Čolák a Doláč jsou soukromí detektivové. Snaží se dopadnout arcipadoucha doktora Děsíka, který vytváří superhukany, se kterými chce ovládnout svět. Zatím se mu moc nedaří, ani když naklonuje sám sebe aby urychlil výzkum.
Jejuch pomocník Ufin je mimozemšťan, který havaroval v Roswellu, moc si nevzpomíná odkud je, co vše mimozemského umí, ale svůj létající stroj má stále v kapse u saka.
Jak se tihle hrdinové seznámili se dočtete v některém z příštích komiksových sešitů.

Sběratelský náklad - pouze 500ks s logem Comic Con Prague.

Scénář
Jan Tatarka
Art
Jan Tatarka
Obálka
Jan Tatarka
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-86635-01-9 (ORAZ - Jan Tatarka)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
210 x 298 x 4 mm
Tisk
barevný
Váha
292 g
Stran
40
Náklad
500ks
Cena
500 Kč
  • choze
    Dvojka je pro mě kult největší, ale tohle je bohužel kvalitativní návrat na úroveň rozpačité jedničky. Studená sprcha přijde hned na začátku s dlouhým bláboloidním úvodem s hukany. Poprvé jsem se pousmál až na šesté stránce a samotní Čolák a Doláč se poprvé objevují až na straně sedm! Tatarka sice rozjíždí obvyklý kolotoč obvyklých gagů, akcí a bizarních figurek (a trochu přitvrzuje - kde se dřív opakovaně prskala káva do obličeje, teď se opakovaně zvrací), ale tentokrát to na mě fungovalo minimálně. Dvojka mě přitom pořád baví, byť tam samozřejmě pracuje velká nostalgie a to, že ji člověk zná nazpaměť a je z ní schopen citovat x památných hlášek. Z tohohle mi neutkvěla žádná a potřeba číst to znova je nulová. I kresebně je to o level níž, včetně barevnosti - ve dvojce Tatarka sázel na syté barvy pozadí, hlavně žlutou, tohle je barevně o dost mdlejší, hodně světle žlutých pozadí a celkově nevýrazný look. Festovní zklamání.
  • Landauer
    Landauer17.5.2023 21:09Čolák & Doláč: Návrat hukanů
    O Čolákovi a Doláčovi:
    https://youtu.be/NbYSDbpvRgI
  • Blair
    Ano, jsem zaujaty, protoze jsem na tehle "serii" vyrustal a neustale cetl dokola a dokola jedine dve cisla, ktere vysly. Byl jsem neskonale nadseny, kdyz Jan Tatarka nejenom vydal "slibovane album" Čolák & Doláč #02: To je ale smůla, ale ze hodla pokracovat tam, kde on scenaristicky skoncil. Čolák a Doláč Návrat hukanů ukazuje, ze humoristicky komiks ma u nas misto, a ze Tatarka dokaze nejenom skvele pracovat s postavami ktere milujeme, ale zaroven dokaze predstavit i postavy nove ... pokud patrite k fanouskum Čolák & Doláč: Na stopě, tak Čolák & Doláč: Návrat hukanů je naprosta povinnost!
  • Landauer
    Landauer27.4.2023 22:32Čolák & Doláč: Návrat hukanů
    Rozhodně je to návrat ke kvalitě. Začátek je poněkud zmatený, střihy rychlé, chybí kusy děje a ostřílený čtenář tuší, že to autor nemá šanci vybrat. A on to vybere! Příběh v druhé půlce začne dávat smysl, doplní mezery v předchozí části a ve výsledku je z toho parádní neotřelá jízda, narvaná až po okraj tuny gagů. Lehkost, nadhled a spontánní energie teče z Návratu hukanů proudem a vrací se ke kvalitám druhého dílu rozevláté série Čolák a Doláč - Na stopě. Gejzír nápadů korunují třeskuté nepovedené záběry po skončení příběhu. Je to zkrátka nabité, jak sviňa, prvoplánové gagy i running joky fungují a celé to šlape. Měl jsem obavy ještě na třetí stránce, ale když jsem si za polovinou musel podruhé dýchnout ventolinu, abych se smíchy neudusil, věděl jsem, že Čolák a Doláč jsou doopravdy zpět!
711
  • baatcha
    Primárně bych chtěl říct, že jsem byl včera večer brutálně utahaný a v depresi, a tohle čtení mi dokonale zvedlo náladu!