Miluju své přátele, sport a literaturu.
  • Delphín
    Další parádní komiks ze Straczynskiho dílny! Jak už název napovídá, opět se zde řeší otázka onoho pavoučího kousnutí a výrazně se pohne napjatý vztah mezi Peterem a M.J. Druhá půlka příběhu obsahuje dost fajn záporáka z mého milovaného prostředí mafie. Vtipy jsou rovněž dobré, pecka dílo!
  • Delphín
    Delphín18.12.2021 00:471984: Grafický román
    Úchvatné, ponuré a děsivě dílo, které budete číst s husí kůží a slzou v oku.
  • Delphín
    ,,Pamatuj, lidé si pravdu znát nepřejí."
    Musím uznat, že velmi milé překvapení. Má to zajímavý nápad a ponurou atmosféru, kterou umocňuje rovněž kvalitní práce s barvami.
    Komiks se s ničím nemaže, po celou dobu tu máme depresivní i brutální scénky ale v ideální míře, z čeho rázem vyplívá kvalitní dílo.
  • Delphín
    Delphín6.12.2021 00:03Zaklínač #04: Z masa a ohně
    Tak tohle mě extrémně nebavilo. Gerald se tu chová totálně mimo charakter, děj nudný a předvídatelný bez zaklínačské atmosféry...
  • Delphín
    Delphín5.12.2021 02:07Zaklínač #03: Prokletí vran
    Třetí díl mě bavil zatím asi nejvíce. Série se po stránce kresby dala do nového a lepšího gala, začátek sice slabší, pak se to ale solidně rozjelo, byť ve finále je zápletka dosti prostá.
  • Delphín
    Excelentní kousek. Straczynski zde oblékl pavouka do v té době zcela nového kabátu, který mu opravdu sluší. Rozjíždí se nám zde mystično, filozofování a dospělejší témata plná vztahů či drog. Přitom si to ale nechává to jedinečné kouzlo a důvtip, jenž kolem Spideyho panuje.
  • Delphín
    Straczynski je prostě borec. Dokázal se Spider-Manem udělat to, co žádný jiný velký autor. A tento komiks je toho jasným důkazem, skvělé čtení plné zvratů akce a trochy magie :-)
  • Delphín
    Delphín17.11.2021 14:08Zaklínač #02: Liščí děti
    Skleněný dům mě tedy bavil o poznání více. Začátek je super, Gerald se dostává na loď a příběh se nám rozjíždí, bohužel ale ne nijak velkolepě. Zajímavých postav je zde dost, ovšem de facto žádná nedostane prostor a všechny jsou v průběhu skoro až zbytečně. Dost mi taky vadilo, že se příběh točí v jedné šabloně a časem se mi stal ohraným a předvídatelným.
    Ale abych jen nekritizoval, hlášky zde padají dobré a Tobin zde dobře buduje atmosféru.
  • Delphín
    Delphín16.11.2021 00:21Zaklínač #01: Skleněný dům
    Dost fajn temný zaklínačský příběh, co postupně graduje. Pro nováčky značka ideál.
  • Delphín
    Delphín10.11.2021 17:45Batman: Tři Jokeři
    Tento komiks jsem bral do rukou plný očekávání. A světe div se, byla naplněna
    Napřed chci vyzdvihnout samotné vydání. Skvělá pevná vazba co nekřupe, přebal rovněž kvalitní.
    Kresba je fenomenální už díky tomu, že si díky ní můžeme snadno vzpomenout na ikonický Kameňák.
    Celý příběh je ale výtečný i z příběhové části. Myšlenka o třech Jokerech a jejich chování se mi zamlouvalo. Po krku jim jde Bazmanův tým, kde rovněž panuje skvělá chemie. Při scéně, kdy Red Hood stojí u svázaného Jokera jsem ani nedutal. Tuto několika stránkovou scénu jsem si užil nejvíc z celého tohoto super komiksu
  • Delphín
    Delphín9.11.2021 20:58Thor: Vikingové
    Dost pohodové čtení. Ennis si tu s Thorem nedělá hlavu a šoupá jej de facto do vedlejší role, díky čemuž mohou dostat prostor zombie vikingové, kteří si z New Yorku udělají krvavá jatka.
  • Delphín
    Dvojka pokračuje bohužel ve stejné šabloně jako jednička. Rubačka - účastník rvačky utíká - civilní život. Je to ukecané, nudné a místy opravdu sluníčkově naivní
  • Delphín
    Docela zajímavý retro. Carnage se vrací a skládá tým, s nímž masakruje celý New York. Proti němu stojí Spidey se svým týmem. A to je vlastně celé, co se zde děje. Složení obou týmů je zvláštní a moc mi nesedí. Má to slušné části ale i totální okecávanou nudu.
    Ideální komiks na tříhvězdičkové ohodnocení
  • Delphín
    Rozhodně si mě to získalo více jak první díl. I přesto však nejsem zcela spokojený. Když skončilo utrpení s Napoleonem, nastala zde dějová linka s Jackem Rozparovačem. A vypadala opravdu slibně. Bohužel to autor brzy zabil a stal se z celého komiksu jeden velký mix všech možných myšlenek, ale ve finále žádná nebyla dotažena do konce, nebo se naopak dočkala konce na pár stránkách...
  • Delphín
    Sdílím názor většiny. Příběh s Venomem mi bohužel opravdu nesedl, takhle jsem se u čtení dlouho nenudil. Jenkins v příběhu rozjede několik zajímavých linek (vztah Petera se sousedy, nelehký osud Flashe, detektivní část...) ale žádnou z pasáží až na tu Venomovu pořádně nerozvine a nechá to prostě vyšumět do prázdna.
    Pak je tu ale Příběh Květiny pro Rhina, který si mě opravdu získal. Originální a suprově povedený pohled na tohoto záporáka, který spadne do nemilosrdných spárů lásky a je pro ní schopen obětovat opravdu hodně.
  • Delphín
    Hlavní řadu s Mr. Negativem či se Zabijákem se Spider stopovači jsem si tu bohužel tolik neužil, opravdu dobrým kouskem dělají z tohoto komiksu zbylé vedlejší příběhy. Jasně, znovu tu máme smrt strýčka Bena a Spideyho vyrovnávání se s onou událostí i svými schopnostmi, ale je to klasika, která znovu dostala kapku jiný kabát a i tentokrát se čte opravdu pěkně, postavy zde jsou z masa a kostí - nedaří se jim, propadají beznaději nebo alkoholu. Jo, komiks fajn ale čekal jsem větší posun ve Slottově runu...
  • Delphín
    Delphín25.8.2021 04:54Občanská válka
    ,,Stříbrný dolar? To nechápu."
    ,,Hodí se ti do sbírky k těm třiceti, ne? Sladké sny, Jidáši."
    Pan Millar stvořil opravdu klenot. Máme dvě strany hádající se o zajímavý spor. Je na každém jedinci, kterému z týmů bude v průběhu čtení fandit, každá srana má svoje. Navíc to není jen bezduché mlácení lidí v kostýmech, kterého je tu tuna. Máme zde řadu úžasných filozofických dialogů, nečekaná úmrtí či překvapivé zvraty, famózně je zde vyobrazena např. rodinná krize ve FF. A to vše za doprovodu naprosto úžasné kresby.
    Naprosto oprávněně jeden z nejzásadnějších a nejlepších eventů Marvelu. A leč nechci dávat plný počet hvězdiček kde čemu, zde zkrátka nemohu jinak.
  • Delphín
    Parádní díl, kde nám nyní kráčí Usagi bok po boku s Jotarem a více jak na nějaké nepřátele je zde kladen důraz na vztah a chemii mezi nimi. Příšer se i tak dočkáme a to ve velkém stylu, kdy se Sakai hlavně po stránce kresby utrhl ze řetězu a stvořil tak zlatou tečku za dalším pohlazením po duši, kterým tento komiks je.
  • Delphín
    Delphín17.8.2021 16:31Americký upír #02
    Naprosto parádní upíří jízda, kterou jsem si užíval stránku po stránce. O to více mě mrzí, že se u nás dalších dílů nedočkáme...
  • Delphín
    Je až neuvěřitelné o jak zásadní, revoluční a výjimečný komiks se jedná. Funguje zde vše, barvy ladí do nálady, jakou na vás má dění vrhat, kresba obecně senzační a v roli scénáře kraluje Moore v plné síle. Vše, co dělá komiks opravdu dobrým je zde vyždímáno na maximum a několikrát to v různých recenzích zaznělo. Přesto i já musím ocenit komiks v komiksu či mistrně zvládnuté postavy, kteří opravdu nejsou ti hodní bez chyb, spíš naopak. Pokud nejste úplný komiksový nováček, tento komiks musíte přečíst!
  • Delphín
    Delphín21.7.2021 01:28Myší hlídka #01: Podzim 1152
    Tak tento komiks si mě neuvěřitelným způsobem získal! Autor má tento svět promyšlený do posledního detailu, naši hlavní protagonisté jsou každý rozdílní ale přitom se skvěle doplňují v tomto výborném příběhu, jenž se nakonec rozjede v dost slušně akcí našlápnutou jízdu a perfektně Vás navnadí na pokračování.
    Komiks, který si rozhodně užije jakákoliv generace, je navíc doprovázen naprosto nádhernou kresbou, autor se tu vyžívá ve velkých panelech, barvy jsou krásně laděny do barev listopadu, ve kterém se děj odehrává. Doporučuju!
  • Delphín
    Perfektní komiks, který stojí na výborně vybudované atmosféře a dialozích. Nejslabší byl pro mě příběh s Hammerheadem, neznamená to ale, že by mi to celkový dojem z komiksu kazilo. Naopak výborný příběh přišel na samotný závěr, kdy se Spidey ocitne v krapet netradiční situaci a při ní potkává dost zajímavou postavu, jenž ho celým dobrodružstvím provází a vy si jí opravdu oblíbíte a užíváte si stránku za stránkou.
  • Delphín
    Další mistrovské dílo této série, ve kterém dojde na důležitý a osudový boj dvou postav. A leč se, jak už bylo napsáno, jedná o pouhý jediný sek mečem, Sakai tento moment zvládl úchvatně. Hltáte panel po panelu, stránku otáčíte po dlouhé časové prodlevě a duchem jste přímo na onom místě. Před panem Sakaiem klobouk dolů, takhle vybudovat atmosféru se povede jen málo komu.
    Samozřejmě mi udělal i výskyt Jotara, který k Usagimu logicky sedne :-) Moc se těším na další komiks, kde se s tímto duem budeme moci znovu setkat!
  • Delphín
    Bohužel, tento komiks mi moc nesednul. Na kresbu jsem si časem zvykl, ovšem takový příběh s Vulturem či Spacemeny mi prostě přišly tragický, stejně jako hloupé/naivní momenty, doprovázející děj. Mimo masku je navíc Peter psán furt stejně. Sešit co sešit starostlivá tetička May, šikana ve škole, práce a láska. Toto vše se točí sešit za sešitem a časem mě to omrzelo.
    Abych ale stále nekritizoval, komiks měl i silnější sešity, jako třeba s Batwingem nebo Electrem, tyto příběhy mě opravdu bavily ale z celkového hodnocení 3* tento komiks nevysekají.
  • Delphín
    Dost kvalitní detektivní retro jízda, kterou jsem si opravdu užil už tím, že vlastně nevíme, kdo ten Hobgoblin vlastně je. Scénář zde místy (hlavně ke konci) drhne ale i tak se to četlo opravdu dobře. Nenalezneme zde zbytečně přeplácanou akci plnou nesmyslných dějových zvratů. Příběh si drží stanovené tempo a nepolevuje.
    Tohle je prostě kvalitní čtivo, jehož "pokračování" nám už v tomto kompletu vyšlo.
  • Delphín
    Začátek komiksu mě dost děsil, protože zápletky s mikroskopem, pavoukobijcem či Electrem byly opravdu tragické. Naštěstí je tu supráckých rubaček opravdu málo a to tento komiks zachraňuje. Jakmile totiž Spidey přechází do civilního života, scénáristé zde odvádí skvělou práci. Samotná svatba tedy nakonec má očekávání naplnila a užil jsem si jí. Dost prostoru tu dostala i M.J. za což jsem rád, protože se to přeci jen tak často nestává. Na závěr tu máme znovu originy našich manželů ale proč ne? Zatím co ten Peterův už asi všichni známe nazpaměť, příběh Mary Jane je dost zajímavý a stojí za to si jej připomínat. A ona heroická scéna v Octopusovo podmořské laboratoří, kterou se inspiroval seriál mého dětství Spectacular Spider-Man? Zahřálo na duši, nebudu lhát.
  • Delphín
    Delphín18.5.2021 21:44Batman: Dlouhý Halloween 1
    Počátky Batmana, kde je ještě Gotham ovládán mafií. Dlouhý Halloween je fantastický počin a oprávněná netopýří klasika, které nejde nic vytknout!
  • Delphín
    Delphín18.5.2021 21:43Batman: Dlouhý Halloween 2
    Po prvním grandiózním dílu přišlo druhé číslo, které případ se svátečním vrahem úspěšně dovedlo do konce! Jízda to opravdu byla do posledního dechu, od komiksu se neodtrhnete! Tento dvoudílný komiks je prostě fantastický počin. Skvělá kresba, kterou doplňuje též výborná práce s barvami a i Jeph Loeb zde jakožto scénárista čaruje!
  • Delphín
    Delphín6.5.2021 16:32Assassin's Creed: Origins
    Nebyl jsem a dosud nejsem žádný velký hráč videoher a i taková herní klasika jako AC šlo úplně mimo mě, nečekal bych, že někdy po komiksu této tématiky sáhnu.
    A co říci ke komiksu? Neznalost hry není žádný handicap. Příběh vychází z historie, takže se zde seznamujete vlastně pouze s hlavní hrdinkou tohoto krátkého příběhu. Musím uznat, že se to četlo svižně, máte to přečtené opravdu hned. Bohužel se nejedná o žádnou scenáristickou bombu, navíc se tu na můj vkus lítalo až moc rychle časem, autor si s některými pasážemi mohl daleko více vyhrát a dát tak komiksu větší spád, dynamiku či napětí. Ale jako oddychová četba ke kafi zase proč ne? Krásné 3* si to zaslouží.
  • Delphín
    Při sehnání tohoto komiksu jsem se dost bál, protože lidi na něj často prskají. A po přečtení nějak nechápu proč. Už z principu si rozhodně zaslouží své místo v tomto kompletu. Marvel na počátku 21. století vzal známé scénáristy a kreslíře a dal jim na hraní Spider-Manův svět. Dle mého to dopadlo dost dobře. Více prostoru dostaly (většinou) méně využívané postavy, Spidey zde nefiguruje jako hlavní postava v příbězích, což je příjemná změna.
    Paradoxně příběh ,,Tisíc" je ze všech nejslabší. Dialogy drhly a samotný název záporáka je prostě divný, i když psán je opravdu moc dobře. Ty sálající emoce z něj. Ta frustrace a šílenství ze světa, to vše an vás dýchá panel co panel.
    Druhý příběh je opravdu jednoduchý ale skvěle a vtipně zpracovaný s kvalitním závěrem.
    Třetí příběh si získal mé srdce bezesporu nejvíce. Příběh o víře, věrnosti a cti v jinak nečisté společnosti. Příběh je utnut v nejlepším možném momentě. A tak to má být, protože další dění je nám všem jasné. Klobouk dolů před scénáristou.
    Poslední příběh v tomto komiksu doprovází trochu zmatená kresba, na kterou jsem si musel zvykat. Příběh je dost krátký ale relativně kvalitní, jen jsem si ho musel přečíst dvakrát, abych pochopil konec.
    Celkový komiks hodnotím opravdu kladně, tento projekt se Marvelu opravdu povedl. Jsem rád, že nám tu takové příběhy vyšly!
  • Delphín
    Další Usagi, kterého jsem přečetl na jeden zátah. Úvod svým začátkem přímo navazuje na minulý díl. Mimo to tu máme dost originálně a senzačně pojatý příběh ,,Tří roční období" a setkáváme se zde i s Kitsune. A ať už tuto postavu máte rádi, či si vaše sympatie nikdy nezískala, sportovně si myslím každý uzná, že její origin je opravdu bomba!
    Klidně bych o tomto booku řekl, že je to nejlepší díl celé série. Ale to já bych říkal o každém nově přečteném Usagim. A přesně to dělá z této série takový unikát!
  • Delphín
    Delphín27.4.2021 12:49V jako Vendeta
    Očekával jsem od toho původně něco úplně jiného, ani tak mě to ale nezklamalo. Postava V je zde tím kladným prvkem jenž má proti sobě těžkého soupeře, samotný režim. Skvělá kritika společnosti, zajímavě ale úchvatně propracovaný děj. Někdy v půlce komiksu jsem se místy začal nudit a ztrácet ovšem byl to jen krátkodobý problém, jinak jsem si tento komiks opravdu užil. Rozhodně se jedná o povinné čtivo každého milovníka komiksu. Nemusí to sednout každému, ale šanci si to bezpochyby zaslouží.
  • Delphín
    Další výborný Usagi, tentokrát s dokončením velkého příběhu o Ostří trav. Je zde řada odkazů a narážek na předchozí díly, což je super ale zároveň pokud by nějaký nebožák naskočil na Usagiho zrovna tímto dílem, nebude chápat o co go. Pokud ale samozřejmě máte Usagiho načteného, tak si užijete další výbornou show s ušákem v hlavní roli.
  • Delphín
    Delphín13.4.2021 12:16Blacksad (pevná vazba)
    Naprosto fantasticky zpracovaná detektivka s cool drsným ale fajn hláškujícím hlavním hrdinou, který zažívá různé detektivní příběhy, které se od sebe vždy značně liší. Máme tu drogy, politiku i rasismus. Příběhy jsou možná delší ale díky skvělému stylu psaní Vám děj bude utíkat neuvěřitelně rychle a tuhle jízdu si prostě užijete. A když už by Vás nějaký příběh bavil méně, furt je tu kresba, která je rovněž naprosto senzační, možná trochu horší práce se škarpama ale jinak je to opravdu nádhera. Dlouho jsem nezažil, že bych se u nějakého komiksu tak kochal kresbou, jako u Blacksada.
  • Delphín
    Delphín13.4.2021 10:20Wolverine: Ještě žiju
    Tento komiks se hodnotí vcelku těžce. Zápletka je zde jednoduchá, ovšem příběh je dobře psán, doprovázen kvalitní kresbou. Vzhledem ke krátkosti příběhu zároveň děj rychle odsýpá. Právě rozsáhlost tohoto komiksu je ale jeho největší problém. Autoři tu nerozjedou nic na víc. Wolverine si prostě chodí a postupně každého zmlátí, než se dostane ke svému cíli. Kdyby si s tím autoři dali tu práci a fakt si s tím více vyhráli, mohl to být i relativně slušně našlapaný komiks. Takhle to ale spadá do škatulky komiksového průměru, u kterého si odpočinete, ale nic zásadního od něj očekávat nelze.
  • Delphín
    Máte rádi zubatého netvora Venoma? Pak by Vám tento komiks rozhodně neměl uniknout. Spidey tu totiž není ta hlavní postava. Tento komiks opravdu pojednává o Venomovi. Máme zde kvalitní bitku se Spider-Manem na ostrově, Venomův origin a náznak zrodu Carnage, kterého se zde tuším taky dočkáme a věřím, že je na co se těšit, protože se jedná o jednoho z mých vůbec top záporáků Marvelu.
    Po stránce scenáristiky zde odvedl fakt dobrou práci Michelinie. Je vidět, že psaní Venoma si fakt užíval. A byť tam má pár logických nesrovnalostí či prostě blbostí, furt je v jeho příbězích napětí a dostatek akce. Larsenovu kresbu opravdu moc nemusím ale ruku na srdce, jeho ztvárnění Venoma se mi líbilo do posledního detailu. Klobouk dolů i před ním za jeho práci v tomto komiksu!
  • Delphín
    Úplně nejvíc se mi líbil poslední sešit v hlavní roli s Kingpinem. Ten byl opravdu dobrý. Ve finále se tam zas tolik neudálo ale způsob pojetí byl ze strany autora skvěle zvládnutý. Co autor bohužel nezvládl je práce s hlavními postavami v tomto komiksu. Daredevil je tu zvláštní suchar, Spider-Man zase urážlivej a oprsklej fracek. Na jejich týmovku jsem se předtím těšil, protože vždy to v tomto kompletu dopadlo skvěle, ale kvůli povahovým rysům, které jsem zmínil, nefungovaly postavy samotné, natož v týmu. Škoda...
  • Delphín
    Při psaní tohoto komiksu musel Miller prodělat řádnou tvůrčí krizi. Protože mi nejde do hlavy, jak takový autor tolika ikonických komiksů může být schopen vytvořit takovou srajdu s nepěknou kresbou. Už bitva u Maratonu byla odfláklá. To mě mrzelo ale říkal jsem si, že pokud to takto pojede dál, může to být horší komiksový průměr. Ale bohužel. Od druhé kapitoly jde kvalita postupně strmě dolů, Miller si tu hopsá v čase jak sjetej králík s ADHD, něco tu začne ale nedokončí. Postupně vám to celý přestane dávat smysl a po dočtení si kladete otázku, co přesně chtěl autor tímto dílem říci...
  • Delphín
    Další skvělý dílo Dana Slotta, který do jednoho komiksu vložil řadu akce a svých nápadů, které jsou psaný skvěle a komiks se díky tomu čte moc dobře, pomáhá tomu i kresba Romity Jr. Zároveň se nám zde na úplném začátku přestavuje Brockova deep linie která je psána opravdu neuvěřitelné dobře, v této pasáži se zaskvěla hlavně práce s barvami, která atmosféru dělá ještě depresivnější. I postavu Anti-Venoma jsem si užil. Má sice docela blbý jméno ale vypadá a obecně je to dost fajn postava, snad se s ní ještě setkáme.
    V komiksu je bohužel pár pasáží, které mi bohužel moc nedávali logiku. Šlo třeba o chování či názory některých postav, nebo některé dění se tu třeba načne ale upadne do stínu jiných věcí, což mě trochu mrzí. I tak je to ale ten Dan Slott ve vší síle. Tento komiks mohu s klidným srdcem vřele doporučuju a přeji si, ať od tohoto pana autora ještě něco vyjde!
  • Delphín
    Delphín19.3.2021 08:16Joker
    Neuvěřitelně mě tento komiks překvapil. Skvělá temná noirová bruťárna plná násilí. Joker je zde vyobrazován jako totální magor s občas nelogicky vraždícími sklony, což mi k němu ale sedělo, on takový prostě je a místo věčného ňimrání se v postavě ala Tom King se zde dává Joker do kolejí, jak ho vlastně známe, akorát s nesmírně větší dávkou prostoru, který mu svědčí. A jeho postupné získávání moci v Gothamu, který je zde skvěle vyobrazován i popisován jako stoka prosáklá gangy, je rovněž opravdu dobré. Celý příběh je vyprávěn z pohledu jeho řidiče. Jak na něj postupně působí Joker a jeho život s ním je dost fajn věc, než kdybychom příběh sledovali z pohledu samotného Jokera.
  • Delphín
    Takový klasický počin Davida Michelinieho, původní nápad dobrý, Spider-Man zde tentokrát figuruje v takovém politickém příběhu, ovšem zpracování prostě drhne, má slabší části, některé pasáže nedotaženy a samotné rozuzlení je takové nemastné neslané bez pořádného finále, ke kterému se celý komiks schylovalo. Potěšil mě jednosešitový příběh na konci komiksu, který byl opravdu dobrý ale nálepku ,,Klasický superhrdinský průměr" tomuto dílu opravdu nesloupne.
  • Delphín
    Delphín15.3.2021 18:43Batman: Temné vítězství #2
    Komiks pokračuje dál ve super tempu, které si Loeb minulou knihou nastavil, navíc se zde setkáváme s Robinem. Některé pasáže mi v této knize přišly trochu uspěchané ale cením závěr. Ten mě dost překvapil, na úplném počátku příběhu bych takový konec opravdu nečekal a přesně díky těmto pocitům lze poznat opravdu kvalitní detektivní příběh, kterým Temné vítězství opravdu je. Dovolím si to označit za povinnou četbu pro milovníky nejen Batmana ale celého DC.
  • Delphín
    Delphín14.3.2021 23:33Batman: Temné vítězství #1
    Páni, jsem z toho naprosto nadšený, jelikož tento komiks je velice kvalitní atmosférické čtivo, které je psáno opravdu skvěle a předčilo veškerá má očekávání, když jsem tento komiks bral poprvé do ruky. Batman je tu ten správný temný detektiv, který to opravdu nemá snadné. Samotná zápletka mi rovněž přijde úžasná. Víc než na nějaké mlátičky kterých je tu hromada se u každé postavy řeší víc myšlenkové pochody nebo její osudy, což je rovněž super. Pochválit musím i kresbu, která se mi dost líbí.
    Úžasná detektivka a dost se těším na pokračování!
  • Delphín
    Tým Sinister six je bezesporu super tým záporáků, na který jsem se těšil, vždyť s tímto týmem se dá vymyslet tolik věcí! A první dva sešity byly i docela slušný. Ale pro boha, co se pak stalo, to bylo naprosto strašný. Dějová přeplácanost plná hloupých a naivních momentů, tuna zdlouhavého a mnohdy i zbytečného okecávání. Mimo supráky tu máme i linku Petera s MJ ovšem ti dva na mě tady působí, jak dva třináctiletí haranti pod jednou střechou, ani tuhle příběhovou linii jsem si tudíž neužil. Celý komiks provází kresba, která se mi moc nelíbila, přišla mi občas taková zmatená nebo nepřehledná.
    Celkově je tohle pro mě z tohoto jinak super kompletu druhý nejhorší kousek hned po McFarlaneho Utrpení. Výměna na postu scénáristy Erik Larsen za Todda McFarlena by se tak dala popsat klasickým rčením: z bláta do louže..
  • Delphín
    Temná, depresivní ale vydařená věc. Když přehlédnete pár logických nesrovnalostí, tak dostanete dost solidní čtivo. Spideyho humor se tu drží na vysoké úrovni, i když celý tenhle komiks je jedna velká depka o ztrátě svobody a svých nejbližších. Velice sympatická mi tu byla malá holčina u odboje. Kresba není žádný zázrak, ale ono se to k tomu ponurému a brutálnímu ději prostě hodí. Vytknout musím závěrečný boj, který na mě působil krapet odflákle. Spider-Man přišel, udělal bum a mohl si jít na dalšího záporáka. Ale jinak je to fakt dobrý komiks o Spider-Manovi jak ho neznáme a přesně taková díla si místo v tomto kompletu rozhodně zaslouží.
  • Delphín
    Tohle se hodnotí opravdu blbě. Komiks mě bohužel nebavil. I když prvotní plán scénáristy nezní špatně, ale je zde řada nedotažených věcí, které k dobrému čtivu prostě chybí. Spidey se tu chová jako blb, postavy kolem něj existují ale práce s nimi totálně nulová, charaktery ploché, nahrazení MJ za Liz rovněž nechápu. Kresba taky ne moc dobrá.
    Totální průser to není, ale komiks ,,S velkou mocí" dobré jméno tomuto kompletu rozhodně nedělá.
  • Delphín
    Naprostá pecka! V první části se jedná o dost slušnou detektivku v čele se Spider-Manem a Daredevilem, který do dění skvěle pasuje a jeho přítomnost jsem si dost užil. Odhalení vraha bylo možná zbytečně rychlé, zase tím ale začala druhá část komiksu, kde se spíš sází na psychiku postav ale i tato část je psána výborně včetně grandiózního závěru.
  • Delphín
    Kresba Todda McFarlaneho se mi nikdy nelíbila, to co dělá s obličeji postav je prostě divný, každý panel temný. Ale jakožto komiksového autora jej uznávám, jeho komiks Utrpení však pro mě bylo opravdu velké utrpení. Autor se tu snaží najet na psychologickou notu jako například duo DeMatteis - Zeck v komiksu Kravenův poslední lov. McFarlanemu se to ale brutálně nedaří. Nuda, řada nevysvětlených nebo nedokončených pasáží. Přitom obecně nápad dobrej, ale provedení prostě drhne v několika faktorech.
    Nevím no, dost zvláštní dílo, ke kterému se vracet fakt nebudu
  • Delphín
    Delphín5.3.2021 00:18Wonder Woman: Válkonoška
    Relativně dobrá kresba a zajímavý ale fajn nápad na příběh, který je psán moc dobře, leč blíže k němu rozhodně bude mít náctileté publikum. Vadily mi místy nelogické/nesmyslné pasáže a rozhodnutí některých postav. A i když je komiks jinak dobrý počin, působí zbytečně uspěchaně. Kdyby si autorka dala více práce v zápletkách, dialozích apodob. mohla z toho vzniknout zajímavá série.
    Komiks obecně teda opravdu fajn ale dalo se z něj vymlátit daleko víc..
  • Delphín
    Byl to pro mě prvotní kousek autora Aguirre-Sacasa, pokud tedy nepočítáme ,,Zpátky v černé" , kde si zahrál druhé housle u Straczynskiho. No, velmi milé překvapení! Budu asi dost odbočovat z davu, ale mně se tenhle komiks opravdu líbil. Odpočinková krátká jednohubka. Její krátkost sice ději ubírá větší napětí a dramatičtější rozuzlení, nicméně i tak je to napsáno skvěle napsané za doprovodu pěkné kresby.
  • Delphín
    Delphín26.3. 13:35Sběratelský klub
    Ahoj sběratelé, taková omýlaná otázka, která by mě ale zajímala - za jaký kousek ve vaší knihovně jste nejvíce rádi? Potažmo je nějaké dílo, po kterém prahnete? :)
    Já osobně mám největší radost ze Čtyřlístů z osmdesátek ještě po taťkovi, potažmo z omnibusů Daredevila Bendise. Ty jsem splašil za úžasnou cenu doslova na poslední chvíli.
  • Delphín
    Delphín22.7.2022 17:44Pindárna
    Hawwwran: menší seznam kostek:
    x-man tornado v2
    tengyun v2 m
    valk 3 m

    Jinak, u mě komiksy na dovolenou jedině do letadla, či jiné dopravy. Na pláž zásadně voděodolnou čtečku :D
  • Delphín
    Delphín26.8.2021 01:49Filmový a hudební klub
    Fimi: Zrovna na Schang-chiho nejsem nijak extrémně natěšený, ale ujít si to nenechám :)
  • Delphín
    Delphín17.3.2021 01:39Pindárna
    Lijem24: Jj, Civil War mi taky udělalo radost
  • Delphín
    Delphín17.2.2021 11:37Pindárna
    Fimi: Díky moc
  • Delphín
    Delphín16.2.2021 23:25Pindárna
    Zdravíčko, milovníci komiksů. Chtěl jsem se poptat, nevěděl byste někdo, co vše se hodí mít načteného předtím, než se pustím do Války říší od J. Aarona?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 297 (cca 76663 Kč)
Mám: 229 (cca 50553 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0