Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Vražda za mřížemi!

Iron Heights je ta nejtvrdší věznice v Central City. Dokáže udržet za katrem i ranaře jako Captain Cold a Mirror Master. V nedávné době se však stala vězením i pro Barryho Allena. Toho jeho šéf odvolal z postu kriminalisty a poslal ho do Iron Heights, kde má na starost konzervování místa činu. Ze své nové pozice je nejrychlejší člověk na světě poprvé svědkem toho, jak vypadá život zločinců po zatčení... a zásluhou drsného správce věznice Wolfea to není pěkný pohled.

Ale život za mřížemi se nyní pro jednoho z vězňů změnil v trest smrti, a jelikož Barry už nepracuje v kriminální laboratoři, nemůže s vyšetřováním jinak asistovat. Jako Flash je však odhodlaný rozkrýt celou záhadu... i kdyby ho to mělo vehnat přímo do pasti.

Královně centralského podsvětí Copperhead zatápí někdo nový. Někdo, kdo je nějak spojený s věznicí... a s vraždou. Dokáže Flash záhadu rozluštit a zneškodní stále vlivnějšího zločineckého bosse? Nebo zjistí, že z Iron Heights opravdu není úniku?

Obsahuje sešity série The Flash (Rebirth) #34-38 (listopad 2017 - leden 2018) a příběh z The Flash (Rebirth) Annual #1 (leden 2018)

Od tohoto čísla se sebrané knihy již neoznačují labelem 'Znovuzrození DC' a nejsou číslovány v pořadí, i když se v originále jedná o přímé pokračování dané řady.


Scénář
Michael Moreci, Joshua Williamson
Art
Christian Duce, Scott Kolins, Scott Alan McDaniel, Pop Mhan, Howard Porter (HP)
Ink
Christian Duce, Michael (Mick) Gray, Scott Kolins, Pop Mhan, Howard Porter (HP)
Barvy
Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Ivan Plascencia
Obálka
Barry Kitson, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design)
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Filip Gotfrid, Martin Kužel, Petr Schwarz
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-880-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
415 g
Stran
152
Cena
349 Kč
Originál
The Flash #06: Cold Day In Hell (DC Comics, 2018)
  • honza2457
    honza24577.8.2021 12:13Flash #06: Když zamrzne peklo
    Tento to díl sice spadá do průměru, ale série celkově mě nadále baví. Jediná věc co by se dala vypíchnout je poslední sešit s Wallym Westem.
  • Fry
    Fry admin14.12.2020 19:17Flash #06: Když zamrzne peklo
    Flash #06: Když zamrzne peklo - Čistý průměr, jelikož si Williamson postupně buduje základnu pro zásadnější událost, která rozpoutá prozatím neočekávanou válku. Postavy se tak v této knize (jen) pohybují po šachovnici v předem připravených cyklech a až na závěrečný Annual se nic zásadního ani nedozvíme. Nicméně už v příštím díle nás čekají docela velké věci ... Za mě 3*!
  • karl173
    karl173 mecenáš27.9.2020 16:43Flash #06: Když zamrzne peklo
    Tato série zatím patří mezi mé nejoblíbenější co u nás z DC vychází a vždycky se na další díl velice těším. Teď jsem si dal se čtením trochu na čas, ale o to víc jsem se těšil. No a popravdě hned po prvním sešitě jsem tu mojí oblíbenou sérii nepoznával. Dialogy mi přišli hrozně fádní a předvídatelné od samého začátku. Postupem času se sice celkem solidně rozvíjel děj, ale stále to bylo takové nemastné, neslané. Nejvíc tuto knihu zachraňuje až poslední sešit s Wally Westem, avšak i tohle nebylo to, co bych očekával.
    Nakonec to co vůbec nezklamalo byla kresba. Celý ten styl kresby a to především v akčních scénách si stále drží pro mě velmi pohlednou podobu a to i přesto, že se například v této knize vystřídalo hned několik kreslířů, což často bývá problém. Zde naštěstí ne.
    Celkově je tato kniha pro mě poněkud zklamání. V příští knize už by to chtělo opět nějaký pořádný děj a hlavně přijít s něčím novým a neokoukaným. Dost bylo Captaina Colda, Godspeeda a dalších! Za mě 3*
  • Spike
    Spike16.7.2020 17:47Flash #06: Když zamrzne peklo
    S klidem můžu říct že i šestým dílem si Flash drží svou laťku. Veškeré výtky by šly zopakovat už z minulých knih, ale přeci jen se na to kouknu blíže.

    Začátek navazuje na cliffhanger z konce minulé knih, vrací se nám Meena, ale sympatická postava z prvního dílu je fuč, teď je to docela mrcha, zatím ještě není úplně jasné co všechno v její proměně má prsty tak doufám že to bude nějak uspokojivě vysvětlené. Kolem celé Singularity se asi budou dít ještě velké věci, tak jsem zvědav jestli náplní očekávání. Černý Wally West se tu sice objevuje, ale příběh se netočí primárně kolem něj takže se zaťatými zuby to jde snést.
    Po dvou sešitech s Meenou se dostáváme k hlavnímu příběhu na který nás láká obálka. Ten má 3 sešity takže je taky vzatý docela z rychlíku, je to taková jednohubka o dalším z mnoha plánů Rogues/Ranařů, který se Flashovi podařilo zhatit. Čte se to dobře a svižně, jen to prostě ničím nepřekvapí, zvraty tipnete už zdálky. Například ten co se týče Augusta Hearta, coby záporáka Godspeeda z prvního dílu. Ale to vůbec nevadí, protože zrovna tahle postava je tu skvělá. Osobní život Barryho Allena tu tentokrát sice nemá tolik prostoru jako minule, zato ale se tu prohlubuje jeho přátelsko-nepřátelský vztah s Augustem, a jejich vzájemné výměny názorů patří k tomu nejlepšímu. Doufám že tahle postava se vrátí i do budoucna, na to že většina nových padouchů nemá takovou trvanlivost jako ti staří známí, tak zrovna Godspeed je výjimkou potvrzující pravidlo.
    Na závěr pak máme jeden sešit soustředící se na původního Wallyho Westa. Ač se nejde moc do hloubky, jeho trable s tím začlenit se zpět do světa který si ho nepamatuje jsou fajn a čtenáře to zajímá. Povedený konec.

    Ač bych uvítal víc prostoru pro civilní linky, tak celkově je šestý Flash opět zárukou nadstandardně kvalitního mainstreamu, který neurazí. Kresba se zde docela střídá, ale kvalitativně se drží stejné úrovně, žádná tu nijak nevyčnívá. Čeho si naopak všimněte hned, to je změna grafiky u obálky. S tím problém nemám, ač teď už k sobě s předchozími knihami moc nejde, když to tak bylo už v originále nedá se nic dělat. Naopak nechápu proč se upustilo od číslování na hřbetu. Může se to zdát jako detail, ale pro rychlou orientaci a přehlednost je číslování dílů docela zásadní. O žádný restart se nejedná, takže i když se změní grafika, čtenář by tím spíš uvítal kdyby na pohled poznal že tohle je šestý díl série a ne něco jiného. Ach jo. Navzdory tomu, strávil jsem s Flashem příjemnou hodinku večer u kafe a hezky to uteklo. Další díl určitě kupuju taky. 7/10
  • xflori01
    xflori015.7.2020 15:21Flash #06: Když zamrzne peklo
    Tato Rebirthovská série Flashe si drží skvělé tempo. Jednotlivé díly nejsou žádné skvosty, takže když naši vyhlášení recenzenti zde na databázi dají dílům 3*, tak se tomu divit určitě nebudu. Je to ale super mainstreamovská superhrdinská série, která si udržuje pořád víceméně stejnou kvalitu. V tomhle díle máme dva příběhy - první o Meeně a zapojení Singularity a v druhém zápletku s Ranaři ve vězení, kde současně Barry pracuje. A jako poslední je speciál o Wally Westovi, který má problém znovu žít jako civil (když si ho nikdo nepamatuje). I když předchozí dva příběhy nebyly špatné, poslední speciál mi naprosto sedl a díky němu nemusím mít nadále dilema, jestli dát dílu 3 nebo 4*. Ještě malou odbočku k novému formátu - s odstraněním hlavičky Znovuzrození nemám problém, grafika nových obálek je skvělá, ale velkou výtku mám v absenci číslování na hřbetě. Jak se na tom mohla nakladatelství shodnout? Vždyť číslování dílů je velmi důležité pro orientaci čtenáře. Takhle si každý bude složitě dohledávat, kolikátý díl to je, aby ho měl správně zařazený (a to platí pro všechny DC série).
21081