova zanedbávaná manželka, která přednedávnem odešla z domova i s tříletým synem. Vrah je však o svých obětech dokonale informován a netrvá dlouho, než Sawamurova žena i syn padnou do spáru žabího muže. Rozzuřený Sawamura se rozhodne nespoléhat na oficiální vyšetření a raději pátrá na vlastní pěst. Podaří se mu vraha dopadnout, nebo se Sawamura stane dalším „exponátem“ ve vrahově muzeu?

Scénář
Rjósuke Tomoe
Art
Rjósuke Tomoe
Obálka
Rjósuke Tomoe
Lettering
Tereza Demelová, Václav Maršík
Překlad
Jan Hromek
Redakce
Anna Křivánková (hotate), Tereza Micková
Žánry
detektivka, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7679-453-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 15 mm
Tisk
černobílý
Váha
300 g
Stran
240
Cena
249 Kč
Originál
Museum: The Serial Killer is Laughing in the Rain #02 (Kodansha Ltd., 2014)
  • Fort
    Druhý díl už není tak šokující a soustředí se spíše na samotného detektiva. Má to příjemný spát připravující se na ukončení případu.
  • Good Games
    Prvý diel zaujal veľmi a svojou kvalitou ma nemálo prekvapil. Mal skvelé nápady, dobré tempo a naozaj som sa pri ňom veľmi bavil. Druhý diel temnej detektívnej manga série sa dosť podobá svojim štýlom na hororovú sériu Saw. Kvalitný thriller je to aj naďalej, len druhý diel neprináša zasa do príbehu až tak veľa podstatného. Jasné, je tu jedno zásadné zistenie, ale v druhej polke sa príbeh odohráva takmer výlučne len v jednej miestnosti, čo ma kus zarazilo. Najbližšie nás však už čaká finále tejto krátkej série a som veľmi zvedavý, ako to celé autor ukončí. =►Celá recenzia◄=
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2023 09:49Muzeum: Sériový vrah se směje mezi kapkami deště #02
    Well, that escalated quickly.

    Celkový dojem: 70%
  • trudoš
    Zatímco úvodní svazek se soustředil na brutální vraždy, dvojka mnohem víc proniká do psychologie hlavního detektiva Hisašiho, kterýžto začíná být čtenáři konečně trochu sympatický. Hra, kterou s ním „Žabák“ rozehrál pořád není úplně jasná, ovšem dočkáme se i nějaké té vynalézavé dedukce, jež nás utvrdí v tom, že hrdina je na správném místě. Naneštěstí zabiják není žádná inteligenční nula, takže zápas s ním je jako boj s větrnými mlýny. Ovšem na to, jak první kniha byla nabitá zvraty, pokračování na tempu značně ubralo, čtenář má tak možnost se trochu stabilizovat v situaci a rozhodnout se, čí motivace jsou konstruktivnější. Ono to čím dál víc skutečně připomíná Sedmičku Davida Finchera, až se začínám bát, že i finální vyznění bude příbuzné, třebaže ubírající se maličko jiným směrem.
    Závěrečný bonus v podobě příběhu Žena a vrah, autorova raného dílka z roku 2009, mile překvapil syrovou atmosférou i působivým vyzněním, až Rjósuke Tomoe získává v mých očích čím dál, tím víc na významu.