Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Clayface je mrtvý. Snažil se vykoupit ze svých hříchů, ale zabila ho Batwoman. Netopýří rodina – Nightwing, Batgirl, Red Robin, Robin a samotný Batman – se musí rozhodnout, co udělají se svou bývalou vzpurnou členkou.

Batwoman však už dostala nabídku velet armádě a následují ji i Batwing a Azrael. V Gothamu jsou nyní tedy dva týmy, které si jdou po krku. A zatímco mezi Brucem Waynem a jeho sestřenicí Kate Kaneovou zuří rodinná válka, která může ohrozit celé město, někde uprostřed zbývají Cassandra Cainová a Stephanie Brownová.

A za tím vším se vznáší ďábelská kybernetická hrozba, která chce přeměnit Red Robina v ničivou zbraň a tím Gothamu zaručit tu nejhorší možnou budoucnost.

Aby sjednotil svůj tým a zachránil město, musí Batman věřit těm, kteří nosí symbol netopýra. Protože ať už nakonec zvítězí nebo prohrají, musí v tom být společně.

Obsahuje sešity série Batman Detective Comics (Vol. 3) #975-981 (únor 2018 - květen 2018)

Scénář
James Tynion IV
Art
Eddy Barrows, Philippe Briones, Scot Eaton, Javier Fernández, Álvaro Martínez Bueno
Ink
Philippe Briones, Wayne Faucher, Raúl Fernández, Javier Fernández, Eber Ferreira
Barvy
Brad Anderson, John Kalisz, Adriano Lucas, Allen Passalaqua
Obálka
Eddy Barrows, Eber Ferreira, Adriano Lucas
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-465-7 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
480 g
Stran
176
Cena
399 Kč
Originál
Batman Detective Comics #07: Batmen Eternal (DC Comics, 2018)
  • honza2457
    Další povedený díl a Tynion prostě psát umí. Jediné minus tu je nemastný a neslaný tým okolo Batwoman. Když máte otravnou postavu a dáte k ní totálně nezajímavého Batwinga a jen minulostí zajímavého Azraela, tak z toho nemůže vzniknout zajímavý tým, už k nim jen chyběla Spoiler. Zbytek netopýří rodiny mě zase bavil. Jen doufám, že se někdy dozvíme nezodpovězené otázky v dalších dílech, když to píší jiní autoři.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš12.8.2021 06:38Batman Detective Comics #07: Batmani navěky
    Skvelý rozjazd (ako by zareagoval zvyšok batrodiny, ak by jeden z nich zavraždil záporáka?), slušný stred a nemastné-neslané finále plné akcie, časových slučiek a zvratov, kedy už vôbec nejde o to, o čo šlo na začiatku a teda to vyzerá pomaly až ako dva komiks v jednom, pričom prvý je super, no druhý ani nie. Ale s oškretým (netopierím) uchom to azda na tie 4* stále ako-tak relatívne má. Nakreslené je to robustne, avšak tiež o kresbe platí to isté, čo o scenári: je to paradoxne tým lepšie, čím menej sa toho na paneloch deje. Akčné scény sú veľkolepé, ale nudné. O to viac potešia silné postavy a dynamická interakcia medzi nimi (najmä nezhovorčivý, večne zadumaný Batman ponárajúci sa sám do seba, ale i naopak „živá“ Batgirl, malý gremlin Damian alebo deadpoolovský Red Hood).
  • Palebras
    Sérii Detective Comics mám hodně rád a drtivou většinu času jsem se u ní skvěle bavil, jak jsem již několikrát zmínil u dřívějších dílů a Batmani navěky nejsou výjimkou. Jedná se opět o kvalitní jízdu, která perfektně navazuje tam, kde jsme ve Stínu nad netopýry skončili a jelikož se jedná o zakončení série, jsem rád, že se vše podařilo poměrně bez větších problémů ukočírovat. Když píšu poměrně, myslím tím, že i přes někdy mírně chaotický a někdy relativně překombinovaný děj v druhé části knihy oceňuji, že do sebe většina součástí zapadla a dobrali jsme se zdárného konce. Větší výtku mám však k některým dvojstránkám a chaoticky rozloženým panelům, kdy jsem se několikrát vracel zpátky a dumal nad tím, jak že to mám vůbec číst. Což se mi příliš často nestává, ale zde, to mírně rušilo. Kresba po celou dobu naprosto v pohodě, držela se standartu předchozích knih, takže žádné překvapení se nekonalo a dívalo se na to hezky. Rozhodně tuto sérii doporučuji, protože se jedná jednoznačně o nadprůměr s Batmanem a jeho parťáky v hlavní roli.