Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Když se během jediného dne zřítí do moře třináct umělých družic, hlavním podezřelým je zcela logicky Lex Luthor – navzdory tomu, že je stále ještě za mřížemi! Vyvstává však ještě podivnější otázka: pokud pádu posledního satelitu nezabránil Superman… tak kdo? Tajemství se skrývá na místě, kde ho ani Superman neuvidí – dokáže Muž z oceli vysvětlit záhadu starou desítky let?

Nenechte si ujít novou sérii v rámci The New 52, kterou vám přináší nejžhavější komiksové hvězdy: SCOTT SNYDER (Americký upír) a JIM LEE (Batman: Ticho, Superman: Pro zítřek a Liga spravedlnosti)! Tato kniha obsahuje sešity 1–5 a galerii obálek.

Obsahuje sešity série Superman Unchained (NEW 52) #1-5

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Scott Snyder
Art
Jim Lee, Dustin Nguyen
Obálka
Jim Lee
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-034-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Stran
152
Náklad
500ks
Cena
599 Kč
Originál
Superman Unchained #1-5 (DC Comics)
Varianty
Superman Nespoutaný #01 (paperback) (2014)
Superman Nespoutaný #01 (pevná vazba) (2014)
Superman Nespoutaný #01 (limitovaná edice 52ks) (2014)
  • sedw
    Nakonec příjemné překvapení. První polovina byla poměrně zmatená a v jednotlivých linkách, které se chaoticky prolínali, jsem se ztrácel. Zhruba od poloviny ale začal dávat příběh smysl a já se začal bavit. Kresba dokonalý mainstream, co jiného od Jima Leeho taky čekat.
  • Norri
    Norri mecenáš4.4.2020 21:01Superman Nespoutaný #01 (pevná vazba)
    Komiksy se Supermanem ještě moc načtené nemám a tak nemám moc srovnání. Rozhodně ale můžu říct, že tohle mě bavilo. Líbí se mi, jak Snyder zeširoka rozběhl příběh, který postupně skládá dohromady a já jsem mu to žral i s navijákem. Vytknout bych mohl snad jen mírnou "přehuštěnost" děje. Superman byl asi vždycky sci-fi, ale tady má hned od začátku lidstvo futuristické technologie a to mě baví. První kniha skončila velkým cliffhangerem a já netuším, jak to bude pokračovat. Paráda! Těším se na druhý díl. Kresba Jima Leeho je famózní. Některé panely jsou možná příliš přeplněné, ale jinak je ta kresba dechberoucí. Líbila se mi i kresba epilogů od Dustina Nguyena.
  • Thurin
    Byl jsem zvědavý, jestli alespoň autor, jako je Scott Snyder, dokáže se Supermanem napsat dobrý příběh. A asi první tři stránky jsem si myslel, že by mohl. To téma, že atomová bomba na Nagasaki byl vlastně nějaký "superhrdina", vypadalo zajímavě. Ale ani tady se to nepovedlo. Další stránky se už raději věnují omílaným klišé a boji s generickým záporákem, který pracuje na 140 procent.
  • mike731
    Není to taková pecka jako Snyderovi Batmani, ale pořád se jedná o hodně slušnou superhrdinskou jízdu.

    Hvězdičku navíc strhávám za české vydání. Nechápu, proč BBart nepočkal na dokončení celé série a pak ji nevydal celou v jedné knize.
  • SimKane
    Ze začátku takový trochu zmatenější rozjezd hned na několika linkách, ale za chvíli mě to vtáhlo a komiks jsem si užíval. Konec naprosto super, co nejdříve se nedočkavě vrhnu na druhý díl, jelikož mě zajímá jak to nakonec dopadne. Ovšem není to úplně typ komiksu, který mám rád, a proto dám 4 hvězdičky místo 5...
  • PKD
    Tuto cz verzi nemám. Nechce se mi podporovat zodějnu typu,vydáme vám jen 9dílnou sérii ve 2! knihách. Tuto sérii,jako pravý comicsový sběratel a angličtinář,mám tudíž samozřejmě,v sešitech.
  • Fry
    Superman Nespoutaný #01 - Zajímavý pokus, který vrhá teroristické organizace i do superhrdinského komiksu, avšak místy mi to přijde až moc překombinované a v rámci Supermana z New 52 je tahle série asi úplně nejslabší. Určité kvality to sice má, Wraith je zajímavý sidekick, který vypadá velmi podobně jako Doomsday a co se mi líbí opravdu hodně jsou ty panelové přechody mezi stránkami / dějovými liniemi. Naopak příběh mi přijde až příliš béčkový a snaží se toho pojmout opravdu hodně na to, že se jedná pouze o minisérii ... Za mě 3*!
  • TomD87
    Myslím si, že Snyder sa pekne zhostil Supermana. Nenudil som sa ani sránku. Ale na zadok ma to neposadilo.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1020.5.2015 22:13Superman Nespoutaný #01 (paperback)
    Helemese, ono to neni zas tak spatny! Wraith je husta postava, a jsem zvedav, co se z nej vyklube. A vubec, jak to cele dopadne v pokracovani. Zatim jsem celkem spokojeny (hlavne diky J. Lee). Potesila mne i ucast Batmana:-) hodnotim neco mezi 3 a 4 hvezdickami.
  • jh666
    Netradičně svůj komentář začnu největším záporem, protože od něj se pak bude nejvíce odvíjet. Tím hlavním problémem je rozdělení na dvě části, takže kromě faktu, že musíte nějakou dobu čekat na rozuzlení, vám přijde jedna dějová linie jaksi navíc, protože se s tou hlavní ještě nestačí protnout. Zbytek je ale na tom líp. Scénář odsýpá, Wraith je dost zajímavá postava, akční sekvence dobré a Leeho kresba jako obvykle famózní. Jen to rozdělení na dva booky zamrzí. 80 %
  • Lenny
    Lenny mecenáš24.4.2015 11:08Superman Nespoutaný #01 (paperback)
    Nespoutaný Superman po prvním booku působí docela průměrně a vaz mu láme rozdělení knížky na dva díly. Snyder omílá Xkrát ohrané téma a mimo skalní Suprákovi fanoušky komiks zatím moc doporučit nemůžu.
    Recenze od 21:00 - http://www.mixcloud.com/ondrakral52/komikov%C3%A9-bubliny-29-recenze-zakl%C3%ADna%C4%8D-superman-nespoutan%C3%BD-%C5%A1moulov%C3%A9-a-dal%C5%A1%C3%AD/
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.3.2015 15:42Superman Nespoutaný #01 (pevná vazba)
    Klasický Superman, nenadchne, ani neurazí. Uvidíme, co přinese pokračování.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.3.2015 15:42Superman Nespoutaný #01 (paperback)
    Klasický Superman, nenadchne, ani neurazí. Uvidíme, co přinese pokračování.

    Celkový dojem: 50%
  • Schramm
    Říkal jsem si kdo jiný dokáže konečně napsat super Supermana když ne Scott Snyder. A jak říká strýček Ben, velká očekávání bývají následována velkým zklamáním. No... Zas tak hrozné to není. Snyderův Superman je zatím tím nejlepším, co u nás pod vlajkou New 52 vyšlo - jenže je to jakýsi jednooký král mezi slepými. Na Snydera je to takové strašně průměrné. Sice se to dobře čte, má to narozdíl od Morrisona hlavu a patu, ale jak jse řekl, díky Batmanovi a Americkému upírovi člověk čeká od Snydera víc. Chci věřit, že se to ještě rozjede. Tak uvidíme.
  • kaylin
    Komiksu "Superman: Nespoutaný 1" nelze vzít, že má docela dobré nápady (psychologická hra s Jimmym je výborná). Děj je takový, že se pořád snaží držet vaši pozornost a ujistit se, že se nebudete nudit. Tohle je celkem sympatické, protože některé linie by se daly roztáhnout do klasického příběhu v rámci standardní série. Scott s Jimem chtějí nabídnout hodně, ale je toho až moc. Vytváří se další tajné společenství, přidávají se nové postavy. V tomhle směru je to pro mě jen další příběh se Supermanem, kterých je strašné množství. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/12/808-superman-nespoutany-1-60.html
  • erik
    Superman nespútaný je vcelku zúfalo zašnurovaný do príliš tesných topánok snahy ukázať, ako tu pred ním ľudia mali ďaleko silnejších poskokov na reťazi. Scenárista (ako je to dnes moderné) neguje všetko, čím dosiaľ v NEW 52 prešiel a tvári sa, že sa ho vlastne ľudia nikdy nesnažili v strachu polapiť a skúmať. Ha, ha, ha! Snyder kráča v šľapajach svojich predchodcov, ktorí sa tiež snažili nájsť Supermanovi silnejších a monumentálnejších protivníkov, aby to celé vyznelo trápne.

    Pozerá sa na to dobre, Lee je Lee.

    Príbeh končí v polovičke, uvidíme, či sa pokračovanie vymaní z nepodareného štartu.
12362542