Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Poslední bitva vzplála a inspektoři ÚPG se dali na pochod s cílem podrobit si sovu. Pan Jošimura je připraven útoku čelit, ale rozhodně nehodlá dopustit, aby za něj obětovali život jeho přátelé. Poslechnou však Tóka, Nišio a Kaneki jeho varování? A bude to skutečně konec Anteiku?

Scénář
Sui Ishida
Art
Sui Ishida
Obálka
Sui Ishida
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
detektivka, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-647-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
250 g
Stran
220
Cena
199 Kč
Originál
Tokyo Ghoul #13 (Shueisha Inc., 2014)
  • Fort
    Fort3.2.2023 23:36Tokijský ghúl #13
    Budu stručný, díl o ničem. Jde vidět, že autor neměl děj od začátku ucelený a psal to díl od dílu, až se do toho úplně zamotal.
  • Fry
    Fry admin1.10.2020 10:39Tokijský ghúl #13
    Tokijský ghúl #13 - Finále je téměř na dosah a spolu s ním i zklamání nad vyústěním celého dějového oblouku. Nevím co se autorovi tou dobou honilo hlavou, možná to chtěl prostě už jenom ukončit (??), ale po téměř perfektních knihách (#9, #10) můj zájem strmě klesá a mrzí mě, že Kanekiho cesta za spravedlností nakonec vyšuměla úplně do ztracena ... Za mě 3*!
  • Netorack
    Netorack15.1.2020 11:13Tokijský ghúl #13
    // Společný komentář ke všem dílům. Obsahuje lehounké SPOILERY //
    Na sérii jsem se vcelku těšil (námět super, prvotní zápletka taky) a vcelku to i vypadalo dobře, ale podle mě se to zase dostalo do té typické mangové rozplizlosti, kdy se kupí stránky, kapitoly a celé knihy a zas tak moc se toho neuděje. Pořád souboje na život a na smrt, ale nakonec se stejně oba válečníci rozlezou každý do své zotavovny. Komentáře zde na comicsdb jsem si četl až po přečtení celé série, takže ten názor, že souboje jsou strašně nepřehledné, jsem si vytvořil sám. Šlo to až tak daleko, že některé kratší souboje jsem prostě přeletěl očima a až na konci jsem se z bublin snažil vydedukovat, co kdo komu udělal. Úplně to křičí třeba v porovnání s Gantz, kde jsou klidně za kapitolu dvě citoslovce a tři výkřiky, ale člověk prostě ví, co se komu stalo.
    Další věc, co mě žrala, jsou ty betlémy postav, chvílemi to vypadá, že se autor rozkračuje k sáze minimálně rozsahu Hry o trůny. A ten konec nekonec... aspoň trochu zakončení si těch čtrnáct knih zasloužilo. Dávám všem dílům tři hvězdy, těm, které mě zaujaly trochu více (1, 7, 8) pak čtyři.
  • Plocan
    Plocan2.4.2019 21:41Tokijský ghúl #13
    Předposlední díl začal velice stylově a odhalil víc Džúzójovu minulost, čímž se automaticky dostává mezi mé oblíbené postavy. „Klid před bouří“ a před vypuknutím zátahu na Anteiku byl naprosto dechberoucí - kapitola o psaní poslední vůle byla depresivní a nasadila správně tíživou atmosféru pro poslední finální střet. Ten je ale zatím obrovským fiaskem a zklamáním, protože do boje jde sice celá plejáda postav z ÚPG (včetně Amona, Džúzóa a Akiry), ale na druhé straně tábora prakticky nikdo. O osud pana Jošimury by se někteří fanoušci mohli po právu obávat, ostatně to vypadá, že autor zamýšlí některé své vedlejší postavy ke konci příběhu obětovat, bohužel mě ale naprosto nezajímal ani osud Komy, ani osud Irimi; jelikož to jsou tak vedlejší a nedůležité postavy, že to ve čtenáři nevzbudí žádné emoce. Čekal jsem, že s tak širokou škálou vedlejších postav, které má autor k dispozici, vyšel do boje alespoň některé důležitější tváře (sakra, aspoň ten Jomo s Utou se tam mohli mihnout! Nebo i ta Itori, která zatím nic moc neukázala), naneštěstí je zatím opak pravdou. Konečný střet mezi Kanekim a Arimou byl více než očekávaný, na rozuzlení si však budeme muset počkat do příštího dílu. Snad bude o něco uspokojivější alespoň samotný závěr, protože ona velká bitva o Anteiku zatím uspokojivá rozhodně není.
  • Mitsuko
    Mitsuko10.3.2019 11:51Tokijský ghúl #13
    Čeká nás velké finále. :-) A ano, vypadá to, že bude na co koukat. Moc se mi líbil další náhled do Džúzovy temné minulosti. Jinak byl tenhle díl v podstatě jeden velký souboj, který byl opravdu napínavý, i když v tomhle volume šlo spíš o boj těch vedlejších postav, v závěru to ale vypadá na pořádnou mlátičku mezi těmi hlavními z Anteiku i z ÚPG. Jsem zvědavá, jak se se závěrečným dílem autor popere.
  • p3tris
    p3tris8.3.2019 17:45Tokijský ghúl #13
    Holubice obklíčily kavárnu Anteiku a pan Jašimura alias Jednooká sova, Opičí démon a Černá dobrmanka se hodlají obětovat, aby osazenstvo kavárny mohlo uniknout. Kaneki ale slíbil sám sobě, že bude chránit všechny. Velké finále přichází.
  • MrKulda
    MrKulda22.2.2019 20:47Tokijský ghúl #13
    Po dlouhé době mě Ghoul bavil. Protože i přesto, jak vás všichni málem umlátí do bezvědomí po zjištění, že vám anime verze nepřipadá tak špatná, a cpou vám mangu za každou cenu, poslední díly to bylo fakt meh. Nepřehledná teen rubačka o hovně... ok, oproti anime to jakž takž alespoň dává smysl... ale jak říkám, od nějakého devátého svazku pěkná bída.
    A proto jsem rád, že alespoň ty poslední dva finální svazky jde kvalita opět nahoru. Ono se to vpodstatě nese úplně ve stejném duchu jako všechny poslední svazky. Ale má to styl, který jsem si naposledy užíval v osmém svazku. Postavy a jejich hlášky nejsou trapné (nebo rozhodně ne tak jako předtím), vizuální stránka je taky jedna z nejlepších v sérii, a prostě to bavilo. Už se těším na :re, které si rozhodně zaslouží dát šanci. Tak už jenom ať je ten poslední, 14. svazek alespoň v podobné kvalitě jako tento, a Tokyo Ghoul se mohl uzavřít s úctou.
  • cyboy
    cyboy mecenáš15.2.2019 23:20Tokijský ghúl #13
    Mlaticka s pokusem o provedeni "ve velkem stylu". No nevim, uz minuly dil jsem nechtel kupovat a jedine co me presvedcilo, je fakt, ze pristim dilem tato serie konci. Pro me teda urcite, nehlede na to kolik uzasnych a dechberoucich navazujicich serii se objevi.
    50%
21071