Miluju své přátele, sport a literaturu.
  • Delphín
    Delphín21.8.2020 23:59Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Další skvělý Usagi. Vrací se nám několik známých postav z předešlých komiksů, což mi udělalo velikou radost. Nejvíce se mi bezesporu líbila poslední kapitola - Kruhy. Zápletka poměrně jednoduchá, a přitom tak čtivý děj plný akce a jednoho Usagiho životního zjištění, které doufám v budoucnu sehraje ještě větší roli. Radost mi udělal výskyt Mariko. Ta chemie mezi Usagim a Mariko mě prostě bere, fakt je to skvělý! Celá kapitola končí dojemně, ale pro budoucí děj to bylo nezbytné, a samotnou kapitolu to udělalo ještě lepší.
  • Delphín
    Když jsem četl úvodní sešit, měl jsem dost blbé pocity. Začátek byl nudný, nezáživný a nelogický. Když ale překonáte slabší úvod, dostanete docela povedené dílo! Moc se mi líbilo psaní života Petera mimo pavoučí kostým, leč některé dialogy provázející nás tímto komiksem byly takové křečovité. Chameleon i onen únosce jsou ale psáni naprosto dokonale. U obou zápletek s těmito záporáky je ale škoda zbytečně uspěchaného konce.
    Komiks nemá moc pohlednou kresbu, ale je to dobré dílo, byť si neodpustím poznámku, že z toho mohl autor vykřesat ještě více.
  • Delphín
    Dlouho jsem byl přesvědčen, že nejlepší díl tohoto kompletu je Noir. Vážení, je sesazen z trůnu tímto kouskem. Jedná se o naprostou TOPku. Spidey se tady zdravě nasral, čímž se z celého díla udělal temný a místy brutální skvost. Čte se opravdu dobře, žádná hluchá místa, spousta akce, děj nepostrádá spád, ani akci, rovněž se nepotýká s kolísavou kvalitou. V stanoveném tempu to jede od začátku, až do konce, leč se vlastně jedná o příběh bez začátku a konce :-)
    Souboj s Kingpinem byl opravdu výborný, skvěle byl do celého děje vložen i Eddie Brock, další ukazatel lidské víry ale zároveň i beznaděje. A pokud máte alespoň základní znalosti/máte něco načteného co se Občanské války týče, celý tento komiks si opravdu užijete.
    Kresba byla úžasná po celou dobu. Ale ta úžasná a až děsivě detailní na konci? Byla radost se tím kochat!
  • Delphín
    Takhle má vypadat skvěle napsaný komiks, který neztrácí svižné tempo a řadu napínavých momentů, které Vás prostě nutí číst dál a dál. Příběh fungoval i z hlediska postav naprosto na jedničku. Kresba je taková ta stará dobrá klasika, proti které nelze mnoho namítat.
    Green Goblina jsme si bohužel moc neužili. Trochu zbytečná se jevila i prvotní zápletka, kdo zabil Joeyho Z. Ale celkově to ničemu nevadí, příběh jsem si i tak moc užil! Škoda, že pokračování se asi v dohledné době nedočkáme...
  • Delphín
    Skvělé příběhové linie, proti kterým ale stojí dosti křecovitá scénáristika. Komiks provází dost podivných dialogů, pár postav zde prostě nefunguje, a Spidey natropí tolik nelogických věcí, že jen nevěřícně koukáte, a říkáte si W T F!
    Souboj s Kingpinem byla docela tragédie, Mysterio už byl relativně fajn.
    Co se ale opravdu povedlo, byl závěr. A i díky němu celému komiksu nakonec dávám 4*
  • Delphín
    Delphín1.7.2020 02:13Pérák: Oko budoucnosti
    Celý příběh se četl dobře, a to hlavně na začátku. A i když děj svižně plynul, lze najít dost nedostatků. Moc se mi líbilo propojení s českou minulostí, bohužel se autoři ke konci snažili navodit více depresivní atmosféru. Snaha byla, ale opravdu se to nepovedlo. Další velké mínus je, že za celý příběh jste v podstatě nedostali důvod, proč zbytečně naivnímu českému Indiana Jonesovi fandit.
    Kresba Petra Kopla byla dobrá. Pár panelů mu sice ujelo, ale sám ukázal, jaký talent on ve skutečnosti má.
    Rozhodně nemohu říci, že bych byl z tohoto komiksu nějak zklamán, ale o úžasnou bombu se nejedná. Čistá průměrná jednohubka z české komiksové kuchyně.
  • Delphín
    Sakai se tady opravdu rozjel. Napsat tak zajímavě příběh o výrobě draků? To nezvládne jen tak někdo.
  • Delphín
    ,,Jsi sám sebou, nebo jsi mnou? Jsi člověk, který snil o tom stát se pavoukem, nebo pavouk, který snil o tom stát se člověkem?“
    Pokračování první části pokračuje v opravdu hodně velkém tempu. Zatím co první půlka je více filozofická a depresivní, od druhé poloviny dostaneme zpět toho hláskujícího Spider-Mana, leč samozřejmě prvotní nádech nevymizí, naopak, skvěle se s ním po celý komiks pracuje. Je velká škoda, že se více neřešilo Peterovo záhadné smrtelné onemocnění. Tato dějová linka tím tak byla vesměs pohřbena, svůj smysl ale rozhodně měla. Ať už máte více rádi toho temnějšího Petera, nebo naopak toho hláškujícího, zde si užijete oboje. A jedná se geniální kombinaci!
  • Delphín
    Na Čtyřlístku vyrůstala řada komiksových nadšenců. A leč už to není co to bývávalo, trocha nostalgie nikdy není na škodu :)
  • Delphín
    Úžasný počin, který nám ukazuje spíš filozofickou stránku Spideyho, což je hrozně fajn. Příběh je totiž suprově pojat, leč obsahuje menší momenty, které jsou zcela zbytečné. Dost se tady dbá na vztah Petera s jeho blízkými, což průběhu dost dodává porci lidskosti a utrpení, které Pavouk za svůj život zkusil. Velmi se mi líbil náhled do minulosti tety May. Byl sice velmi krátký, ale i tak si jej dost užijete. Kresba se tady mění opravdu dost často, ale neměl jsem problém si zvyknout. Konec Vás opravdu nutí, těšit se na pokračování. A já jsem na něj sakra zvědavý.
  • Delphín
    Skvělé zakončení série.
  • Delphín
    Tak tenhle díl mi teda sednul! Příběh dost kvalitní, tentokrát každá postava dostala svou fér porci prostoru. Kresba ujde, parádní ale byla u sešitu s Captain Marvel, na to byla radost koukat.
    I přes lehce zavádějící název mě tenhle komiks fakt bavil
  • Delphín
    Delphín29.5.2020 00:07Strážci galaxie #02: Angela
    První polovina byla naprosto super, potom ale začal mít děj hrozně kolísavou kvalitu. Jediné, co se mi na tomhle komiksu vyloženě nelíbilo, bylo panelování. Kreslíři schopní, ale jejich panely byly až moc velký pokus o akci, který mě teda vůbec neseděl. Co mě naopak bavilo byly hlášky, kterých tady bylo řečeno dost kvalitních. Rozdával je hlavně Rocket, který si získal mé sympatie. Jen škoda, že Groot s Draxem zatím nedostávají tolik prostoru. Ale to nevadí, na všechny se prostě dostat nemůže.
    Názor na to mám takřka totožný, jako na první díl Strážců - čistý superhrdinský průměr, který potěší, ale zároveň nijak extra neoslní.
  • Delphín
    Delphín22.5.2020 21:27Usagi Yojimbo #04: Spiknutí draka
    Rozhodně nejlepší Usagi, ze čtyř "úvodních" knih. Zde jsme se dočkali jednoho velkého příběhu, kde se nám rozvíjí osudy Usagiho a dalších důležitých postav, které jsme zatím za tu dobu měli tu čest poznat. A když se cesty těchto postav spojí, vznikne geniální chemie. Celý příběh se fajn čte, je propracovaný plný zápletek a neskutečně zajímavých dialogů, kdy se od komiksu prostě neodtrhnete.
  • Delphín
    Skvělý komiks, doprovázen vcelku dobrou kresbou. V tomto komiksu se dalo vykřesat mnohem více mlátiček, hlavně v samotném závěru. Buďme rádi alespoň za souboj s Venomem, to je takové max co se rubaček v tomto komiksu týče. Millar vsadil spíš na psychologickou/depresivní stránku, což je sice škoda, ale na druhou stranu si s tím opravdu vyhrál, a vytvořil senzační čtení!
  • Delphín
    Delphín20.5.2020 01:03Simpsonovi 2020/05 Bart Simpson
    Koupeno čistě ze sběratelského hlediska. I když je zde jasně dána cílovka na mladší čtenáře, po obsahové stránce to není kdo ví jakej shit. Samozřejmě nic geniálního, ale číst se to dalo
  • Delphín
    V první řadě je třeba si uvědomit, že název knihy docela kecá. S Venomem se tu tolik nesetkáme, což je škoda, protože sešity s ním byly opravdu skvěle pojaty. I další příběhy nejsou vůbec špatné, ale těm s Venomem se to prostě nevyrovná. Komiks rozhodně není špatným počinem, ale čekal jsem od toho víc.
  • Delphín
    Fajn čtení, které posunulo Spider-Manovo dění zase o krok dále. Štvaly mě časté narážky na události v minulosti, u chování Petera sem občas tak jako nevěřícně koukal, občas se totiž choval kapku nesmyslně. Vyzdvihnout musím hlavně poslední sešit, kde nám. M.J. odhalí svoji těžkou minulost.
    Tenhle díl je rozhodně super komiksová jednohubka, jenž za přečtení rozhodně stojí. Z děje si na zadnici nesednete, ale i tak se při čtení nudit rozhodně nebudete. 4* si tento komiks rozhodně zaslouží!
  • Delphín
    Po přečtení minulého dílu jsem se fakt bál, začít čist tenhle božsky nakreslený komiks. Prvotních cca 30 stran mě nebavila, do čtení sem se spíš nutil. Pak se ale cosi změnilo, a vyklubal se z toho dost dobrý komiks, z této série s Arrowem za mě nejlepší. Postavy a jejich chování už zase dává smysl, dobrá zápletka s vcelku zajímavým záporákem. Máme tu nečekané zvraty v ději, máme tu nečekané úmrtí, vcelku dobře fungující Arrow family, leč si myslím, že to byl v tomto komiksu ještě podklad pro něco velkého. S tímto komiksem velká spokojenost, 4* si zcela zaslouží!
  • Delphín
    První book byl čistý superhrdinský průměr. Tohle je bohužel o level níže. Úvodní story ohledně nevlastní sestry Green Arrowa mě bavil, je to nejlepší část celého komiksu, leč tedy její souboj s drakem už je dosti přitažený za vlasy. Zápletka se zlým hodinářem, který má hodinky vysávající život, však v celém komiksu odstartuje řadu divných dialogů, a totálně nesmyslné chování postav. Narazíme třeba na obří podmořskou železnici, která je napěchována různými diplomaty. Chápu, že se tam Arrow musel kvůli ději nějak dostat, ale udělat to tak, že si vláček zastaví u ostrova, kde je Arrow, aby tam nabrali drogy? Scénárista byl asi opravdu líný. Ale ok, máme ve vlaku Arrowa a spol. mezi světovými diplomaty. Ve vlaku dochází k vraždě, a Arrow míří do akce. Čekáte, že to je ten zlom, kdy se to konečně rozjede? No, ne! Dobrodružství hloupé a plné častého nesmyslného chování, jak ze strany klaďáků, tak i ze strany onoho vraha.
    Další problém je politika. Každý máme na dané věci jiný názor. Je nám ukázán osud party dřevorubců, kteří přijdou o práci, jenž se u nich dědí z generace na generaci, kvůli ptákovi. A tak protestují, jeden z nich stylem, který není ok, to uznávám, ale nazvat je hned všechny do jednoho fašisty? To sorry jako. Ale pořád bych to pochopil. Green Arrow je levičák jako bejk, takže se od něj obdobné výlevy očekávají. Jakmile začne mít tyto myšlenky a rádoby vtipné hlášky i nějaká další postava v příběhu, tak už začínám kroutit očima.
    Kreslíři se snaží, ale úchvatné panely a souboje Arrowa se šípy tu nečekejte. On se snažil i ten scénárista Percy, ale tohle prostě mu hrubě nevyšlo. V příběhu zbytečně moc politických a sociálních názorů (nepodány zrovna dvakrát nejlépe), špatná práce s postavami, tuna nelogičností a opravdu naivních zápletek, které by mě nezaskočili možná tak v retru. Dost silně doufám, že třetí komiks už mě konečně zaujme, a budu jej moc chválit. Jinak asi tuhle sérii dropnu, protože mám pocit, že Green Arrow absolutně není pro mě, ale vše se může změnit.
  • Delphín
    Delphín27.4.2020 09:33Deadpool #08: Všechno dobré...
    Náš ukecaný žoldák došel na konec této řady. A nutno uznat, že by si možná zasloužil důstojnější rozloučení. Kresba byla ok, vcelku přehledná, ale to jak byl pojat DP, jmenovitě styl kresby jeho hlavy, to mě bolelo do očí. Děj mi ze začátku moc nedal. Co jsem si ale opravdu užil, byla závěrečná rubačka na poli v Kansasu, kde se DP doslova vyřádil. Kam ze hrabe jeho masakr z ,,Deadpool #4 DP vs S.H.I.E.L.D." Pokud si ale tenhle komiks budete kupovat kvůli smrti Deadpoola, budete zklamáni. Jeho myšlenkové pochody při umírání jsou sepsány moc dobře, obecně celá ta jeho smrt není vůbec špatný nápad, ale působí to odflákle, nebo spíš zbytečně narychlo udělané.Škoda...
    S čím si scénáristé mohli zároveň více vyhrát je chemie mezi DP a jeho dcerkou. Obecně si myslím že se z té jeho dcery dalo vytřískat daleko více, než zde bylo podáno. Ale je třeba uznat, že v psychologickém vývoji Deadpoola sehrála opravdu významnou roli. Shrnuto - není to vůbec špatný komiks, rád se k němu kdykoliv vrátím, ale tahle osmidílná série si zasloužila důstojnější konec s opravdu velkým finále, kterého jsme se dle mého názoru zde nedočkali.
  • Delphín
    Delphín25.4.2020 17:22Deadpool #07: Osa
    Všeobecnou kvalitou se to počátečním dílům této série nevyrovná. I tak, byť zde nenajdete žádné extra dobré hlášky DP, tak mě to bavilo o dost víc, jak dva minulé díly. Děj odsýpal, fungoval i z hlediska charakterového. Možná zní hloupě, "vinou" marveláckého eventu z Deadpoola udělat budhistu odmítajícího násilí, ale z hlediska charakteru jej tento komiks zase posouvá o krok dál, a DP pak ke konci působí ještě víc tragičtěji. Jen škoda, že onen event Axis u nás česky nevyšel, místy děj proto dost drhne, nebo spíš působí zmateně. Je to ale jenom občasné chvilkové mínus v celém ději.
  • Delphín
    Jsem velmi rád, že se u nás vydaly prvotní příběhy Spider-Mana. V to jsem snad ani nedoufal, že se někdy stane. Bohužel, při vší úctě k Leemu s Ditkem, to co letělo před cca šedesáti lety, by se v současnosti zkrátka nechytlo. Zbytečné vyprávěcí dialogy, kvůli kterým se místy akce dost omezovala, byla jen důkazem, že buď hoši s vydáním chvátali, nebo se s tím zkrátka nechtěli zdržovat. Tak to působí na mě. Věci jako že Chameleon vyšle zprávu, kterou mohou zachytit jen pavouci, a pošle jí Spider-Manovi, nebo že se je obávaný stěnolezec schopen prozradit tím, že nedopatřením nakopne cihlu, mi prostě přišlo úsměvné. Ditko navíc kreslil Petera jako až moc velkého intouše, ale čert to vem, když má na svědomí i několik ikonických kreseb. Velmi se mi líbila jeho práce v sešitu se Sinister Six. Tam už si svět Spider-Mana dostal do rukou, a vytvořil několik nádherných velkých panelů, na něž je radost koukat. Sešitu se Sinester 6 lze snad jen vytknout pouze reklamy na další hrdiny Marvelu. Postavy se prostě jen ukázaly, a spolu s nimi i rámeček, kde se o nich dočteme více. Jinak to ale byla nejlepší část komiksu, leč už u nás v češtině vyšla, tuším že v NHM?
    Jsem rád, že se ukázali takoví záporáci, jako Vulture, Lizard nebo Chameleon. Spider-Manovo protivníci bohužel měli jednotný charakter, každý byl prostě namyšlený zlý padouch, kterého Spider-Man nakonec docela se štěstím (a často na druhý pokus) zdolal. Je ale fajn zaznamenat v češtině prvotní výskyty dnes už tradičních Spideyho soků. A když už jsme u toho Spider-Mana, jeho chování mi tady místy opravdu vadilo. Působil spíš jako ukňouraný a zároveň až příliš ziskuchtivý. Křivdil bych mu ale, kdybych nekonstatoval, že se jeho charakter postupně vyvíjel k lepšímu.
    Pokud tedy přijmete fakt, že čtete retro, dostanete malinko naivní ale stále vcelku kvalitní čtení, plné zajímavých speciálů.
  • Delphín
    Delphín21.4.2020 21:31Simpsonovi 2020/04 Bart Simpson
    Nejlepší ze všech těch příběhů byl jednoznačně ten první ,,Zemětřesení na Springfieldské základce" ale i tam to dost drhlo. Napřed se nám představí záhadný agresor, který dokázal zpacifikovat samotného postracha celé ZŠ, Nelsona. Dál se ale s touto slibnou zápletkou nijak nepracuje, takže je v příběhu bohužel úplně zbytečná. Chování postav jako třeba Barta mi též přišlo dost matoucí. Jako sorry, ale pokud by se Seymour Skinner chtěl nabourat do dorosteneckého gangu, Bart a Milhouse by byli sakra ti poslední, na které by se snad obrátil ne? Pokud máte třeba mladšího sourozence, tohle mu klidně kupte, jinak bych se do toho ale nehrnul...
  • Delphín
    Největší kravina je, že pokračování příběhu si můžeme přečíst až v č. 18. Mezí mě, jak se na to nakladatelství vykašlalo, v jakém pořadí to tu bude vycházet. Ale čert to vem, já se k tomuhle komiksu budu rád vracet. Na můj vkus se tu Spider-man místy choval opravdu nelogicky, ale zase nebyl v nijak lehké situaci. Nejedná se o bůh ví jak grandiózní příběh se Spider-manem, ale za přečtení to rozhodně stojí.
  • Delphín
    Je to temné, brutální. Příběh si na nic nehraje, působí dost uvěřitelně. O to víc je ale tento díl geniální a o to víc si jej užijete. Je to fakt bomba! Kresba mi sice moc neseděla, ale výtečný příběh s šíleným Octaviusem či nácky mi to nepokazilo. 5* si tento komiks zaslouží bez debat
  • Delphín
    Geniální počin dokazující, že komiksy opravdu nejsou jen pro děti. Jeden detektivní příběh, který obsahuje humorné i depresivní části. S takovou bravurou jako se to zvládlo tady, klobouk dolů autorům! Já musím vyzdvihnout i kresbu, leč se mnoha lidem úplně nelíbí. Radost mi udělal i výskyt Nightcrawlera a Daredevila i s Kingpinem. A ten závěr? Top strop, to se od komiksu prostě neodtrhnete! Jop, tohle se fakt povedlo a vřele to doporučuji :)
  • Delphín
    Delphín3.3.2020 23:49Deadpool #06: Prvotní hřích
    Dlouho jsem zvažoval, co si o tomhle komiksu vlastně mám myslet. Kresba mi oproti minulým dílům dost neseděla, a příběh se taky odvíjel ze začátku dosti zvláštně a pomalu. Jakmile se ale na scéně objevuje Poolova dcera, příběh se rapidně zlepší a geniálně vyvrchlolý na samotném závěru. Za břicho se nebudete popadat, jako v minulých dílech, ale za přečtení to rozhodně stojí!
  • Delphín
    Delphín19.2.2020 23:35Usagi Yojimbo #03: Cesta poutníka
    Další parádní počin pro milovníky Usagiho. Jen nováčkům bych doporučoval začít spíš od prvního Ronina, aby jim příběhy dávali smysl. Jinak ale perfektní skvěle napsané příběhy, při čtení Ostří bohů mě děsivá deštivá atmosféra doslova přikovala k židli. Máme tu nečekaný zvrat v příběhu Mateřská láska, Návrat slepého prasete taky úžasný, prostě všechny příběhy zde se mi neskutečně líbily, já jim opravdu nemohu nic vytknout. Takže další skvělý počin od Sakaie s ''malým překvapením'' na konci :)
  • Delphín
    Delphín30.12.2019 16:48Svět podle Snoopyho
    Jak jsem na díl Snoopy po škole prskal, tady můžu spíš chválit. Stripy mi přišli plné pravdivých myšlenek ze života s kterými jsem se stotožnil. A navíc byly některé opravdu vtipné
  • Delphín
    Jednoduchá a odpočinková záležitost. Líbili se Vám strážci galaxie ve filmu? Bude se Vám líbit i tohle. Začátek byl naprosto skvělej, hlavně zásluhou kreslíře, který parádně pracoval s barvama. Část z Peterova dětství je taky moc fajn – za malinkou chvilku se s těmi postavami dokážete perfektně sžít. Pak mi ale přišlo, že se ubralo na příběhu a jelo se hlavně duo: bitky – hlášky. Ale i tak to byla moc fajn akční oddechovka.
  • Delphín
    Od mala miluji Spider-mana, takže jsem byl rád, když se mi tento komiks dostal do rukou. Myslím že si díky tomuto dílu mnozí mohou oblíbit i Deadpoola, byť je tam pár spoilerů z jeho hlavní série. U týmovek je hrozně důležité, aby mezi hrdiny panovala dokonalá chemie a to se zde děje. Deadpool - vzhlíží ke svému idolu Spider-manovis se zakázkou zabít Petera Parkera (už to je dost šílené a zábavné) Spider-man Deadpoola ale dlouho nebere a nevěří, že by se ten otravný ukecaný nemilosrdný žoldák někdy mohl změnit. Spidey je ale samozřejmě starej známej dobrák a postupně mu tu šanci dává. Nutno pochválit i kreslíře! Jak říkám, moc fajn počtení a těším se na druhý díl.
  • Delphín
    Delphín25.12.2019 16:15Minecraft: Příběhy z Overworldu
    Šest povídek, šest různých scénáristů a kreslířů – je zajímavé pozorovat jejich jednotná pojetí Minecraftu v komiksové verzi. Pixelovitost byla zachována max u pár částí těla (ruce, hlava...)
    Jinak jsem z toho ale cítil pouhý marketingový tah, ze kterého jsem měl celou dobu strašně meh dojem. Nechápejte mě špatně, kdyby mi bylo třeba devět, byl bych nejspíš spokojen. Jinak ale příběh obsahoval plno moralističností, scénář prostě ničím neoslnil, děj často předvídatelný nebo absolutně nesmyslný.
  • Delphín
    Delphín23.12.2019 20:42Usagi Yojimbo #02: Samuraj
    O dost lepší jak jednička! Co v jedničce chybělo, to tady máme v delším příběhu Samuraj, ve kterém Usagi vypráví svou minulost, jak se vlastně stal Samurajem a později Roninem. Konečně více poznáváme vztah mezi jeho mistry z první knihy, navíc nám už definitivně mohou zapadnout události s Kenichim a Marikou. Vyprávění je vedeno naprosto skvěle, prokládáno prostřihy do současnosti, které jsou zábavné a udržují čtenáře v napětí. A další příběhy jsou též velká oddychová paráda. Velice zajímavý příběh Kappa, vtipný příběh Zylla nebo klasická samurajovka - Hedvábný trh. Tenhle komiks prostě nelze dostatečně vynachválit, neskutečně se těším na třetí díl!
  • Delphín
    Tento komiks nám i tentokrát dá Deadpoola, jakého všichni chceme. Hlásí dobré vtipy, ale zároveň je tam znovu zaklouben jeho život s pořádnou dávkou emocí, kdy jdou vtípky prostě mimo, a je to logické. Prakticky dostáváme směs Deadpoola #3 a předešlých dílů. Scénáristům to zatím funguje, jen škoda, že kniha se s pokračováním napřed odkazuje na Drákulovu výzvu, která vyšla ještě před touto sérií, ale to není velký problém si ji dokoupit.
  • Delphín
    Úžasný komiks, který ukazuje, že i Deadpool je opravdu tragická postava. Nahlížíme do jeho minulosti a místy opravdu dost odstupuje humor. Tím samozřejmě neříkám, že je to špatně. U Deadpoola je to víc než dobře, člověk si tak nějak uvědomí, jak tragická postava to ve skutečnosti je. Vyzdvihnout musím i super retro ze sedmdesátek na začátku komiksu!
  • Delphín
    Wolverina jsem před tím vůbec neznal respektive žádný komiks jsem s ním nikdy nečetl. A po přečtení prvního komiksu jsem se docela bál, tu old school kresbu nemusím a ani mě to nebavilo a začít číst ,,Hon na Mistique" se mi nechtělo. Pravda ale je, že tento příběh mě už bavil. Ano, kreslil to Ron Garney ten má hodně specifickou kresbu, mě se líbí ale vím že spoustě lidem ne. Jinak stylem mi to trochu přišlo napsané jako Zámek a klíč, jednou čteme současnost pak trochu minulosti...
    Příběh byl jednoduchý i jednoduše napsaný v tom je to možná trochu odfláklé, ale jinak mě to moc bavilo a za hodinku a něco jsem to měl přečtené a mám z toho dobrý pocit, jen škoda, že to je tak krátké. Určitě to tedy není nejhorší NHM a pokud budete mít možnost, dejte tomu šanci!
  • Delphín
    První část komiksu mě absolutně nezaujala. Po zhruba polovině knihy se ale příběh rozjel do solidního čtivého příběhu, který obsahoval plno zvratů a zajímavých charakterů.
  • Delphín
    Tohoto marketingového tahu jsem se opravdu bál. Kritika se ale překvapivě nekoná. Příběh má jasně daný děj, začátek i konec s častými pokusy o humor. Zbytečná čtení to nebylo.
  • Delphín
    Delphín23.11.2019 20:40Spider-Man
    Cením že se zde zmínili o Hobgoblinovi. A i když je Spidey můj nejoblíbenější super hrdina, nic jiného pozitivního v tomto komiksu vytknout nejde. Parkerovo hlášky jsou nemastné neslané, příběh za moc nestojí a to samé se dá říct i o kresbě. Pro malé čtenáře asi ok ale jinak bych to fakt nedoporučoval...
  • Delphín
    Delphín22.11.2019 20:13Maus (souborné vydání)
    Tohle dílo by si měl povinně přečíst každý, ať už má komiksy rád či nikoliv. Je třeba si tyhle hrůzy, co musel nejen Artův otec Vladek, připomínat a zamezit tak jejímu opakování. Jeho otec samozřejmě nebyl dokonalý a mnohdy měl i pořádný štěstí. Artie jej ale nikterak neidealizuje, přiznává jaký byl mezi nimi vztah i jak ho válka úplně změnila. Příběh je navíc čtivý a neztrácí na tempu což u skoro 300 stránek opravdu cením! Kresba byla jednoduchá ale vcelku se mi zamlouvala byď se sem tam jakoby opakovali. Co dalšího je na téhle knize skvělého je panelování, zkuste si toho při čtení všimnout. 5* si to bezesporu zaslouží a každý by si to měl přečíst, ne nadarmo se o tomhle mluví jako o jednom z nejlepších komiksů všech dob. A já plně souhlasím. Příběh rozesměje i dojme a hlavně neomrzí. Jasný důkaz toho, že komiksy opravdu nejsou pouze pro děti. Tak snad si to i my v ČR konečně uvědomíme...
  • Delphín
    Delphín28.10.2019 14:18Usagi Yojimbo #01: Ronin
    Parádní začátek dlouhé série. První příběh mě moc nebavil, Sakai se mohl možná více rozepsat o přátelství Usagi a jeho mistr, jeho smrt by pak pro čtenáře byla více tragická a více by cítili s Usagim. Další příběhy už ale byly jak humorné tak i často ukazovali na smutnou stránku Usagiho života. Všechny ale byly čtivé a 5* si to oprávněně zaslouží!
  • Delphín
    Delphín18.10.2019 22:35Usagi Yojimbo #31: Pekelná malba
    Dlouho jsem přemýšlel, zda mám s touto sérií začít. Začal jsem a nelituji toho, Stan Sakai umí psát. To je jednoznačně největší plus a důvod, proč se téhle sérií u čtenářů stále vede. Příběhy čtivé a lidské.
  • Delphín
    Delphín16.10.2019 23:00Snoopy po škole
    Některé vtipy se opakují, jiné se naopak opravdu vyvedou. Je vidět, že autor Schultz asi na školu nemá dobré vzpomínky a dává tomu spíš ten depresivní pohled na věc. Zajímavé je i sledovat, jak se po letech kresba krapet měnila a místy zjednodušovala. I přes to všechno mě komiks místy fakt nebavil takže ani moc nevím, co si o tom mám myslet. Víc jak 3* tomu ale dát nemohu...
  • Delphín
    Delphín28.9.2019 21:33Super Komiks #05
    Mnohem lepší jak díl #3! Všechny příběhy byly fajn, možná jeden lehce průměrný.
  • Delphín
    Delphín23.9.2019 14:18Super Komiks #03
    Velbloud a keramika – Klasický kačerovský příběh, který byl velmi čtivý, bratranci Donald a Gusta soupeří o Daisy. Jejich spor je dovede až na zajímavou cestu kde potkají spoustu zajímavých a vcelku sympatických postav.
    Ztraceni v Goofym – Příběhy s Mickeym mě mnohdy neoslovily a tohle bohužel není výjimka. Jednoduchý přímočarý příběh, který sice obsahuje záporáka ale boj s ním je naprosto nezáživný. Ani vtipy se tady moc nevydařili, prakticky se tu jen dělala sranda z toho, že Goofy není chytrý což Vás po čase omrzí.
    Trosečník – Tohle byl naopak naprosto geniální příběh. Za mě nejlepší díl Superkomiksu #3! Děj rychle odsejpal, obě postavy měli něco do sebe a pirát Ježovous byla též paráda, jen bych se nebál víc napsat o jeho deníku. Senzační bylo i panelování, u Kačerů neobvyklé ale k tomuhle příběhu to náramně sedělo. Jen škoda toho náhlého uspěchaného konce.
    Honba za Kuu-Kuu diamantem – Další pohodová klasika ve které podnikne Skrblík jednu ze svých výprav, tentokrát za dalším diamantem do jeho sbírky. Pokud nejste extra detailisti, to že Skrblík byl ochoten koupit si luxusní letadlo nebo kde vzali Rafani na kamery proti infračervenému záření, vás nevyvede z míry a příběh si užijete.
    Neklidná jízda – Po všech těch příbězích je tohle taková rána do oka. Příběh zcela jednoduchý, moc neoslovil… 3*
    Na to zapomeň – A o moc lépe nepochodil ani tento příběh. Kdybych byl o pár let mladší, asi bych si to více užil. To že si Donald spletl nějakou modelku s agentkou mi docvaklo prakticky hned a z pokračování děje jsem tak už nic neměl, což je kámen úrázu celého děje
    Rychle a brutálně – Donald se dostane do 11. století. Už to zní zajímavě. Bál jsem se, že to bude opět nic moc, ale příběh mě opravdu bavil a to nějaký extra fanda do středověku nejsem. Byla to povedená tečka na závěr tohohle komiksu.
  • Delphín
    Delphín22.9.2019 12:56Cesta kolem světa za 80 dní
    Tento komiks byl pro mě spíše zklamáním. Pravda je že vyrovnat se Verneovkám je opravdu těžký úkol kor když je scénárista omezen na pouhých 50 stran. Kdyby jich měl ještě o sto více, možná bych to hodnotil kladněji. Takhle jsme si mohli jen číst vyprávěcí rámečky, příběh působil nezáživně až skoro nudně. Kresba též nebyla nějaká extra třída, ale mě nijak nevadila. Vypíchnout musím konec, který byl zpracován vcelku povedeně.
  • Delphín
    Delphín21.9.2019 13:28Ultimate Spider-Man a spol. #03
    Zatím číslo od čísla lepší. Spider-man se konečně přestal chovat jak blbec a uvědomil si své ,,poslání". Bendis zatím v roli scénáristy působí skvěle a dělá na mě velký dojem.
    Končí nám i F4. Finále s Dr. Doomem asi nebylo takové, jaké sem čekal ale i tak kniha byla nabitá vtipnýma hláškama a děj svižně odsýpal. S tímhle číslem maximální spokojenost.
  • Delphín
    Delphín20.9.2019 16:54Ultimate Spider-Man a spol. #02
    Příběhy pokračují v daném tempu, které určil první díl. Spidey se začíná nacházet ve svých schopnostech a do rukou se mu dostal jeho oblek, dál s ním mlátí puberta a mohli jsme i vidět setkání Dr. Octaviuse v jeho normální podobě což mi přišlo strašně super.
    Prních pár stran F4 mě moc nebavilo ale pak se to hezky vrátilo do starých kolejí a vše směřuje až k (doufám) velkému finále s Dr. Doomem který je přesně takový, jak ho čtenáři chtějí.
  • Delphín
    Delphín20.9.2019 13:09Ultimate Spider-Man a spol. #01
    Jako start do Spider-mana pro začátečníky absolutní bomba. Příhoda s pavoukem zajímavě pozměněná, oba Osbornové jsou hajzlové už od pohledu no a tenhle druh kresby ke Spider-manovi prostě sedí, o tom žádná. Jen v překladu se nám z Petera stal Petr ale to je detail který se ještě dá přehlédnout a už se těším, až se příběh pořádně rozjede!
    F4 pokračuje přesně tam, kde skončil komiks FF Zrod. Pro ty, co ten komiks nečetli to může být nevýhoda a doporučoval bych si napřed přečíst ten. Jinak ale příběh ujde, je nadále vcelku vtipný a na scénu přichází Dr. Doom. Tomuhle komiksu asi není moc co vytknout.
  • Delphín
    Delphín26.3. 13:35Sběratelský klub
    Ahoj sběratelé, taková omýlaná otázka, která by mě ale zajímala - za jaký kousek ve vaší knihovně jste nejvíce rádi? Potažmo je nějaké dílo, po kterém prahnete? :)
    Já osobně mám největší radost ze Čtyřlístů z osmdesátek ještě po taťkovi, potažmo z omnibusů Daredevila Bendise. Ty jsem splašil za úžasnou cenu doslova na poslední chvíli.
  • Delphín
    Delphín22.7.2022 17:44Pindárna
    Hawwwran: menší seznam kostek:
    x-man tornado v2
    tengyun v2 m
    valk 3 m

    Jinak, u mě komiksy na dovolenou jedině do letadla, či jiné dopravy. Na pláž zásadně voděodolnou čtečku :D
  • Delphín
    Delphín26.8.2021 01:49Filmový a hudební klub
    Fimi: Zrovna na Schang-chiho nejsem nijak extrémně natěšený, ale ujít si to nenechám :)
  • Delphín
    Delphín17.3.2021 01:39Pindárna
    Lijem24: Jj, Civil War mi taky udělalo radost
  • Delphín
    Delphín17.2.2021 11:37Pindárna
    Fimi: Díky moc
  • Delphín
    Delphín16.2.2021 23:25Pindárna
    Zdravíčko, milovníci komiksů. Chtěl jsem se poptat, nevěděl byste někdo, co vše se hodí mít načteného předtím, než se pustím do Války říší od J. Aarona?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 296 (cca 76414 Kč)
Mám: 228 (cca 50304 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0