• MEGA
    MEGA10.3.2020 20:00Punisher MAX #01: Kingpin
    Neskutečnej začátek série. Pokud Ennis Punishera znovuzrodil, tak Aaron ho zdokonalil. I když je kniha násilnější než všechny ostatní díly, příběh vůbec nezaostává, je originální, překvapivý a strašně čtivý. Kingpin je tady jeden z nejnemilosrnějších záporáků vůbec, až z toho mrazí. Kresba Steva Dillona se k tomu hodí jako prdel na hrnec a komiks má díky ní až filmové tempo.
  • MEGA
    Tohle mě neskutečně bavilo. Postavy mi jsou sympatický už od série Young Avengers. Škoda, že není vydána česky. Příběh se pořád někam posunuje a skáče z jedné lokace na druhou, že nikdy nevíte, co se stane příště a nikdy jsem se nenudil. Jako jedinou (ale velkou) výtku bych měl ty retcony. Ty mě prišli zbytečné a kdyby měl scénárista víc nápadů, obešel by se bez nich, nebo by je aspoň napsal líp (protože "byla posedlá/ovládnutá tímhle a tamtím" je fakt levný). Mám strašnou chuť dát 5* kvůli kresbě, která je vyloženě božská.
  • MEGA
    Škoda, že do této knihy nevybrali hlavní sérii Young Avengers. Udělali by tak mnohem líp. Takhle máme první sešit s otevřeným koncem a pak minisérii, kterou, pokud jste nečetli Young Avengers, nedoceníne. I když, ne že by bylo bůhví co docenit, za přečtení stojí hlavně Patriot a Hawkeye, zbytek je strašně prázdnej. Líbilo se mi, že zde máme celou plejádu kreslířů, to je největší kvalita knihy.
  • MEGA
    Celkem slabota. První půlka vypadala slibně, i když cestování časem bylo zbytečně zmatený, ale co už. Druhá půlka odbočí někam jinam a musím říct, že se mě to nelíbilo. Kresba je plus. Není mainstreamová a to k téhle knize to sedělo, vytvářela hustou atmosféru.
  • MEGA
    Nejlepší Marvel event vydaný v Česku. Příběh je naprostá pecka, čte se to jedna báseň a vše podtrhuje kresba Olivera Coipela, který je můj oblíbenec. Nemám, co víc dodat. Tohle je zkrátka klenot.
  • MEGA
    Z historického hlediska je tento komiks naprosto zásadní. Je to jedna z těch věcí, kdy jeho následky jsou mnohem lepší než komiks samotný. Započalo to jedno z nejlepších období Marvelu, pomohlo to vzniku New Avengers a nastavilo směr k velkým změnám. Ale jak jsem řekl, jako samostatný příběh je to strašnej bordel. Smrti jsou naprosto bizarní, až směšný. Poslední vzpomínkový sešit je nucenej a jde vidět, že Bendis cpe postavám slova do huby, jak se mu zrovna hodí. A to mám Bendise strašně rád! Ale jak se zde vyskytují obří negativa, tak jsou zde taky plusy. Celkový nápad je skvělej, odhalení je správně šokující a dává smysl, že zrovna tohle by Avengers položilo na kolena. Když se to vezme kolem a kolem, problém je zkrátka v provedení. Takhle je to strašně uspěchané. Další plus je kresba, která je, až na výjimky (některé obličeje), perfektní.
  • MEGA
    MEGA6.3.2020 22:16Punisher IV.
    Musím uznat, že tenhle díl nebyl nic moc. K Punisherovi od Ennise sedí delší příběhy než povídky. První příběh je předvídatelnej a celkově ne moc zajímavej. Reportér byla příjemná jednohubka. Příběh s Wolverinem mě nechytl, i když se v něm najdou fajn momenty. Výlet do Irska ani nemluvě. Všechno zachraňuje poslední sešit, který je naprosto geniální zakončení série.
  • MEGA
    MEGA5.3.2020 21:09Punisher III.
    Další kvalitní díl. Za mě nejhorší část je začátek. Ten mě celkem odradil. Návrat Soapa byl strašně nucený a nakonec zbytečný. Jak se ale Punisher dostane na ostrov, kniha funguje skvěle. A o hvězdičku to posouvají dva krátké příběhy na konci, které byly moc fajn. Kresba je jako vždy skvělá.
  • MEGA
    Hodnotím obě části jako celek. Punisher se vrací ke kořenům a přidává se černý humor, který k příběhu strašně sedne. Ano, samotný příběh je jednoduchej a přímočarej, ale díky tomu se to čte rychle a vůbec to nenudí. Co se mě opravdu líbilo byly vedlejší postavy. Od Xichta Devea až po nemilosrdnýho Rusáka jsem si je do jednoho oblíbil. Pokud bych měl něco vyzdvihnout, tak kapitolu s Daredevilem, návštěvu Zoo a samotné finále, které bylo zvládnuté fakt dobře. Celkově si to na nic nehraje a jako čistá, oddechová zábava to funguje na jedničku! Steve Dillon k této sérii patří. Kresba je správně přehledná a stylová.
  • MEGA
    Hodnotím obě části jako celek. Punisher se vrací ke kořenům a přidává se černý humor, který k příběhu strašně sedne. Ano, samotný příběh je jednoduchej a přímočarej, ale díky tomu se to čte rychle a vůbec to nenudí. Co se mě opravdu líbilo byly vedlejší postavy. Od Xichta Devea až po nemilosrdnýho Rusáka jsem si je do jednoho oblíbil. Pokud bych měl něco vyzdvihnout, tak kapitolu s Daredevilem, návštěvu Zoo a samotné finále, které bylo zvládnuté fakt dobře. Celkově si to na nic nehraje a jako čistá, oddechová zábava to funguje na jedničku! Steve Dillon k této sérii patří. Kresba je správně přehledná a stylová.
  • MEGA
    Nápad mě ze začátku strašně bavil. Škoda, že v druhé polovině se hodí do kopru a zbytek je vesměs bezmyšlenkovitá vyvražďovačka. Postavu Shotguna mě nijak nezaujala a nakonec mě přišlo, že tam je jen pro efekt. Četlo se to ale pěkně a Romitova kresba tady ještě není tak hranatá a nudná, což je super. Černobílá se sem hodí. Silnější 3*
  • MEGA
    Je strašně fajn číst pro jednou trochu jiného Punishera, než píše Ennis nebo Aaron. Vidíme zde jeho počátky a ohromný potenciál. Punisher je tady ještě místy milosrdný a nemá vždy ten svůj kamenný výraz. V rámci NHM bych klidně vybral modernejšího Punishera, na kterého jsme zvyklí, ale nemůžu říct, že bych si stěžoval. Příběh dobře zpracováný. Zvraty mě sice moc nepřekvapili, ale to vše nahrazuje skvělá kresba.
  • MEGA
    MEGA26.2.2020 23:12Deník Anne Frankové
    Krásná adaptace klasického díla. Kresba je nádherná a vydání Triády jakbysmet. Z obsahu jsem zcela ohromen. Autorům se povedlo propojit formát deníku s komiksovým médiem způsobem, který při čtení moc neruší, je čtivý a při tom nemáte pocit, že vám něco chybí. Samotné zápisky jsou něco úžasného. Jde mi hlava kolem, jak Anne zvládla zapsat své myšlenky zralým a upřímným způsobem.
  • MEGA
    MEGA21.2.2020 01:29Wolverine a Hulk
    Něco mě prostě nutí se k tomuto komiksu vracet. Nevím jestli to je ta bláznivá, do maxima stylizovaná kresba, nebo příběh o topící se holčičce a dvou mlátících se mamlasech. Je to neskutečně bláznivá jízda. Kiethův styl je to něco tak jinýho a tak neskutečně pohlcujícího, a ještě mě to na konci nechá přemýšlet, co jsem to vůbec přečetl.
  • MEGA
    MEGA20.2.2020 21:22Černá palice #02: Zvrat
    Tohle je prostě dokonalost, já si nemohu pomoct. Postavy, kresba a záhada okolo mestečka tvoří spolu jedinečný celek. Není tam ani jedno hluché místo. Má to našlápnuto na jednu z nejlepších sérii, co jsem kdy četl. Nemůžu se dočkat na další díly.
  • MEGA
    To bylo ale finále! Po druhém přečtení jsem si to užil ještě víc! Obzvlášť první polovina, ve které sledujeme postavy dělat běžné věci a hlavní hrozba je v pozadí, je naprosto skvělá. Druhá půlka je pak napínavá jízda, kterou jsem přečetl jedním dechem. Přes celou tuto sérii jsem si všechny postavy strašně oblíbil. Kromě hlavní trojice musím zmínit Scota a Rufuse, ti mě strašně bavili. Až mi bylo líto, že nebude žádný další díl, ale co, v nejlepším je ideální přestat. Celkově můžu tuto sérii doporučit naprosto všem. Úžasně napsané postvy, promyšlený děj a precizní kresba za přečtení víc než stojí.
  • MEGA
    Jde vidět, že to má Hill promyšlený, ale přesto se nemůžu zbavit pocitu, že jsem čekal něco víc. Nové postavy jsou zajímavé, ale nedostanou ani z daleka dost prostoru a jejich chování je dost podmíněné faktem, že všechno musí zapadnout do sebe. Čte se to pořád jedna báseň a kresba je dokonalá.
  • MEGA
    Konečně se nápad klíčů využívá naplno a Hill jich zde představuje hned několik. Každá kapitola má svůj styl. Některé jsou naprosto parádní (Únor) a některé méně (Bílá). Vše to ale vyústí v geniálním finále. Napínavější konec jsem dlouho nečetl. Nebýt slabších kapitol, řekl bych, že je to lepší než jednička, ale jednička je přece jenom konzistentnější.
  • MEGA
    Wow, naprosto skvělý díl. Hill zde naplno ukazuje, že umí pracovat s komiksovým médiem. Napětí je vybudované perfektně a práce s postavami je na špičkové úrovni (druhý sešit se mně v tomto strašně líbil). Série už se naplno rozjela a už nezpomalí!
  • MEGA
    Tajemství se odhalují a dostáváme se do hlav hlavních postav (doslova) a zjišťujeme mnohem více informací o těch vedlejších. Objevuje se jen jeden nový klíč a to dává více prostoru postupnému budování hlavní záhady. Prišlo mně, že tento díl postrádá spád, jaký je ostatních knihách, proto nedávám plný počet. Kresba je pořád perfektní.
  • MEGA
    Tohle je dost možná nejlepší úvod do série, jaký jsem kdy četl. Příběh je napínavý, plný záhad a po dočtení se mně chce hned vrhnout na dvojku. Dynamika mezi jednotlivými členy rodiny funguje perfektně a hned jsem si hlavní aktéry zamiloval. Kresba precizně vykresluje detaily a zároveň si udržuje osobitý styl, což je ta nejlepší kombinace. Tady není nad čím váhat, 5*!
  • MEGA
    MEGA15.2.2020 22:58Essex County
    Krásná kniha. Při čtení mě to možná emočně nedostalo tak jak jsem si představoval, ale musím uznat, že mnohé momenty mám zaryté v hlavě. Obzvlášť s ústupem času a postupným prolistováním si uvědomuju genialitu tohoto komiksu. Atmosféra kterou Lemire vybudoval je něco jedinečného. Každá postava je realistická až z toho mrazí. Při mnohých momentech jsem měl pocit, že se mi Lemire dívá až do duše. Čte se to na jednu stranu rychle, ale samotná četba není zrovna "příjemná", hlavně kvůli melancholickému tónu celé knihy. To ale není vůbec špatně. Kresba k příběhu perfektně sedí, je přehledná a díky ní jde na první pohled poznat, že se nejedná o obyčejný mainstream. Jsem strašně rád, že tento skvost vychází češtině v takto krásné podobě.
  • MEGA
    Další skvělý díl Bažináče. Musím ale přiznat, že mám trochu smíšené pocity. První dva sešity jsou jedny z nejlepších v této sérii, třetí je slabší a zbytek i přes změnu zasazení a měřítka, jsem si užil. Místama mně to však přišlo strašně zdlouhavé kvůli neustálému vysvětlování a představování postav. Sešit s Krizí tomu také nepomohl. Ovšem samotný konec byl něco úžasného. Pořád dávam 5*, ale tentokrát s odřenýma ušima.
  • MEGA
    Další skvělý díl. Teď už je to čistý horor a vůbec to nevadí. Tato kniha nemá větší spojitost s okolním DC vesmírem a proto je obsah o to děsivější a mrazivější. I když příběhy nejsou nějak moc osobní k samotnému Bažináči, on jako postava roste (a to někdy doslova) a každý sešit je plný napjatých momentů a úžasných nápadů (noviny v prvních dvou šesitech). Možná mě tento díl neuchvátil tak jako první dva, ale je celkově zatím nejkonzistentnější. John Constantine je moc fajn a nemůžu se dočkat, až se pustím do čtvrté knížky.
  • MEGA
    Geniální jako předchozí kniha. Hlavní linka je ze začátku skvěle hororová a má úžasnou atmosféru. Pog pobavil i dojal, snová kapitola mě zanechala zvědavého, co Moore předvede příště a závěr je prostě krása.
  • MEGA
    Moje první setkání s postavou Bažináče a musím říct, že je to skvělý. Moore tu krásně buduje napětí a atmosféru. Myšlenky a poselství jsou krásně podané a kresba napomáhá hororovým prvkům. Čtení jsem si naprosto užil i na podruhé a proto jasných 5*.
  • MEGA
    Velmi rozporuplný "konec". Největší plus celé série je práce s postavou Deadpoola a to zde není výjimkou. Komiks začal fajn a první čtyři sešity mě bavili, ale to finále... Nápad skvělej, ale provedení je slabý. Kratší příběhy na konci jsou různé kvality. Po tomto díle vážně nevím, jestli budu pokračovat s druhou sérií.
  • MEGA
    Tímto komiksem si mě Lemire získal. Lituju že jsem na tuto sérii nenaskočil dříve. Dysfunkční rodinu superhrdinů jsem si zamiloval s každým šesitem víc a víc. Je tady tolik skvělých nápadů a všechny spolu překvapivě fungují. Nemám co vytknout.
  • MEGA
    Skvělej nápad. Človek musí počítat s tím že je to začátek série, ne uzavřený příběh, pak to funguje super. Jsem zvědavý co se stane dál.
  • MEGA
    MEGA5.1.2020 15:13Pod dekou (2. vydání)
    Krásná kniha. Zpracování určitě převládá nad obsahem, protože kresba, panelování a některé úžasné výjevy na stránce mě zcela unesly. Autor ví jak s komiksem pracovat, proto je tempo skvělé a celkově se to opravdu dá přečíst na jedno sezení. Prostředek knihy ale pošlapuje na místě a to mi úplně nesedělo. I když mě náboženství a křesťanství fascinuje, křesťan jsem nikdy nebyl. Možná bych pak tento komiks docenil víc. I přes to jsem byl okouzlen úžasnou zimní atmosférou, nápaditými myšlenkami, postavami a pocity které na mě přenesly.
  • MEGA
    MEGA3.1.2020 18:06Blacksad (paperback)
    Úžasný komiks. Všechny příběhy jsou promyšlené a při druhém čtení jsem si je užil ještě víc. Jedinou výtku bych měl k tomu, že jednotlivé epizody by mohli být delší, nikdy jsem si nezapamatoval všechna jména v tak krátkém prostoru, ale to je v porovnaní s plusy drobnost. Co považuji za nejlepší část komiksu je kresba. Ta je jako z jiného světa. Ty detaily, barvy a stylizace postav tvoří dohromady něco jedinečného.
  • MEGA
    Je toho strašně moc. Aaron tady rozehrává x dějových linek a snaží ze navnadit na x ďalších. Postavy jsou napsaný fajn, až na Namora. Celkově průměr.
  • MEGA
    MEGA31.12.2019 14:41Muži hněvu
    Fajn jednohubka. Nejlepší části jsou určitě flashbacky. Strašně to táhne dolů akce, kde Aaron až moc tlačí na pilu. Postavy jsem si zrovna taky moc neoblíbil, ale čte se to dobře a kresba k tomu sedí. Takový horší 4*
  • MEGA
    MEGA30.12.2019 17:33Mýty #15: Růženka
    Mýty pořád baví. Hlavně v tomhle díle se toho stane hodně. Už se těším, kam příběh a postavy zamíří dál.
  • MEGA
    Naprosto zásadní Spider-manovsý komiks. Líbil se mi celkový námět a to, jak se pracuje se samotnou postavou Spider-mana. Přítomnost Daredevila velmi potěšila a krásně sedla do celkového příběhu. Jediný problém, který jsem měl s prvním příběhem byl vysvětlen v druhé části a proto mi nic nebrání v plném počtu *.
  • MEGA
    MEGA27.12.2019 16:27Rváč
    Úžasná studie hlavní postavy, mrazící kresba a filmové tempo. To vše tvoří silný zážitek. Při čtení jsem si vzpomněl na skvělý film Wind River, který na mě také působil takovou samotou a izolací. Kvůli pár nešvarům jsem myslel že dám 4*, ale pořád o tom komiksu přemýšlím a snažím se najít skryté významy a to už něco znamená.
  • MEGA
    Čekal jsem strašnej bizár od vánočního Punishera, ale jsem velmi překvapen. První story slabší, ale zbytek paráda a za rok na vánoce si klidně dám zas.
  • MEGA
    Ozymadias mě ničím moc nepřekvapil, je to hlavně převyprávění toho, co bylo zmíněno ve Strážcích. Pokud je tam něco nového, není to bůhví jak originální. Proto mě to příběhově spíš nudilo. Zachránila to kresba a práce s panely, která je skvělá. Karmínový Korzár je fajn atmosférická cesta do zatracení. Dolárový Bill je už jen třešnička na dortu.

    Ozymadias- 2,5*
    Karmínový Korzár- 3*
    Dolárový Bill- 3,5*
  • MEGA
    Nejlepší kniha jako celek z téhle série. Straczynski do toho dává své maximum a jde to vidět. Všechny příběhy jsou kvalitní i když naprosto odlišné, dozvíme se něco nového o postavách a zároveň to krásně navazuje na původní Strážce. Takhle to má vypadat.

    Sůva-4*
    Dr Manhattan-4*
    Moloch-4*
  • MEGA
    Tohle bylo vážně zklamání. Komediant má naštěstí zajímavou premisu a odhaluje novou stránku Komediantovi minulosti. Je tam jeden zbytečný sešit, bez kterého by to mělo lepší tempo. Rorschach je ale katastrofa. Příběh jednoduchej, myšlenka blbá až to bolí, Rorschach samotnej se tu nikam neposlouvá a jediný co to zachraňuje je kresba.

    Komediant- 3*
    Rorschach- 1,5*
  • MEGA
    Tak jsem si po druhé přečetl všechny "Před-strážce" a musím říct, že mám rozporuplné pocity. Zrovna tato kniha je naštěstí kvalitní. Minutemani jsou prostě skvělý. Darwina Cooka zbožňuju a tady předvádí plejádu skvělých postav, které byli v původních Strážcích jen naťuknuty. Tam bych měl málo co vytknout. Silk Spectre je o něco horší. Pomáhá tomu fakt, že se to nebere moc vážně. Líbí se mi hra s panely, to je nejlepší část komiksu. Celkově ovšem neurazí ani nenadchne.

    Minutemani- 4,5*
    Hedvábný Přízrak- 3*
  • MEGA
    Jeden z nejlepších komiksů všech dob. Nevím co říct co ještě nebylo řečeno. Geniálně zpracované postavy, příběh a to panelování! Ať už to čtete po kolikáté, tak tam vždy najdete něco nového. Naprostý skvost.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 711 (cca 231097 Kč)
Mám: 699 (cca 226809 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 14 (cca 11855 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0