Když bůh hromovládce padne, povstane nový nečekaný hrdina, aby zaujal jeho místo. Připravte se na nálož akce, kterou vás uctí kurážný Korbinit Beta Ray Bill!

V roce 1983 úžasný Walt Simonson vystřelil mytologii mocného Thora ke hvězdám a představil čtenářům fascinujícího mimozemského Avegera Beta Ray Billa! Nyní můžete znovu prožít nejranější výpravy hvězdného poutníka do marvelovského vesmíru, a hned poté vám s pomocí největších komiksových géniů povíme příběh o tom, jak si tento neobvyklý hrdina vysloužil svůj mocný Stormbreaker. Připravte se na Ságu o Beta Ray Billovi a položte si otázku... jste toho hodni?

Obsahuje příběh:
Stormbreaker: Sága o Beta Ray Billovi

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Stormbreaker: The Saga of Beta Ray Bill #1-6 a Thor (Vol. 1) #337-338


Scénář
Daniel Berman (Dan), Michael Avon Oeming, Walter Simonson
Art
Andrea Di Vito, Walter Simonson
Barvy
George Roussos (Bell), Laura Villariová
Obálka
Andrea Di Vito, Laura Villariová
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz, Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh), Kateřina Tichá
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
712 g
Stran
208
Cena
249 Kč
Originál
Stormbreaker: The Saga of Beta Ray Bill (Marvel Comics, 1983, 2005)
  • Moon
    Než se mi dostala tato kniha do ruky, neměl jsem páru kdo to je beta ray bill a bál jsem se, že to bude nudná kopie už tak nudného charakteru. A dostal jsem postavu která je tisíckrát zajímavější a záživnější.
    A co se týče příběhu a scénáře, tak není to nejlepší pod sluncem, ale hezky se to četlo a hlavně se na to hodně dobře koukalo. Za mě spokojenost.

  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.10.2019 10:10Nejmocnější hrdinové Marvelu #083: Beta Ray Bill
    Jsou určité postavy a příběhy, na které se bůhví proč těším - prostě si udělám nějakou představu a říká si, jo to bude pecka, jo to musím mít. Tohle vyloženě neodporuje mému instinktu, ale také to nebylo vyloženě terno. Příjemné vesmírné marvelácké scífko. Kresba výborná - zapadala mi do kosmického rozměru a příběh je v podstatě dobrý, ale má pár much. Sekvence mezi určitými zvraty čekají od čtenáře moc domýšlení a já se tak víc než jednou ztratil. Na druhou stranu se snaží na krátkém prostoru nějak shrnout Beta Ray Billovo snažení a vrhnout ho do nového víru událostí a ve finále si to docela sedlo, až na samotné finále, které bylo takové divné, odfláknuté. Zase chápu, že tím chtěli něco nastartovat nového, ale celému snažení to ubíralo na vážnosti, ergo na kvalitě celého příběhu. Čili Stormbreaker má výborný potenciál být skvělým epickým příběhem, ale Marvel a jeho koncepce mu to tzv. zkazilo a je to tak jen průměrné ale kvalitní scífko. Přesto jsme pořád dostali kvalitní postavu v kvalitním příběhu - ale daleko více mi sedl Poslední Viking, kde se objevil poprvé.
  • kaylin
    Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 83: Beta Ray Bill" obsahuje dva dobré sešity a šest dalších, které jsou sice akční, jsou tu velkolepé dvoustránky, jak si fanoušci žádají, ale nic to nemění na tom, že to je jen rádoby velkolepá splácanina neoriginálních nápadů. Všechno, co se zdě děje, se už prostě stalo. Problémy rasy korbinitů připomínají problémy Kryptoňanů před tím, než došlo ke zničení planety. Beta Ray Bill se tak mění v podstatě v Supermana, který jen chce zachránit zbytky své rasy. Do toho jsou tam nějaké metafyzické a paranormální blbiny, které jen vyplňují a natahují děj. Otevření vesmírné pekelné brány je jedním z nejnejapnějších kousků tohoto komiksu, překonává ho jen finální probuzení. Ani se není čemu divit, že si po téhle minisérie Beta Ray Bill nevysloužil. Tohle někdo zkonil.
  • hroubek
    Kdokoliv uchopí toto kladivo, bude-li jej hoden, získá moc, jíž vládne Thor. Tahle jediná věta velmi přesně vystihuje Beta Ray Billa. Beta Ray Bill pro mě není neznámá postava, a před pár lety jsem četl komiks, o tom jak získal své vlastní kladivo(UKK - Thor. Poslední Viking) a následně zachránil svůj lid. V tomto komiksu opět Bill zahraňuje lid, a tentokrát před Galactusem a jeho heroldem, aby následně i na něj padl Ragnarök a následné Zmrtvýchvstání. Komiks je hodně akční, má nádherné panely plné velké kosmické bitvy mezi kosmickými entity. K tomu je zde i zajímaví pohled na rasu Billa a jejich vnímaní toho co se jim neustále děje. Komiks se snaží být velkolepý, ale zároveň ukázat i nějaké emoce, a vykreslit Billa, který je rozkročen mezi dvěma národy, vlastním lidem a Ásgardem. A to se komiksu moc nedaří. Místy se to dost bije, jelikož jsou všechny ty téma načrtnuty dost jednoduše a nejde se do hloubky. Nicméně mě to tolik nevadilo, jelikož Beta Ray Bill je dobrá postava, které lze fandit. Zas je to mezi třemi a čtyřmi hvězdy, ale tentokrát jdu s hodnocením nahoru.
  • cyboy
    Asi je to strasne zajimava figura, ale me konska hlava nijak nezaujala a nebavila. Jeho dvoji "obcanstvi" je vyslovene neveryhodne.
    60%
211115
Četl/a (43)
2scha, Alfred, Azik2586, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Domino612, Doppelganger, hroubek, Hugin, Izmir Čupr, Jack, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, kaylin, lantan1, Mariomichal, Martinb, me, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, opytz, Paldini, petad, punisher, raenius, roswelll, slavik38, Snegis, Star36489, Symbi, trudoš, VskPrzk, zlejzmrd
(136)
2scha, Abe, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azik2586, Badgu.y1902, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Dexir, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Ejdý, Ejdý1, Elizabeth, fifas, filemon, Filip123, Fox01, FumarEnPipa, gezic, Glumal, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, James, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, komiksák007, krupan, kucik, Laik, Lobok257, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, roswelll, Rumburaq, Salien, Saran, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Tomasino79, tomned, trudoš, Tyfus, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, yogi, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (8)
BreakingAway, Cever, delsemela, Denis1996, hahahoho, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
NikkiKonig