Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

JSOU POTOMKY LIGY SPRAVEDLNOSTI... A PŘINÁŠEJÍ ZÁHUBU!

Členové Ligy spravedlnosti jsou po smrti... nebo něco horšího. Jsme dvaadvacet let v budoucnosti a ze Země je pustina, rozdrcená pod patou obávané bohyně známé jako Sovereign. Největší hrdinové světa tu však zanechali něco, co může budoucnost zachránit.

Své dědictví.

Potomci členů Ligy spravedlnosti, nyní sami hrdinové, se musejí vrátit v čase, aby zastavili Sovereign, než pozabíjí jejich rodiče a chopí se moci. Zatímco původní členové Ligy zpracovávají šok ze setkání se svými dospělými syny a dcerami, o kterých nevěděli, že je budou mít (a v některých případech se svými druhy z týmu), jejich potomci pátrají po stopách Sovereign.

Pokud by se ukázalo, že se má temnou bohyní stát někdo z Ligy spravedlnosti, budou členové týmu schopni bojovat proti jednomu ze svých řad?

Obsahuje sešity série Justice League (Rebirth) #26-31

Vyšlo v standardní brožované verzi a limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor).


Scénář
Bryan Hitch
Art
Fernando Pasarin
Ink
Oclair Albert, Matt Banning (Batt), Michael (Mick) Gray, Scott Hanna, Andy Owens
Barvy
Brad Anderson
Obálka
Bryan Hitch, Alex Sinclair
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Martin Kužel
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-821-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Cena
299 Kč
Originál
Justice League #05: Legacy (DC Comics, 2018)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Liga spravedlnosti #05: Dědictví (paperback) (2020)
Znovuzrození hrdinů DC: Liga spravedlnosti #05: Dědictví (Black edice) (2020)
  • Spacecore
    Celý Rebirth Hitchův run je slabý odvar mnohokrát viděného a v podstatě ho čtu jen ze setrvačnosti. Je fakt, že tenhle díl mě vyloženě neiritoval, chvílema i bavil, ale pořád jde o průměr a generický superhrdinský mainstream. Což je škoda, že to vzalo DCčko za tenhle konec, protože New 52 i Post-Crisis kontinuity se zrovna u Ligy četly mnohem mnohem líp.
  • karl173
    Tak jsme na samotném konci nemastného, neslaného runu Briana Hitche a podle zákulisních informací se má jednat o to nejlepší, co tento původem kreslíř dokázal s Ligou spravedlnosti spáchat. No a já rovnou mohu potvrdit, že je to pravda.

    Začátek je taková klasika. Hodí nás to přímo do děje a opět jsme svědky nějaké apokalypsy, pro tentokráte z budoucnosti. Nic převratného říkáte si. Jenže pak nás to hodí do současnosti a hrdinové z budoucnosti konfrontují JL s tím, že svět je v troskách a ke všemu jsou to jejich děti. Uff, to zní zase jako nějaký typický " román " z mainstreamových vod v tich nejklišojidnějších kulisách.

    Jenže!. Všechno to kupodivu Hitchovi funguje velmi dobře. Postavy mezi sebou vedou slušné monology, děj se ubírá opravdu velmi zajímavým způsobem a navrch to všechno skvěle vypadá, jelikož Fernando Pasarin nejenže je ve formě, ale navíc se postaral o celou knihu, takže žádné výkyvy v kresbě zde nečekejte. No prostě prostředek knihy se opravdu povedl. Sice se nejedná o nic převratného, ale funguje to!

    Bohužel závěr se znovu sklouzne se všemi klišé, které v superhrdinském žánru máme, což je trochu škoda, jelikož si myslím že se z toho dalo vymačkat o něco více. Možná kdyby touto knihou Hitch začal a více to rozvedl, mohla z toho být zajímavější série. Ovšem to už je teď jedno.
    Hitchův run je u konce a naštěstí skončil tím nejlepším. Nečekejte v této knize něco převratného, ale pokud chcete klasický superhrdinský mainstream, který bude dobře šlapat a dobře se na něj dívá, tak jste na správném místě. Slabší 4*
  • Palebras
    Pohodové pokračování Ligy, kdy je vysvětleno pár střípků z předchozích dílů a oceňuji, že tento díl obstojí i samostatně, takže není důležité znát věci okolo jako například v díle Bezčasí. Kresba je fajn a taky potěší děcka, která jsou konfrontována se svými rodiči z řad Ligy. Jedná se o fajn rodinnou sešlost na pozadí bitvy o záchranu světa. Dobře se to četlo, nikde to nevázlo, fajn se na to dívalo a rozhodně to nenudilo. Za 4*.
  • rewkon
    Zatím asi nejlepší Liga Spravedlnosti co tu vyšla v znovuzrození hrdinů DC svoje chyby to má ,ale aspoň tenhle díl funguje samostatně a děcka z budoucnosti mi přišla v pohodě a bavili mě reakce členů ligy :-D .
278