• sedw
    Další paráda, tentokrát opět v hlavní linii. Rozhodně mi zde nejvíce sedlo zasazení příběhu do prostředí hudební skupiny, byly zde nejlépe napsané postavy a pro mě i několik šokujících zvratů. Kresbě opět není co vytknout a tato série mě opravdu baví.
  • sedw
    Přesně tento typ příběhů se mi v delších sériích vždy líbil. Odbočení od hlavní linie, nahlédnutí do jiných časových rovin nebo na vedlejší postavy, dokreslení příběhu z jiné perspektivy. Nejlepší byly příběhy 2 a 4, ale povedené byly všechny. Paráda a nemám co vtknout.
  • sedw
    Druhý díl mě bavil více, než jednička. Na plný počet to ještě není, ale kdybych mohl, dal bych 4,5*. Zápletka je velmi napínavá a líbilo se mi o období a prostředí, do kterého je děj zasazen. Kresba opět sedla parádně.
  • sedw
    Poprvé jsem četl asi 2 roky zpět v originále a příběh mě nadchnul. Od té doby jsem přečetl desítky jiných komiksů a už to bylo o něco slabší, ale pořád velmi solidní 4*. Příběh je napínavý a atmosférický, kresba je parádní. Jen už to není takové zjevení.
  • sedw
    Tak toto byla opravdu jízda. Komiks, který částečně (ale opravdu jen částečně) popírá superhrdinské status quo a ve kterém došlo k pravděpodobně trvalým změnám ve světě Aquamana. Velmi napínavý příběh, spousta překvapivých zvratů, parádní kresba. Nemám co vytknout a řadím Aquamana v oblíbenosti po bok Batmana.
  • sedw
    První setkání s Aquamanem a velké překvapení. Zábavný mainstream, kde ale není ani nouze o překvapení. Po dlouhé době se mi u superhrdinů stalo, že jsem měl opravdu strach o to, co se s nimi stane. Kresba byla velmi příjemná a bavila.
  • sedw
    sedw17.4.2021 21:14Thor: Vikingové
    Mírný nadprůměr, jednohubka s velkým množstvím akce a menším množstvím příběhu. Trefilo se mi však do momentální nálady, takže jsem se dobře pobavil.
  • sedw
    sedw17.4.2021 20:37Drsná škola
    Příběh zde slouží pouze jako "podvozek" pro kresbu. Není špatný, ale jde o mírný nadprůměr. To, co ale předvedl Darrow kresbou, to je něco. Detailnost některých stránek mi přišla až neuvěřitelná, nechápu, jakou měl trpělivost, když to kreslil.
  • sedw
    sedw11.4.2021 23:54Parker: Lovec
    S tímto komiksem jsem měl trochu problém. Měl všechny předpoklady, aby ode mě dostal plný počet, ale nakonec je to za 3 hvězdy. Příběh byl totiž z mého pohledu velmi tuctový, bez větších překvapení či zvratů. A kresba, ač byla velmi stylová, mi nakonec ke komiksu tak moc nesedla, místy jsem se v ní mírně ztrácel. Rozhodně jsem rád, že jsem komiks četl a dal bych šanci i případnému druhému dílu, protože potenciál tu vnímám velký, jen by potřeboval lepší scénář.
  • sedw
    Ani poslední díl první části nezklamal a opět musím dát plný počet. Ke komiksům ze světa Temné věže jsem přistupoval s jistou mírou skepse, ale bylo to zbytečné. Dostal jsem velmi dobře provedené rozšíření světa, který jsem si oblíbil již v knižním provedení.
  • sedw
    Tento díl je již na plný počet. Nemám, co bych vytknul. Děj je napínavý, odsýpá, je plný emocí, svět je parádně vykreslen... Jako fanoušek Temné věže jsem nadšený.
  • sedw
    sedw14.3.2021 18:53Temná věž #03: Zrada
    Jak jsem se u minulého dílu bál, že série upadla a už se nevrátí ke kvalitně prvního dílu, tak mě třetí kniha vyvedla z omylu. Nový příběh a přesto skvělý a do atmosféry celé temné věže velmi dobře zapadl a hezky rozvíjí mé oblíbené období Rolandova mládí.
  • sedw
    První díl, kde se autoři nemohli opřít o již napsanou knihu a bylo to znát. Za mě poměrně velký propad dolů, hlavně kvůli "snové" části příběhu, která byla opravdu hodně natažená. Po předchozím překvapení se dostavilo zklamání.
  • sedw
    Pro někoho, kdo celou Temnou věž přečetl dvakrát, v tomto komiksu není nic nového, ale to ani nebyl účel. Celou dobu jsem byl překvapený, jak se poměrně rozsáhlou knihu podařilo "smrsknout" do šesti čísel komiksu, ale vše bylo srozumitelné a kdybych neznal předlohu, tak mi vlastně asi nic nechybí. Parádní práce.
  • sedw
    Jeden z nejlepších MDEKú. Oba příběhy byly super, nedokázal bych se skoro rozhodnout, který se mi líbil víc. Byly tak jiné, že každý mi dal něco. Nicméně přecejen o malý kousek bych preferoval western, protože se jednalo o přímočařejší příběh s větším tahem na bránu. Kresba obou příběhů byla také super, každá úplně jiná, ale každá měla své kouzlo.
  • sedw
    sedw20.2.2021 19:19Šílená ze Sacré-Coeur
    Nepamatuji, kdy jsem četl něco, co mi přišlo tak špatné. Začátek byl nadějný, ale pak už to bylo jen špatné a ještě horší. Velmi těžce se četlo, příběh byl zmatený a prostě divný. Velké zklamání, s ohledem na jména na obálce jsem čekal něco uplně jiného.
  • sedw
    Hodně jsem přemýšlel nad hodnocením, až tolik, že hodnotím skoro 2 měsíce po přečtení. Ale i po této době ve mě příběh rezonuje a vzpomínám na něj. Po dočtení jsem uvažoval o 4*, ale jak se mi vše rozleželo, tak 5* je jediné správné. I přes mysteriózní nádech jde totiž o velmi civilní příběh, který by mohl vlastně prožívat každý z nás. Určitě se k tomuto dílu ještě vrátím, protože mám pořád pocit, že mi toho může ještě hodně nabídnout.
  • sedw
    sedw7.2.2021 22:46Ségry
    Velmi příjemný a zábavný komiks, ne tak dobrý, jako Úsměv, ale opět příběh pohladil po duši a nechal mě vzpomenout i na moje dětství. Jen víc takových komiksů.
  • sedw
    Nejlepší díl, parádní zakončení série a konec, který mě osobně poměrně hodně překvapil. Klidně bych zvládl i více dílů, postavy jsem si opravdu oblíbil a budou mi chybět.
  • sedw
    Trochu slabší, než minulý díl, ale pořád je to na plný počet. Opět jsou zde napínavá vyšetřování, ale i tady se dozvídáme něco více o osobních životech jednotlivých postav. A právě toto se mi na komiksu líbí nejvíce, jak nenásilně umí spojit drsnou detektivku s civilními příběhy jednotlivých postav. Jen škoda, že série má pouze 4 díly.
  • sedw
    Druhý díl už si zaslouží plný počet bodů. Líbily se mi všechny příběhy, ale nejvíc poslední. Krásně se začaly prokreslovat jednotlivé postavy a celý děj nabral trochu civilnější ráz. Velká spokojenost.
  • sedw
    První díl parádní série z Gothamu, kde hlavní roli nehraje Batman, ale běžní lidé. První dva příběhy byly trošku slabší, ale třetí byl parádní a velmi navnadil na pokračování. Kresba velmi dobře sedla k celému vyznění komiksu.
  • sedw
    Všechny výtky, které jsem měl k posledním dvěma dílům, musí stranou! Toto byla pecka, přečetl jsem na jeden zátah a skoro jsem ani nedýchal. Tomuto říkám parádní zakončení plné napětí. Nechápu, jak toto někdo mohl číst po jednotlivých číslech, já bych to nedal.
  • sedw
    Platí v podstatě to, co jsem psal o minulém díle. Tento je ale snad ještě více natahovaný a jak píše Fry, kdyby byl kratší, ničemu by to nevadilo. Pořád jsem se dobře bavil, ale zároveň jsem byl rád, že se blíží konec.
  • sedw
    Oproti minulému dílu pokles kvality, děj začíná být na můj vkus trochu moc natahovaný a místy až překomplikovaný (i tak ale autor vše vysvětluje, takže zůstává srozumitelný) a mírně ztrácí dech.
  • sedw
    Další v řadě dílů, které si zaslouží plný počet. Tento díl byl i poměrně akční a hlavně v něm došlo k několika velkým zvratům. Paráda.
  • sedw
    Jízda pokračuje, objevují se nové postavy i nové nápady. Jak jsem měl pocit, že se série začíná cyklit a postávat na místě, tak mě autoři vyvedli z omylu a nové zápletky jsou snad ještě napínavější, než v úvodních dílech. Další díl na plný počet.
  • sedw
    Tak toto byla paráda, tento díl jsem otevřel hned po dočtení minulého, protože cliffhanger byl obrovský. A nebyl jsem zklamán, příběh z minulého dílu se uzavřel parádně a to, co pokračovalo poté, bylo ještě lepší. Za mě prozatím nejlepší díl.
  • sedw
    Po předchozím slabším díle přichází opět parádní. První půlka je ještě mírně slabší, ale druhá polovina je velká jízda, až taková, že po skončení jsem hned musel otevřít další díl.
  • sedw
    Poměrně propad kvality, děj začíná přešlapovat na místě a Jocuba mi skoro až vadila. Chvílemi jsem se skoro až nudil a šlo o první díl, který jsem s klidem odkládal, protože mě nenutil číst dále.
  • sedw
    Jízda pokračuje a máme tu další super díl, kde velkou roli získává Misa. Smyčka se už ale začíná stahovat a dočkáváme se také jednoho z velkých zvratů.
  • sedw
    Ani třetí díl nezpomaluje, spíše naopak. Light musí být čím dál obezřetnější, k tomu se připravovat na studium na vysoké škole, kam však nenastupuje sám. Zatím nejlepší díl z úvodních.
  • sedw
    Autoři stupňují napětí, mírně nám odkrývají postavu L a střet mezi ním a Lightem nabírá na obrátkách.
  • sedw
    Po několika letech, kdy jsem viděl anime, jsem se konečně dostal k manze. A je to stejná, ne-li větší jízda. Parádní začátek super série.
  • sedw
    S ohledem na hodnocení jsem čekal propad v kvalitě, ale za mě jednoznačně nejlepší díl. Nejvíc napětí, zároveň nejkomornější příběh. Myslím si, že se Talbot se sérií rozloučil se ctí. Paráda.
  • sedw
    sedw6.12.2020 14:43Grandville #04: Noël
    Po předchozím mírném propadu v kvalitě opět díl za plný počet. Líbil se mi komornější příběh, již nešlo o politiku, která ovlivní celé země, ale šlo o jednotlivce. Parádní díl.
  • sedw
    sedw22.11.2020 13:07Grandville #03: Bête Noire
    Třetí díl pokračuje v tradici předchozích dvou a dělá to opět výborně, tentokrát ale dějově mírně horší, než předchozí dva. Naopak se mi velmi líbilo, že jsme se dozvěděli více informací ze života LeBrocka. Série se pořád dobře čte a těším se na poslední dva díly.
  • sedw
    sedw22.11.2020 13:05Grandville #02: Mon Amour
    Druhý díl se veze na vlně prvního, takže tu opět máme detektivní zápletku propojenou s politikou, originálním světem a krásnou kresbou. První díl byl pro mě zjevení, ale to neznamená, že druhý by byl horší, naopak, příběh mě bavil o něco více, i když byl tentokrát komornější.
  • sedw
    sedw22.11.2020 12:56Sandman: Lovci snů
    Tento komiks bych rozdělil na 3 části. První byla super, krásný příběh z Japonska. Druhá snová část mě nebavila vůbec, byla na mě až moc abstraktní a v podstatě bez nosného děje. A poslední část byla zase super, s dobře provedeným závěrem. Nebýt druhé části, tak je to na plný počet, takto musím jednu hvězdu ubrat.
  • sedw
    sedw13.11.2020 21:46Asterix XIII-XVI (varianta B)
    Asterix a kotlík (3,5*) – Obecně mi vtipnější přijdou díly, kde se autoři strefují do národních stereotypů a opět se mi to potvrdilo. Ač příběhově to nebylo vůbec špatné a nápad se mi líbil, nebyl tento díl tak vtipný, jak jsem čekal. Ale bavil jsem se u něj moc dobře.
    Asterix v Hispánii (4*) – Ač nejde o nejlepší z „národních“ dílů, autorům se krásně podařilo vystihnout Španělsko. Zápletka byla mírně nadprůměrná, ale humor zde byl výborný.
    Nesvár (5*) – Tak na tomto příběhu mě bavilo vše – zápletka, spád, nápady a humor. Velmi originální Asterix, u kterého jsem otáčel stranu a stranou abych viděl, co autoři vymysleli dále. Nejsilnější příběh této knihy.
    Asterix v Helvétii (4,5*) – Švýcarsko mám velmi rád, a proto mě potěšilo, že Asterix zavítal i sem. Opět zde nalezneme velmi dobré vtipy, které narážejí na národní stereotypy a vtip s trezorem, s fondue nebo narážky na švýcarské hodinky mi utkví v paměti ještě dlouho.

  • sedw
    sedw10.11.2020 22:57Joker
    Za mě čistý průměr. Jak byla první polovina super, tak byla druhá špatná. A ani ta kresba mě celou dobu nebavilo, Bermejova téměř dokonalá kresba jen o to více zdůraznila průměrnou druhou část kresby. Hodně zklamal konec, na to, jak byl komiks ze začátku pomalu budovaný, tak konec byl jako jízda na horské dráze, ale v tom špatném slova smyslu. Byl uspěchaný až běda.
  • sedw
    sedw10.11.2020 22:52Naposled
    Kdyby se mě někdo ptal, jestli vím, co jsem to četl, tak řeknu, že ne. Ale taky vím, že se to četlo skvěle! Nejsem si jistý, jestli jsem příběh pochopil, ale v tomto případě je to vlastně jedno, protože jsem se celou dobu bavil jak četbou, tak kocháním se kresbou. Pár slabších míst v komiksu bylo, takže to není na plný počet, ale rozhodně na mě čtení zapůsobilo.
  • sedw
    Tak jsme došli na konec cesty a že to byla nějaká cesta. Málokdy se mi stane, že jsem s nějakým závěrem tak dlouhé série spokojený, jako v tomto případě. Kirkman zakončil celou sérii se ctí a nikdy nedopustil, aby kvalita klesla do podprůměru. Rád bych si dal celou sérii někdy znovu, ale zároveň vím, že už by to nebylo jako první čtení.
  • sedw
    Rick se pomalu dostává do Společenství a hned začíná "fušovat" do řemesla tamním obyvatelům. Atmosféra houstne, vše se začíná přiostřovat a opět (i v předposledním díle) se dočkáme pár zvratů.
  • sedw
    Zlomový díl plný emocí, kde v podstatě není žádná akce, ale ničemu to nevadí. Kirkman tady ukazuje, že pořád umí vymýšlet nové a hlavně originální zápletky a tato se mu opravdu povedla.
  • sedw
    Klidnější díl, který byl pořád zábavný, ale je pravda, že poprvé jsem se skoro začal nudit. Ale Princezna je fajn nová postava, která mě baví.
  • sedw
    Další výborný díl, který uzavírá další kapitolu série. Jak píše Walome, příliš mnoho emocí, ale v tomto případě to nevnímám negativně, díl nebyl patetický a emoce byly velmi uvěřitelné.
  • sedw
    Po předchozích dílech, které byly o něco klidnější přišla zase pořádná akce, ve které Kirkman překvapil svými nápady a nápaditými řešeními. Konec navnadil na další díl
  • sedw
    Negan se pro mě stal nejlepší postavou série. Pořád nechápu, jak Kirkman dokáže napsat někoho, koho nesnášíte, ale zároveň zbožňujete. Konec pro mě byl velmi povedený a překvapivý, vážně nechápu, jak to, že se vždy nechám nachytat a skočím Kirkmanovi na ty jeho hry.
  • sedw
    U druhého dílu mě vše bavilo více. Příběh byl lepší o 100%, i malba mi přišla o něco lepší, než v prvním díle a seděla mi ke komiksu parádně. Jsem zvědavý na další díly.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 605 (cca 248196 Kč)
Mám: 752 (cca 281668 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 21 (cca 10144 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0