Koupit
První díl z šestidílné série sebraných příběhů o Buddym Bradleyovi, se kterým jste se mohli seznámit v pilotní knížce "Bradleyovi".

Původně v originále vycházelo sešitově v sérii "Hate" #1-#5

Scénář
Peter Bagge
Art
Peter Bagge
Obálka
Peter Bagge
Překlad
Martin Gec (Feuer)
Žánry
humorný, underground
ISBN/ISSN
978-80-903599-5-6 (Al dente)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
černobílý
Váha
380 g
Stran
108
Náklad
500ks
Cena
249 Kč
Originál
The Bradleys ()
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš13.2. 15:05Hej, Buddy!
    Já nevim, čistě teoreticky by mě to mělo fakt bavit. Normálně mi nevadí příběhy "o ničem", které jsou jen slice of life a kde je hrdina naprostý flákač a kretén - miluju filmy od Kevina Smithe jako Mallrats a Clerks, které jsou přesně tohle a hláškuju je skoro pořád. Ale z nějakého důvodu to tady vůbec nefunguje. Strašně se to vleče, ani jednou jsem se nepousmál a jen mě vytáčelo, jaký debil Buddy je.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš23.3.2018 09:51Hej, Buddy!
    Tohle na mě nedávno vyskočilo v místním antikvariátu s cenovkou zvící sumu dvou točených pivíček, tak jsem tomu dal šanci... a už pokukuju po nášupu! Peter Bagge v téhle ryze undergroundové taškařici servíruje životní etudy mladých loserů a nevybouřených podivínů ze Seattlu na prahu 90. let. Dochuceno je to lehkou společenskou satirou a navýsost zběsilou karikaturou, jež svým detailním provedením vyloženě laská oko čtenářovo. Grunge, chlast, kámoši, dluhy, holky a Harvey Kurtzman. To je Hey, Buddy! #Comix
  • M4rsellino
    M4rsellino7.1.2018 22:49Hej, Buddy!
    Tvorbu Bagge mám opravdu rád. Negativní a depresivní odkrývání bezvýchodného světa Budda Bradleyho s originální gumovou stylizací.
  • koudy
    koudy mecenáš16.12.2014 14:30Hej, Buddy!
    Dnes jsem to dočítal z rána na záchodě, tak je možný že jsem byl za a) rozespalej, za b) nasr*nej že musím do práce, za c) jsem se v tom poznal a to mě vytočilo...
    Asi to bude průnik všech 3. možností.
    V podstatě jsem se u čtení bavil, neříkám že ne.

    Celkem mě na tom ale vytáčely hádky na celou 2-stránku kvůli 3,1415-čovinám, které stejně nemají žádné řešení a většinou ani velký vliv na příběh. (pár stránek v závěru je přesně ten případ)
    I když musím uznat že i v těchto hádkách jsem občas zvedl koutek nad "odpálením" nějakého argumentu, jen to prostě není hra se slovy, nad kterou by má duše zapěla hosana a posunula se tak do nové dimense bytí...
    Na druhou stranu, kdyby Buddy začal citovat Shakespeara, asi bych mu to nežral! - Ty lidi dneska nevědí co chtěj! :)
  • Josh
    Josh8.4.2014 13:08Hej, Buddy!
    Ách jo, mě už napadají jen samý přízemnosti, tady je to tak krásně popsáno:))
    Snad jen dodám, že jsem to prožíval a pociťoval naplno i bez znalosti prvního dílu.

    Bůh žehnej Americe a jejím flákačům, který si chodí za pár centů kupovat komiksy a starý desky a všechno mají na háku. Jinak bychom se mohli ztotožňovat leda s českýma klasikama vysedávajícíma v non-stopech a u beden. Děsivá představa...
  • Kapis
    Kapis mecenáš16.12.2013 11:01Hej, Buddy!
    Souhlasím proti všem!! Kluci pode mnou napsali vše tak moudře a výstižně, že už nemám moc co dodat, abych se neopakoval. Především pak souhlasím proti J.Connorovi s Vondráčkovou nebo "Natoč to" apod., to mě vždycky všude sralo a klidně to mohlo být řešeno jako ostatní odkazy na u nás neznámé postavy - hvězdičkou a dole krátkou poznámkou. Moc se mí líbilo autorovo zamyšlení - zcela ze života - nad tím, jak je Buddy znechucen, když někdo mluví o něčem co už sám zavrhl - v tomto případě Stouni myslím.... je to přemýšlivé, zábavné, životem poznamenané, obecná čeština, která mě jinde nadzvedává je tady naprosto přirozená a sedící k textu. Dávám dobrých 95% a jak tady bude další díl, hned ho kupuju, takže pokračování prosím. RYCHLE!!! :-)
  • kaylin
    kaylin3.10.2013 10:11Hej, Buddy!
    Když jsem se do komixu začítal, nějak jsem nevěřil tomu, že mě to bude bavit. Ale u "Love and Rockets" jsem měl něco podobného a komix mě přesto dokázal strhnout. Ono je vlastně na chvíli docela fajn vypadnout od toho nablýskaného mainstreamu, který je místy neskutečně protivný a otravný, a spadnout do žumpy těch obyčejných životů, které jsou někdy zábavné, někdy hnusné, někdy smutné, ale jsou o něčem. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/310-hej-buddy-85.html
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš5.9.2013 20:57Hej, Buddy!
    Přesně tak...temný, avšak zábavný, civilní, reálný a (ne)příjemně povědomý a o to pochmurnější než řada obdobných věcí. Zacílení na Buddyho komiksu ještě víc prospělo, s tímhle antihrdinou se musí identifikovat snad každý, kdo alespoň chvíli zakusil zahálčivý život v době, kdy cyberspace byl jen v knihách a o to víc se kalilo a poslouchal rock´n´roll. Snad nám ten kluk tu očekávanou grungeovou vlnu přežije. Pro mě jedna z nej sérií za poslední dobu, na níž se hodlám zákaznicky rozhodně zaměřit. Jediná drobná výtka směřuje k bohužel rozšířenému nešvaru překládání popkulturních odkazů. Tohle je komiks pro dospělé, když odkaz nebudeme znát, najdeme si ho! Aby Buddy Bradley hovořil o Heleně Vondráčkové je fakt zbytečné a především rušivé.
  • 8602
    86029.6.2013 23:06Hej, Buddy!
    Pokračování sí drží stejnou úroveň jako první díl a hlavně mě těší, že ten silný temný spodní proud (o kterém jsem psal v komentáři k prvnímu dílu) je přítomen i tady, Bagge rozhodně nehladí po srsti a nechává si postavy ten život pořádně vyžrat (Babs Bradleyová). A funguje tu i ten emocionální efekt setkání se starými známými, na kteých vám záleží - třeba kapitola s Butchem je hodně silná. Doufám, že tuhle sérii aldente dotáhne až do konce.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.6.2013 14:01Hej, Buddy!
    V komiksu zaměřeném na nejvýraznějšího člena rodiny Bradleyů, Buddyho, se staneme svědky mnoha klasických staromládeneckých příhod, ve kterých jde o jediné - sex, chlast, drogy, klídeček a nikdy neuskutečněné sny... Ačkoli to třeba tak prvoplánovitě nemusí být myšleno, hořká pachuť z této rádobysvobody a rebelství zůstává - je to všechno takové prázdné, beze smyslu a depresivní. Pokud by se vám ale stýskalo po zbytku rodiny, tak nezoufejte, také se objeví a překvapí tím, jak moc "vyrostli" od dob pilotního dílu.

    Celkový dojem: 70%
61221