Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Tak už je tu další Čarodějnický speciál. Od klasických Simpsonů se liší nejen hororovým nádechem, ale i tím, že se na něm podílí lidé mimo simpsonovskou stáj, obvykle komiksové celebrity. V tomhle případě do Springfieldu zavítal Geof Darrow (Hard Boiled), Sergio Aragones (Groo), Jill Thompsonová (Beast of Burden), Doug TenNapel (Neverhood, Earthworm Jim), Chuck Dixon (Storming Paradise), Peter Kuper (Proměna) a další!

Kniha zapadá do série "Čarodějnický speciál", i když to v tomto vydání to český vydavatel neuvádí.

Obsahuje sešity série Bart Simpson's Treehouse of Horror #4-6


Scénář
Charles Dixon (Chuck), Peter Kuper, Batton Lash, Bill Morrison, Scott Shaw, Doug TenNapel, Jill Thompson
Art
Sergio Aragonés, Dan Decarlo, Peter Kuper, Oscar González Loyo, Phil Ortiz, Julius Preite, Doug TenNapel
Překlad
Filip Škába
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-80-87083-91-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
200 x 275 mm
Tisk
barevný
Váha
360 g
Stran
144
Cena
349 Kč
Originál
Treehouse of Horror: Spine-Tingling Spooktacular (Bongo Entertainment, 2001)
  • Darth Raelchi
    I zde jsem se porad bavil, dobra porce silenstvi a silenosti.
  • George Walker Bush
    Halloweenské simpsonovské komiksy jsou obecně horší nežli ty normální, ale i tak se člověk někdy celkem pobaví. Mimochodem, ta tajemná všudypřítomná synchronicita, která provází můj život odjakživa, mi zase naservírovala poslední povídku "Temná Líza" - x-menovskou parodii - hned poté, co jsem si přečetl příběh o Dark Phoenix. To nevysvětlíš.

    Celkový dojem: 60%
  • Josh
    Pohodová zábava, akorát ke konci tomu docházel dech, sem tam se čtení začínalo vleknout.

    Parodie na Bradburyho, Kafku, Kinga - všechno povedený. Zabijáckej vánoční stromeček si rád dam znovu na Štědrej den, u Ralphovo eskapád se člověk opravdu zasměje... Nevim, možná jsem moc měkkej, ty slabší chvíle Simpsonovým prostě dovedu odpustit:)) Navíc jich tu zas tolik není:)

    Kéž bychom se u nich někdy dočkali i ilustrací od špičkovejch kreslířů (Ross, Lee, apod.), ta vizuální stránka většinou neni žádnej zázrak. Některý příběhy jsou schválně stylizovaný do „oškliva“, což se opakuje ve všech halloweenskejch speciálech. Poprvý je to zajímavý, poxtý nikoliv.
  • MindReader
    Simpsonovské comicsy jsou sice slabí než seriál (i když poslední sezóny jsou už méně vtipné), ale stejně jako v televizi, tak i na papíře platí to, že horrorové speciály jsou nejlepší. Jedná se o pohodové čtení, u kterého absolutně nemusíte přemýšlet a jen si vychutnávat zábavnou atmosféru. Dokonce i ta vata mezi comicsy byla tentokrát snesitelnější, i když mě občas ty mapy pomalu doháněly k šílenství. Změny kreslířu vítám, protože si moc nemyslím, že by Simpsonovi museli mít pořád stejnou kresbu, jako to neplatí třeba u Batmana, Spider-mana nebo X-menů.
    Celkově se mi tenhle díl speciálu líbil víc než první, možná taky proto, že jsem nemusel dávat neustále pozor, abych knihu neotevřel trochu víc a nevypadaly mi listy.
  • punisher
    O něco lepší,než první halloweenský díl.Příběhy dobré.jen ta kresba mi někde nesedla.