V pokračování knihy Sloni v Marienbadu na scénu opět přichází bavič, kabaretiér a dekadentní mág Fred Brunold a s ním osudy Damiana Chobota, jeho úhlavního nepřítele doktora Ženy, nakladatele Hermanna Schlechtfreunda či začínajícího básníka Jožky Lipnika.

Scénář
Džian Baban, Vojtěch Mašek
Art
Vojtěch Mašek, Jan Šiller
Obálka
Jan Šiller
Redakce
Karolina Voňková
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
80-239-7665-6 (Tichý syndikát)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
230 x 165 mm
Tisk
černobílý
Stran
152
Cena
299 Kč
Originál
- (-)
  • Kapis
    Není to čtení banální, Fred není jen zvrhlý, alkoholem nalitý principál a celou tuto znepokojující fabulózní mystifikaci a kruté divadlo se bývalé zednářské lóži Tichý sindikát, jež jen taktak nezdobí prostorovou výstavu v Louvru, povedlo uklohnit velmi vyařeně. Líbí se mi, že je to více kreslené, než foto-kolážové, styl se ujednotil a dostalo to celé takový jednotící smysl. Jsem moc zvědav co za divočiny mě čekají v posledním díle.
  • mrtvý muž
    podle mě nejzábavnější díl série, všechno se v něm vysvětlí a zároveň zace zamotá
  • AdamOLIVe
    Líbilo se mi ještě víc než Sloni. Nově přibývající zločiny doktora Ženy jsou z většiny naprosto perfektní. Závěrečná hořká pointa další etapy Damianova trápení je ekvivalentem jakési galaktické facky mokrým ručníkem. A závěr z rezidence je dokocne krásný, řekl bych.
    Jiný způsob vyprávění oproti prvnímu dílu je dozajista zvláštní.
    A Fred pomalu přestává být legrační podivínský sympaťák... :-)
  • willis
    Tak k prvnímu dílu jsem napsal, že mně chobotizace není tak úplně jasná, a tady se zase lecos poodhalí. Některé nápady a zápletky jsou celkem geniální. Všechno je navíc vyprávěno s nádechem absurdního černého humoru. Je jasný, že tenhle typ komiksu asi nesedne všem, ale u mě Sloni poráží i protěžovaného Nebela.
  • Woffce
    Bavilo mě víc než Sloni. A CHCI DALŠÍ !
  • czina
    dokonale božské!!!!!!!!!!kresba, scénář a vůbec!!!