Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Je to fantasy? Je to SF? Kdo vlastně ví… a koho to vlastně zajímá!
Je to SÁGA, jedna z nejlepších původních komiksových sérií nového tisíciletí.

Magie válčí s vědou, měsíc s planetou – a široko daleko ve vesmíru není kam se před válkou ukrýt…
Marko a Alana se o to přesto pokusí.

Spolu s davy fanoušků po celém světě sledujte osudy Marka a Alany, milenců a čerstvých rodičů, kteří přestali být vojáky v dlouhé válce, jež zachvátila skoro celý vesmír, a stali se dezertéry, které nemilosrdně pronásledují obě strany konfliktu. Protože pro mocipány by nebylo moc příjemné, kdyby se svět dozvěděl, že zástupci dvou nesmiřitelných ras se mohou nejen milovat, ale také plodit potomky…

Brian K. Vaughan a Fiona Staples stvořili svět, který je nesmírně působivý, ale i pestrý a přes vážné téma krajně vtipný a zábavný. A zařídili jej takovou sbírkou pozoruhodných a nezvyklých postav, ras, kultur, prostředí, strojů a planet, že je jinde nenajdete v deseti románech.

Dvě Eisnerovy ceny, tři Harveyho ceny, Hugo 2013, British Fantasy Award, Cena Joea Shustera… všechno pro sérii Sága!

Obsahuje sešity série Saga #1-6

Scénář
Brian K. Vaughan
Art
Fiona Staples
Obálka
Fiona Staples
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš
Žánry
fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7507-053-1 (BB/art s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
523 g
Stran
168
Cena
399 Kč
Originál
Saga #01 (Image Comics, 2012)
  • kara1959
    kara195923.8. 08:09Sága #01
    skvělý příběh
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.5. 21:27Sága #01
    Dobrej rozjezd a slušně nastavený svět. Proč ne. Čte se to dobře.
  • salamandr
    salamandr6.5. 14:31Sága #01
    Úlet vizuálu je to velkej a autor měl asi děsivé sny, nicméně příběhově je to vcelku blbina a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby konec série byl smír dvou ras díky tomuhle Romeu a Julii
  • Spacecore
    Spacecore5.7.2019 01:14Sága #01
    Vaughan tentokrát nepřichází s moc originálním námětem, zato je více uvolněný a rozjíždí nám tu něco, co může pokračovat a skončit naprosto všelijak a navroubovat na to úplně cokoli (jakože už v tom skoro všechno je). Mě se ten koktejl líbí.
  • Blackhand47XD
    Blackhand47XD6.6.2018 17:48Sága #01
    Geniální sci-fi telenovela s propracovanými postavami a mnoha zvraty. Nač koukat na sračky v televizi, když si můžete přečíst tu pravou Ságu. :)
  • Alfi
    Alfi29.5.2018 10:59Sága #01
    Je len málo komiksových sérií, z ktorých som bol nadšený. Toto je jedna z nich. Skvelá, odvážna kresba,hlboký príbeh, vynikajúce postavy, prekvapivé zvraty. Odporúčam.
  • S4TW
    S4TW17.2.2018 18:33Sága #01
    Jedná se o velmi zajímavý mix žánrů, ale i nálad či atmosféry. Komiks se nechal velmi inspirovat ve fantasy a scifi a místy se snažil o takovou parodii. Na jednu stranu tu jsou velmi vtipné, komické okamžiky a vzápětí nás autoři šokují něčím drsným, po čemž máte skutečně zvláštní a nepříjemný pocit. Opravdu mě udivilo, na jaké hraně to balancuje, že v jednu chvíli se řeší absurdní a ulítlá věc a vzápětí se nadhodí vážné téma. Ale dvojici se to povedlo skvěle ukočírovat a mi tak dostávám parádní vesmírnou soap operu. Je to především o rodině a válce. postavy jsou skvěle napsané, dialogy jsou správně úderné a vy vlastně nenajdete chvilku, kdy by jste se nudili. Kresba je taktéž velmi solidní, ač bych jí nezařadil do nějaké své topky. Zatím mě série stoprocentně nepřesvědčila o své výjimečnosti, ač jsem se kvalitně bavil. Pořád je to takový zvláštní mix, který přináší jednotlivé části, které už jinde byly, ač dohromady snad nikdy. Asi takhle, úplně odvařený jsem z toho nebyl, tak uvidíme jak se to posune dále.
  • karl173
    karl173 mecenáš26.1.2018 18:39Sága #01
    Skvělé fantasy, které i přesto že vás hodí rovnou doprostřed války ve smyšleném světě, kde má někdo na hlavě obrazovku, druhý rohy a třetí má křídla, budete velmi brzo chápat o čem tento svět je. Vůbec se v něm nebudete ztrácet a naopak velice rychle do něj proniknete a budete svědky surového příběhu, který je tak skvěle napsaný, že budete hltat každou stranu prvních šest kapitol proletíte rychlostí hurikánu. K tomu všemu vám dopomůže skvělé kresba, která je tak propracovaná a zajímavá na každém kroku, že si ji velmi rychle oblíbíte. Skvělý začátek série a věřím tomu že velmi brzy i mé oblíbené. Dávám zatím ještě trošku menší hodnocení, jelikož je tohle začátek a teprve se ukáže co tahle série skrývá. 90%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš25.12.2017 18:29Sága #01
    Na to, ako je táto komiksová séria ospevovaná a koľko dostala všemožných cien, tak sklamanie. Ak si však ten obrovský hype a očakávania odmyslím, ostane príjemný priemerný komiks, ktorý má fajn postavy, je kvalitne napísaný, chýbajú však zaujímavé kulisy a kresba je tiež hlavne o postavách, ktoré sú síce nakreslené pekne, ale pozadia sú nezaujímavé a prázdne. Za celú knihu sa toho udeje dosť málo a síce som na pokračovanie zvedavý a pravdepodobne si ho kúpim, mám trochu obavy. Tak uvidíme. Zatiaľ prevládajú kladné pocity, ale žiadna veľká pecka to teda nie je.
  • aza
    aza25.12.2017 00:10Sága #01
    V bodech:
    kresba **** (má šmrnc, ale všechny postavy mají tak nějak moc podobné rysy, grimasy...)
    příběh *** (námět je slibný, ale vleče se to, pak najedou buch - a spousta krve a sexu... A taky černobílost - rohatí nenávidí křídlaté, kromě ústřední dvojice, kterou nenávidí všichni, žádné valéry, hráči na dvě strany, přeběhlíci, nuda.)
    dialogy * (žumpa, silácké kecy bohorovných znuděných fracků, smazat 7 bublin z deseti a půjde to číst)
    sex 0 (proč tam to porno vůbec je? - OK, není to komiks pro mě)
    magie ** (ve fantasy samozřejmě nemůže chybět, ale tady mi přijde, že se děj nemůže pohnout ani o píď bez něčeho nadpřirozeného. Co třeba postoje, dobrá/špatná rozhodnutí hlavních hrdinů, "normální" bitky bez kouzelnejch verků... ?)
    Celkový dojem: tak jako jo, ... ale ne moc : 50%
  • Fimi
    Fimi mecenáš29.8.2017 21:22Sága #01
    Už hodně dlouho jsem nenarazil na komiks, který by se četl s takovou lehkostí a pohodou jako Sága. Uteklo to rychle, čte se to krásně, je to skvělý mix fantasy a sci fi se vším všudy. Je v tom skvělá akce, ale hlavně úžasná práce s postavami, které řeší naprosto všední lidské věci, které se zdají být nudné, ale zde jsou tak precizně předneseny, že to žeru i s navijákem. Za mě výborné a nedivím se, že to má tolik cen a že je to nejspíš jeden z nejlepších komiksů Image. Moc se těším, co bude v dalších číslech.
  • Gustik5
    Gustik526.5.2017 00:30Sága #01
    Líbí se mi to. Byť jak na vyprávění, tak na "umělou" kresbu jsem si musel chvíli zvykat (teď už ji jen hltám). Ale je to rozjezd. A hodně pomalý. Ale ono je to svým způsobem dobře. Děj je nám dávkován po lžičkách a dostáváme tak možnost sžít se s různorodými postavami, u nichž se mi líbí především uvěřitelné a jasné motivace, které je ženou vpřed. Že je to směs nesourodých žánrových ingrediencí? Ano, a jak krásně funguje, panečku! Když se vám daří vytvořit takový žánrový Science fantasy mišmaš a ukočírovat ho, svědčí to o tom, že moc dobře víte co děláte. Já pak po první knize vím, že tady jsem správně a těším se na další...
  • VanTom
    VanTom24.3.2017 18:14Sága #01
    Kombinovaný fantasy/sci-fi svět Ságy se rozhodně profiluje svérázně přitažlivě a zajímavě, i když takhle bezbřehá fantazie si již zahrává se samoúčelnou snahou o maximální bizarnost. Do něj zasazený archetypální příběh "Romea + Julie" se pak rozjíždí také velmi slibně, byť zatím bez patrného kurzu. Každopádně jsem zaháčkován a další pokračování nevynechám.
  • Doncek4321
    Doncek432128.12.2016 15:04Sága #01
    Celkem zajimavý komiks, uvidíme co přinesou další díly.
  • 3DD!3
    3DD!318.7.2016 10:59Sága #01
    Rodinný sci-fi/fantasy komiks plný pornografických výjevů, neuvěřitelných postav (příšer) i prostředí, který chytne a nepustí. Marco, Alana a ten jejich špunt běží o život ve světě, kde imaginace nemá hranice a vy budete chtít být u toho. Sága začíná.
    RECENZE: http://www.fullmoonzine.cz/clanky/brakove-cteni-na-misu-saga
  • Flash
    Flash mecenáš9.4.2016 20:23Sága #01
    Sága představuje jakýsi mezistupeň mezi sci-fi a fantasy a funguje to. Je zde hodně zajímavých postav a prostředí. Komiks se čte plynule, není ničím přepálený, krásná jednoduchá kresba. Sága je pro mě důkazem, že jsou lidi, kterým mysl nevyplnil SW a ST a pod. a že jde dělat originální nápady a náměty. Sága má potenciál založit nový kult.
  • JimmyII
    JimmyII21.3.2016 09:01Sága #01
    Hodně solidní a příslibný rozjezd série, z níž jistě bude velkolepá klasika. Příběh má vše, co by měla pořádná sága mít - sympatické hlavní hrdiny, fascinující a nápaditý nový svět, propracované charaktery postav (a to i těch vedlejších, z nichž každá má uvěřitelnou motivaci), humor i akci. Vaughan má cit pro slova a jeho dialogy příjemně plynou, stejně jako dávkování akce. Především má však skvělý cit pro překvapení, často zařazuje parádní celostránkové kresby hned po otočení, každou kapitolu ukončuje cliffhanger, takže čtenář musí číst dál a dál (přečetl jsem to fakt rychle, na jeden zátah). Líbí se mi, že v příběhu nejde o boj dobra se zlem, ale o osobní a intimní příběh několika postav, které vědí, co a proč chtějí. Snadno se dá proto sympatizovat jak s hlavními hrdiny, tak i "záporáky". Fiona Staples pak vládne tužce s lehkostí, kresby jsou krásné, atmosférické a originální. Celkově jde o skvělý komiks, který stojí za to číst.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1022.12.2015 16:38Sága #01
    Pro mne je to velke prekvapeni. Skvela sci-fi / fantasy pohodovka. Hodne se mi libily situace, kde izabel radi jak pomahat diteti:-) coz je pro me aktualni, a u toho jsem se celkem zasmal. Kresba je take skvela, a jina nez kdekoliv jinde. Hodne se mi libi ruznorodost svetu a postav. Uvidime kam nas dostane pokracovani. 4,5*
  • P.G.
    P.G.29.10.2015 19:34Sága #01
    Příběh vypadá celkem zajímavě, na druhou stranu se na těch více jak 160 stránkách vlastně nic podstatného nestane. Většina postav mluví jak dlaždiči, všude spousta násilí a bezúčelné erotiky - ano, na první pohled to vypadá cool, ale jen na první pohled. Jakási originální řeč, která není přeložená - čtenáři domysli si, co chceš... Kresba mě tedy vůbec neuchvátila, jako v mnoha jiných moderních komiksech spousty tmavých barev, snad k dokreslení temné tamosféry. V celé knize není jediná scéna, která by mi utkvěla v mysli.
  • jirin
    jirin26.9.2015 17:47Sága #01
    Začneme pozitivy. Základní dějová linie Romea a Julie asi není nic nového, ale mě to celkem bavilo. Co mě bavilo ještě více je vymyšlený svět a rasy, slibuje to do budoucna celkem dost zajímavých možností. A teď to opravdu musí být v každém dospělejším komiksu erotika, tady dokonce porno? To prostě nemůže být normální komiks, nemá to tady vůbec žádný důvod. Stejně tak nevím, proč tam je tolik hrubé mluvy, nějak nepobírám proč tam je? Taky příliš nemusím (nejen) v komiksech původní řeč, kdy není "přeložená". Kresba mě popravdě nijak neupoutala, není špatná, ale ani něco co bych osobně vypíchnul. Shrnuto ýákladní děj, rasy a svět vypadá parádně a nebít tam porna a méně hrubosti, možná bych uvažoval až o plném počtu.
  • koudy
    koudy mecenáš7.7.2015 16:34Sága #01
    Zaťalo to drápek hned po prvních 2 stránkách.

    Zajímavé střetnutí magie a technologie.
    Do takového prostředí, kde rostou rakety v lesích a běžně si povídáte s nadřízeným, který má místo hlavy obrazovku, jsou hozeny postavy, které nejsou nijak povahově kostrbaté a pravděpodobně si je (alespoň někoho) oblíbíte.
    Za mě to je určitě poloviční "chůva" - má výborný názor na "život" :) ale musím se přiznat že i rodičům fandím už od začátku!
    Ač mám rád jak sci-fi, tak fantasy, myslím si, že tady to bude spíše jen podpůrné prostředí pro příběh 2 (+1+...) "lidí" a ... napíšu myslících tvorů, ať nepobuřuju. :)

    Což je dobře, můžete mít jakkoli skvělé prostředí, ale jak to pohřbí příběh, prostě to nechytne. (alespoň u mě)

    Kresba je přijemná, pozadí je občas schválně méně detajlní, aby vystoupilo to důležité v popředí - který příslušník mužské populace si při prvním objevení pavoučí vražedkyně neřekl "Hmm" ? (nebojte, dlouho mi to nevydrželo a stejně nedávám na první pohled, ale ... ) ;)

    Tohle má potenciál a do pokračování určitě jdu... Takže kdy to bude?! :)
  • Bubsy
    Bubsy7.7.2015 11:45Sága #01
    Nevím jak popsat ten pocit z knihy, který sem měl, ale i přesto kolik je tady nezvyklých nápadů tak je ta kniha neskutečně civilní. A to v dobrém. Abych to vysvětlil. Comics mixuje několik žánrů dohromady a podává to hodně neotřelým způsobem. Je to taková scifi fantasy alternativka. Postavy jsou příjemně zajímavý (a ano taky dost alternativní). Všechno se to, ale moc příjemně čte a hodné brzy Vás děj vtáhne a než se nadějete jste na konci a chcete vědět co bude dál. Tu zmíněnou civilnost, ale způsobují hlavně postavy a jejich dialogy. Postavy taky působí dost opravdově což není zrovna comicsové specifikum a navíc nejsou tradičně černobílé, ale naopak mají všechny nějakou motivaci k tomu co dělají.
    Druhá věc je pak kresba Fiony Staples, která je neokoukaná a dává fantasiím Vaughna opravdu pohádkový nádech.
    Doufám, že tenhle tah BBartu vyjde, protože tahle série potenciál oslovit širší publikum rozhodně má a zaslouží si to.

  • Lenny
    Lenny mecenáš26.6.2015 14:04Sága #01
    Výborný rozjezd série, která neustále něčím překvapuje. Vaughan opět dokazuje, že jeho hlavní síla je v postavách.
    Recenze od 21:40
    http://www.mixcloud.com/ondrakral52/komiksov%C3%A9-bubliny-32-recenze/
  • Vojtěch 393
    Vojtěch 39310.6.2015 20:55Sága #01
    Je to takovej opravdu prapodivnej mix všeho možného, ale funguje to vskutku geniálně a jste chyceni už po prvních pár stranách. Místy se mi nelíbilo zřejmě v počítačovém programu dělané pozadí (krajina, architektura), ale kresba postav je naopak velmi originální a neokoukaná. Komiks se přečte bez problému na jeden zátah, u čehož ale v poslední době čím dál víc váhám, zda to brát jako pozitivum nebo negativum. Ať tak či onak, já jsem si Ságu dal po částech na třikrát aby mi vydržela alespoň o něco déle, protože čekání na druhý díl v češtině bude a vlastně už nyní je hodně prudérní... Zřejmě právě tohle bude jeden z prvních komiksů, u kterých čekat nevydržím a objednám pokračování v angličtině. Každopádně se modlím, aby se knížka dobře prodávala, protože bych považoval za hodně velkej průser, kdyby to BB art zatrhnul třeba po třetí knize. Doufejme, že příští rok vydaj třeba postupně dvojku i trojku. Verdikt je tak 95 %. Je to osvěžující, vtipné, napínavé a inspirativní.
  • smtxx
    smtxx5.6.2015 07:21Sága #01
    Tak tohle se mi hodně líbilo , už se těším co bude dál
  • brkowycz
    brkowycz2.6.2015 20:26Sága #01
    No mě to teda docela překvapilo. Vždycky se obávám, když autor naservíruje brutální směsici, ale tady to kupodivu fungovalo. A to velmi dobře. Ještě teď je mi trochu trpko z Gaimanova/Reavesova Mezisvěta, což spíše než kniha je tím, čím to bylo původně zamýšleno: přepisem pilotního seriálu pro teenagery. I v Gaimanovo-Reavesově knize se mísí fantasy se sci-fi, bohužel zdaleka méně dobře zvládnuté než zde. Tady to skvěle funguje a já sem si chvilku lámal hlavu tím, proč tomu tak je. A už vím - to ty postavy!
    Snad žádná z postav mě zde nijak neotravovala, všechny mi přišli velmi pěkné a nadějné. Vaughan si vypujčuje Yorricka ze své série Y:The Last Man, nasazuje mu parohy (doslovně, ne obrazně) a máme tátu. Vezme lehce cynickou bojovnici (aha, koho nám připomíná tohle?), dá jí křídla a máme mamku. Tak proč je tohle jiné než Y? Kvůli tomu barvitému a nápaditému světu. Pro mě je to spíše kouzelná fantasy z raketoplány a planetami, ze které tryskají skvělé nápady: Humanoidi s televizí místo hlavy, drsná pavoučí vražedkyně, nájemný zabiják s kodexem a kočkou, která rozpozná lež, planeta XXX, na které vás vítají kurvy co mají jen hlavu a dlouhé nohy... no mě prostě oči přecházeli!
    Vlastně jsem si skrze tyhle efekty ani moc neuvědomil, že příběh je vlastně velmi přímočarý - ústřední dvojice putuje, bojuje, putuje, bojuje... a mezitím se všichni kolem snaží zjistit, jak je možné, že se do sebe zamilovali dva druhy z rozdílých armád.
    Že Vaughan umí postavy dokázal v Yorrickovi, že má velmi pestrou fantazii dokazuje zde. Snad v dalších dílech dokáže i cit pro lépe vystavěný příběh. Potenciál série zatím má, zejména díky tomu, že se nemusí díky "vesmíru" do kterého je děj zasazen, držet při zemi.
    Zatím převládá spokojenost.
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš25.5.2015 20:25Sága #01
    Neskutečný vesmírný nářez, ve kterém Vaughan bezostyšně zkouší, co ještě u čtenářů projde. Antropomorfní roboti s obrazovkou místo hlavy? Pavoučí vražedkyně? Krysoidní růžoví duchové? Check. Check. Check. První kniha je neskutečně slibným vykopnutím směrem k nejvyššímu možnému potenciálu. Nedočkavě čekám na dvojku.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš22.5.2015 10:44Sága #01
    Kdyby Pejsek s Kočičkou nakonec po všech těch nesourodých ingrediencích upekli něco dobrého, byla by to Sága.
    http://www.knihozrout.cz/recenze/saga-jak-by-chutnal-dort-kdyby-to-pejskovi-s-kocickou-vyslo
  • erik
    erik19.5.2015 13:12Sága #01
    Sága je jedna z najlepších komiksových sérií, aké som kedy čítal. Príbeh je perfektne priamy, dvaja milenci zo znepriatelených táborov a ich novorodeniatko proti celému vesmíru. Od telenovely dielo odlišujú najmä dve veci. Prvou je neskutočne pestrý úchylný sci-fi svet krížený fantasy žánrom v miere stanovenej najpresnejšou kalibračnou váhou. Inými slovami, je kúzelný. Druhou vecou, ktorá odlišuje komiks od väčšiny súčasnej i minulej umeleckej produkcie, je atmosféra. Lietajúce vesmírne stromy, rodičovstvo ako hlavný motivačný faktor, chytalo ma za srdce v miestach, kde som už roky necítil žiadny záchvev, nieto ešte emóciu! A toto je stále ešte iba rozjazd, úvod do problematiky, počkajte na ďalšie diely.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš19.5.2015 09:37Sága #01
    „Slovo Sága se v současném komiksovém podhoubí velmi často skloňuje v superlativech. A není to náhoda. Vaughanův opus totiž s přehledem splňuje všechna kritéria, která by měl mít každý dobrý obrázkový příběh. Nehraje si na žádné „vysoké umění“, děj i kresba mají čitelné kontury a čtenáře nešikanuje jediný méněcenný dialog. Motivy i činy všech zúčastněných mají své opodstatnění a každý panel má pevnou oporu ve scénáři. Sága má jediný cíl – chytit za srdíčko a rozmáčknout ho jako malinu.“

    Více zde: https://edblok.blogspot.com/2015/05/saga.html
  • rooty
    rooty15.5.2015 21:43Sága #01
    perfektní záležitost, doufám že se dočkáme dalších dílů.
  • Schramm
    Schramm14.5.2015 09:09Sága #01
    Přesně jak tu zaznělo. Hype kolem Ságy byl neskutečný, takže jsem se bál zklamání. Leč - nestalo se. Sice mě Sága nedostala úplně do kolen, jak píše Walome, ale to z jednoduchého důvodu: není to prvoplánová spandexárna (no offence). Sága má pomalejší nástup, což je většinou dobré znamení a příslib do budoucna. Ale zároveň mě přesně tohle ve světle osudů Planetary a především Amerického upíra děsí. Nejsem si totiž jistý, jestli Sága zaujme dostatečný počet nečetných českých komiksáků. Takže si neodpustím apel: Lidi, čtetě - a kupujte! :)
  • kaylin
    kaylin5.5.2015 08:50Sága #01
    "Sága" není z těch komiksů, které by mě odrovnaly hned na první stránce. Trvalo mi dva až tři sešity, než jsem se do příběhu dostal, ale když se to povedlo, stálo to za to a já jsem litoval, že už se končí. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/907-saga-1-80.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.5.2015 09:50Sága #01
    Před tím, než jsem se k tomuto komiksu dostal jsem zažil v souvislosti s ním dva momenty. Zaprvé, v celosvětové anketě Goodreads se komiks Sága umístil ve své kategorii za rok 2014 na druhém místě za Serenity, za druhé, jeden známý mi sdělil, že je to "komiks pro hipstery". Oboje mě velmi navnadilo. Po přečtení musím poznamenat, že komiks trefně popsal calvinovský kolega louza aneb "poťapaná spatlanice sci-fi s fantasy v mustru Star Wars se sprostou mluvou a totálně ujetými nápady" a "příjemné osvěžující moderní dílo stojící jednou nohu v bažině alternativy a druhou v řece mainstreamu" jsou asi dvě nejvýstižnější charkateristiky celé Ságy. Kdyby někdo hledal příklad něčeho, co následuje po postmodernitě, doporučil bych mu jakožto neo-postmoderní komiks právě toto... svým způsobem by se mi to nemělo líbit, fantásácké sci-fi běžně nemusím, ale tohle mi padlo do oka. Tak teď jenom se vrhnout s obavami do posledních dílů Posledního muže, kterak to vymyslel s tou pointou... bojím se:))

    Celkový dojem: 90%
  • Fry
    Fry admin3.5.2015 10:02Sága #01
    Sága #01 - Tak se k nám pomalu začínají dostávat aktuální série, které doslova otřásají komiksovým médiem. Kresba je fajn, jenom ten scénář malinko pokulhává a zatím mě na rozdíl od Yčka nedokázal vtáhnout moc do děje. Přesto je to na začátek celkem dobré, i když mě zatím hlavní dvojce / trojice nechává cela chladným na rozdíl od dua Vůle a prolhané kočky.
    Ještě vzpomenu Prince Robota IV, od kterého jsem čekal trochu drsnější přístup, ale ve výsledku jsem tedy spokojen, baví mě si knihou listovat a těším se na další díl ... Za mě 4*!
  • Norri
    Norri mecenáš29.4.2015 22:42Sága #01
    Byl jsem tak prosycený propagandou o této Sáze a tak natěšený, až to hrozilo tím, že mě to zklame byť by to bylo perfektní. Ale už první stránky, které byly před vydáním zveřejněné a na kterých je zachycen porod vypravěčky, slibovaly kvalitní zážitek. A jaký je výsledek? Zděšení! Zděšení, že pokračování vyjde nejdříve za rok. Příběh je velmi dobře rozehrán, i díky přirozenému užívání sprostých slov jsou dialogy uvěřitelné a hlášky nemají chybu. Celé je to doplněno parádní kresbou.
  • louza
    louza27.4.2015 10:55Sága #01
    Docela zvláštní kniha. Na první pohled ultimátní kravina. Poťapaná spatlanice sci-fi s fantasy v mustru Star Wars se sprostou mluvou a totálně ujetými nápady (postavy s televizní obrazovkou místo hlavy apod.). Přes to všechno čtenář nemůže knize nepřiznat jistou elegantní jednoduchost a lehkost, která se v jiných dílech moc nevidí. Scénaristická stránka věci tu naprosto koresponduje s kresbou (a barvami!). Jednoduchá, místy až schematická, ale v konečném efektu pěkná kresba. Velké jasně vyjádřené panely, málo textu, ale jasný smysl. Scénář je relativně přímočarý a z první knihy je ještě těžké hodnotit jak se to všechno vyvine. Potenciál a nápaditost ale má a určitě ještě půjde do šířky. Není to možná takový geniální cenami mastrštyk jak o tom hodně fanoušků i akademiků tvrdí, ale je to rozhodně příjemné osvěžující moderní dílo stojící jednou nohu v bažině alternativy a druhou v řece mainstreamu.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko26.4.2015 23:32Sága #01
    naštěstí zatím víc scífko než fantasy (!) jakože tam nelítaj draci a postavy ve skupinkách nechoděj kolem dokola a nepovídaj si u toho fantasy jazykem ..zajímavé a poměrně vtipné charaktery, vztah jsem si k nim teda hned nevytvořil -sic- ale je to na dobré cestě :)
  • Walome
    Walome22.4.2015 20:01Sága #01
    Úplně vysranej z toho zatím nejsem, ale dobrý, určitě hodně dobrý. Vtipný, má to spád, sympatický postavy, pestrej svět atd... dějově zatím jednoduchý rozjezd, tak uvidíme - Y má nevyužitý potenciál,ale tohle zatím vypadá lépe. Jinak. No, jsem zvědavý na další book, jestli vyjde.
102501112
Četl/a (196)
159753258x, 2scha, 3DD!3, Adira Santini, Alikkk, anka, Ash Pointak, Baffman55, batoo, Becko, Bedou, Benny, ben_bella, Berry669, Blackhand47XD, blackJag, Blockholm, bob-premky, Bonpar, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, Cemino, charvos, chcita, ConanVJ, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dani El, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, Dexir, Doncek4321, Donotaskme, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, erik, Faix, farnhajt, filemon, filosh, Final, Fives, flipflop, foudy, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Giskard, Gustik5, Hawwwran, Himlik, Infarkt, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jardoom, jaspis, Jay-jay, jendalin, jh666, Jimbeam90, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, kapicka, kara1959, karl173, KarlosJB, kaylin, KdG, Keno, Khagrael, kindanerd, Kitykatyn, Kiwi1902, Kokuun, koudak89, koudy, Lachvos, lacoste, lantan1, Le Porello, Librarian, Light, Loks19, Lokusta, LookAss, luky.kuky10, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Mariomichal, mart.in, Martin.imr, massilia, Matthew, MEGA, mgeralt, mikjak, mineralk, monocyt, MonsterGyre, motycond, Mrtvejbazen, mstefl, mywiel, namdnas, Nexis, Noci, Norri, NylKasbri, oleav, Olesh, onfr300, opytz, OwerLord, Ozymandias, PAK, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , PH79, Pizza Guy, plaštěnkář, Plechy, Poseidon1978, PrastenejCitron, pxashes, RadimNemec, raenius, rafannn1, raimi, RaptoR, rewkon, Rezet, Rinter, rockyt, rooty, S313, S4TW, salamandr, schefik, Schramm, Shin, Shpeckk, SkillJam, sleepless, Spacecore, start05, Strokes, syon, TenCoJeZbytečnej, terrordemon, the.kasztan, the_proph, Thurin, Tiba, tom173, Tomasino79, Tomket.Tom, Tomzany, tricky, trudoš, tukak, Ukko, Václav Mikula, VanTom, vita, Vojtěch 393, vranakx, VXP, Walome, wolfgang, xflori01, Yefery, yogi, z-e-d, Zbysek2410, zd, zgrywus, zlejzmrd
(303)
159753258x, 2scha, 353638, adam.ra, Adira Santini, Alfi, Alfonzo, Alikkk, anka, Anton Whatever, Ash Pointak, Awakener, AxusNalim, Azbest, Baffman, Baffman55, batoo, bboorreekk, beanek, Becko, Bedou, BeeSee, Benny, Berry669, binnmode, Black Bro, yo, Blackhand47XD, blackJag, Blockholm, bmc75, bob-premky, borknagar1, bourgeois, BreakingAway, brkowycz, Bubsy, burzum, buscheer, calvin10, Cemino, Charlie1203, charvos, chcita, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Dani El, Darker, Davedd168, davidek, davidrynes, Deckard, Dexir, Dinik, DoctorWho, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Drekorian, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, eliera, erik, eseona, farb, farnhajt, faster86, filemon, Filip123, filosh, Final, Fives, flipflop, Fos4, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Glumal, Golem, Greyman, Grim, grinder, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hawwwran, herbert, herrman, Himlik, hiro666, Hulik, hyba1991, hypermlok, illy, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, JackOneil, Jak, James, james dixon, jankie, japes, jardoom, Jay-jay, jendalin, jerry67, jh666, Jimbeam90, JimmyII, jindroush, jiskra, jmenujiseradekbouril, Jokerka, jones1240, Joshua_T, K-Os, KadetJaina, Kadin, kallenved, kapicka, Kapis, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, keNNoslaw, Keno, KINIMODUS, Kitykatyn, Kiwi1902, Kokuun, komik.sx, konous, koudak89, kubanec13, Lachvos, lacoste, Le Porello, Leland, lemon_zobak, Librarian, Light, Lobok257, Loks19, Lokusta, LookAss, luky.kuky10, maara, mangan, Mankin, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, mart.in, Martin.imr, Marvin, Maryl, Matio, matohan, Matthew, meffis, MEGA, merhyx, mgeralt, Mighty_Morphine, mikina, Milo_Harwey, mineralk, Mitak, monocyt, MonsterGyre, monty.cl, morddutha, MP, Mrtvejbazen, mstefl, mywiel, namdnas, nester, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Norri, novass, NylKasbri, octobersa, oleav, Olesh, OwerLord, PAK, Paldini, paulhunter, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, peposek, perper, petad, Petr, Petrisko911 , petrsimcik, PH79, pítrs, Pizza Guy, Pjenkus, pk123x, plaštěnkář, Poseidon1978, pxashes, Qee, RadimNemec, radiohead99, raenius, rafannn1, Ragnarog, Raijin, raimi, RaptoR, Rety, rewkon, Rezet, Ricarderon, Rich, Rinter, rockyt, rooty, Rowan, Roxigor, Rumburaq, S4TW, Saiffer, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, schefik, Schramm, segy, Shin, Shpeckk, Sidi Santini, SkillJam, Skot, sleepless, songoku, spot, stanleystar, Stara.kryta, start05, Strokes, suricattaontheway, syon, tacmud, TenCoJeZbytečnej, terrordemon, The Genius, the.kasztan, TheWrecker, the_proph, Thurin, Tiba, timek, Toe, tom173, Tomasino79, tomastrejbal, Tomket.Tom, Tommy Monaghan, Tomzany, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, Václav Mikula, Valis, VanTom, Velkej šéf, vita, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, willis, Wiruss, wolfgang, xai, xflori01, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (25)
besikv, bobo666_2005, Braindead, crush, delsemela, FatMonster, Henry108, husakpetr93, J.T.honza, KLAUN_DOMINANT, koniklec, Laik, martas, MartiusGray, Maty48, mikki.maser, MindReader, Miriyak, Montiseus, Neuro, nx, RudyRod, Sebastian the wise, vteco, xxaannddeerr
Shání (3)
delsemela, FatMonster, MartiusGray
Nabízí (4)
BreakingAway, Fox01, oleav, tukak