Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Víš, proč sakury kvetou na jaře? Jsou už prostě takové.

Vybíráme si svůj osud sami, nebo se jím necháme unášet?
Hlavní hrdina tohoto příběhu byl vždycky jen tichým pozorovatelem světa kolem, dokud v nemocnici nenašel deník umírající spolužačky, Sakury Jamauči. Jakmile odhalí její tajemství, vtrhne dívka do jeho života jako velká voda a konečně ho rozpohybuje. Dokáže ho Sakura přesvědčit o tom, jak cenný je nejen čas, ale i život sám? A že svět není jen seznam příběhů, které se ho netýkají?

Série je známá především pod názvem I Want to Eat Your Pancreas (anglický název), než pod originálním názvem Hepburn: Kimi no Suizō wo Tabetai.
Originálně vycházelo pod nakladatelstvím Futabasha Publishers Ltd. v letech 2016 až 2017.
Identický dotisk v listopadu 2023 s novou DPC 529 Kč.


Scénář
Yoru Sumino
Art
Idumi Kirihara
Obálka
Idumi Kirihara
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet), Taťána Nováková
Překlad
Michala Kropáčková
Redakce
Markéta Audy Masopustová, Tereza Micková
Žánry
drama, romantický
ISBN/ISSN
978-80-7679-152-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
428 g
Stran
440
Cena
469 Kč
Originál
Hepburn: Kimi no Suizō wo Tabetai (Futabasha Publishers Ltd., 2017)
  • Django
    Django mecenáš15.3. 12:46Chci sníst tvoji slinivku
    Taková milá jednohubka, ale že by to bylo něco co čtenáře nak hlouběji zasáhne? Nemyslím si. Celkově roztomilá knížečka, kterou ocení především mladší čtenáři.
  • Sagikkun
    Sagikkun27.2.2023 23:19Chci sníst tvoji slinivku
    Asi byla chyba se do tohohle pustit téměř hned po dočtení Zdál se mi zase ten stejný sen. Myslel jsem, že díky tomu budu mít na Slinivku ten správný vibe, spíš jsem se ale po celé čtení neubránil porovnávání. Oba příběhy mají toho velmi mnoho společného (postavy, motivy, různé další detaily), avšak narozdíl od této autorčiny prvotiny mi ve Snu přijde všechno poněkud lépe uchopené, zpracované a ucelené. A zatímco od Snu jsem víceméně nečekal nic než milý příběh, a nakonec jsem dostal něco, co mě opravdu dojalo a dokonce mi i něco dalo... tak naopak od Slinivky jsem čekal emocionální bombu, ale upřímně to ve mně zas tolik nezanechalo. Tím nechci říct, že by byla manga špatná, vůbec ne. Je to vážně hezky napsaný příběh s uvěřitelnými postavami, se kterými jsem si čtení užil a bylo mi jich líto, plus je tu také několik fajn myšlenek... ale nedokázalo to ve mně vzbudit nic víc. Necítil jsem se tolik smutný především kvůli tomu, že už od první stránky jako čtenář víme, jak to celé dopadne (a tento prvek mi přišel opravdu zbytečný - Sakura by se svému osudu kvůli nemoci tak jako tak nevyhnula, ale pro čtenáře by to byl po celou dobu spíš nepříjemný pocit nejistoty a tušení, stále by možná měl falešnou naději, až by přišla závěrečná rána, než když se nám to takhle potvrdí jako přímý fakt od první stránky), a po dočtení jsem se ani tolik nezamyslel, protože myšlenky v příběhu jsou spíše tak naťuknuté (narozdíl od Snu, kde jsou rozvedené více, s jasnějším verdiktem a větším prostorem). Neubráním se taky pocitu, že zrovna onen o něco větší prostor mi tu také chyběl.
    Takže pěkné čtení, u kterého opravdu dokážu chápat, že mnoho lidí rozbrečí či minimálně rozesmutní, mnou to spíš však tak projelo (možná kvůli až přehnaným očekáváním) a po zavření knihy nezanechalo tolik, kolik pravděpodobně mělo.
  • Fort
    Fort19.2.2023 16:54Chci sníst tvoji slinivku
    Staňte se svědky příběhu, který vás zaručeně rozbrečí. Dal bych i více než 5*.
  • Fry
    Fry admin2.1.2023 19:07Chci sníst tvoji slinivku
    Chci sníst tvoji slinivku - Excelentní romantické drama. Nejsem zrovna citlivý typ, takže jsem se 'bohužel' v závěru nedokázal rozbrečet, nicméně jsem se dojímal od začátku až do konce. Chápu že někomu to asi nic moc neřekne, ne každý se dokáže naladit na takovou tu 'teen' vlnu, ale když přistoupíte na pravidla obou autorek, tak vám garantuji výborný zážitek ... Za mě 5*!
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš22.12.2022 05:57Chci sníst tvoji slinivku
    „17 let jsem čekala, až mně budeš potřebovat. Jako když sakura čeká na jaro.“ Ach bože. Ach bože. Ach bože. Toto vám roztrhne srdce. Tvorcovia si vás okamžite zaháčkujú silným príbehom a sympatickými postavami v čele s rozkošnou a statočnou, žiaľ predčasne múdrou Sakurou. Nechcete to čítať, lebo viete, ako to dopadne. Napriek tomu je to celé trochu inak, než budete čakať. Niekedy môže ale mať happyend rôzne podoby, čo poviete? Vravel som si, že koniec je jedným slovom strašný, ale zároveň vo mne čoraz viac ožívalo presvedčenie, že nie je strašný, že je prekrásny. A každým ďalším dňom vo mne toto sprvoti pochybné presvedčenie viac a viac rástlo, stupňovalo sa. Dnes som si istý, že áno, je to nádherný záver, lebo niekedy to takto v živote proste chodí. Aby som aj skritizoval, občas tempo stagnuje, viď. scény z hotela, žiarlivým rovesníkom alebo s drsnou spolužiačkou, ale ako sa ukáže na konci, všetko malo svoj zmysel, takže vlastne naozaj niet čo kritizovať. Jedna z najsilnejších vecí, aké som v živote čítal a to čítam od konca 80. rokov. Toto je proste perla, škoda o tom čokoľvek písať, okamžite kupujte, už včera bolo neskoro. „Chci sníst tvoji slinivku.“
  • Gaming Professors
    Gaming Professors14.8.2022 12:06Chci sníst tvoji slinivku
    Chci sníst tvoji slinivku je spíše než romantický psychologický příběh o smrti, navazování vztahů, přátelství, vlastních volbách a hlavně o tom, co pro člověka znamená žít. I když se autor snaží všudypřítomné téma smrti přehlušit vtipnými scénami, stále vás bude doprovázet ten nepříjemný pocit blížícího se konce. Přesto ve mně tato jednohubka s hlubokou myšlenkou lidského bytí vyvolala několik morálních otázek a donutila mě na chvíli uvažovat nad vlastním životem a jeho volbami. Jako nutnou výbavu k posledním stránkám by měli společně s knihou prodávat také papírové kapesníčky.

    Celá recenze: Chci sníst tvoji slinivku – recenze
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš17.7.2022 16:21Chci sníst tvoji slinivku
    Tohle mne zasahlo. Přišlo mi to uvwřitelný, milý a přitom smutný. Vrylo se mi to pod kůži jako málo co.
  • honzilee
    honzilee15.6.2022 10:17Chci sníst tvoji slinivku
    Přestože Chci sníst tvoji slinivku pojednává o umírání a smrti, překvapí vás, že je plná pozitivních myšlenek a idejí o vychutnávání si života plnými doušky. Což může působit na sílu, ale komiks se přílišnému tlačení na pilu vyhýbá a spíš nechá čtenáře, aby si skrze zážitky hlavních hrdinů uvědomil, že promarnění života není ta správná cesta. A je jedno, jestli umřete za šedesát let nebo už za rok. Manga se nebrání ani humoru a užil jsem si především vtípky prostupující celým komiksem, ať už se jednalo o postavu žvýkačkového kluka, štěbetající spolužáky nebo vtípek se jménem nevýrazného, zasmušilého, přátelského, tajemného hlavního hrdiny. Více v recenzi na https://nerdopolis.cz/2022/05/25/recenze-chci-snist-tvoji-slinivku-joru-sumino/
  • RadimNemec
    RadimNemec admin24.4.2022 13:22Chci sníst tvoji slinivku
    Nerad dávám procentuální hodnocení bez popisu, ale tady bych jen opakoval, co napsal Darth Raelchi...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.4.2022 18:30Chci sníst tvoji slinivku
    Být mladší asi bych to viděl a hodnotil jinak, nicméně to není hloupé, neurazilo mě to, bavilo mě to a párkrát jsem se s tím dokázal i ztotožnit. Určité momenty jsem si sám vybavil ze svého mládí. Kresba je na můj vkus taková "obyčejná", prostě ničím výjimečná, ale zase to není jako ty mangy, které jsou ukecané a vleče se to od kapitoly ke kapitole. Tady to začne a už nepustí než přijde slavný konec. Pravda, poslední dvě kapitoly bych sloučil a zkrátil do jedné. Tohle je opravdu dobrý a poctivý komiks. Opravdu nic proti, jen jsem už jinde, i ten jazyk a způsob vyjadřování nasvědčuje, že se jedná o počin pro mládež. Nicméně jako součást mého sebevzdělání a dozvědět se něco o další manze, to naprosto kvituji.
10971
  • Fry
    Fry admin2.1.2023 19:13Chci sníst tvoji slinivku
    Ivan Kucera: /spoiler/ Určitě to byla Sakura, ale spíše by mě zajímalo jak si Kjóko vyložila onu větu 'Na rozdíl od něj se mi víc líbí dívky s mírnou povahou' ... cítím za tím nějaký skrytý význam, ale nedokážu to rozklíčovat přesně. /spoiler/
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš19.12.2022 18:18Chci sníst tvoji slinivku
    Spoiler! Ten záver na cintoríne... ten smiech a ich spoločné "jauvajs"... to bola Sakura?