Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
JEDINÁ CHYBA MŮŽE ZNIČIT LIGU SPRAVEDLNOSTI

Když Batman udělá chybu z nedbalosti, jejímž následkem přijde jeden člověk o život, hrdinové z Ligy spravedlnosti najednou zjišťují, že před spravedlností pro jednou stojí oni sami. Tým se ocitne před soudem, aby se zodpovídal ze svých činů, a toto přelíčení zpochybní samotnou existenci Ligy spravedlnosti.

A v tu chvíli, v ten nejhorší možný moment, udeří nová hrozba. Kdosi používá smrtící prostředky, aby bránil Ligu spravedlnosti. Ať už je to kdokoliv, vypadá to, že ví o jednotlivých členech týmu naprosto všechno, včetně jejich největších tajemství – například i toho, jak zneškodnit Green Lanterna. Dokáže si Liga spravedlnosti s takovou hrozbou poradit, když je jejich důvěra ve vůdce týmu otřesena? Nebo konečně podlehne jedinému nepříteli, kterého nedokáže porazit – vůli lidu, jejž její členové přísahali chránit?

Obsahuje sešity série Justice League (Rebirth) #34-38

Od tohoto čísla se sebrané knihy již neoznačují labelem 'Znovuzrození DC' a nejsou číslovány v pořadí, i když se v originále jedná o přímé pokračování dané řady.


Scénář
Christopher James Priest (James "Jim" Owsley)
Art
Philippe Briones, Marco Santucci, Pete Woods
Ink
Philippe Briones, Marco Santucci, Pete Woods
Barvy
Gabriel A. Eltaeb (Gabe), Alex Sollazzo, Pete Woods
Obálka
Pete Woods
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-924-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
356 g
Stran
128
Cena
299 Kč
Originál
Justice League #06: The People vs. The Justice League (DC Comics, 2018)
  • karl173
    Priest přichází se zajímavým příběhem, který je i není originální. Čte se to dobře, ale bohužel v příběhu je spoustu trhlin. Nicméně jsem zvědavý kam se to bude ubírat. A jsem rád pro změnu za komornější pojetí příběhu.
    Co mě ale velmi potěšilo na první dobrou byla kresba. Dobře propracovaná a svižné a nápadité panelování.
    Jako celek spíše lepší průměr, ale nevadilo mi to číst. 3*
  • rewkon
    Změna scenáristy Lige Spravedlnosti jen prospěla konečně je s toho mainstream který nedělá lidem v hlavě gulaš a i na příjemnou chvíli zabaví ,ale zatím to není pro mně něco s čeho bych si sedl na zadek.
  • Palebras
    Další díl Ligy spravedlnosti se zbavil nejen loga znovuzrození na obálce knihy, ale taky scénáristy Bryana Hitche, který stál za pěti předchozími díly. Hitch a jeho Liga nebyla v žádném případě špatná ale taky se nejednalo o žádný zázrak. Proto jsem byl zvědav, s čím se vytasí pro mě absolutně neznámý Priest a jestli vnese do Ligy svěží vítr. Povedlo se to polovičatě. Ono vlastně celé to téma týkající se pochybení Ligy a následném propírání jestli jsou tito hrdinové vůbec potřeba a vlastně svým způsobem neohrožují naši planetu a lidstvo, zde již několikrát bylo a minimálně každý z Ligy s tímto má své zkušenosti. Ale Priest se s tímto tématem popral celkem solidně a rozhodně se jedná o fajn čtení. Dobře působí i záporák, který se vydává za členy Ligy a v kombinaci s praním špinavého prádla vůči Lize a samotnému Batmanovi se jedná o příjemný mix. Bohužel ke konci to všechno začalo ztrácet dech a hodně dobrý rozjezd vzal přinejmenším za své. Třešničkou na dortu byl Flash a jeho chytré řeči ke konci, které mě vyloženě uspávaly. Jedná se však podle mého o solidní týmovku, která mě rozhodně nenudila a převážnou část také bavila. Kresba se mi hodně líbila a neměl jsem s ní absolutně žádný problém. Jsem zvědav, kam dál se bude směr této Ligy ubírat. Nějaké náznaky na konci jsou, takže uvidíme příště. Za 4*.