Pietro Maximoff chtěl jen to, aby byl svět pro mutanty bezpečnějším místem. Po událostech Klanu M mutant dříve známý jako Quicksilver přišel o své schopnosti, sestru i smysl života. Je nenáviděný vyhnanec a je sám. Rozhodne se proto vyhledat azyl u své bývalé ženy Crystal a národa Nelidí. Ale nedojde pak díky jeho zoufalým ambicím k ještě větší zradě?

V české mutaci vyšel tento svazek jako 59. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Son of M #1-6


Scénář
David Hine
Art
Roy Allan Martinez
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
602 g
Stran
180
Cena
249 Kč
Originál
Son of M (Marvel)
  • ludek.n
    Byl víc než ostatní, nejrychlejší bytost na Zemi, rychlý jako vítr, jako blesk. Byl Quicksilver. Ale poté, co jeho sestra Wanda vyřkla svá tři osudová slova, jimiž téměř zcela zbavila planetu mutantů, je už jenom obyčejný člověk Pietro Maximoff. A udělá cokoli, aby své ztracené schopnosti získal zpět v jakékoli formě a za jakoukoliv cenu. Zpočátku jsem byl hodně skeptický. Nevěřil jsem, že by David Hine dokázal na příběhu jednoho zoufalého muže vybudovat tak silnou zápletku, aby to stálo za víc, jako jedno rychlé „prolistování“. Jenže chyba lávky. David to vzal z gruntu a vůbec si nebral servítky, o ohledech k citům většiny protagonistů ani nemluvě. Je to zemité a hluboce drásající vyprávění, které dokáže pořádně seknout po prstech. A stejně jako jsem podcenil práci scénáristy, totéž se mi stalo s výtvarnou stránkou. Ta éterická, pastelová kresba, postrádající výraznější linky se mi prostě nelíbila. Jenže s postupujícím časem a s přibývajícími panely se věci začaly měnit a já si úsporný styl Roye Allana Martineze zamiloval. Jeho práce nestaví na efektech ani bombastických scénách, ale není o to méně účinná. Možná spíše naopak. Je v ní vyjádřena všechna tvrdost a nekompromisnost špatných rozhodnutí a dopadá na vás jako ocelová pěst. Oproti Bendisovu Klanu M je více přímočarý a přehledný, takže do finále doputujete ztracenou rychlostí Quicksilvera a můžete si to dát celé znovu.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 07:18Ultimátní komiksový komplet #039: Syn klanu M
    Pohrobok (pokračovanie?) Klanu M. Úvod super: temný svet (takmer) bez mutantov, Quicksilver na dne svojich superhrdinských (a etických?) síl, parádna vyblednutá výtvarná stránka a do toho pekne nas*atý Spider-Man. Bohužiaľ, toto trvá cca 30 strán (z celkových 180!) a potom sa začína nuda. Absolútne nezáživný presun k mdlým Inhumans (ehm Nelidé), ktorých od prepadu do priepasti kolosálnej nudy zachraňuje starý dobrý Lockjaw (prepáčte, som občas infantilný). Angažovanie céčkarských postáv zo skladu č. 5 (sklad pre príšerné postavy, ktoré boli vymyslené len pre krajný prípad akútneho nedostatku akýchkoľvek kvalitnejších postáv). A cestovanie časom, ktoré ma príliš nebaví ani u Flasha, nieto ešte u Quicksilvera, ktorý je jeho marvelácky chudobný vzdialený príbuzný. Koniec mi pripadal taký, že tam vlastne ani žiadny koniec nebol. Napriek tomu (a vďaka dobrému rozjazdu a rozumnému počtu strán) udeľujem až 3*. Ale robím tak so značne prižmúrenými očami, no zároveň s útrpným povzdychom, že som vo svojom živote čítal bohužiaľ už aj podstatne, oveľa horšie komiksy. Ale fakt netuším, prečo tu Quicksilverov otec Magneto vyzerá pomaly mladšie, ako samotný Quicksilver.
  • trudoš
    Přestože se mi líbila ústřední myšlenka, výsledek nedojal. Kresba Roye Allana viditelně kráčí ve stínu Franka Quitelyho, který je ovšem výrazně lepší. Osobně bych uvítal vlastní styl, ale proč ne, vyloženě špatné to není. Příběh Davida Hinea je však zmatený a navíc počítá se znalostí ostatních souvislosti (tedy ne jen Klanu M), nehledě na všechny ty nové superlidi, o kterých vím lautr prd. Nápad, že Quicksilver učí bývalé mutanty fetovat, aby získali svoje schopnosti zpět, je fajn, ale vzhledem k tomu, že je mi fetování z duše protivný a to v jakékoliv podobě, tak mě ani tato idea příliš neoslovila. Každopádně velké plus za závěrečné vyústění, jež pěkně zapadá do charakteru Marvelovského univerza. I když vidíme jen počátek událostí příštích, nevadí, účast na startu se taky počítá.
    Ještě na okraj - co mě vážně iritovalo, bylo nesmyslné poskakovaní bývalých opláštěnkovaných mutantů v Genoše. To jsou fakt nějak nemocný? Naopak pobavil ufňukaný Spider-Man. Dělá ten chlap taky něco jinýho?
  • MEGA
    Celkem slabota. První půlka vypadala slibně, i když cestování časem bylo zbytečně zmatený, ale co už. Druhá půlka odbočí někam jinam a musím říct, že se mě to nelíbilo. Kresba je plus. Není mainstreamová a to k téhle knize to sedělo, vytvářela hustou atmosféru.
  • karl173
    karl173 mecenáš20.10.2019 21:10Ultimátní komiksový komplet #039: Syn klanu M
    Tak tohle bylo velmi, velmi, velmi slabé. Naprosto zbytečný komiks toto a ještě ke všemu dosti nezajímavě podaný s navrch ošklivou kresbou. Má to pár světlých momentů, ale je jich zoufale málo. Asi největším kladem je to, že se to dá rychle přečíst. 2*
  • Alex´s
    Quicksilver... Mně nikdy nevadil, spíše mi přišel jako cool postava. Tenhle komiks mi to nepotvrdil! Kromě konce mně tu nic nezaujalo. Kresba se mi ani moc nelíbila.
    Děj se točí spíše okolo inhumans, já se tak těšil na komiks o quicksilvrovi, ale po tomhle lituji toho že jsem ho přečetl. Aspoň že u konce se nezachoval jako idiot a přijal správné řešení pro svou dceru Lunu. 2,3-2,4 hvězdiček * *
  • Blackhand47XD
    Quicksilver mi vždycky přišel jako pěkný blb, ale tady kolem něj postavili alespoň fajn příběh a ukázali nám Attilan s Inhumany.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.3.2018 22:41Ultimátní komiksový komplet #039: Syn klanu M
    Tohle jsem vysloveně protrpěl. Pozitivum vnímám jen v podání Magneta, který je tam snad nejlepší z celého příběhu. Jinak mě to moc nebavilo a spratek Pietro neví, co chce. Kresba také není můj šálek.
  • tom99
    Postava Quicksilvera mi nikdy nepřišla až tak zajímavá. Dokud jsem si nepřečetl tento komiks. Zde se Hine dostává Quicksilverovi pořádně pod kůži a já s ním konečně začal sympatizovat. Závěr není možná úplně nejlépe zvládnut, ale podle mě se jedná o povedené komiksové dílo, které vám představí skvěle Quicksilvera, jeho tajné tužby a také pohled na Inhumans.
  • S4TW
    Jedná se o komiks, který si mě získal dvěma věcmi. Za prvé to je úžasně napsaná postava Quicksilvera, který je tu zde vyobrazen spíše jako záporná či negativní postava, která je zasažena událostmi způsobené v Klanu M. Tyto události, při nichž přišel o schopnosti, ho doslova zatlačí do kouta a on, jelikož zdědil po svém otci některé vlastnosti, je ochotný udělat doslova cokoliv, aby své schopnosti získal zpět. A je mu úplně jedno, jestli u toho někoho zradí, naštve či mu ublíží. Pietro je prostě sobec, je cílevědomý a trochu i hajzl. Ale je tak dobře napsaný, že mu prostě máte pocit fandit. Druhým velkým kladem tohoto díla je kresba. Rozhodně to není ta obvyklá, precizní, vyumělkovaná kresba. Ale je to kresba s atmosférou a velice pěkná a navíc je doplněna velmi zdařile zvolenými barvami. Sice si na ní budete ze začátku trochu zvykat, ale jakmile jí přijdete na chuť, tak si jí budete užívat. Barvy jsou takové pochmurnější, nevýrazné, ale celé dílo skvěle podtrhují. V tomto případě odvedlo duo Martinez a Pantazis dobrou práci. Scénář sice není tak silný, jako u jiných děl, ale ve výsledku funguje celkem slušně. První polovina je celkem slušná jízda, druhá polovina trochu skřípe, ale finále to ještě zachraňuje. Překlad trochu kazí celkový dojem (Nelidi prostě nemohu skousnout!). Komiks se určitě neřadí mezi ty velkolepá díla, ale v mnoha směrech funguje celkem dobře, navíc jeho zásadovost se ukáže na konci knihy. Dílo rozhodně má své kouzlo a mě osobně mile překvapilo.
  • erik
    Tak od tohto som nečakal vôbec nič, nakoľko už dlho pozorujem jav, že ak sa udeje nejaký Marvel event, tá tona sprievodného balastu nechce od čitateľov, okrem ich peňazí, nič, nedajbože by im niečo dala!

    Opäť je to, podobne ako Astonishing Thor, komiks, ktorý stojí najmä na kresbe. Tá je v podstate hnusná, ale pár umeleckých kritikov si na nej určite zmlsne. Rozhodne sa však nedá označiť za nezaujímavú. A dej? Zabudnuteľná postavička Pietro nemá schopnosti a chce ich získať naspäť. Do deja sa vkladá cestovanie časom, moc sa mu nedarí a po prvom, výbornom samovražednom čísle, dej skĺzne do nezmyselnej nudy s nulovým koncom. Ozaj, ešte sú tu Inhumans (podivný preklad som už našťastie zabudol).
  • jh666
    Na Syna klanu M jsem se těšil, ale docela mě zklamal. Začnu nejdříve s klady. Tím největším je pro mě kresba, ta umírněná bledost tomuhle příběhu vážně sedí. Druhým velkým kladem je pak úvodní sešit, Quicksilverova sebelítost a Spider-Manův vztek jsou podány skvěle. Zbytek je už takový průměr. Zapojení Inhumans je příjemné, ale pořád mi to přijde takové nedotažené. Nakonec tedy hodnotím jako lepší průměr 65 %. P. S. Myslel jsem si už neuvidím horší překlad než u Black Panthera, ale tohle byl taky otřes. Nelidi (přestože mě z toho slova bolely oči) bych ještě nějak přežil, ale ta nespisovnost podle mě v psané podobě, pokud není opravdu opodstatněná, vypadá příšerně.
  • luky.kuky10
    Zacatek nebyl spatny, a potencial to ma, ale priblizne od jedne tretiny to slo do kytek. Upadajicim dejem a kresbou jsem se musel do cteni nutit vic a vic. U tohoto comicsu se mi, po strasne dlouhe dobe, vubec nelibila kresba. Prvnich par stranek bylo ok, avsak cim vice jsem cetl, vic a vic me to s**lo. No, treba si to nekdy prectu znovu, a zapusobi to taky jinak, proc ne..
  • J.T.honza
    Zvažuju, jestli dát spíš tři nebo čtyři hvězdy a nevím. Je to docela zajímavé navázaní na Klan M a jsem rád, že jsem si to mohl přečíst, ale zároveň jsem se asi v půlce knihy přistihl u toho, že to sice čtu, ale nehltám to, protože mě to vlastně ani moc nebaví a je mi celkem jedno, co se tam stane. Tohle ztotožnění se s hrdiny a vžití do děje mi v Synovi klanu M hodně scházelo a ani do konce se to nezlepšilo. A když už mluvím o konci, tak ten taky za moc nestál. Nebo jsem ho možná jen nepochopil. Uspokojení jsem v něm ale nenašel a to mi vadí.

    Jo a kresba taky nic moc. Obálky jsou z toho nejhezčí.
  • kaylin
    "Syn klanu M" rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu, co v rámci "Ultimátního komiksového kompletu" vyšlo. Nesedl mi příběh a ani kresba. Tohle spojení pro mě nefungovalo a ani z barev jsem nebyl nijak nadšený. Přečtete a rychle zapomenete. Asi vám nakonec ani nebude vadit, že nebudete vědět, jak to pokračuje. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/03/877-ultimatni-komiksovy-komplet-39-syn.html
  • smtxx
    Kresba se mi líbila i příběh ze začátku ale od druhý půlky už to byla celkem nuda . Takovej zbytečnej příběh mi přišlo ,kde se nic zajímavýho nestalo .
  • baatcha
    Trvalo mi, než jsem strávil tuhle kresbu, která vypadá jako velice nepovedený Moebius, prohnaný photoshopem. A pak mi došlo, jak dokonale k takhle "zvrácenému" příběhu sedí. Některé panely jsou prostě dokonalé. Jen to skákání v čase na Měsíci jsem moc nepobral, protože aspekt výrazného stárnutí hlavního hrdiny se pak nikde jinde v komiksu už neobjeví, i když v čase se skáče pořád. A protože jsou komiksy odrazem skutečných příběhů, zajímalo by mne, co by se takovému skutečnému Quicksilverovi dalo říct, aby se přestal hnát po hlavě do totálních sraček...
8354112
Četl/a (139)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, ADM1, Al0f0k, Alex´s, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, Babany, Blackhand47XD, blackJag, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, Ejdý1, Elnie, erik, flipflop, Fox01, Glumal, guseppe, Hønzza, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Knuckless, Koci, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Mariohurbanek, Mariomichal, Marvin, Mates17, me, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Mr.Filch, mstefl, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, petrSF, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S313, S4TW, sala, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spacecore, Spike, start05, t0mas, T3ss, the.kasztan, tom99, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, vishnar, vita, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(317)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, ADM1, Agiru, Al0f0k, Alex´s, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, andik007, asgardpepa, Ash Pointak, Azbest, Babany, Badgu.y1902, batoo, beanek, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, calviti, CaptainCzech, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, DoctorWho, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Elnie, Erich, erik, ertefol, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, firesnake, firesnake1, flipflop, folkemon77, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, guseppe, hahahoho, Hamichal, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, IV, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, jones1240, José, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, Lachvos, lacoste, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LordFlash, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Malachias, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marthy76, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, matty87, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, Mikko, mimo_provoz, mineralk, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.Filch, mstefl, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, Pán rostlin, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, peposek, Petr, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raikou, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S313, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, seeker666, semi41, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, spagr, Spike, stanleystar, start05, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, tomntp, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (6)
AwatarDK, Azik2586, Braindead, deadpool, delsemela, FatMonster
Shání (2)
Mitthrawnuruodo, szajter
Nabízí (5)
flipflop, Fox01, Kreatik, Pán rostlin, Tommar