Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Tři roky po událostech slavné série začíná znovu vraždění. Ten samý způsob, ta stejná tajemnost… jen to tentokrát není smrtonoš Ryuk, který přinesl Zápisník smrti mezi lidi. Kdo tentokrát rozjel masakr? A co tím sleduje?

Úspěšná thrillerová série Death Note se vrací – se sborníkem povídek z tohohle světa. V knize najdete jak pilotní kapitolu celé série, tak pak uzavřené příběhy zasazené do světa Zápisníku smrti, odehrávající se před, po i během série. Vrací se i geniální detektiv L, smrtonoš Ryuka a další populární postavy.

Scénář
Cugumi Óba
Art
Takeši Obata
Obálka
Takeši Obata
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
detektivka, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7679-067-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
113 x 157 mm
Tisk
černobílý
Váha
240 g
Stran
228
Cena
229 Kč
Originál
Death Note: Desu Nōto Tanhenshū (Shueisha Inc., 2021)
  • sedw
    Slabší průměr, který se na základní sérii vůbec nechytá. Pár týdnů po přečtení už vlastně nevím, o čem příběhy byly. Znovu už číst nebudu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.1.2022 10:47Death Note - Zápisník smrti: Povídky
    Tohle je takový bonus pro fanoušky. A což o to, já jsem celkem fanoušek této série, ale bez těchto příběhů bych se asi klidně obešel... neurazí, nenadchnou.

    Celkový dojem: 60%
  • Sagikkun
    Legendární Death Note je po letech zpět, a to v podobě povídky a-Kira. Jedná se sice pouze o nějakých 80 stran, je to ale kvalitní počtení z rukou autorů původní série a pro fanoušky je to tak povinnost. Na zápisník smrti je zde zcela nový a moderní pohled, který si udržuje jak napětí, tak hlavně ducha původní série. Zároveň se zde rozšiřují pravidla, které následně ovlivní samotné zakončení... a s tím si až dodnes (od prvního vydání povídky v roce 2019) prostě nejsem jistý. Na jednu stranu chápu myšlenku a do fiktivního světa to zapadá, na druhou stranu se neubráním mírnému pocitu toho, že to bylo poněkud vynucené. Jinak to ale opravdu stojí za to.

    Zbytek jsou už x let staré věci, které pro mě osobně hrají druhé housle, je ale rozhodně fajn je mít všechny pohromadě ve formě sbírky.
    C-Kira měl zajímavý nápad, ale ten konec byl nijaký a vyšumělo to kamsi do prázdna.
    Čmáranice jsou klasickým bonusovým "vtipným" obsahem, který najdete v každé druhé manze... takový humor jsem nikdy nechápal a je to asi vážně něco, co připadá vtipné jen Japoncům, zde to ale není tak debilní jako v jiných mangách.
    Zároveň už u nás vyšly ve třináctem, speciálním svazku Death Note (ale opět - je fajn to mít na jednom místě).
    L - One Day mě naopak upřímně pobavil (asi mám divný humor) a L - The Wammy's House je opravdu lehounkým, avšak vítaným rozšířením fiktivního světa.
    Taro Kagami stejně jako Čmáranice už u nás taky vyšel ve zmíněném speciálním svazku. Jedná se o pilot Death Note, přičemž je na můj vkus poněkud triviální zápletka delší, než by měla, a také jsem nesmírně rád, že se zde vyskytující prvek gumy nedostal již do hlavního příběhu. Na prvotinu to ale není špatné.

    Suma sumárum, starší povídky a bonusy jsou fajn, žádné nespadají do podprůměru. Důvodem pro čtvrtou hvězdu je tedy a-Kira, který je rozhodně největším tahákem svazku, a fakt, že Povídky jako celek fungují (a jsem rád, že u nás vyšly). Pokud jste fanoušci Death Note, tak s tímhle rozhodně neváhejte.
  • jankie
    Mé hodnocení zcela a přesně odpovídá názorům Lijem24. Tímto děkuji za ušetřenou práci. ;-)
    (guma mi taky nesedla a v hlavní sérii se nevyskytuje; jen v tomto "pilotu" a údajně i na Netflixu)
  • Lijem24
    C-Kira - Velký průměr. Krátká povídka se zvláštním námětem a diskutabilním zakončením. 3/5
    a-Kira - Nejdelší a nejlepší příběh celého svazku. Skvělý nápad, klasické předpoklady chování druhých, napětí, velmi fajn zakončení a celkově to nejvíce připomíná Death Note 5/5
    Čmáranice - Několikrát jsem to přepočítával, ale z těchto stripů mi přišli dobré tak 3. Zbytek byl jen humor, který mi moc nesedl (A celkově bych ho od DN neočekával) a pointy do stylu "Hahaha Ryuk má rád jabka 3/5
    L - One Day - Pohled do života L.. Pokud vám sedne styl humoru, pobaví, ale jinak to nic moc neřekne 3/5
    L - The Wammy´s House - Pohled na dětství L.. Absence humoru mě potěšila, ale bohužel to jen podtrhlo charakterové rysy L, které dávno známe, než aby to řeklo něco nového a bylo to alespoň fanouškovsky vděčné 3/5
    Taro Kagami - Poslední povídka patřila k tomu lepšímu. Opět zajímavý pohled na to, co vše může zápisník u různých lidí vyvolat a kdyby si alespoň takovouhle kvalitu držely všechny povídky, bylo by to moc fajn. Jen to s tou gumou mi moc nesedlo. Ale asi jsem na to jen z původních svazků zapomněl 4/5