Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Tvůrčí tým, který má na svědomí i předchozí superúspěšný crossover, přivádí Batmana s Robinem do New Yorku Želv nindža, aby zde společně čelili Baneově hrozbě! Nepřivodí však Donatellův pokus všechno zachránit ještě něco mnohem nebezpečnějšího?

Když Donatello při snaze o kontakt s nedávným parťákem želváků, Batmanem, otevře portál do Gothamu, přenese se tam nedopatřením sám, a někdo jiný se místo něj vrátí - Bane! Zloduchovi, jenž zlomil Batmana, se tak otevře nový svět, který by mohl dobýt, a tak nechá vytvořit nový kmen látky zvané Venom, a tu chce aplikovat na nic netušící newyorské občany. Donniemu se podaří do svého světa přivést Batmana s Robinem (Damianem Waynem), kteří se k boji připojí, ale když ostatní - Mistr Tříska a další želvy, Leonardo, Michelangelo a Raphael - nesouhlasí s jeho následujícím plánem, vezme deprimovaný Donatello věci do svých rukou... s děsivými následky!

Obsahuje sešity série Batman / Teenage Mutant Ninja Turtles II #1-6

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem a extra limitované pevné vazbě s přebalem se sběratelskou obálkou.


Scénář
Ryan Ferrier, James Tynion IV
Art
Freddie E. Williams II
Barvy
Jeremy Colwell
Obálka
Jeremy Colwell, Freddie E. Williams II
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-663-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
450 g
Stran
160
Cena
399 Kč
Originál
Batman / Teenage Mutant Ninja Turtles II (DC Comics, IDW Publishing, 2018)
Varianty
Batman / Želvy nindža II (paperback) (2019)
Batman / Želvy nindža II (limitovaná edice) (2019)
Batman / Želvy nindža II (pevná vazba) (2019)
  • Norri
    Stejní tvůrci, a přesto je druhá kniha jiná než ta první. A není to jen tím, že se to tentokrát neodehrává v Gothamu, ale v želváckém New Yorku. Kresbu jsem si užíval o více než v první knize. Bane je tady velkolepý. Jinak je to ale mnohem méně nahláškované a méně odlehčené. Nese se to na temnější a epičtější vlně. Zpočátku mi to připadalo jako chyba, že bylo humoru oproti první knize ubráno. Přece jenom, humor je silná zbraň a želvám velice svědčí. Bitky s Banem mě ale přesvědčily, že i temnější příběh může v tomto crossoveru dobře fungovat.
  • faster86
    opět špatně napsaný batman, ale dobře napsané želvy, na to žem á jít o runačku se tu na mě moc mluví, jinak příběh je o chlup lepší jak jednička
  • Deži
    Nebolo to zlé, ale žiaľ, oproti prvému dielu som sa zasmial asi raz. Bane je vystavaný dobre, ale samotný Batman je tu trochu mimo charakter...
  • martin28
    Rozhodně o něco lepší, než první kniha. Přibylo hlášek a tvrdé mluvy, celé mi to přijde drsnější, než předchozí příběh z Gothamu. Finální formace s Trhačem neměla chybu, jen ten drzej spratek by zasloužil na holou...
  • Palebras
    Ve své podstatě má pokračování všechny pozitiva svého předchůdce a opět se jedná o hodně povedenou záležitost. Tentokrát se přesuneme z Gothamu do New Yorku, kde si začne přívržence do své armády verbovat sám Bane, kterému se ve své nařachanosti vyrovná pouze samotný Batman. Ale bez debat k tomu bude potřebovat celou želví partu a několik dalších přívrženců. Příběhově je to velice podobné prvnímu dílu, ale proč měnit něco co fungovalo poměrně hodně dobře. Proti předchůdci ovšem výrazně přibylo akce, které na můj vkus možná bylo až příliš, ale je pravdou, že na druhou stranu byla vyvážena relativně hodně ukecanými pasážemi, takže ve finále byl poměr vah mezi akcí a klidnějšími částmi vyrovnán. Kresba opět skvělá, tady se není o čem bavit. Také jako velké plus vnímám vynechání Batmobilu, který v prvním díle jasně aspiroval na titul největšího paskvilu v dějinách Batmanova vozového parku. Batman a Želvy nindža jsou hodně povedenou záležitostí se kterou rozhodně nešlápnete vedle.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš11.12.2020 18:27Batman / Želvy nindža II (paperback)
    Skvelá vec, možno ešte o zelený pancier lepšia, než prvý diel. Samozrejme ide aj o to, čo čakáte, pretože zrovna na Nobelovu cenu za literatúru to určite nie je. Ale tak zas názov je jasný a je z neho zrejmé, čo máme čakať. Je to zhruba rovnaké, ako samotné korytnačky: ani geniálne, ani hlúpe, ani dospelé, ani detské. Je to niečo medzi tým. A v tom celom úžasne rozbláznenom cirkuse sa snaží zachovať si svoju dôstojnosť (a temnosť!) Batman. Ale Bat-prcek mu s tým práve dvakrát nepomáha. Myslím, že to šliape ešte o čosi lepšie, ako prvý diel – a už ten šliapal veľmi dobre. Bane je zaujímavá voľba, hlášky s dialógmi odsýpajú, vizuálne je to bombastické, proste ja som sa bavil temer kráľovsky, hoci obvykle podobné „nenáročné“ komiksy nevyhľadávam, nič proti nim, ale proste nevyhľadávam. Mínusy: najmä bizarne osvalený Bane a ku koncu trošku nuda.
  • mearez
    Kvalitní crossover, povedená kresba, pro fanoušky obou světů povinnost. Za mě 4*.
  • libormatejka
    libormatejka20.8.2019 23:04Batman / Želvy nindža II (paperback)
    Klasické pokračování - více postav, více akce, ale méně zábavy :-( První díl byl docela dobrý crossover, tady už to bylo místy nudné a hlavně repetetivní.
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš23.7.2019 22:23Batman / Želvy nindža II (paperback)
    Z komiksu je cítit nastavovaná kaše, kterou zvedá pouze detailní kresba Freddieho E.Williamse II. Právě ta mě přiměje vzít knihu do ruky znova. I když to bude čistě pro potěchu oka.
    http://geekcave.cz/comics/recenze/batman-v-new-yorku
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš2.7.2019 23:11Batman / Želvy nindža II (paperback)
    Veľmi podobné ako jednotka. Síce je tu menej humoru, ale na druhej strane sa mi viac páčili protivníci (potešil hlavne Bebop a Rocksteady) a akcia. Kresba je možno ešte o niečo lepšia ako v prvej časti a účel oddychového čítania komiks splnil. Nenudil som sa.
  • krvinka56
    Povedené Želvo Betmení setkání odehrávájící se tentokrát ve světě želv. Minulé setkání bylo povedené i dobře provedené prolnutí světů ale tohle no kdo zná Donatela dobře ví že by takovou kravinu neudělal v tomhle případě by mi to víc sedlo na Majkýho. Trochu víc prostoru dostanou April i Casey i když druhý zmiňovaný moc tentokrát nezaboduje. A máme tu Bejna, páni a jak je ukecaný ale byl fajný stejně tak i zbytek Bat partičky. Souboj Robina s Rafem mne zaujal bral bych jejich společný komiks i kdyby to bylo jen o rvačce mezi nimi. Jsem stále spokojen sice to mělo o pár much víc nežli u minulé knihy ale i tak mne to pobavilo a s chutí jsem si tuto jednohubku přečetl . I když šla mírně kvalitativně dolů . Ale pokud budou další díly stejně do nich půjdu. Takže by to bylo tentokrát za 3.5+ .
  • Multiverzum
    Multiverzum25.6.2019 14:51Batman / Želvy nindža II (paperback)
    Vlastne sa mi to páčilo ešte viac ako jednotka a úplne v pohode a bez výčitiek pizze, pardon, svedomia udeľujem 8 bodov. Cowabunga a nazdar pri trojke.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/batman-zelvy-nindza-2/
  • karl173
    karl173 mecenáš25.5.2019 17:16Batman / Želvy nindža II (paperback)
    Není to špatné, ale zkrátka už mi není 12 let, to bych si to pak i užil.
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš8.4.2019 08:06Batman / Želvy nindža II (paperback)
    Důstojný návrat se bohužel nekoná. Z komiksu je cítit nastavovaná kaše, kterou zvedá pouze detailní kresba Freddieho E.Williamse II, díky které si knihu rád prolistuji znova.
    http://geekcave.cz/comics/recenze/batman-v-new-yorku
  • jardoom
    Batman je na našem trhu možná nejzastoupenějším komiksovým superhrdinou, a abych pravdu řekl, začíná tady být malinko přeBatmanováno. Batman sem, Batman tam, Batman s Želvama, a Želvy bez Batmana. Přesně tak by se dalo popsat pokračování celkem dobrého crossoveru Batman / TMNT.

    http://www.comixzone.cz/view/2544-batman-zelvy-nindza-ii
  • rewkon
    Za mě ještě lepší než první díl nádherná kresba škoda, že ubylo humoru, ale i tak jsem to přečetl na jeden tah.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.2.2019 20:08Batman / Želvy nindža II (paperback)
    Tak tohle byla slabota. Doslova a do písmene to vystihuje pojem nadstavená vata. Jednička byla na své poměry a v rámci vydavatelských limitů skvělá a naprosto bezkonkurenční. Tajně jsem doufal, že se tvůrci budou snažit to pojmout nějak v duchu kvalit jedničky, ale paradoxně jeli na stejné vlně a přichystali nám fakt smysl pobírající volovinu. Naprosto účelové. Fajn Donatello se spletl a udělal chybu, ok... ale Bane jakoby na to čekal a hned mu vše hrálo do karet. Do toho se to celé točí jenom kolem Banea. Postavy nerostou a nevyvíjí se. Název se jmenuje Batman / Želvy Ninja - kde je Batman? Ten tam vlastně ani být nemusel. Spíš by se to mělo jmenovat Želvy Ninja vs. DC Universe. Kresba je pořád skvělá a čím dál víc mi připomíná ty první želvy od Eastmana, ale už ty kolorované. Je tam jakási paralela, podobnost apod. Jenže to vše nelze vyměnit za to, že příběh je vlastně tuctový až to bolí. To vše ale lze ještě nějak překousnout, kdyby tam nebyly tak stupidní dialogy. Už dlouho jsem neviděl v superhrdinském komiksu tak toporné a svým způsobem i žánru odporné dialogy. Přijde mi to jako jakýsi pamflet či příručka pro WWE před zápasem. Doslova a do písmene si tam furt někdo přeměřuje kdo ho má většího. Tolik keců co kdo umí a kdo je vlastně lepší. Jestli se autoři snažili komiks odlehčit kvůli želvám, tak to přehnali. Změna na postu scénáristy, resp. další člen do týmu a ještě k tomu na post tvůrce dialogů, je vidět na sto honů a komiksu to strašně uškodilo. Kdyby to nebylo tak úchvatně nakreslené, což má i za následek, že se to docela dobře (chápej: rychle) čte, tak bych s tím asi šlahl o zeď po dočtení. Díky kresbě dávám 3 hvězdy. Teď se už bojím říct, aby byl další díl. Jestli to půjde takhle dál.... tak.... už prostě nevím.
  • cyboy
    cyboy mecenáš21.2.2019 20:25Batman / Želvy nindža II (paperback)
    Slabsi nez prvni dil a temer bez humoru, ale porad jeste uchazejici.
    70%
43222