Miluju své přátele, sport a literaturu.
  • Delphín
    Delphín28.2.2021 22:27Usagi Yojimbo #14: Maska démona
    ,,Zručnější šermíř nemusí být nutně lepším šermířem."
    Tuhle sérii je ohromně těžké hodnotit, aby se člověk věčně neopakoval. Sakai si s postavami výborně hraje, příběh o Ostří trav se nám znovu rapidně posouvá. Mimo toho tu ale máme vtipné povídky nebo velmi krátké příběhy jako je například Skákající ninja. U srdce mě neuvěřitelně zahřál příběh Netsuké. Jasně nápad a zpracování naprosto geniální. Byl to ale úplně první příběh, který jsem s Usagim kdysi před cca sedmi lety četl v časopisu. Ach ta nostalgie :)
  • Delphín
    Tomuhle komiksu obecně škodí ten hype, jenž okolo něj panuje. Člověk to otevře a čeká naprostou bombu. Bohužel musíme uznat, že komiks zestárnul. Dřív se jednalo o něco naprosto revolučního. Nyní už nám tu nic moc revolučního a ojedinělého opravdu nepřijde. Obecně to ale rozhodně není špatný komiks. Miller nás dává do Gothamu v budoucnosti, kde je již Wayne padesátník co superhrdinský kostým pověsil na hřebík a snaží se srovnat se smrtí svých rodičů a Robina. Jenže ve městě nekontrolovatelně stoupá vlna kriminality a Bruce tedy znovu obléká svůj kostým, připravený na poslední boj. Super nápad i zpracování. Možná se Miller až moc snažil nimrat v psychologii postav, takže dialogy tu hlavně první půlku dost váznou a komiks to brzdí, závěr rovněž zbytečně sluníčkový v porovnání s tím, jaké temné dílo to po zbytek komiksu bylo. I přes to všechno mohu, jakožto Marvelák, komiks doporučit. Pokud jste skalní DCčkář, tomuhle byste měli dát minimálně šanci.
  • Delphín
    Delphín18.2.2021 00:29Usagi Yojimbo #13: Šedé stíny
    I tentokrát se jedná o výborný komiks, ovšem oproti předchozím krapet slabší. Ne že by se mi nějaký příběh nelíbil, to vůbec, navíc se nám zde vyskytuje sympatický detektiv Ishida, příběhy s ním jsem si obzvlášť užil, ovšem z prvotních příběhů tohoto komiksu se rozhodně dalo vykřesat více..
  • Delphín
    Delphín5.2.2021 13:22300
    Frank Miler stvořil unikátní komiks a jsem moc rád, že jsem se k němu dostal. Možná by si zasloužil fenomenálnější kresbu ale samozřejmě dá se na to koukat, není to nic nevzhledného. Po stránce scénáře je to ale naprosto dokonalé vyobrazení víry, věrnosti, statečnosti ale i smíření se svým osudem. Miller tady možná až moc idealizoval Sparťany, kdy z nich de facto udělal samuraje ale na celkový děj to má v tomto komiksu skvělý vliv a pokud nejste extrémní fanatici do dějepisu, tak to zcela bez problému vezmete.
    Dialogů tu není až tak mnoho. Když ale na nějaký dojde, rozhodně má smysl a hloubku, vtáhne vás do děje a úspěšně si celou dobu pevně drží vaší pozornost. Možná škoda trochu uspěchaného konce, nejedná se o tak dechberoucí scénu jako v úspěšné filmové adaptaci, ale celkový dojem mi to rozhodně nezkazilo.
  • Delphín
    Za mě spokojenost. Oproti dílu ,,Kravenův poslední lov" samozřejmě dost jednoduší děj ale stále se jedná o výborné dílo Dana Slotta a spol. Fajn mlátičky hlavně v první části příběhu, dobré vtipy a navíc se konečně dozvíme víc o postavě Jackpot, která do této doby byla takovou dosti záhadnou postavou.
  • Delphín
    Úctyhodné zakončení fajn série! Ta obětavost pro druhé z Petera sálá víc než kdy dřív a já si jeho odhodlání užíval. Věříte te mu tu vůli a ten strach o své blízké Závěrečný fight byl skvělý. Správná mlátička kde Spideymu pomalu dochází síly ale do poslední kapky krve bojuje o své nejbližší. A závěrečná poslední kresba? Doják. Ještě větší doják to ale mohl být, kdyby smrt Spider-Mana přišla nečekaně, tak nějak by to ještě víc vzalo za srdce. Rovněž některé pasáže byli zbytečně uspěchané. Bendis se asi těšil na závěrečnou velkou bitvu a ta se mu povedla! Když se za tím obecně ohlédnu, Ultimate série měla pár slabších sešitů, ale ve většině případů si Ultimate Spider-Man držel velice vysikou kvalitu. Až nebudu mít co číst, Ultimate Spider-Man bude sérka, ke které se kdykoliv rád vrátím!
  • Delphín
    Delphín21.1.2021 00:40Ultimate Spider-Man a spol. #18
    Spider-Man tu nedostal mnoho prostoru ale i tak si příběh užijete. Skvěle je znát postupná vypracovanost jednotlivých postav.
    X-Meni pokračují ve výborné práci, jakou začali v minulém čísle. I Xavierova minulost stála za to.
    Obecně je škoda, že po tak grandiózních číslech tomu Crew dala stopku a další čísla této série už si nikdy v češtině nepřečteme. Jasně, máme tu UKK ale sakra, není to celá série, která si rozhodně hlavně po posledních dvou číslech zasloužila krapet delší životnost
  • Delphín
    Delphín20.1.2021 12:39Ultimate Spider-Man a spol. #17
    Po předchozím čísle je toto víc jak dobrý vykompenzování. Spider-Man se vrátil do kvality, jaká je od něj během této Ultimate série zvykem, navíc se tu stane jeden zásadní moment, který je velice důležitý a Bendis ho zde zvládl zcela úžasně. Ta událost přišla jako blesk z čistého nebe a samotné oznámení oné události je též geniální.
    X-Meni zatím nejlepší číslo této série. Vrací se nám Magneto a hraje nám ze začátku ta samá písnička. Chce Homo sapiens nahradit druhem Homo superior a neváhá jít přes mrtvoly. X-Meni a jejich okolí se nachází ve složité situaci, do všeho navíc přichází Avengers. Dva sešity plné akce, vtipů a dost kvalitních dialogů!
    Opravdu zatím nejlepší kousek této série, žádná hluchá místa, obě dějové linky jsem si užil naplno!
  • Delphín
    Delphín19.1.2021 15:53Ultimate Spider-Man a spol. #16
    Spider-Man rozhodně není špatný. Má menší potíže s MJ a navíc je třeba rozlousknout, kdo se za něj vydává. I když Spideymu není moc co vytknout, oproti ostatním příběhům Pavouka od Bendise je tato část lepší průměr.
    To škatulky průměr bohužel v tomto čísle zapadli X-Meni. Spor Wolverina se Scottem se vypařil jak pára nad hrncem, vyskutují se tu dva zajímaví záporácí, jejíchž potenciál se ale absolutně nevyužije. Prostě bum, pár panelů machrujou a najednou je s nimi ámen, aniž by pro to X-Meni museli vůbec něco udělat. I chování samotných X-menů tu bylo velice zvláštní, teda až na Icemana.
  • Delphín
    Delphín17.1.2021 01:04Simpsonovi: Komiks k popukání
    Oproti sešitovkám, které v současnosti vychází, je toto něco nesrovnatelně lepšího! Jasně, stále nic geniálního ale příběhy jsou i tak fajn a i se u nich kolikrát zasmějete. Myslím, že pokud si tento komiks koupíte, litovat nebudete. Ideální fajnová oddychová četba
  • Delphín
    ,,Každý muž... každá žena... každý národ... každý věk má svého Pavouka. Ty jsi byl můj. Jaká to čest!"
    Naprosto fenomenální dílo, ke kterému se mi jen těžko hledají slova, abych se odlišil od ostatních recenzí. Vše podstatné již ale o tomto komiksu bylo již mnohokráte řečeno a já se budu jen s chutí opakovat.
    Naprosto geniální cesta do hloubi duše Spider-Mana ale hlavně Kravena. Jako záporáka jsem ho nikdy moc nemusel. Tady se ale ukázal jako neuvěřitelně charizmatický člověk s nešťastným osudem. Myšlenkové rámečky jsou tu udělané oproti jiným komiksům odlišně, díky čemuž se více můžete ponořit do té velké psychologické noty, která zní celým tímto komiksem. Podstatu příběhu navíc pochopí každý, nemusíte být nějaký vystudovaný psycholog.
    Kresba na první pohled taková klasika, která neurazí. K tomuto příběhu ale skvěle sedne. Furt tam prší, každý panel na Vás doslova vdechuje tu depresivní atmosféru špinavých uliček v New Yorku.
  • Delphín
    Asi jsem od toho čekal něco jiného. Samotný nápad není špatný, ale provedení plné wtf momentů, nelogických událostí komiks sráží dolů. A nepomohli ani postavy v tomto příběhu. Téměř k žádné jste neměli potřebu cítit nějaké sympatie a fandit jim, což je taky špatně
  • Delphín
    Naprosto chápu, pokud by někdo tento komiks vyzdvihoval do nebes. Mně ale tvorba Sterna totiž zatím moc nesedla a ne jinak tomu je i u tohoto komiksu.
    Začátek byl slušný. Představeni byli zajímaví záporáci Cobra a Tarantula, který při konci působil tak, že je Vám ho nesmírně líto.
    Obecně celý komiks měl ze začátku dost našlapaný děj, postupem ale tempo lehce zvolnilo, vše se prakticky točilo v jednom velkém opakovaném kruhu, od rubaček po dialogy a časem Vás to prostě omrzí. Výsledkem byl pro mě průměrný komiks, který kompletu rozhodně špatné jméno nedělá, ale z mého pohledu se jedná o jeden ze slabších kousků.
  • Delphín
    Delphín26.12.2020 02:11Usagi Yojimbo #12: Ostří trav
    Při prologu jsem trpěl, nebavilo mě to. Muselo to ale být, aby čtenář pochopil, co to vlastně ten meč Ostří trav vlastně je. A až si Stan vytvořil základní půdu, postavil na ní další naprosto senzační příběh Usagiho! Ukazuje se tu hned několik postav, jejichž osudy se vzájemně prolínají a dohromady fungují naprosto skvěle. Užil jsem si hlavně dobrodružství oněch intrikánů ale i návrat Jeie a mojí oblíbené Tomoe. Když opomenu onen pro mě ne moc dobrý prolog, stává se z toho nejlepší Usagi, kterého jsem zatím četl!
  • Delphín
    Delphín25.12.2020 00:27Ultimate Spider-Man a spol. #15
    Ohledně tempa série trochu polevila, na kvalitě to ale znát není.
    Spider-Man má za sebou drsný souboj s Goblinem, jeho problémům ale ani tak není konec. Ukazuje se nový záporák, ovšem prostor zatím bohužel moc nedostal.
    X-Meni příjemné překvapení, vypadá to, že i tato dějová linka se konečně dostala kvalitou dostatečně vysoko, leč se to Spider-Manovi pořád nevyrovná. Jen proč se sakra v průběhu změnila kresba? Ne že by se mi nelíbila ale k X-Menům nesedí, navíc Vás docela násilně v průběhu čtení praští do očí. Ale jinak dobrý.
  • Delphín
    Delphín24.12.2020 00:56Ultimate Spider-Man a spol. #14
    Další parádní číslo!
  • Delphín
    Delphín20.12.2020 15:07Ultimate Spider-Man a spol. #13
    Spider-Mana jsem si opět užil, bylo to dost fajn počtení. Vrací se Goblin, který má Spideyho totálně v hrsti a zároveň je prakticky nedotknutelný. Jsem opravdu zvědavý, jak se tento příběh bude dál odvíjet. I kreslíř už dostal Spider-Mana do ruky. Jen by se měl vykašlat na nějaké monstrózní panely a držet se klasiky, do které se v průběhu série dostal.
    X-meni mají za sebou vcelku povedený příběh. Tato série se poslední čísla dost zlepšila, bohužel je třeba uznat, že M. Millar v životní formě to opravdu není.
  • Delphín
    Delphín18.12.2020 22:33Ultimate Spider-Man a spol. #12
    Série Ultimate Spider-Man a spol. se začíná rýsovat do jasně dané podoby.
    Spidey je skvělý. Pár úvodních čísel to trvalo ale Spider-Mana od Bendise jsem si zamiloval. Alfa omega tu totiž není jen bezduché mlácení záporáků. Dost si užijeme života toho šestnáctiletého studenta Petera, který řeší trable doma, ve škole a zažívá prvotní lásku ve svém životě. Někoho to může nudit, mě tohle ale na Pavoukovi vždycky bavilo.
    Ani X-Meni v tomto čísle nebyli špatní. Parta mutantů si dává jasný cíl, dosáhnout toho, aby se na ně ostatní občané přestali koukat jako na zhoubu. Zároveň odkrýváme roušku tajemství, co se soukromého života Charlese Xaviera týče. Je tu dost akce i jeden zásadní zvrat, jen samotné dialogy postav mi občas přijdou dost křečovité.
  • Delphín
    Delphín15.12.2020 22:00Čtyřlístek #699-700: Sedmistovka
    Ale jo, svému dítěti bych to jednoznačně koupil, ale už to prostě není to, co to před lety bývalo. ,,Zlatý kůň" je v podstatě jedna velká reklama. A sorry, ale když tam Fifinka zahlásila cituji: ,,Ou jes" tak nějak jsem nevěřícně koukal. Onen speciální příběh ,,Oslava v ohrožení" se ale dost povedl a celkový speciál zvedá dost nahoru.
    Na druhou stranu Čtyřlístek za všechny ty roky jeho existence neuvěřitelně respektuji a doufám že cestu si k němu mladí čtenáři budou stále nacházet!
  • Delphín
    Pohodový akční příběh v podání Dana Slotta a spol. Postava Paper Doll je rozhodně netradiční, napsána je ale skvěle, stejně jako práce Petera v roli fotografa, která se rychlostí světla obrací vzhůru nohama a Peterovo okolí na to reaguje totožně, ať už jde o veterána Robertsona nebo nejlepšího kamaráda Harryho Osborna. Možná škoda, že ke konci příběh trošičku ztrácí dech, jelikož se ale jedná o poslední sešit, není to ještě nic hrozného.
  • Delphín
    Název a obálka tu lžou. Venoma si tu moc neužijete. O souboji se Spider-Manem ani nemluvím, ten mě opravdu naštval. Když se ale přes tyto faktory přenesete - tak dobrý. Jedná se o další kvalitní dílo z dílny Michelinieho. Kladen je tu dost důraz na život Petera mimo masku, což se mi dost líbilo.
  • Delphín
    Delphín10.12.2020 23:03Usagi Yojimbo #11: Roční období
    Ze začátku mě tento díl moc nebavil, platilo to ale jen prvních pár stránek a já si mohl spokojeně užít další skvělý díl jedné velké srdcovky!
  • Delphín
    Delphín9.12.2020 23:19Ultimate Spider-Man a spol. #11
    Spider-Man si zcela úspěšně udržel svou danou kvalitu, ten mě v této sérii opravdu baví. Jen jednání May mi občas přijde jí cizí ale hej, je to Ultimate vesmír, takže to v pohodě přejdu.
    ,,X-Men Jde to i jinak" je skvěle napsaný příběh, který mě velice překvapil. I bez akce udělat tak čtivé dílo u kterého se zamyslíte i zasmějete, to vše tento příběh zvládl na výbornou.
    Jen závěr Gambita mě zklamal. Sám o sobě ten závěr není špatný, ale když si vezmeme jak si vše tento příběh v minulém čísle geniálně vypracoval, takové urychlené a laciné zakončení mu dost podkopává nohy...
  • Delphín
    Delphín8.12.2020 23:34Ultimate Spider-Man a spol. #10
    Spider-Man: Mně se zdá, že v této sérii má Bendis a jeho tým problém s fight scénami. Jsou takové křečovité, nezáživné. Čím si to ale Bendis kompenzuje je ale scénář a práce s postavama. Ta je konkrétně v tomto čísle naprosto fenomenální. Charakter každé postavy je vskutku ojedinělý, ač Doc Ocka moc nevidíme v boji, užijeme si ho zde dostatek. Celý komiks provází řada výborných monologů. Spider-Mana si nelze vynachválit, fakt jsem si ho užil
    Finále X-Menů bylo opravdu dost fajn. Ke hvězdám musím vyzdvihnout příběh Gambit. Ten mě opravdu dostal a skvěle nalákal na další díl!
  • Delphín
    Delphín8.12.2020 23:28Ultimate Spider-Man a spol. #09
    Tento díl jedna velká paráda od obou příběhových linek!
  • Delphín
    Delphín1.12.2020 23:37Ultimate Spider-Man a spol. #08
    Průměr který vás ničím neurazí, ale bohužel ani nenadchne. Líbila se mi nová postava Gwen Stacy, jsem dost zvědaví na její budoucí působení.
  • Delphín
    Naprosto senzační komiks. Nádherná kresba, dobrý scénář i práce s postavami. A leč je druhý příběh spíše o taxikáři než o Spider-Manovi, vůbec to nevadí. Protože jeho příběhová linka a vztah se Spider-Manem je též výborný.

  • Delphín
    Velké překvapení! Jasně, občas zbytečně ukecané, vyprávěcí rámečky jsou zlo ale když se to vezme kolem a kolem, vyklube se z toho fakt kvalitní retro, možná jedno z nejlepších co jsem zatím se Spider-Manem četl hlavně díky neubývající porci kvalitní akce.
  • Delphín
    Delphín8.11.2020 11:29Batman: Rok jedna
    Jako vstup do světa Batmana je komiks ,,Batman: Rok jedna" značka ideál! Spíš než příběh Batmana tu ale sledujeme příběh Jamese Gordona, který poznává svou novou práci, Gotham a postupně si k Batmanovi jakožto k začínajícímu suprákovi hledá cestu.
  • Delphín
    Máme tu pokračování Svítá nový den. Příběh ohledně Freaka je boží. Cool záporák, komiks si jede v dobrém tempu které rozhodně nenudí. V sešitech 555-557 ale přišel totální výpadek. Nezáživný děj, Spidey se tu na můj vkus choval fakt divně a ani kresba se mi moc nelíbila, na můj vkus moc chaotická. Kvůli této menší příběhové lince proto tomuto dílu prostě nemohu dát plný počet hvězd...
  • Delphín
    Další výborný Usagi z dílny Stana Sakaie! Příběh s Nudličkou je úžasný, sám jsem byl šokován, kam až je autor schopný zajít. Na druhou stranu, lidé jsou krutí a Sakai to v této sérii naznačil mnohokrát. Máme tu zároveň dost odkazů na minulé díly, objevuje se zde pár známých tváří a i jedna nová, na jejíž origin si musíme počkat až na samotný konec. A nutno uznat, že to byla zlatá tečka za dalším skvělým komiksem s Usagim!
  • Delphín
    Delphín31.10.2020 22:31Ultimate Spider-Man a spol. #07
    Končí nám zde oba příběhy, jak Spiderman: Nikdo učený tak X-Men: Lidé zítřka.
    Oba díly jsou uzavřeny ve velkém stylu. Ve Spideym se víc vsadilo na humor a jedno velké odhalení, akce tedy v této části musela krapet do ústraní. Ale nestěžuju si, i tentokrát jsem si Spider-Mana dost užil! Chybějící akci v stěnolezovi nám kompenzují nám akcí našlapaní X-Meni. Celý ten příběh s nimi mě moc nebavil, ale hon na Nightcrawlera byl dost dobrý a obecně start nového příběhu se též jeví dost slibně.
  • Delphín
    Delphín30.10.2020 21:15Ultimate Spider-Man a spol. #06
    Ultimate Spider-Man: Nikdo učený si stále drží poměrně vysokou kvalitku. Spideymu se pořádně roztáčí suprácká kariéry a s ní v ruku v ruce i trable s policií nebo Mary Jane. Uvidíme, jak se příběh tohoto šestnáctiletého hrdiny bude odvíjet dál, jsem an to dost natěšený!
    Ultimate X-Men: Lidé zítřka: I X-Meni zažili pořádný dějový posun s pár zvraty, to nelze popřít, nicméně i přes to všechno mi to přišlo poměrně slabší oproti předchozím částem...
  • Delphín
    Delphín29.10.2020 19:12Ultimate Spider-Man a spol. #05
    Bomba číslo! Spider-Man se konečně pořádně rozjel, ke konci nás senzačně napnuli na pokračování. Na Spideyho si nelze stěžovat
    X-Meni stále trochu pokulhávají. Buduje se tu vztah mezi postavami, zápletka tohoto dílu je ale až moc jednoduchá. Ve finále se to ale četlo dobře, celkový dojem z komiksu to nijak nepohoršilo.
  • Delphín
    Delphín29.10.2020 00:02Ultimate Spider-Man a spol. #04
    Po slušném prologu ve formě třech předchozích knihách tu máme rozjezd dvou řad: Spider-Man a X-Meni. Zatím je znát, že se série zatím opatrně rozjíždí, autoři si nechávají dost otevřená zadní vrátka jako přípravu pro tu opravdovou bombu, která nás teprve čeká. Nechápejte mě ale špatně, v každém případě se jedná o dost kvalitní příběhy, jen Spidey mohl mít dramatičtější souboj se svým prvním protivníkem, X-Meni pro změnu mohli rozjed v kapku pomalejším tempu, něco jako Spider-Man v prvních třech knihách.
  • Delphín
    Máme tu kvalitní pokračování dílu ,,KVS #24 - Únos Mary Jane“. I když, autorovi tu začíná docházet dech. Neprojevuje se to ale po všech stránkách. Postavy v civilním životu jsou psány senzačně a mají tu dostatek prostoru. Ale boj s Mysteriem? Tragédie. Souboj Goblinů, na nějž láká samotná obálka? Taky docela bída. Navíc mi připadalo, že sám autor má v hlavě tolik nápadů, že je ani nestíhá zrealizovat. Komiks tak místy působí zbytečně zmateně a obsahuje pár nevyřešených událostí nebo logických nesrovnalostí.
    Sečteno – podtrženo: tento komiks není nijak špatné dílo, docela mě bavil, ale nemohu si pomoci, že oproti jiným příběhům, které tu se Spider-Manem vyšly je, toto kvalitní průměr, jehož kvalitu dostatečně zvedá závěrečný vánoční sešit, nebo pasáže, kde je Peter a jeho okolí v civilu. Jak akce s pavoukem kolísala, mimo oblek to bylo furt kvalitní čtivo. 4* ale s pořádně odřenýma ušima!

  • Delphín
    Výborné pokračování příběhu One more day! Žádné zdržování, jde se rovnou do akce, které tu je opravdu dostatek. Komiks je boží hlavně díky skvělému scénáři Dana Slotta a jeho parťáků, kteří k této sérii přistoupili opravdu zodpovědně. Spidey tu tasí opravdu dost dobrých hlášek.
    Dobrou práci odvádí i tým kreslířů, je tu několik celostránkových panelů, které je prostě radost si prohlížet.
    Jediné mínus jsou možná až zbytečně uspěchané konce geniálních zápletek a trochu i otevřený konec čerstvě načatého příběhu.
    Celkově to byl ale jeden z nejlepších Spider-Manů v tomto kompletu! Na takových příbězích jsem začínal a tak by prostě měl vypadat správný příběh s pavoukem v hlavní roli. Fakt doufám, že zde vyjde více kousků z této série, na 100% bych do toho šel.
  • Delphín
    Perfektní retro příběhy se Spideym v hlavní roli. Ať už se pavouk setkává s Vulturem, Black Cat nebo Foolkillerem, všechno se to četlo opravdu výborně za podpory úžasné kreslířské práce Johna Romity Jr. Poslední dva sešity právě s Juggernautem mi ale bohužel moc nesedli...
  • Delphín
    Delphín16.10.2020 16:54Zámek a klíč #06: Alfa a omega
    Finále této velkolepé série jsem si musel nechat nějakou dobu ležet v hlavě. Čekal jsem asi daleko větší a temnější závěrečný boj se záporákem. Měl jsem prostě pocit, že z toho šlo vytřískat více. Byl tady vcelku velký boj se stíny, který mě ale prostě ničím nenadchnul, nenahodil mě do té děsivé atmosféry. Zároveň se zde umíralo fakt ve velkém, já jsem ale litoval snad jen tří postav, ke zbytku jsem nějak nedostal v průběhu děje žádný důvod jim fandit.
    To jsou ale jediné výtky, které k tomuto finále mám. Obecně ten komiks má to co mít má. Dějově je to pořád na vysoké úrovni, máme tu řadu narážek na prvotní díl, které se mi moc líbili. Hill navíc využil toho že už všechny klíče známe a to samé platí i o hlavních postavách, které se tu neukazují jako žádní blbci, naopak, s těmi klíči už umí perfektně zacházet. A když jsem dočetl dojemný prolog, uvědomil jsem si, že celková série Zámek a klíč je umělecké dílo a jsem nesmírně rád, že vyšlo v češtině. Nepatřím mezi lidi, co by zde nadávali na happy end, zde to po tom všem bylo zasloužené a já jsem si to tak v duchu přál. Série neměla kolísavou kvalitu, prvotní díl si nasadil velikou laťku, žádné pokračování o ní ale nezavadilo. Na jednu stranu mě fakt mrzí, že tato série již končí ale zase jak se říká, v nejlepším je třeba přestat a platí to i zde. Bylo přeci jen znát, že veškerou genialitu co Hill do této série mohl vložit, prodal v tomto finále a lepší už by to nebylo.
    Tento díl hodnotím 4* obecně celou sérii ale jednoznačných 5* a rád se k ní budu vracet!
  • Delphín
    Delphín15.10.2020 20:37Zámek a klíč #05: Časohrátky
    Tento díl je vlastně takový výlet do minulosti. A je to boží! Zapadne do sebe vše, co zde Hill v tom svém skvěle vytvořené světě plánoval, tudíž se nemusí nic vysvětlovat, ale může se jít rovnou do akce. Konečně i detailněji poznáváme i onu partu Randella, jak oni využívali všechny klíče až do jednoho osudného dne. Parta navíc funguje skvěle, protože každý má svůj osobní příběh nebo trable.
    Celý komiks je boží, ten pocit když vám v průběhu děje docvaknou všechny ty narážky je opravdu úžasný. A i když je vám jasné, co se bude dít dál, stejně děj stále graduje a vás více a více překvapí. Lepší předehra pro velké finále snad být ani nemohla!
  • Delphín
    Začátek mě trochu vyděsil. Mluvil ybcg třeba o střídání stylu kresby v první kapitole. Děj byl navíc občas až moc urychlený, což byla škoda. Od zhruba čtvrtky komiksu ale přišel zlom a stal se z toho další úžasný díl této úžasné série, který svou kvalitou, ač se to zdá nemožné, předčil předchozí díly. O akci tu tentokrát fakt není nouze, ukazují se nám další klíče, ale hlavně jsme svědky zajímavého dialogu, ve které hraje hlavní roli Sam, jenž nám odkryje velkou temnou roušku tajemství a záhad. Z celkové řady otazníků nám už chybí jen pár dílků do úplné skládačky. A úžasný závěr nás navíc nechává úžasně napjaté, byl by hřích nevrhnout se na pokračování.
    Dost se mi líbila i práce s postavami, která jde ruku v ruce díl od dílu. Postavy prochází určitými charakterovými obměnami, každá zažívá své bolístky a má svůj úhel pohledu na svět.
  • Delphín
    Prazvláštní rušivá okénka mluvící k čtenáři a nesmyslný a nezáživný příběh Spider-Mana ve Francii jsou jediná velká negativa jinak docela fajn retra, ve kterém se ale občas postavy chovají poněkud divně či nelogicky. Abych ale jenom nenadával, děj provází dost zajímavá zápletka, která se postupně vyvíjí až přijde k odhalení, které bohužel moc nezaskočí ale to se dá přežít. Na retro je to navíc dost dobře napsaný komiks.
    Nic geniálního, ale jako fajn jednohubka k večernímu čtivu bohatě postačí. 4* s odřenýma ušima
  • Delphín
    Delphín8.10.2020 00:09Usagi Yojimbo #09: Daisho
    Úvodní příběh mě moc nezaujal, pak se ale vše vrátilo do těch starých dobrých ušatých kolejí. Příběh o Usagiho mečích je skvělé propracované dílo, dočkáme se ale i romantiky která opět skvěle funguje, leč zde tentokrát hlavní ženskou roli nehraje Mariko :) A celý komiks zakončíme kratičkou kapitolou ,,Povaha zmije". A na to jak je krátká tak ze sebe vysílá neuvěřitelně hororovou atmosféru. Tento komiks je Sakai v životní formě!
  • Delphín
    Zatím nejlepší díl celé série! Děj se rozjíždí opatrně, aby vás od souboje se stíny zcela pohltil svou geniální kresbou i scenaristikou. Každá postava zaznamenává postupně vývoj svého charakteru, což je dáno i tím, ze každá dostane řádnou porci prostoru. Mé sympatie si získala hlavně Kinsey, která mi prostě mega sedla. Dost se změnila i Nina. Ta závěrečná scéna, ze které na vás vás komiks chlí depresi Niny a její zmar ze života byla třešničkou na dortu.
  • Delphín
    Masky
    ,,Hrát si na superhrdinu není hračka. Je to osud. Sami se rozhodujeme dělat dobré skutky. Nebo zlé. Měli jsme na výběr."
    Chápu, že si tento příběh získal sympatie řady čtenářů, ale mně to prostě nesedlo. Hobgoblin je psán dobře, jinak mi to ale přišlo jako dost prazvláštní pokus o týmovku Spidey - Ghost Rider.
    Úhel pohledu
    ,,Copak vážně pod stromy nevidíme les? A chceme ho vůbec vidět?"
    To byl naopak skvěle napsaný příběh! Pravá temná a na Spider-Mana nezvykle brutální detektivka, ve které se ale potká Spidey s Wolverinem a jo, ti dva se skvěle doplňují! Celý příběh je navíc psán dost kvalitně, takže oželíte bez problému odhalení skutečného vraha, u kterého si neřeknete něco ve stylu -cože, to jsem fakt nečekal!- což je velká škoda, celému jinak výborně rozjetému ději to trochu podkopává nohy.
    Celkově je ale tenhle komiks dost kvalitní start do celého kompletu. A konkrétně toto číslo za 49 Kč? Luxus!
  • Delphín
    Delphín6.9.2020 22:40Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    Výskyt želváku mě na začátku dost zaskočil, k mému údivu se z toho vyklubalo dost kvalitní dílo. A to se obecně dá říct o celém tomto komiksu!
  • Delphín
    Delphín31.8.2020 23:44Zámek a klíč #02: Hlavohrátky
    Oproti minulému dílu dost odpadla ona hororová část komiksu. Tento originální nápad doprovázen skvělou kresbou a výborným panelováním, ale nadále funguje. Fungování klíčů zde už jede ve velkém stylu, v průběhu děje se dozvídáme více z minulosti a tudíž i více záhad, mnohá nám ale budou definitivně vyjasněna až později. A jelikož v této sérii ještě zbývá relativně dost knih, jsem zvědavý s čím vším na nás Hill ještě vyrukuje. Rozjeté to ale zatím má dobře, to nelze popřít. Jediné co mohu komiksu vytknout je chování některých postav, které mi mnohdy nepřišlo zrovna rozumné/logické.
  • Delphín
    ,,Osud není psán velkým písmem. Tvoří ho drobné detaily.“
    Slabší, ale stále velmi kvalitní pokračování ,,Spider-Man: Back to black“. Jen ten závěr asi v mnoha čtenářích zanechá smíšené pocity. Dle mého měli May rozhodně nechat zemřít. Nic zásadního by se přeci nezměnilo, jako v tomto případě. Dále se tu nebudu rozepisovat, protože bych výtkami vyspoileroval celý děj…
    Amazing Spider-Man #42 – Solidní suprácký průměr.
    Kluk od vedle – Odsunout Spideyho na vedlejší kolej a dát kratší příběh, kde hlavní roli plní M.J. a její pohledy na Petera a její život, je velice fajn čtivo, které mě mile překvapilo.
  • Delphín
    Začátek mě moc nebavil, v příbězích jsem cítil, že Sakai má na víc. A od příchodu Gena to ukázal, a vše zapadlo do starých dobrých kolejí, které jsou úchvatné a neomrzí. Chemie mezi Usagim a Genem se dala do absolutní špičky, dozvědět se Genův origin bylo též skvělé. A když se ti dva znovu setkali s Inem? Famózní zakončení skvělého komiksu!
  • Delphín
    Delphín22.8.2020 10:40Wolverine: Zrození
    Od konce jsem čekal asi něco víc, rovněž šlo podle mě lépe zpracovat partu tří dětí na počátku komiksu, budoucí děj by byl ještě zajímavějším. To je ale asi všechno, co lze tomuhle komiksu vytknout. Jinak je to velice fajn čtení, do kterého se člověk ponoří, i když tu akce není tolik, jak by se očekávalo, ale to komiksu rozhodně nohy nepodráží, funguje i na té normální lidské stránce. Občas tak máte pocit, že místo superhrdinského originu čtete dosti fajn rodinné drama. A ještě u toho sledovat tak úžasnou kresbu? Jop, tohle se povedlo!
  • Delphín
    Delphín26.3. 13:35Sběratelský klub
    Ahoj sběratelé, taková omýlaná otázka, která by mě ale zajímala - za jaký kousek ve vaší knihovně jste nejvíce rádi? Potažmo je nějaké dílo, po kterém prahnete? :)
    Já osobně mám největší radost ze Čtyřlístů z osmdesátek ještě po taťkovi, potažmo z omnibusů Daredevila Bendise. Ty jsem splašil za úžasnou cenu doslova na poslední chvíli.
  • Delphín
    Delphín22.7.2022 17:44Pindárna
    Hawwwran: menší seznam kostek:
    x-man tornado v2
    tengyun v2 m
    valk 3 m

    Jinak, u mě komiksy na dovolenou jedině do letadla, či jiné dopravy. Na pláž zásadně voděodolnou čtečku :D
  • Delphín
    Delphín26.8.2021 01:49Filmový a hudební klub
    Fimi: Zrovna na Schang-chiho nejsem nijak extrémně natěšený, ale ujít si to nenechám :)
  • Delphín
    Delphín17.3.2021 01:39Pindárna
    Lijem24: Jj, Civil War mi taky udělalo radost
  • Delphín
    Delphín17.2.2021 11:37Pindárna
    Fimi: Díky moc
  • Delphín
    Delphín16.2.2021 23:25Pindárna
    Zdravíčko, milovníci komiksů. Chtěl jsem se poptat, nevěděl byste někdo, co vše se hodí mít načteného předtím, než se pustím do Války říší od J. Aarona?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 297 (cca 76663 Kč)
Mám: 229 (cca 50553 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0