Koupit
Robin: Rok jedna (Původně vycházelo od října 2000 do ledna 2001)
Dick Grayson byl první, kdo na sebe vzal škrabošku a barevný kostým Zázračného chlapce. Hocha, který v důsledku mafiánských intrik osiřel, vzal pod svou ochranu Bruce Wayne, Batmanovo alter ego, a vycvičil ho, aby se mohl stát jeho společníkem v boji proti zločinu, Robinem. Hned při prvních zásazích, které po boku Temného rytíře podnikl, prodělal Grayson křest ohněm.

Detective Comics #38 (Původně vyšlo v dubnu 1940)
Robin, Zázračný chlapec, avizovaný jako "senzační postava" a "objev roku 1940", se poprvé objevuje jako Batmanův mladší společník a pátrá po těch, kdo jsou zodpovědní za smrt jeho rodičů.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Robin: Year One #1-4 a Detective Comics (Vol. 1) #38


Scénář
Scott Beatty, Chuck Dixon, Bill Finger
Art
Bob Kane, Marcos Martín, Javier Pulido
Ink
Robert Campanella, Jerry Robinson
Barvy
Lee Loughridge
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-682-4 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-682-4 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
640 g
Stran
224
Cena
229 Kč
Originál
Robin: Year One (DC Comics)
  • Delphín
    Fajn čtení. Bylo zajímavé sledovat počáteční chemii mezi Batmanem a Robinem, ale i to, jak Robina bere Gordon, Alfréd nebo spolužáci.
    Důstojné pokračování Temného vítězství!
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš9.2.2022 07:05DC komiksový komplet #024: Robin: Rok jedna
    Mne sa to nepáčilo. Veľmi som sa na to tešil naivne si mysliac, že to bude jeden z čiernych koňov DKK. Nakoniec to ale v mojich očiach nemá ani na 3*. Scenár je nudný a vôbec sa mi sem nehodila detská kresba španielskeho dua Marcos Martín (Daredevil: Zvuk a zlost, Doctor Strange: Přísaha) a Javier Pulido. Zrejme malo ísť o umelecký zámer, keďže Robin: Rok jedna líči prvý rok (to ste nečakali, však?) Dicka Graysona v (v značne nemožnom a smiešnom, treba dodať) kostýme Batmanovho obľúbeného pomocníka. Vravel som si, že detská kresba bude kontrastovať s ostrým a dospelým scenárom. Ale nie, scenár Scotta Beattyho (Batgirl: Rok jedna) a Chucka Dixona (Vetřelci Ombinus 6) je tiež detský. Až mám dojem, že to mal byť (aj je?) komiks pre deti. Batman má len väčšie cameo, čo by nevadilo, lebo na rozdiel od niektorých mi Robin nejak extra tlak nedvíha (treba ale dodať, že najmä keď ním bol Damian). Viem si predstaviť, že by bez problémov utiahol vlastný origin. To však nie je tento prípad. Viac, ako Batmana, tu nájdete spoľahlivého Alfreda (je rozprávačom príbehu). Neviem, či by som mal odvahu toto označiť za sequel Temného vítezství, hoci technicky to ním zrejme je. K jeho kvalitám ale má sakra ďaleko. Robin: Rok jedna je fajn snáď len vďaka retro komiksu, ktorý je síce príšerne starý, ale z historického hľadiska dôležitý (prvý výskyt Robina v Batmanovom univerze v Detective Comics č. 38 v roku 1940).
  • ArmadOon
    ArmadOon mecenáš15.1.2021 14:04DC komiksový komplet #024: Robin: Rok jedna
    Parádní komiks, který sem si užil.
  • trudoš
    Chuck Dixon se Scottem Beattym úspěšně navazují na Temné vítězství Jepha Loeba, stejně jako na Rok jedna Franka Millera. Z toho prvního si berou stylizaci, z toho druhého zas atmosféru, a kupodivu jim to oboje společně skvěle funguje. Nestandardní kresba připomínající kreslené filmy pro děti, tomu pak absolutně nijak neubližuje. Navíc jde o uzavřenou sérii, takže žádné „pokračování příště“ se nekoná. Jde jednoduše o představení dané postavy pro moderní generaci čtenářů a v tomhle ohledu autoři plní zadání dokonale. Vyrovnaný je tu svěží humor s drsnou akcí, což mě příjemně překvapilo, bál jsem se fňukání pubertálního chlapce nad nevděčností rodičů. Scenáristicky sice o nic světoborného nejde, přesto mě to bavilo náramně od začátku až do konce.
    Na bonusovém příběhu mě opětovně zarazilo, čím to, že si nový hrdina získal takovou popularitu. Úžasné ale je, jak tvůrci v průběhu dvou stran dokázali odvyprávět víc, než předchozí příběh ve dvou sešitech. Ne že by to ovšem bylo lepší čtení.
  • Palebras
    Skvělá oddychovka... V poslední době jsem četl dost týmovek a řekl jsem si, že je čas dát si pauzu ... Chtěl jsem si dát něco na odlehčení... A přesně to, jsem v případě Robin: Rok jedna dostal .. Dva večery jsem se parádně bavil.. Příběh není kdovíjaký nářez, ale setkáme se v něm s partou klasických Gothamských záporáků a vše fajn odsýpá.. Do toho kresba parádně sedí k danému hrdinovi .. Je sice jednoduchá a dětská ale k Robinovi, jakožto dětskému partnerovi Batmana, perfektně pasuje .. Opravdu fajn výlet do Gothamu, který stál za to..
  • RaggamuffinSVK
    Robin mi vždy prišiel ako taká, príliš detská postava, ktorá sa akoby nehodila do temného sveta Batmana. Navyše, ako je tomu aj v tomto komikse, kresba je rovnako "detská", farebná a hravá. A paradoxne, práve to je tým najväčším pozitívom. Tým, že je Robin ešte dieťa, nie je jeho svet tak poškvrnený a tmavý. A rovnako ho rozjasňuje aj Brucovi. Od Roku jedna som čakal niečo, čo ma určite chytí menej a som veľmi príjemne prekvapený. Je tu kopa záporákov, pár dejových zvratov a aj keď je to celé tak trošku príliš jednoduché, výsledok veľmi dobre zabaví.
  • louza
    Robinův moderní origin zapadá do formátu roku jedna podle Franka Millera, protože jde o čtyři delší sešity tvořící dohromady homegení příběh, který jako by z oka vypadl opěvovanému Darwynu Cookeovi. Příběh je vzhledem k podstatě postavy správně oldschoolový a je kreslený klasickou Cookeovskou cartoon kresbou. Na druhou stranu řeší opravu zásadní otázky z Robinovy a Batmanovy podstaty. A samozřejmě se do toho zamíchají klasičtí záporáci. Napsané je to parádně a čte se to perfektně. Výtečná kniha. 85%
  • karl173
    karl173 mecenáš11.2.2019 21:01DC komiksový komplet #024: Robin: Rok jedna
    Velmi dobré čtení u kterého jsem se bavil od začátku až do konce. Zpočátku jen taková jednohubka, postupně se příběh propracovává k lepšímu nadprůměru avšak na samém konci to trošku uklouzne. Pořád ale velmi dobré. Kresba má svůj styl a naštěstí se sem dobře hodí. V jiném příběhu by ale tak dobře zafungovat nemusela. Retro je fakt retro a nebudu započítávat do celkového hodnocení. Ale musím alespoň zmínit, že na svou dobu je to čtivé a vůbec mi nevadila naivnost hrdinů. Možná je to tím ale, že je zde jen jeden krátký sešit. 75%
  • JohnyG
    Místy sice naivní (Mr. Freeze) nebo spíš průměrné (Mad Hatter) příběhy, ale povětšinou jde o velmi dobré čtení. Two-face je tady naprosto nelítostný, pomstychtivý a sociopatický zločinec. Alfréd má skvělé repliky a celé se to drží v uvěřitelné rovině, kdy prostě nepřijde ani jemu, ani Gordonovi úplně normální, aby s sebou Batman tahal náctiletého kluka. A když pak seřeže Harvey Dent Robina baseballkou, dá jim za pravdu i čtenář. Pěkně to plyne a má to smysluplné pojetí vzájemných vztahů, které vlastně nejvíce definují každého hrdinu.
  • S4TW
    Vynikajúce! Když jsem viděl kresbu, tak jsem se trochu zděsil, když jsem se podíval, kdo to psal a kreslil, tak jsem se zděsil ještě víc, ale světe div se, bylo to výborné! Asi jsem typický masový spotřebitel, ale co Batman, to parádní komiks, minimálně v rámci DCKK. Ač se to jmenuje Robin, tak tu Báťa hraje neméně důležitou roli, je tu totiž takový mentor, otec, kamarád, kolega či tvrdý trenér. Nebojte, má to i klasickou, temnou, drsnou, sychravou a hutnou batmanovskou atmosféru, prostě klasický Gotham, jak má být. Kresba by sice na první pohled mohla naznačovat, že se bude jednat o jednodušší, více dětský zážitek, ale není tomu tak. Já bych to přirovnal k těm nejlepším animákům s Batmanem, ta kresba je totiž dost připomíná. Opět i po Wallym tu dětský hrdina vůbec nepůsobí špatně či nějak hloupě, naopak je jeho motiv zjevný a logický (asi přehodnotím svůj pohled na dětské side kicky). Nejvíc mě ovšem dostal pohled Alfíka, ten tu totiž dostává také zajímavou porci prostoru a v podstatě se většina vyprávění podává z jeho pohledu. U mě se jednalo o silné čtivo a morální dilema, jestli role Batmana a Robina je správná (ač v reálu by samozřejmě v tomhle směru byla ta otázka ještě mnohem palčivější a zjevnější). Jednoduše výborně nakresleno, napsáno a skvěle podané charaktery, bavilo moc. A navíc to má bonus v podobě hodně solidního sešitu z roku 1940 (já to říkám pořád, že tahle doba byla mnohem lepší, než ta, která následovala o cca 10 let později).
  • Sajmon
    Super komiks o robinovi, jedno z nejlepších DCKK
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 21:57DC komiksový komplet #024: Robin: Rok jedna
    Občas trochu dlouhé, kresba působí trošku dětsky, ale ve finále je to příjemná jízda. K Robinovi tento vypravěčský styl sedí a já ho uznávám. Příjemné počtení a příjemná kresba. I bez Batmana to jde, že? Robin se fakt blýsknul.
  • Doncek4321
    Za mě dost povedené čtení. Trochu jsem se toho bál, ale fakt to stojí za to.
  • rewkon
    Měl jsem strach ,že to bude slabota ale bylo to docela milé překvapení
  • P.G.
    P.G. mecenáš31.12.2017 15:30DC komiksový komplet #024: Robin: Rok jedna
    Kresba se mi zpočátku hodně líbila, ale s přibývajícími stránkami zevšedněla a ke konci mi už přišla vyloženě otravná. A děj vzhledem k té délce také nebyl nijak extra záživný. A retro tentokrát také za moc nestojí.
  • kaylin
    "DC komiksový komplet 24: Robin - Rok jedna" nemusí vyloženě nadchnout, ale myslím, že je to velmi příjemné seznámení s tímhle hrdinou, kterého ne každý musí. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/11/1578-dc-komiksovy-komplet-24-robin-rok.html
  • KdG
    Kresba byla poměrně slabota, děj průměrný.
  • Tyfus
    Příjemné čtení, ale trošku dětinslé a kresba na mě noc jednoduchá. Oceňuji návaznost na Temné Vítězství a snahu o stejne noir atmosféru. Kniha neurazila, ale jednou stačila.
  • cyboy
    cyboy mecenáš22.11.2017 22:35DC komiksový komplet #024: Robin: Rok jedna
    Veskrze prumerne.
    65%
16521721
Četl/a (151)
159753258x, 2scha, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , ArmadOon, Ash Pointak, BadBoy, Benny, borknagar1, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, cyboy, czeeri, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Delphín, Denis, DoctorHarpy, Doctor_Sk, Doncek4321, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, Fox01, fvalek1, Georgíno J., Gustik5, gwen666, Hannibal, Hanussen, hellblazer, henrycruel, Horstik, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, jajsemviktor, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Johny87, JohnyG, Joker189, JORDY, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kiko, Kil-Khal, kindanerd, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, Kouzelnik7, Kubix, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, Majkl151, malylada, Mariomichal, Mates17, Mato, Matthew, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, MP, NecRoman, Negan, NoStres, opytz, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, Peeta, PeNNy, petrik1710, petrSF, PH79, PlayQuant, Plechy, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, Sajmon, SASAN_KING, Schirru, Shpeckk, simonator, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, SteveCZ, Symbi, the.kasztan, Thurin, tom173, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, utresyby, Václav Mikula, vita, VvV, w3cMarkus, Walome, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(307)
159753258x, 2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, afri, akrijus, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , ArmadOon, Ash Pointak, Azbest, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, batoo, Benny, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, borknagar1, BreakingAway, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Davidkkk, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Delphín, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, DoctorHarpy, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, filosh, firesnake, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, gwen666, hahahoho, Hannibal, Hanussen, Hebled, hellblazer, henrycruel, herrman, hlavathor, holub1727, holubdema, Honzin, Horstik, hromotlk, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, JackOneil, jajsemviktor, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, Johny87, JohnyG, Joker189, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, kindanerd, KINIMODUS, Kitykatyn, Kiwi1902, Kjon, Knowho/Wullcann38, Koci, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, Kubix, kucik, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, Luigim, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, markic, Mates17, Matio, Mato, Matthew, matty87, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mewt, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, mirror, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, NoStres, novass, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, PlayQuant, Plechy, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, royan, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, SASAN_KING, Schirru, Schramm, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, simonator, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, spekktrum, Spike, SteveCZ, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Thurin, timek, tom173, Tomas024, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, Tommar, TommyBOYER, tomned, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, Václav Mikula, Valis, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, w3cMarkus, willis, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
barthez, delsemela, nx, plaštěnkář, predek, Sebastian the wise, Venomslav12stars
Nabízí (3)
Fox01, Fr3d_K, Librarian