Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
SMRT KYBERPUNKERKY ROZPOUTÁ PEKLO – TAJEMSTVÍ VYPLAVOU NA POVRCH, ROZHOŘÍ SE VÁLKY A KREV NEBUDE NIC VÍC NEŽ SKVRNA.
Mezi sítí nebezpečných kyberpunkerů, nechvalně proslulého gangu Valentinos a velkou korporací se jedna mírumilovná babička, jež se živí jako servírka, ocitá v hlubinách Night City a vrací se k životu, který opustila – jenže pomsta je začarovaný kruh a na minulost se nedá zapomenout.

Obsahuje sešity série Cyberpunk 2077: You Have My Word #1-4 (duben 2021 - říjen 2022)

Scénář
Bartosz Sztybor
Art
Jesús Hérvas
Barvy
Giulia Brusco
Obálka
Clonerh, Rafael de Latorre
Lettering
Andrea Nekvapilová
Překlad
Filip Ženíšek
Redakce
Dagmar Garciová, Jolana Tichá
Žánry
adaptace, dystopie, herní, sci-fi, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7679-448-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 7 mm
Tisk
barevný
Váha
305 g
Stran
104
Cena
299 Kč
Originál
Cyberpunk 2077: You Have My Word (Dark Horse Comics, 2023)
  • martin28
    Příběh nadupaný akcí až po okraj. Hru jsem nehrál, ale i tak jsem tuhle knihu naslepo zkusil, protože tenhle žánr je moje srdcovka. Byla to trefa přímo do černého. Atmosferickou vyvražďovačku skvěle podtrhují tóny modré, růžové a fialové, zejména v interiérech. Díky tomu vyzařuje Night City zvláštní futuristický odér, atmosféra je zde opravdu vyzobrazena dokonale. Hlavní postavu nelze nemilovat, jakmile rozjede svůj plán pomsty, tempo rychlosti čtení rapidně stoupá. Je to jednoduché, ale přesto skvělé napsané. Pointa je doslova vražedná. 90%
  • Sagikkun
    S videoherním Cyberpunkem jsem zatím bohužel tu čest neměl, pro stejnojmenný podžánr mám ale slabost. A jelikož se lore zmíněného titulu neustále rozrůstá do všemožných médií, tak mě to již dostatečně nalomilo a přemluvilo se narychlo seznámit s Night City alespoň prostřednictvím komiksu. Od počátku jsem tak nicméně počítal s tím, že možná budu v něčem plavat, zde si však Bartosz Sztybor odnáší první plusové body - s prostředím mě jakožto absolutního neznalce hry dokázal rychlým a nenásilným způsobem více než dostatečně seznámit. Přičemž jsem i po zbytek komiksu cítil, že funguje jak samostatně, tak zasazením a odkazy v širším kontextu, takže ideál pro obě skupiny nováčků i fanoušků.

    Samotný příběh je pak opravdu nadupaná a svižná jednohubka s pořádnou náloží nadávek, tělesných modifikací a nekompromisní akce; nijak svatými avšak v mnohém pochopitelnými charaktery se svými vlastními úhly pohledu; zasazené do pohlcujícího města s výbornou kresbou a ještě výbornějšími barvami; a na závěr s ukočírovanou a výstižnou titulní myšlenkou. Prostě vše, co bych od kyberpunku/thrilleru čekal. Jasně, někdy je ta akce rychlá až moc - ale celý komiks si díky tomu udržuje již zmíněnou svižnost... a občas jsem se neubránil pocitu, že těch plot twistů je najednou poněkud příliš - jenže opět, měl jsem pochopení, jelikož vše sloužilo k ústřední myšlence. Celkově tak za mě paráda.
  • Daw8ID
    Krvavá nálož, kde je společným tématem důvěra. Pocitově to bylo, jako by se příběh Criminal přesunul do kyberpunkové budoucnosti. A to je rozhodně pochvala! Nabušení gauneři, nevyřízené účty, město, co si vás zavolá zpátky...je to stará dobrá písnička, která vždy dobře vtáhne do děje a funguje skvěle. I když místy přehnaně. Servítky si nebere ani kresba, která je řádně barevně dotažená a krvavá, jak se na zasazení patří. Za mě 4,5/5.
  • Good Games
    Good Games mecenáš27.11.2023 00:08Cyberpunk 2077: Máš moje slovo
    Už Cyberpunk 2077: Trauma Team sa mi veľmi páčil, ale Cyberpunk 2077: Máš moje slovo je ešte o úroveň lepšie!!! Niet sa však čomu čudovať, veď to napísal Bartosz Sztybor, autor dvoch najlepších komiksových Zaklínačov (Blednoucí vzpomínky a Balada o dvou vlcích). Scenár je zaujímavo svieži a perfektne k tomu sadne aj štýlová kresba s peknými pestrými farbami. Príbeh o starej žene, ktorá sa chce pomstiť gangstrom za smrť svojej dcéry, no kto by to bol povedal, že to bude takáto pecka. Odporúčam fanúšikom hry, ale rozhodne aj tým, čo hľadajú celkovo kvalitný komiks. =►Celá recenzia◄=
  • trudoš
    trudoš editor29.10.2023 13:14Cyberpunk 2077: Máš moje slovo
    Cyberpunk 2077 znovu nezklamal. Po atmosférickém Trauma Teamu z roku 2021 přichází na trh neméně brutální jízda, tentokrát v hávu staré dobré noirové gangsterky. Zápletka je opět jednoduchá jak zákon káže, rychlý vývoj událostí však vystřídá tolik nečekaných zvratů, že to zvýší koeficient neočekávaného o sto procent. Celé to samozřejmě stojí a leží na propracovaných charakterech hrdinů a především pak nemilosrdnosti, s jakou přistupují k životu. Některá odhalení pak mohou působit přehnaně - jako třeba mafiánská vražedkyně v důchodu -, ale abych pravdu řekl, čím jsem starší, tím spíš fandím těmhle nezlomným herkám, než naivním hříbatům s vizí zachránit svět a morálně jej uzdravit.
    Bartosz Sztybor se jednoduše trefil přesně do mého vkusu; syrovou absurditou příběhu, stejně jako cynickou notickou: „Máš moje slovo.“, vinoucí se coby červená nit celým vyprávěním. Aneb slibem nezarmoutíš a věřit se v budoucnosti nedá ani nejlepším přátelům, natož rodině. Nedej bože nadnárodním korporacím.
66
  • deefha
    deefha mecenáš8.11.2023 11:48Cyberpunk 2077: Máš moje slovo
    Asi je zbytečné se ptát, protože tak jako tak předpokládám kladnou odpověď :-), ale pro jistotu: předpokládám, že třetího komiksu v sérii (Blackout) se u nás taky dočkáme, že?