Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
"Pokračování dobrodružství zlotřilé archeoložky doktorky Aphry a jejích souputníků, v němž nebude nouze o prastaré artefakty, zrádné droidy, staré přátele ani sithské lordy."

Zlotřilá doktorka Chelli Aphra získala artefakt obsahující vědomí dávného Jedie a snaží se ho prodat. Na dražbu nebezpečného reliktu se sjedou kupci z celé galaxie, ale namísto vydařeného kšeftu čeká Aphru nemilé překvapení, když se na aukci objeví Temný pán ze Sithu. Poté, co se Aphra rozkmotří se zlovolným Nulákem, jenž se neštítí vydírání, nezbude jí než vstoupit do jeho služeb. Podaří se jí zavděčit jeho rozmarům, proniknout na základnu Tarkinovy iniciativy a zachránit si kůži, než ji dostihne Impérium?

Obsahuje příběhy:
Rozhovor (Star Wars: Doctor Aphra Annual (Vol. 1) #1)
Doktorka Aphra a enormní zisk (Star Wars: Doctor Aphra (Vol. 1) #9-13 - Doctor Aphra and the Enormous Profit)
Já pán, ty pán (Star Wars: Doctor Aphra (Vol. 1) #14-19 - Remastered)

Obsahuje dvě původně samostatné alba (Star Wars - Doctor Aphra #02: Doctor Aphra and the Enormous Profit, Star Wars - Doctor Aphra #03: Remastered).
Obsahuje sešity série Star Wars: Doctor Aphra Annual (Vol. 1) #1 (srpen 2017), Star Wars: Doctor Aphra (Vol. 1) #9-19 (červenec 2017 - srpen 2018)


Scénář
Kieron Gillen, Simon Spurrier (Si Spurrier)
Art
Emilio Laiso, Marc Laming, Will Sliney, Kevin Walker (Kev Walker)
Ink
Marc Deering, Emilio Laiso, Marc Laming, Will Sliney
Barvy
Jordan Boyd, Antonio Fabela, Rachelle Rosenberg
Obálka
Ashley Marie Witter
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Překlad
Pavel Klimeš, Milan Pohl
Redakce
Pavel Klimeš, Alena Mrázová, Tereza Nováková Tomášková, Milan Pohl
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-252-5139-3 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
930 g
Stran
264
Cena
599 Kč
Originál
Star Wars - Doctor Aphra #02: Doctor Aphra and the Enormous Profit, Star Wars - Doctor Aphra #03: Remastered (Marvel Comics, 2018)
  • Norri
    Doktorka Aphra patří k tomu nejlepšímu, co Star Wars komiksy od Egmontu nabízí. Není to jen samotnou Aphrou, ale také existencemi, kterými se obklopila. Všichni jsou tak úžasně vynalézaví a krutí, až je to vtipné. Tato kniha navazuje na knihu, ve které Aphra získala krystal s šílenou myslí prastarého Jedie a ve které přehodila Luka Skywalkera upírské královně. V této knize krystal stále má, a v první části s názvem “Enormní zisk” se jej snaží prodat na aukci pro zločinecké bossy. A je to opět jízda a skvělá zábava. Asi není nutné zmiňovat, že to všechno nedopadlo podle plánu. Tradičně nezklamali zvrácení vražední droidi, ani Černý Krrsantan.

    Druhá část s názvem “Já pán, ty pán” navazuje na předchozí příběh, a Aphra je zde vydírána svým bývalým droidem Nulákem. Ten si rozjel svůj zločinecký syndikát a posílá Aphru na loupežné výpravy, od kterých mimo jiné očekává, že zlomí její morálku. Důležitou roli zde opět hraje Aphřino geniální plánování, ale ještě důležitější je zde prvek, který v předchozích knihách zcela chyběl. Znovu se zde setkáváme s imperiální důstojnicí Tolvan, a s ní přichází i romantická linka. Není to žádná růžová knihovna a v rámci celé Star Wars série je to docela osvěžující.

    Povedená je zde i kresba všech zúčastněných výtvarníků. Docela dost jsem si všechny příběhy užíval. Čtu tuto Star Wars sérii od Egmontu už měsíc a musím říct, že jsem z toho už docela unavený. Nadšení z prvních knih už bylo skoro úplně pryč a přečíst každou další knihou začínalo být těžší a těžší. A potom se vrátila Aphra a já jsem to celé přečetl na jeden zátah. Takže v rámci Star Wars komiksů si tohle 5* zaslouží.
  • radimisko
    Poměrně nová postava v galaxii Hvězdných válek to zatím nedotáhla do filmu ani seriálu, ale už má spor s Darth Vaderem a setkala se s Lukem Skywalkerem. Doktorka Aphra je hodně svérázná vesmírná archeoložka – a taky zlodějka. Nedávno se zmocnila artefaktu, který obsahuje vědomí dávného mocného Jedie. Aby ho patřičně zpeněžila, uspořádá dražbu na vesmírné stanici, kde se sejdou nejpodlejší z podvodníků a padouchů. Podaří se někomu z nich Aphru přelstít? V dalším dobrodružství se tato oblíbená ale pochybná hrdinka stane součástí týmu zabijáků a dostane se do křížku s Impériem. Příběhy Enormní zisk a Já pán, ty pán navazují na knihu Citadela hrůzy. Bohatá kresba připomíná styl evropských komiksů. Je to vzrušující dobrodružství z vesmíru Star Wars s neokoukanou hrdinkou.

  • Palebras
    Další kniha ze světa Star Wars s doktorkou Aphrou v hlavní roli se řadí mezi velice kvalitní kousky, ostatně tak, jako v případě předchůdců. Příběhově se zde navazuje na události ohledně získání vědomostí dávného Jedie z jedné z přechozích knih a pokračování rozhodně ničím neurazí. Celou knihu dost táhnou dva vražední droidi, kteří v sobě mají jisté charisma a dokážou hlavní hrdince pěkně zatopit. Nouze není ani o lorda Vadera a celkově jsem se fakt bavil. Nicméně alespoň v mém případě mi lehce cukaly koutky a oči šly směrem vzhůru při zcela nečekaných milostných scénách stejného pohlaví, které byly do daných situací naroubovány zcela ,,nenásilně´´ ale tohle prostě v dnešní době nesmí chybět a já si na to začínám pomalu zvykat Jinak velice povedená záležitost, která ostatním knihám rozhodně nedělá ostudu.
  • house192
    Přišlo mi to docela zmatečné, a taky Aphra a její zabijáčtí roboti už mi celkem lezou krkem, víc se mi líbila druhá kniha (Smrt naděje - Ztrestání Shu - Torunu) Ale je to jen můj subjektivní dojem.
  • Liborius
    po slabším díle s Kylo Renem se mi do rukou dostal zase hvězdnoválečný komiks, který má říz, a který stálo rozhodně za to číst. Tlustší špalek není úplně dokonalý, ale scénáristické zákruty a servírovaný akční nářez mi v tomhle podání sedly. Aphra opět dokazuje, že patří k zajímavým elementům komiksového Star Wars universa a její příběhy stojí za to. 9/10 Více na https://nerdopolis.cz/2022/07/02/recenze-star-wars-doktorka-aphra-a-enormni-zisk-ja-pan-ty-pan/
4942