Temný rytíř se zaplete do zlověstných machinací Ligy asasínů — poprvé totiž čelí Ra'si al Ghulovi a jeho ďábelské dceři Talii. Dokáže Batman porazit člověka, jehož vrací mezi živé tajuplná Lazarova jáma? Na halloweenském večírku budou lidé k smrti vystrašeni ohavným Smrťákem a jeho vražednou kosou. A čeká nás také děsivý Jokerův comeback v příběhu, v němž bude systematicky zabíjet... své vlastní lidi. Tato sbírka je oslavou úchvatného díla legendární dvojice složené z kreslíře Neala Adamse a scenáristy Dennise O'Neila.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 45. v pořadí.

Obsahuje sešity série Detective Comics #410 (duben 1971) a Batman #232, #234, #237, #243-245, #251, #255 (čeven, srpen, listopad 1971, červen - říjen 1972, září 1973, duben 1974)


Scénář
Dennis O'Neil, Len Wein
Art
Neal Adams
Ink
Neal Adams, Dick Giordano
Obálka
Neal Adams
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 x 12 mm
Tisk
barevný
Váha
560 g
Stran
200
Cena
329 Kč
  • Doppelganger
    První a druhá kniha byla strašlivá, ale tato sbírka mě prostě bavila. Pořád je to naivní, ale tentokrát spíše zábavně naivní, tedy můj oblíbený typ retro komiksů :)
  • Sagikkun
    Kniha první a její debility v čele s Flashem probíhajícím Sluncem se silně podepsala na mém mentálním zdraví a oklepávám se z toho doteď. Celkem milým překvapením pak byla dvojka, ze které nejenže jsem si už nechtěl vystřelit mozek z hlavy, ale dokonce mě i docela bavila. Na třetího Adamse jsem se tak vlastně dokázal těšit.

    No, debilní to umí být i nadále, obzvláště v příběhu s Jokerem (Batman musí dostat jistého člověka z obří nádrže s vodou, přičemž řeší každou vteřinu. Takže ho nenapadne nic lepšího, než pod vodou asi minutu mlátit kolečkovým křeslem do skla... jednoduše vyplavat s tím člověkem na hladinu by asi dávalo moc smysl). A některé hlášky si taky na chvíli zapamatuju, třeba "Trpíš nemocí, která je spíše známá jako vlkodlactví! Trpí jí i další... ti, co mají příliš husté obočí...". O naivitě a šablonovitě pak ani nemluvě.

    Tyhle věci se ale naštěstí vždy daly víceméně přejít, nikdy to nesklouzávalo do až takového tupého extrému první knihy, kde jsem se tím vyloženě prokousával. Silné retro se svými typickými neduhy je to tak i nadále, od jedničky to ale malými krůčky opravdu udělalo nějaký ten pokrok (který bylo zajímavé sledovat). Díky čemuž jsem se dokázal na ty klasické příběhy nejednou naladit a stejně jako dvojka mě to dokázalo i zabavit. Obzvláště pak trojdílný příběh s Ra's al Ghulem. Samozřejmě tomu vévodí kresba Adamse, na kterou je prostě radost se dívat - což opakuji od prvního dílu a což je ostatně i samotný důvod, proč tohle bylo vůbec do kompletu zařazeno. Na tři hvězdičky se to vyškrábat dokáže.
  • Darth Raelchi
    Ctu to, protoze Neal Adams, a i zde to slovo ctu je dost zavadejici. Vazne se to neda a spis se snazim aspon kochat kresbou. Ano, pribehy jsou lepsi nez v predchozich knihach, Ra's al ghul je holt klasa, ale to je asi tak vsechno. Jinak bida.
  • hroubek
    Dobrý retro s krásnou kresbou. Osobně mám s některými retro příběhy problém, jelikož jsou trochu hloupější a Batman je tady ten nejlepší, nejchytřejší atd. Je to dáno dobu a naštěstí se to čte dobře a dané příběhy mají spád. O'Neil a Wein napsali lepší příběhy, nicméně to co zde nalezneme není nijak zlé. Pravým klenotem je opravdu kresba Neala Adamse, jenž je moc povedená a krásně se na ní kouká, zvláště, když dostal nové barvy. Fajn retro komiks, nic víc, nic míň.