Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Kdo je Vynálezce a co má v úmyslu s naší novou superhrdinkou Ms. Marvel a všemi jejími přáteli? Možná to pomůže rozlousknout Wolverine! Ovšem jen pokud se Kamala aspoň na chvíli dokáže přestat svíjet nadšením nad setkáním se svým oblíbeným superhrdinou. Dále se Kamala setkává s Nelidskostí – a to prostřednictvím setkání s královským psem Lockjawem! Jenže proč vlastně Lockjaw za Kamalou přišel? Ms. Marvel se dovídá více o své minulosti a Vynálezce mezitím dál ohrožuje její současnost. Kamala se dává dohromady s tlupou nepříliš pravděpodobných hrdinů, aby tohoto maniakálního zločince zastavila dřív, než stihne napáchat opravdické škody, ale co když si naložila víc, než dokáže zvládnout? A jak dlouho si Ms. Marvel ještě dokáže nárokovat život Kamaly Khanové? Kamala Khanová je nadále tou nejlepší (a nejmilejší) novou superhrdinkou současnosti!

Obsahuje sešity série Ms. Marvel (Marvel NOW!) #6-11

Scénář
G. Willow Wilson
Art
Adrian Alphona, Jake Wyatt
Ink
Adrian Alphona, Jake Wyatt
Barvy
Ian Herring
Obálka
Jamie McKelvie, Matthew Wilson (Matt)
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Pavel Kořínek
Žánry
drama, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-676-9 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 216 mm
Tisk
barevný
Váha
472 g
Stran
136
Cena
349 Kč
Originál
Ms. Marvel #02: Generation Why (Marvel Comics, 2015)
Varianty
Nejmocnější hrdinové Marvelu #098: Ms. Marvel (Kamala Khanová) (2020)
Ms. Marvel #02: Generace proč (2019)
  • Moon
    Kniha ms.Marvel je velice průměrná až podprůměrná záležitost. Nebýt hlavní hrdinky, která je velice sympatická, tak to snad ani nedočtu.
    Tuctová zápletka, naivita všude kam se podívám, je to čtení určeno pro mladší puberťáky, ty to asi bavit bude. Ostatním to doporučit nemohu.
  • hroubek
    Příjemná komiksová oddychovka. Ms. Marvel jako postavu znám, ale tohle je můj první větší komiks s ní. A splnil to co splnit měl. Bavilo mě to a ocenil jsem přesah, který do toho scénáristé dali. Sedla mě i kresba, jenž se k tomuto příběhu dost hodila. A celkově jde o sympatický komiks co se ve výsledku nebere tak moc vážně. Hlavní hrdinka Kamala je zajímavá a bez problémů si získala moje sympatie. Trošku mě mrzelo, že nemá nějakého normálního záporáka, nicméně to k danému příběhu to jakžtakž sedlo. Osobně doporučuji neočekávat nic průlomového. Ms. Marvel je velmi příjemná oddychovka, a ty čtyři hvězdy si nakonec s odřenými uši zaslouží.
  • Norri
    Norri mecenáš17.5.2020 23:06Ms. Marvel #02: Generace proč
    Pořád dobré, ale ne tak dobré jako první díl. Z téhle knihy je více cítit, že je pro mladší čtenáře. A ano, Kamala je tady přechytralá a sype ze sebe jedno morální ponaučení za druhým. Přesto je to pořád zábavné. I díky kresbě. O tu se tentokrát postarali dva kreslíři. Úvodní dva sešity kreslil Jacob Wyatt, a přestože je jeho kresba pěkná a má parádní kompozice, tak ji chybí "kouzlo" kresby Adriana Alphona, který kreslil první knihu a větší část této knihy.
  • cyboy
    Prumer, az mirny podprumer, ktery se pomerne lehce cte.

    Nicmene bych hodne polemizoval o "nenasilnem a umernem ladovani" aktualnich postrehu. Ono to na prvni pohled vypada, ze to neni vychovny komiks, ale fakt jen na prvni pohled.
    Predne, Kamala je samozrejme ta nejlepsi z nejlepsich, takze kdyz k ni hodite Wolverina, tak z nej musite udelat blbecka a ustrasenou holcicku, kterou musi Kamala nosit v mistech, kde je po kolena vody apod. Des. Fakt, ze z ni behem chvile zacinaji padat na jeho adresu urazlive hlasky, jako: "Takže… Teď jsi vážně jen mrňavej vztekloun, co mlátí do věcí?" jsou jen tresnickou na dortu.
    Jinak je dej dost primitivni a stoji na to tom, ze drivejsi generace jsou spatne a jen zneuzivaji a opovrhuji nastupujicimi generacemi. Zcela nepokryte se tam buduje generacni spor, ktery pak autorka, usty Kamaly, korunuje zdanlive smirlivymi hlaskami, jako: "Nikdo nemá právo lámat hůl nad celou generací, která ještě ani neměla šanci dokázat, co v ní je. Jsme v tom společně a nesmíme na to zapomínat." To "jsme v tom spolecne" je ale samozrejme mysleno pouze na blize neurcenou nastupujici generaci, vse ostatni je spatne.
    Take jsme byli opet pouceni o jeji kulture a tam mi to proste neda a znovu musim konstatovat, ze v dobe dramaticky rostouciho antisemitismu vazne nepotrebujeme dalsi muslimskou hrdinku, ale zidovskou hrdinku. A to ne takovou, o ktere jen rekneme, ze je zidovka, ale takovou, jak pan Hammond v predmluve popisuje Kamalu:
    "Její etnicita a náboženství však rozhodně není jen levný marketingový tahák. Tvoří nedílnou součást jejího charakteru."
    Ale to by samozrejme nebylo tak modni a cool.

    V zaveru bych se chtel zastavit u prekladu - napr. pouzit "Pomenši se!", "Povětšený zuřivý pěsti!" apod. vyzaduje od "autora" pomerne velkou invenci.
    40%
  • rewkon
    rewkon31.12.2019 21:19Ms. Marvel #02: Generace proč
    Z mého pohledu je Ms.Marvel vtipný mainstreamový komiks který prostě funguje i když do žánru nepřináší nic moc nového, ale mám ho rád a v klidu jsem se u něj od reagoval .
  • SNUFKIN
    SNUFKIN31.12.2019 14:32Ms. Marvel #02: Generace proč
    Hloupy a kresba navic nic moc.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.11.2019 23:20Ms. Marvel #02: Generace proč
    Nějak jsem si vzpomněl jak jednička, která mě docela bavila, urazila všechny snowflakes ze Spolku přátel bílého heterosexuálního muže:)) Mně to přijde osvěžující, vtipně a nekonfliktně napsané. Ale pod tím vším je to furt jenom takovej mainstreamek o hrdinech mlátící padouchy.

    Vlastně Fry to napsal (a lépe) za mě.

    Celkový dojem: 50%
  • Liborius
    Liborius6.11.2019 15:53Ms. Marvel #02: Generace proč
    Generace proč Ms. Marvel posouvá. Rozhodně jde o podařenější komiks, než byla jednička. A to nejen kvůli zajímavým cameo rolím jiných hrdinů, ale i protože zkrátka funguje o něco lépe. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/ms-marvel-2-generace-proc/
  • Fry
    Fry admin24.10.2019 16:12Ms. Marvel #02: Generace proč
    Ms. Marvel #02: Generace proč - Kvalitativně, poplatné superhrdinskému žánru, je na tom druhý díl vcelku podobně jako jednička: nezajímavý padouch, nudné souboje, zbytečné týmovky a hromada klišé jako hlídání si své tajné identity, či selhávání schopností v nevhodných situacích. Nicméně Wilsonová má vcelku dobré a hlavně aktuální postřehy (koncept mezigeneračních rozdílů, jiných kultur, ekologických hrozeb), které nenásilně a úměrně láduje do pozadí jinak béčkového příběhu. Chtěl bych víc Kamaly Khanové na úkor 'superhero balastu' ... Za mě 3*!
62210113