Rychle-sipy-new-1-uk-01
Rychle-sipy-new-1-uk-02
Rychle-sipy-new-1-uk-03
Koupit
Rychlé šípy vycházejí pro malé čtenáře i jejich rodiče v novém sešitovém vydání. V každém svazečku najdete původní komiksový seriál a zároveň zbrusu nové komiksy ze světa Jaroslava Foglara od současných tvůrců. Komiksy jsou doplněné tematickým povídáním, hrami, soutěžemi a kvízy. Vhodné pro každého plantážníka od 6 do 99 let!

V prvním díle se seznámíte podrobně s Rychlými šípy. V novém seriálu kreslíře Nikkarina poznáte dnešní Plantážníky, kteří pátrají po minulosti slavného klubu. Do ponurého dětství vynálezce létajícího kola Jana Tleskače se přenesete v komiksu od Davida J. Žáka a Renaty Wilfling.

Obsahuje:
Strana 2-28: Klasické jednostránkové příběhy Rychlých šípů - úplný seznam níže - Jaroslav Foglar, Jan Fischer
Mirek osvobozuje Jarku
Přistupuje Jinda Hojer
Černí jezdci neumějí prohrávat
Klub Rychlých šípů založen
Rychlé šípy v podzemí
Rychlé šípy hledají poklad
Rychlé šípy ve službách zákona
Rychlé šípy pátrají
Rychlé šípy na výpravě
Rychlé šípy zachraňují kamaráda
Rychlé šípy se vozí
Rychlé šípy mají neklidnou noc
Rychlé šípy chytají zloděje
Rychlé šípy se sázejí
Rychlé šípy konají dobro
Rychlé šípy závodí
Mirek Dušín je odškodněn
Rychlé šípy na pramici
Rychlé šípy trestají piráty
Rychlé šípy nalézají Pátka
Rychlé šípy na prázdniny
Rychlé šípy ztroskotají
Rychlé šípy plaší pytláky
Rychlé šípy se předstihují
Rychlé šípy luští tajemství
Rychlé šípy najdou rezivý klíč
Rychlé šípy objevují hrob

Strana 29-35: Téma Rychlé šípy - Krátičké teoretické texty, představení RŠ v různých médiích, medailonky autorů. Vše doplněno fotkami a ukázkami.

Strana 36: Černí jezdci řádí... - Původní první jednostránkový díl ilustrovaný Janem Fischerem z Mladého hlasatele, který byl po válce autory upraven a "zjemněn" pod názvem ""Mirek osvobozuje Jarku"

Strana 37: SuperDušín řádí! - Parodie na první díl od Renaty Wilfling

Strana 38: Rychlé šípy žijí modrým životem - Bohumír Čermák, Marko Čermák (nově restaurováno)

Strana 39: Rychlonožkova krasojízda - Džian Baban, Jiří Grus, podle nalezených původních scénářů J. Foglara (z chystané knihy Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka)

Strana 40: Rychlé šípy a woodcraft - Pavel Čech (z knihy O Červenáčkovi)

Strana 41: Bratrstvo kočičí pracky mrzne - Viktor Svoboda, Karel Osoha (z knihy Rychlé šípy a jejich úžasná nová dobrodružství )

Strana 42-50: Plantážníci - Nikkarin

Strana 51-57: Rychlé šípy a jejich soutěže, hry, kvízy a výzvy - řešení her na poslední straně

Strana 58-71: Ztracený hlavolam - David Jan Žák, Renata Wilfling

1. vydání v této úpravě

Scénář
Nikkarin, Džian Baban, Pavel Čech, Jaroslav Foglar, Viktor Svoboda, David Jan Žák (Rinope)
Art
Nikkarin, Pavel Čech, Marko Čermák, Jan Fischer, Jiří Grus, Karel Osoha (K-Os), Renata Wilfling
Redakce
Vojtěch Hanuš, Alexandra Horová, Petra Jasovská, Jiří Kalina, Ondřej Müller, Martin Pecina, Roman Šantora (Bobo)
Žánry
dětský, dobrodružný, humorný, klubácký, teorie
ISBN/ISSN
978-80-00-06731-5 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
205 x 300 mm
Tisk
barevný
Váha
300 g
Stran
72
Cena
249 Kč
  • Kerbellos
    Kerbellos1.6.2022 16:42Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Komiks, u kterého je holt potřeba si přiznat, že možná (možná), holt cílí na někoho jiného, než jsme my, s X verzemi těch stejných příběhů v knihovně. Nové příběhy průměr, nijak neurážejí. Pro neznalé ideálka.
  • valon
    Přijemná záležitost, jenom ne úplně vhodná pro cílovku, co už má všechno doma, protože většina toho vyšla někde jinde. S oběma přimhouřenýma očima je to na 4 hvězdy a jedna extra čistě, aby DR praskla cévka.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.5.2022 18:06Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Tohle je jako co? Smysl takového sešitu je jaký? Shrňme si to, v roce 2021 konečně mohly Rychlé šípy dostat nový vítr do plachet a vyšla skvostná publikace "Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera" - dokonce i s dotiskem. 3 roky předtím ještě nové příběhy od Akropolisu (ať už si o tom myslím svoje). Průběžně vychází nová vydání Foglarových knih s novými ilustracemi nebo sběratelské verze s původními ilustracemi. Skautská nadace jede ve velkém, viz jejich web, a nedávno vyšlo guerillově 33 nových příběhů. Nic by už nemohlo být lepší a RŠ jsou opravdu na výsluní a já jsem nadšen, že je vše opravdu povedené. ALE!
    Tak kam zapadá tohle? Co tím kdokoliv cokoliv říká a chce říct? Dostaneme zmenšený formát než loňské souborné vydání a s jinou barvou papíru, na čemž si prý restaurátoři zakládali, aby to připomínalo dobového Mladého hlasatele. Tady je to asi jedno si řekli v redakci. Pak máme nějaký "text" (texty), protože o textu jako takovém se opravdu hovořit nedá. Nejsrozumitelnější byl Pavlásek a to byl vlastně vzpomínkový medailonek, o to je to smutnější, že takový medailonek má jen publikaci doprovázet a ne si pamatovat hlavně jej. Zbytek byly fakt účelové a prvoplánové hry, které snad ani dnešního mladého čtenáře nemohou zaujmout, protože vlastně nepřináší nic nového ani zajímavého. Nefischerovské komiksy tam jsou proč? Nota bene, že mají vyjít již v letos plánované další souborné publikaci ilustrovaných příběhů RŠ, primárně od Marka Čermáka. Grus dobrý, ale vyjde letos v souborce - ergo zbytečné. Parodie od Wilfling byla jako co? Parodie sem podle mě nepatří, působí to pak nekonzistentně a hala bala, aby něco bylo do počtu stran. Nikkarinův příběh jsem taky nepochopil, proč tam je. Jenom proto, že Hojer? Je to návrat k tradici, homage, parodie nebo něco zcela nového? Navíc se mi ten jeho styl do takových komiksů nehodí a opět se opakuji, je to v publikaci nekonzistentní. Čechův a Žákův příběh byly docela ok, ale že by to bylo bůhví jaké terno, se také říct nedá. Osoha byl fajn kresbou a začátkem než se to stočilo do parodie ála dáme tam Fischera, to bude cool. K tomu všemu Čech i Osoha už vyšly dřív.
    Takže co vlastně dostaneme: to, co už vyšlo, to co má vyjít za velmi krátkou dobu, to co tam nepatří a nefunguje to, a nakonec stupidní a nefunkční hry a vycpávkový text. Dobře dostaneme jeden solidní, nový příběh od Žáka a Wilfling, jenže to nejsou RŠ, ale Tleskač. To vše v jiném formátu než se v redakci prsili v souborném vydání. Poměr cena / výkon je naprosto neadekvátní k tomu, co vlastně dostanete, a představa, že takový, neřku-li horší, obsah bude následovat v dalších sešitech RŠ, no potěš kotě. Krásná služba a pocta Foglarovi, líp už to asi nešlo. Jestli má tohle cílit na nové čtenáře a čísla se dostaví, tak aspoň něco, protože musím uznat, že souborky tohoto typu mezi mladšími moc netáhnou a menší kniha / vydání je stravitelnější. Tady teda budiž, ale přesto si stojím za tím, že si mohli na obsahu, zvlášť v prvním sešitu, dát mnohem víc záležet a předvést se naprostou bombou.
2333
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš29.5.2022 06:16Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Jj Dinik, presne, mi to beres z ust. Dalsi spoluprace by se asi nepovolila. By me setrjne zajimalo, jak to funguje s tou nadaci a jakej byl vlastne ten spor o to dedictvi. Kdyz to bylo aktualni, byl jsem snad v 6. tride.
  • Dinik
    Ano přesně jak Darth píše. Ukončení spolupráce Jirky Dubskeho s Karlem Zemanem je smutná záležitost, společně mohli připravit ještě spoustu super příběhů RŠ. Je ale otázkou, zda by Nadace ještě další vydání vůbec povolila (spíš ne).
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.5.2022 22:40Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Uf tak to muzu propalit take, ja to mam potvrzene ze vcera od pana Vybirala. Stinadelska trilogie vyjde a bude k mani i na Svetu knihy, ale vyjde uz driv o par dni a pochopil jsem, ze i u nej na stanku. Grus ma mit udajne 16 novych pribehu. Druha kniha vyjde nekdy v listopadu. Cermak marko tam bude to same co vyslo u Vavry, vcetne pribehu se Stegbauerem, plus 8 Junku a 3 Bohumiri Cermaci. Jen nevim jestli tam bude uplne posledni strana z Olympie verze kde se rš vraci do Stinadel. A dalsi 33 bohuzel nebude, spoluprace mezi Zemanem a Dubskym byla ukoncena.
  • Dinik
    V druhé knize od Albatrosu budou všechny příběhy RŠ od ostatních kreslířů, včetně nových příběhů od J.Gruse. Stinadelska trilogie vychází v souborném vydání už v červnu u Vávry (budou dvě varianty obalky).
  • james89
    james8927.5.2022 23:27Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Ta stínadelská trilogie by byla fajn v nějakým kompletu. Původně to vyšlo zvlášť v těch placatých knížečkách, k tomu pak byla dodělaná ve stejným formátu ta limitka, jinak v klasický A4 byly vždy jen první dva černobíle nebo barevně sešitově nebo ve Svorných gambusínech. Tajemství velkého Vonta jen samostatně. Tak třeba se dočkáme nějakýho kompletu, i když komiks ze Stínadel mi připadá proti psaným knihám hodně stručnej. No a k tomu pak ještě příběhy kreslený jinýma kreslířema, který se objevily v knize od Olympie. Pak mám pocit, že v tom modrém IV.sešitu se Silůvek vyšel příběh jak hrají divadlo ve verzi, která se v běžných vydáních neobjevila. Jen jsem nezkoumal, v čem se přímo odlišuje
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.5.2022 15:40Rychlé šípy, sešit číslo 1
    james89: ještě si tak říkám, těch RŠ verzí je tuna, přesně, jak píšeš, a nabízí se otázka, jak bude vypadat druhá souborka od Albatrosu. Olympia má funkční a slušnou edici, mám na mysli ty Čermákovy kusy. Vávra má solidní verzi, do toho jako první kniha v sérii čermákových komiksů od Vávry bylo Tajemství Velkého Vonta. Přičemž druhá souborka Stínadelskou trilogii mít nemá. Tomu vážně nerozumím. Proč někdo prostě nevezme všechny příběhy, nedá je hezky na sebe, podle data vydání, a nedá je do 1-2 knih, doplní bonusy a konec? Všichni spokojení, nikdo nenadává... To mi mozek nebere. Takhle budu mít další svazek navíc. To samé bylo s Kruanem, taky je v tom bordel. Si říkám, že asi někdo s vidinou dobré práce přijde do roboty, bouchne nápadem o stůl a řekne si, uděláme komplet, kde nebude všechno, včera mě to jen tak napadlo, že by to bylo super, a taky že to je super, všichni budou nadšení a lidi řvou hurá. Bývorně!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.5.2022 11:32Rychlé šípy, sešit číslo 1
    James89: ano ano, takhle se to da vnimat. Proste slabota a jen pro danou konkretni cilovou skupinu, coz budou asi deti.
  • james89
    james8927.5.2022 06:17Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Darth Raelchi: Tak jsem si četl tvůj komentář a píšeš názorem to, co jsem si myslel od první chvíle. Neucelená slepenina všeho možnýho. Tak nakonec do toho asi přece jen nepůjdu. Počkám si na to souborné vydání Marko Čermáka, který má následovat po té žluté knize od Jana Fischera. Sice soubornou knihu vydal Václav Vávra v jeho řadě, ale to nevadí. Olympia to měla v knize zase víc nakombinovaný a byly tam myslím některý příběhy jiný než v původních sešitech od Olympie nebo od Pulsu. Ale jak je vidět, je stále co vydávat. Tyhle nový sešity od Albatrosu budou vhodný možná pro někoho, kdo RŠ nikdy nečetl.
  • james89
    james8923.5.2022 19:04Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Ta nová dobrodružství bych asi zvěrstvem nenazval, ale spíše to beru jako parodii, která nechtěla RŠ nijak zesměšnit nebo urazit. Prostě RŠ ve vesmíru s robotama a další není zrovna normální, ale je to spíše taková sranda. Na Čtyřlístek už bylo taky hodně předělávek :) Pokud by v té knize RŠ někdo vyloženě urážel, tak bych to potom nazval zvěrstvem. Ale každý máme jiné hranice :)
  • Dinik
    Par jich tam bylo, celkově ale tuto publikaci hodnotím jako zverstvo co nikdy vyjít nemělo.
  • MaF
    MaF mecenáš23.5.2022 15:10Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Dinik: jako... proti gustu žádný dišputát, ale... "zverstvo" mi přijde jako dost extrémní odsudek... a chápu, že ne všechny ty příběhy někomu sednou, každá podobná sbírka je logicky pro každého nějak nevyrovnaná, ale že by tam nebyl ani jeden, který by byl důstojnou poctou, ani jeden, který by pro Dinika nebyl "zverstvo"... to se mi nějak nechce věřit.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum23.5.2022 00:01Rychlé šípy, sešit číslo 1
    V těch článcích nejde proti ideálům. Upozorňuje na to, že RŠ se rozhodně ideálně nechovají a píše proč. A právě ten kontrast mezi příklady, které uvádí, a mezi rychlošípáckou dokonalosti, je vtipný. A je to pravda.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.5.2022 21:30Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Dinik: vazne nevazne, do hlavy mu nevidim, ale vzhledem k jeho postojum, ktere jsem navninal, mi evokuje, ze to mysli vazne, pricemz to podava s lehkou nadsazkou. Ma otazka je ale proc to vubec delat? Co tim sleduje a komu tim prospeje, ze i tyto idealy at uz k nim mame jakykoliv vztah, a ze je uplne jedno, jak moc jsou prekonane, jeho komentar znamena, ze vlastne neni duvod se o nic snazit, ani nikam smerovat. Proste rš to taky delaj, tak co. Proc do nich ale kopat, nikdo to nepotrebuje. Sranda, haha, ale to patri tak nekam sem nebo na nejake podobne ladene forum, ale ne kdyz jsi pedagog a jsi pro jine vzorem nebo ukazatelem cesty, otevirac brany treba. Proste zbytecne na muj vkus. Hlavne byt cool a delat machry.
  • Dinik
    Darth - tak jsem si přečetl ten blog a pokud je to myšleno opravdu vážně a ne jen v nadsazce, tak nezbývá než konstatovat, že pan Čapek je úplný blb.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.5.2022 18:22Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Dinik: vnímám to stejně. Mně už stačilo, že se do RŠ pustil popularizovaný pedagog Robert Čapek na svém blogu. U mě stopka a může si říkat, co chce. U mě jsi skončil kámo.
  • Dinik
    RŠ a jejich nová úžasná dobrodružství je zverstvo. To šlo úplně mimo mě, takhle se s odkazem RŠ naložit nemělo. Humus. V tomto novém sesite je naštěstí z toho snad jen jedna stránka , víc se to tam snad ani do budoucna rozlezat nebude. Je tam i nový příběh kreslený J.Grusem podle scénáře nalezeného v bytě JF, dosud nikdy nepublikovaný. A také nové příběhy inspirované dílem JF, které snad budou dustojnejsi než to, co vydala Akropolis.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.5.2022 13:19Rychlé šípy, sešit číslo 1
    jj, tak to myslím, nové jako fakt nové nepočítám, myslel jsem vyložene v té sbírce od akropolis, s tím fakt bojuju, a pokud budou po "jednom" po sešitech, warum nicht...
  • james89
    james8922.5.2022 12:24Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Já mám za to, že nový díly byly akorát v knihách Rychlé šípy a jejich úžasná nová dobrodružství , což je spíše taková parodie, pak teď ty Rychlé šípy 33 a knihu O Červenáčkovi beru spíš jako takovej bonus. Tady budou i nějaký navíc, který asi ještě nikde nebyly.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.5.2022 10:53Rychlé šípy, sešit číslo 1
    já to asi brát budu, pořád mám problém s tou knihou těch nových příběhů, ale pokud to bude umně dávkované po sešitech, tak to asi zvládnu :-)
  • SomeOne
    SomeOne22.5.2022 07:30Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Nikkarin: Díky.
  • Nikkarin
    Nikkarin22.5.2022 00:48Rychlé šípy, sešit číslo 1
    SomeOne: Minimálně prej 8, ale když to dobře pujde, tak víc.
  • SomeOne
    SomeOne21.5.2022 21:47Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Neví někdo, kolik sešitů má celkem vyjít? Já asi vezmu první číslo a pak uvidím, jestli půjdu do dalších, tak jen abych věděl, kolik toho tak bude.
  • james89
    james8921.5.2022 17:23Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Já mám RŠ rád už od mala a mám je v různých vydáních. Proto bych uvítal spíš nějaký komplet jen nových dílů. Tohle je z každý knihy všemožných druhů kousek. Ale obálka je parádní, skvělý retro :D Asi do toho přece jen půjdu, cena není nijak závratná, abych se nemohl přesvědčit sám. I když se jedná jen o brožovaný sešit :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš21.5.2022 13:39Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Já bych to asi vzal, kdyby to bylo primárně zaměřené na ty nové příběhy, zas takový fanoušek, abych měl ty samé příběhy několikrát, asi nejsem :D
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.5.2022 17:10Rychlé šípy, sešit číslo 1
    james89: Jako mám to stejně, ale vzal jsem to. Jednak jsou to RŠ a je třeba zajímavé sledovat stejnou verzi v jiném formátu. Kniha má jinou barvu papíru, gramáž a formát. Pak tam jsou dvě strany, které budou v Čermákovi a nakonec nějaké současné ztvárnění v duchu té doby (až na tu parodii). Zbytek jsou nějaké hry a povídání pro mládež. Není to nic převratného a spíš je to asi stravitelná forma pro mládež, protože co mám info, tak ti mladší na ty velké knihy nejsou. Já fanoušek, já vzal, já musel :-D.
  • james89
    james8919.5.2022 23:21Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Nějak nevím, jestli mám do toho jít. Připadá mi to jako posbíraný všechno možný dohromady bez nějakého ucelení. Možná se mi to ale jen zdá a třeba budu překvapen.