Hadí zloděj Cobra je spolu se svým bývalým zločineckým partnerem Mr. Hydem zpět ve městě. Hyde je odhodlaný zničit kluzkého podvodníka a doslova baží po jeho krvi. Hádejte, který hrdina, házející pavučiny a hlášky, se ocitne přímo mezi nimi? Další Spider-Manovo vyšetřování Brand Corporation ho zase navede mezi jiné superpadouchy, tentokrát jde o Tarantulu a Will-O'-Wispa. Ale pro Tarantulu je jeho touha porazit Spider-Mana tou jedinou bitvou, která ho bude stát víc, než si kdy dokázal představit!

Obsahuje příběhy:
Chycen při činu...
Hyde... přímo před očima!
Kde je ten @?%# Nose Norton?
Konečně se Will-O'-Wisp dočká pomsty!
Pozor, blíží se monstrum
Umíráček!

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série The Amazing Spider-Man #231-236 (srpen 1982 - leden 1983)


Scénář
Roger Stern
Art
John Romita Jr.
Ink
Frank Giacoia, Dan Green, Jim Mooney
Barvy
Bob Sharen, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Lettering
Rui Alves, Hugo Jesus
Překlad
Petra Fialová, Roman Jedlička, Martina Zvolská
Redakce
Alena Mikulíková, Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
570 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Mark of the Tarantula (Marvel Comics, 1982)
  • Moon
    Příjemné retro počtení.!
  • martin28
    Tahle retra v kompletu přímo miluju. Příběh s Cobrou a Hydem jsem četl snad stokrát, díky Semicu a i po letech mne nepřestal bavit. Zato Tarantuli a Wispa jsem čet poprvé. Opět kvalitní retro pro fandy Spideyho. U Romity Jr. obdivuji schopnost dát přičichnout čtenáři atmosféru prostředí NY, ať se postavy nachází v zaplivaném baru, v temných uličkách, opuštěných docích, nebo bojují na střechách domů. Stejně jako dokáže přenést atmosféru města na papír, neméně zdatným je i v zobrazení akčních scén. Jeho klasické malůvky Spideyho mě prostě baví.
  • Ivan Kucera
    Kniha obsahuje dva pre Spajdyho univerzum veľké príbehy: dvojdielny run s Mr. Hydeom a Cobrou a štvordielny s Tarantulom. Roger Stern a John Romita Jr. vtedy mali mimoriadne silné obdobie: ledva dokončili dvojdielnu pecku Nezastavitelný Juggernaut (u nás vyšlo v KVS 26 resp. v Záhadnom Spider-Manovi č. 11 a 12) a okamžite na ňu plynulo nadviazali ďalšou dnes už klasickou bombou, v ktorej náš milovaný Pán Pavúk naháňa relatívne neškodného zlodeja menom Cobra a keď ho dostane, objaví sa na scéne nečakane jeho niekdajší obchodný partner, šialený a naopak až extrémne „škodný“ zločinec Mr. Hyde. Následne Spajdy striedavo pred Hydeom uteká, striedavo sa ho pokúša spomaliť a striedavo pred ním paradoxne musí chrániť samotného Cobru, ktorý by určite nedopadol dobre, ak by sa dostal do Hydeových drevorubačských rúk. Zaujímavosťou je, že v prvom dejstve je Hyde prítomný len v náznakoch ako obrovská, ťažkopádna silueta tajne stalkujúca Spider-Mana. Keď som to v 90. rokoch čítal, myslel som si, že opäť ide o Juggernauta, ktorému sa podarilo dostať z betónového väzenia. Ale nie, to sa len so mnou tvorcovia šikovne hrali a v skutočnosti ide práve o Hydea. Druhá polovica knihy Tarantulovo znamení je bohužiaľ slabšia. Obsahuje príbeh, ktorý riešil problémy s tajomnou firmou Brand Corporation a k slovu sa dostáva nie ani tak blonďavý antagonista Will-o´-Wispa (v semic-slovarťáckej verzii preložený ako, ehm, Prízrak), ale najmä zmutovaný Tarantula. Nie je to zlé, ale príbeh s Mr. Hydeom ma bavil viac. Spolu to ale každopádne určite dáva veľmi fajn 4*; tri by boli málo. Takže sa nedajte odradiť treťotriednou obálkou (ktorá vizuálom a ani názvom nijako nereflektuje na príbeh s Mr. Hydeom) a choďte do toho.
  • Sagikkun
    Naprosto a bez výhrad spokojený.
    Už jsem si zvykl na určitou kvalitu, která si retra v kompletu zachovávají.
    Obvykle jsou ale hlavním tahákem nějaké dva tři sešity z názvu knihy, zbytek je fajn průměr či podprůměr (čest výjimkám jako Stéla předků, která jako celek perfektně jede od začátku do konce).
    Tarantulovo znamení mě tak vůbec neoslovilo názvem, jelikož mi to z ikonických Spideyho momentů nic neříkalo, o to víc jsem byl překvapen jak kvalitní retro to je. Záporáci, které jsem viděl poprvé v životě, mi neskutečně sedli a bavili (což je u nových/neznámých postav taky rarita), kniha funguje od prvního do posledního sešitu jako celek, prostředí, tempo, atmosféra, perfektní Romitova kresba - tady prostě není nic, co bych vytknul.
  • hroubek
    Není to špatné, není to skvělé, prostě je to někde mezi průměrem a nadprůměrem. Z mé strany to nahoru tahá ten konec, který se povedl. Ale lhal bych, kdybych řekl, že jsem si tento komiks užil, tak jak bych chtěl. Netvrdím, že je to špatné, jelikož to má několik výborných částí a momentů. Jen mi tam něco chybí, abych šel s hodnocením o stupínek nahoru. Snad s dalšími čísly bude moje spokojenost větší.
  • Delphín
    Naprosto chápu, pokud by někdo tento komiks vyzdvihoval do nebes. Mně ale tvorba Sterna totiž zatím moc nesedla a ne jinak tomu je i u tohoto komiksu.
    Začátek byl slušný. Představeni byli zajímaví záporáci Cobra a Tarantula, který při konci působil tak, že je Vám ho nesmírně líto.
    Obecně celý komiks měl ze začátku dost našlapaný děj, postupem ale tempo lehce zvolnilo, vše se prakticky točilo v jednom velkém opakovaném kruhu, od rubaček po dialogy a časem Vás to prostě omrzí. Výsledkem byl pro mě průměrný komiks, který kompletu rozhodně špatné jméno nedělá, ale z mého pohledu se jedná o jeden ze slabších kousků.
  • louza
    Jedna z mých nejočekávanějších knih kompletu. Po Juggernautovi, který svýma dvěma sešity a lineárním příběhem neutáhl celou knihu a vyzněl tak trochu do ztracena, otevírá knihu duo sympatických padouchů v podobě hbitého kobry a od Stevensona vykradeného Hydea házejícího s oblibou po soupeřích kusy baráků. Hlavním tématem je tady ale dramatický Tarantulův příběh s takřka hororovým vyústěním. Což je i po těch letech jedním slovem pecka. V knize, dokonale ilustrované Romitou Jr. v životní formě, nechybí divoké bitky, stejně tak jako politické pozadí příběhu i lidský rozměr jednotlivých protagonistů, z nichž každý je trochu jinak motivován. Pamětníci Semicu příběh samozřejmě dobře znají a právem na něj přísahají. Tady je navíc obsažen kompletní. Tedy včetně celého chybějícího sešitu a několika stránek ze sešitů česky zveřejněných, které patrně Semic Slovartu nebyly hodny. Vše je v maximální technické kvalitě. Vše je v absolutním pořádku i po všech těch letech. I u nás kultovní etalon nádherně vypadajícího a dobře napsaného super a hrdinského komiksu.
6106
Četl/a (40)
2scha, 81splinter, Al0f0k, anfrene, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, dajik, Deckard, Dejweez26, Delphín, Dinik, Doppelganger, electricfret, hroubek, Ivan Kucera, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Keno, komiksák007, lantan1, LookAss, martin28, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, radimisko, Sagikkun, Sajmon, Spike, trudoš, TZcomics, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(130)
2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, anfrene, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý1, electricfret, Erich, fifas, filemon, Filip123, Final, Fox01, Glumal, hlavathor, Hlousks, hroubek, hugosnowden, Idy, invape, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Kareru, kendor007, Keno, Knuckless, komiksák007, Krvavý Patejl, Lijem24, Lobok257, LookAss, mAGiic, Mariomichal, martin28, Marvin, Maty48, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, nx, Olesh, oru, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, psramek, PumpingArrow, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Sick666, Skot, sleepless, Spike, StressCZ, suricattaontheway, tacmud, Ter, Tomasino79, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, vita, VvV, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (5)
anfrene, Blackthunder, deadpool, delsemela, hahahoho