Koupit
Ve vzdálené budoucnosti se tým Fantastic Four těší úctě za to, že přivedl lidstvo do nové, zlaté éry. Sluneční soustava je kolonizovaná, avšak členové hrdinské rodiny se již dávno rozešli do všech stran. Nyní hrozí, že tajuplný nepřítel z jejich minulosti zničí vše, o co tak dlouho usilovali. Fantastic Four se musí opět spojit - pro dobro nejen rodiny, ale celé galaxie!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 52. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Fantastic Four: The End #1-6


Scénář
Alan Davis
Art
Alan Davis
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
585 g
Stran
180
Cena
219 Kč
Originál
Fantastic Four: The End (Marvel)
  • ludek.n
    Mohlo to být skvělé poslední (?) dobrodružství Fantastic Four, ale jak se často stává, pokud toho chce člověk moc najednou, zůstanou mu tak akorát oči pro pláč. Alan Davis je bezpochyby umělec od pánaboha, ale v případě Konce velké čtyřky dal toho do tyglíku prostě příliš mnoho, a výsledkem je přeplácaná kostýmní přehlídka hrdinů, padouchů i tvorů, stojících mimo obě skupiny. Vše smícháno dohromady v nepřehledné směsici. Uměleckým záměrem nejspíš bylo udělat grandiózní sestřih scének, které by následovaly v rychlém sledu za sebou, přičemž by nedaly čtenáři čas na nic jiného, než na zběsilé otáčení stránek a lapání po dechu. Že se to tak úplně nepovedlo, je dáno už zmíněnou snahou mít tam všechno možné a nejlépe trojmo. Což o to, nakreslené je to parádně (člověk si až učurává do kalhotek), co je to ale platné, když za líbivou bombastickou obálkou, nenásleduje nic moc dalšího. Alan Davis rozjíždí tolik dějových linií, že vám z toho půjde hlava kolem, jak skáčete z jedné strany vesmíru na druhou, zpracováváte kdejaký historický odkaz a v patách se vám řítí snad úplně všechny týmy, co jich Marvel zná. Líbil se mi dětský odlehčující prvek (hmyzí úderka je úplně dokonalá), bohužel ho převálcovaly davy, jejichž síle se nemohla postavit ani Sue Richardsová se svým originálním krátkým sestřihem.
  • Ivan Kucera
    Je to fakt nádherne, v najlepšom zmysle slova veľkolepo nakreslené. Exkluzívnu kresbu od legendy Alana Davisa (JLA: Hřebík) zdokonaľujú parádne farby inkera Johna Kalisza. Zaujímavý je i pohľad na známych superhrdinov, ktorí zostarli a ich cesty sa rozišli, hoci by sme nikdy nepovedali, že je reálne, aby k niečomu takému raz došlo. Škoda, že „definitívne posledný“ príbeh FF je viac akčný, než psychologický. Vedel by som si predstaviť stonásobne dojemnejší koniec, ale čo už. Rozumiem tomu, je to predsa len superhrdinský americký komiks. Ale aj tak. Scenár vo všeobecnosti nie je žiadny nadpriemerný zážitok; najmä v druhej (čoraz akčnejšej a na postavy prehustenej) polovici som sa strácal.
  • trudoš
    Přiznávám bez mučení, nebavilo mě to stejně jako Tajné války superhrdinů Marvelu a to je mezi komiksy víc jak dvacetiletý věkový rozdíl. Samozřejmě beru v potaz, že jde o naprosto rozdílné série, přesto zde vidím hned několik společných motivů. Především nejde v důsledku o nic víc, než přehlídku okostýmovaných svalovců a vnadných žen, které Alan Davis - scenárista a výtvarník v jedné osobě - obsadil do nějakého jakože příběhu. A je sice fajn, že se na hrdiny zase jednou řítí hrozby ze všech stran, jenže je jich tolik a všechny se tváří tak strašlivě ukrutně, že se pocit strachu o zázračnou rodinu rychle vytrácí. Ústřední motiv záchrany dětí přitom není nijak dojímavý, hlavně kvůli tomu, že zápletka jede ve vyjetých kolejích a v důsledku nepřekvapí žádným zajímavým zvratem. No a na logiku autor taky moc nedá, takže to celé ve finále chvílemi připomíná utopistický sen všech Marvelovských nerdů. Za mě tedy nuda, nuda, nuda a zase nuda. Z čehož mi vychází čtyřka Nudná, nikoliv Fantastická.
  • MEGA
    Z komiksu mám rozpoluplné pocity. Je zde x dějových linek, ale všechny jsou vlastně strašně jednoduché. Na jednu stranu jsem rád, že se zde oslavuje odkaz celé Fantastické Čtyřky, ale na druhou stranu samotná čtyřka nedostane dost prostoru. Dialogy jsou místy krkolomné. Je zde hodně věcí které se mi líbí. Myslím si, že Alan Davis chápe podstatu FF a je zde hodně zajímavých nápadů. Škoda, že se snažil všechno vecpat do jednoho příběhu. Aspoň se ale pořád něco děje a kniha baví celou dobu. A Galactus tady byl skvělej. Ke Kresbě nemám, co dodat, je boží. Silné 3*
  • karl173
    Chvíli jsem přemýšlel jak bych tento komiks ohodnotil a vlastně ještě teď, kdy už píšu svůj názor, nevím kolik hvězdiček dát. Začnu tentokrát kresbou, protože tam je to jednoduchý. Kresba se prostě povedla. Celý vesmír, všechny jeho barvy a rozmanitost se zkrátka povedly. Byla radost se na to koukat a i přes velký počet postav se v tom dalo dobře orientovat. V příběhu to bylo, ale už krapet horší. Velký počet postav v kresbě nevadilo, ale v příběhu jsem s tím měl už trochu problém. Předně jsem neočekával, že se v knížce s FF objeví tolik postav a že se z toho stane klasická Marvelovská rubanice z vesmíru. Členové FF sice zde mají stále největší role, ale vždy je doprovází někdo další. Ovšem to by nebylo na škodu a vlastně to vypadalo na zajímavý crossover. Problém byl spíše v tom, že se děj ve více dějových linkách s tolika postavami a velkou akcí dost často zadrhával. Ne že by působil zmatečně , ale spíše jsem každou chvíli vyčkával co z něj vyleze. No a nakonec z něj vylezlo něco co je sice smysluplné, ale velká část komiksu zde může trochu postrádat na významu a velká akční řež tak působila spíše jako tuctová výplň. Jako celek bych to shrnul asi tak, že jsem si tento komiks rád přečetl a bavilo mě to, ale výsledek byl spíše klasický akční superhrdinský mainstream, který se po nějaké době nejspíš vypaří z paměti. 65%
  • Darth Raelchi
    Snad jediná F4, která mě kdy bavila. Asi to bude tím netradičním pojetím a navíc je to v budoucnosti a celé je to jinak a líbí se mi propracovaný a zaběhlý svět v budoucnosti. Fakt dobrá práce a i zde mi Alan Davis sedl. Fakt slušně udělaná práce.
  • salamandr
    Asi nejlepší FF co jsem četl, ale i tak je to slabota. Tahle rodina mi prostě nepřirostla k srdci a další šanci jim nedám
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #046: Fantastic Four: Konec" - To že mám FF v rámci Marvelu úplně nejraději není náhoda, protože tyhle jejich "rodinné dobrodružství" ve mě vždy, i když třeba nejsou úplně veselé, vyvolají vnitřní radost. Nečekal jsem nic převratného, počítal jsem s tím, že to může být průšvih, a o to s větším klidem můžu říct, že se jedná o jednu z nejlepších věcí, která v tomto kompletu vyšla. Příběh je sice velmi banální, ale od začátku není úplně jasné, kam vlastně svěřuje a zasazení událostí do budoucnosti, tomu také hodně napomáhá. Navíc Davisova kresba je velmi příjemná a já jsem ve výsledku nadšený ... Za mě 5*!
  • S4TW
    Jedná se o vzdání holdu nejslavnější marvelovské rodině, ať už prostřednictvím spousty spojenců, kteří se zde objevují, či nejznámějšími a největšími protivníky, kteří FF po celá desetiletí trápili. Možná se to takhle zdá jako zbytečně velký guláš, ale Davis se s tím krásně popral a příběh si drží jasnou linii a vše do sebe na konci pěkně zapadne. Je to spíše jednodušší příběh, bez zbytečných filosofických či psychologických odboček, za to se jedná o velice slušnou zábavu. Prostředí vesmíru, různých planet, podZemí či vesmírných plavidel je přesně to, co se k FF hodí a krásně dokresluje sci-fi superhrdinskou atmosféru. Příběh solidní, skvěle gradující s jistými nečekanými okamžiky a docela překvapivým závěrem. Opět musím zopakovat, že moc obdivuji autory, kteří jsou schopni si příběh napsat a ještě k tomu nakreslit (kor v dnešní, náročné době) a že to Alan Davis zvládl v prvním případě téměř výborně a v tom druhém naprosto výborně, je důkaz jeho obrovského talentu. Kresba je taková, jaká má u FF být. Krásná, pěkné hraní si s panely, výrazné barvy, dobře zvládnuté postavy a doslova nádherné vesmírné scenérie. Navíc se mi moc líbilo to, jak autor pojal hlavní představitele, neboť vzal jejich klasické charakteristické prvky, které jsou nám dobře známé a postavy nechal do jisté míry změnit pomocí velice zdrcující události, což se náramně povedlo (psychické zhroucení Mr. Fantastica, Human Torch konečně dospěl, Thing má svoji vytouženou rodinu a veškeré popření toho, co se stalo od IW). Řekl bych, že se jedná o skvělý příběh FF (před UKK jsem měl velké předsudky vůči tomuto týmu, ale díky třem příběhům jsem absolutně změnil názor), který není nijak zvlášť náročný či hlubokomyslný, ale za to je zábavný, akční a má prostě drive. Myslím si, že se tu v podstatě vše zdařilo tak, jak bylo zamýšleno, takže ve finálním hodnocení nemohu vyčítat mírnější jednoduchost, neboť to tak bylo prostě zamýšleno. Spokojenost, skvěle Alane!
  • Ter
    Cakal som - zial - viac.... a bol som sklamany...
  • erik
    Nie som fanúšik F4, tento komiks krásne ukazuje, prečo. V podstate nezaujímavá prekombinovaná nuda, ktorú som mal problém dočítať, rozhodne netrpí nedostatkom postáv. Premáva sa tu mohutná kolekcia všemožných vesmírnych rás, superhrdinov a nechýba ani Super Skrull a Doctor Doom. Akurát nič z toho. Keby nebolo „Hitchovskej“ kresby, ani pes by po Konci neštekol.
  • J.T.honza
    Přeplácaný komiks řídící se pravidlem čím víc postav, tím víc adiddas, překombinovaný děj, nezajímavá zápletka plná klišé, nula vtipů. Celkově mi to v podstatě vůbec nic nedalo. Dočetl jsem to a zapomněl na to.
  • jh666
    FF asi skutečně není mojí krevní skupinou, přesto hodnotím tento svazek kladně. Určitě se jedná o nejzdařilejší ze tří příběhů FF, které v UKK vyšly. Příběh nenudí, i když mi v něm přijde až moc odboček a vedlejších větví. To je asi zapříčiněno i velkým množstvím vedlejších postav. Navíc Deus ex Machina na konci mě trochu zklamala. To ale odpouštím díky velmi povedené kresbě.
  • firesnake
    Myslím, že se jedná o zajímavý příběh, budoucnost vesmíru a našich superhrdinů dohromady, to prostě nemůžete nesnášet. Ale souhlasím, je to ze začátku trošku složitější.
  • luky.kuky10
    Joo, je pravda, ze vyznat se ze zacatku v tom, co se vubec deje je slozitejsi. Ale nakonec to zacne davat smysl, a zhruba v pulce jsem si to zacal uzivat. Podle me to A. Davis napsal dobre. Jak napsal na konci v bonusech, u jinych hrdinu to chteli udelat tak, aby to byl opravdu konec, a hrdina umrel, ale k FF se skvele hodi tenhle pribeh. Nebudu nic prozrazovat. To, ze comics pusobi celkove rodinnou atmosferou je asi dobre. K rodine marvelu to proste sedi.
  • yojimbo
    Lehce překombinovaný děj, spousta postav a vhození čtenáře do budoucnosti u mě zafungovalo jako dobrý lék proti nudě. Ono to není tak složité, jak by se ze zdejších komentářů mohlo zdát, je to trochu bordel, ale ze skvělého smetí, kterým mě bavilo se prohrabávat. Jen ten Reed Richards je pořád stejný kokot.
  • mart.in
    Nepřehledná zmatená a hlavně strašně nudná spatlanina. Tohle dočíst do konce je zase celkem výzva (to se mi u FF stává nějak podezřele často). Já fakt nevim, co tohle jako vlastně mělo být? Když teda Konec, tak bych čekal něco výrazně povedenějšího a hlavně úplně jiného, protože tohle je prostě děs. Ale jo, aspoň že ta Sue tady vypadá dobře.
  • koudy
    Jsem "rád" že z tohoto díla nejsem zmaten sám - skoky v ději, vesmíru a prostoru dělají příběh téměř nesledovatelný, ale na druhou stranu se seznámíte s utopickou budoucností v podání Reeda Richardse a konečně se zakončí věčný boj s Doomem...
    Aby se Doom zase sebral, ale tak to přece v komixech funguje.

    Musím se přiznat, že kresba je asi na tomhle komixu nejlepší, třeba taková Sue Richardsová v neoprénu vyrovnává né zrovna skvělý příběh ;)
  • kaylin
    Tohle je hodně špatně a bohužel Fantastic Four v komiksu pro mě ztrácejí smysl. Asi stejně jako ve filmu. Možná kdybych sérii četl od úplného začátku, celé Fantastic Four, kousnul bych "Konec" lépe, protože bych jásal nad odkazy na jednotlivé postavy, ale dost silně o tom pochybuji. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/12/814-ultimatni-komiksovy-komplet-46.html
  • baatcha
    A znáte tu, jak pejsek s kočičkou dělali dort... v Negativní zóně?

    Asi takhle, vůbec jsem neznal Avengers a knihu Avengers: Rozpad jsem si přesto užil maximálně. Nevěděl jsem nic o Hulkovi, ale nad Tichými výkřiky jsem slintal blahem. I v případě knihy Fantastic Four: Konec se pracuje s hromadou klasických marvelovských postav, o nichž jsem nikdy neslyšel. Jenže autor Alan Davis nemá rád, když čtenář musí u komiksu přemýšlet, a tak vám se zábavností telefonního seznamu postupně předkládá nekonečný výčet hrdinů, záporáků, míst a příběhových elementů, patřících do FF kánonu. Celé to má jaksi osudově souviset, jenže výsledkem je takový guláš, že jsem si pouhou půlhodinu po dočtení nebyl schopen vzpomenout, o čem to vlastně celé bylo a proč se co dělo.

    Ale nechci jen remcat - asi v půlce jsem se trochu zorientoval a začalo mě to docela bavit. Logiku jsem hodil oknem, a ačkoliv je scénář totálně přiblblý a naivitou odpovídá spíš komiksům ze začátku 80. let (a nemyslím si, že to byl záměr nebo "pocta"), Alan Davis kreslí Sue Richardsovou jako komiksovou pornohvězdu, což myslím dostatečně opravňuje toto veledílo k existenci.
  • smtxx
    No tak F4 opět zklamala na plné čáře , kresba sice pěkná, ale ten mi přišel jak těžká slátanina všeho možnýho - nebylo to ani zajímavý ani napínavý ani přehledný , milion postav sice ,ale k ničemu . Popravdě nechápu, jak to může jeden z nejpopulárnějších Marvel comicsů. Asi jedinej příběh od F4 co bych hodnotil kladně byl Ultimate F4 Zrod .
92430124
Četl/a (119)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, blackJag, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, erik, Final, Fox01, Fry, gezic, Glumal, guseppe, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Knuckless, koudy, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Mariohurbanek, Mariomichal, mart.in, Martinb, me, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, petrSF, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, sala, Schramm, SekyCZ, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, Spike, start05, t0mas, T3ss, the.kasztan, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, vishnar, vita, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(311)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, AwatarDK, Azbest, Baffman, batoo, beanek, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Ejdý1, Erich, erik, ertefol, felda, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, firesnake1, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, grinder, guseppe, hahahoho, Hamichal, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jjjirik, jmenujiseradekbouril, johx, JORDY, José, Joshua_T, Kaaos, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, kybl, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marthy76, Martinb, MartinV, Masinfira, Matio, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, Mikko, mimo_provoz, mineralk, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, MP, mr.des, Mr.Filch, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, palo, Pán rostlin, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, peposek, Petr, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, SekyCZ, semi41, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, tomntp, tomve, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
ADM1, Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, carlmichael, deadpool, delsemela, FatMonster
Shání (1)
Mates17
Nabízí (5)
firesnake1, Fox01, Pán rostlin, Remi LeBo, Tommar