• sedw
    sedw29.10.2022 16:43Shi #3, 4
    Druhý díl mě bavil o něco méně, než první. Chybělo mu trochu napětí z první knihy a děj byl místy zamotaný. Škoda také cliffhangeru na konci jinak ukončeného příběhu. I tak hodnotím tento komiks velmi nadprůměrně.
  • sedw
    sedw29.10.2022 16:28Shi #1, 2
    Já jsem se u tohoto komiksu velmi bavil. Kresba byla parádní a byla doprovozena i skvělým scénářem. Hodně pomohlo, že se odehrával v mé oblíbené zemi a v mém oblíbeném období. Akce bylo hodně, ale vůbec to nebylo na škodu. Takže za mě plný počet.
  • sedw
    Hodnocení obou dílů zároveň. Za mě čistý průměr, a to jak příběh, tak kresba. Líbilo se mi, že se autoři pokusili ukázat jednotlivé členy i v jejich běžném životě, ale to nestačilo, protože superhrdinská zápletka byla prostě průměr. Mírně lepší, než první díl.
  • sedw
    Hodnocení obou dílů zároveň. Za mě čistý průměr, a to jak příběh, tak kresba. Líbilo se mi, že se autoři pokusili ukázat jednotlivé členy i v jejich běžném životě, ale to nestačilo, protože superhrdinská zápletka byla prostě průměr.
  • sedw
    sedw16.10.2022 00:34Tomb Raider Archivy S.1
    Nečekal jsem skoro nic, ale dostal jsem hodně. Zábavné, akční a hezky kreslené příběhy, které velmi příjemně odsýpaly. Opravdu velké překvapení.
  • sedw
    sedw15.10.2022 01:31Punisher: Svět sovětů
    Tak toto mě opravdu bavilo. Velmi originální Punisher, jak prostředím, tak tím, že na vše nebyl sám. Parádně kreslené, emotivní, zábavné a drsné. Takhle mě Punisher baví.
  • sedw
    Čistý průměr, tedy jako celek. Protože první příběh je fakt nezábavný a nudný, poslední je zase super a nápaditý no a druhý je něco mezi. Čekal jsem od toho trochu víc, ale nakonec komiks posloužil jako příjemná oddechovka.
  • sedw
    sedw20.8.2022 15:09Chlad
    Pokud bych měl hodnotit kresbu a představivost autorů, ani 5* by nestačilo. Vizuálně jde o úchvatné a z mého pohledu téměř dokonalé dílo a nápady autorů jsem hltal. Je tedy velká škoda, že příběh není tak dobrý. Místy na mě působil zmateně, místy nedotaženě. Hlavně pak poslední část mi přišla opravdu slabá a trochu pokazila dojem z prvních dvou. Celkově ale hodnotím velmi pozitivně, protože jde o unikátní zážitek.
  • sedw
    sedw20.8.2022 15:05Hubert
    Jak uvedli už hodnotící níže, jde spíše o pocitovou záležitost, než o hluboký příběh. Komiks na mě tak při "čtení" působil, ale nedokážu pořádně říct čím a proč, protože děj je velmi všední, komiks je krátký a nestihne se pořádně rozvinout. Ale i tak ve mě něco zanechal a nutil mě přemýšlet, takže zasloužené 4*.
  • sedw
    sedw20.8.2022 12:52Asterix XVII-XX
    Zatím nejlepší souborné vydání:
    Sídliště bohů (5*) – Plný počet už za to, jak originální to byl příběh. Naprosto odlišná zápletka oproti ostatním dílům, která mě velmi bavila a opět nechybělo nic, na co jsme u Asterixe zvyklí. Asi navždy mi v hlavně zůstane vtip se stromy.

    Caesarův vavřínový věnec (5*) – Druhý plný počet a opět příběh, který byl oproti předchozím velmi odlišný a originální. V tomto díle dostali Asterix a Obelix zdánlivě nesplnitelný úkol a byla velká zábava sledovat, jak si s ním poradí a co vše udělají pro to, aby svůj úkol splnili. Parádní záležitost.

    Věštec (5*) – Velmi odlišný příběh, který mě právě svojí odlišností tak bavil. Postava věštce je velmi dobře napsaná a reakce vesničanů byly sice očekávatelné, ale velmi zábavné.

    Asterix na Korsice (4,5*) – Na Korsice jsem nikdy nebyl, takže nedokážu docenit některé narážky, které se v komiksu objevují. Nic to ale nemění na tom, že šlo opět o velmi zábavný díl. Hlavně výbušná nálada Korsičanů byla velmi dobře zachycena a bylo s ní spojeno hodně zábavných scén.
  • sedw
    sedw20.8.2022 12:43Aquaman #06: Smrt krále
    Parádní závěr dalšího arcu. Děj byl sice očekávatelný, ale na mainstreamový superhrdinský komiks velmi odvážný. Kresba mi velmi sedla a závěr byl překvapivý a jsem zvědavý, co bude dál. Asi nejlepší série znovuzrození.
  • sedw
    Za mě možná nejlepší díl série. Musím souhlasit s komentáři níže, ale nic ze zmíněného mi nevadilo, protože děj byl napínavý, plný akce a zvraty, i když místy očekávatelné, byly tak dobře napsané, že mě i tak velmi bavily. Konec byl super a nemůžu se dočkat dalšího dílu.
  • sedw
    Tak tenhle díl byl pecka. Nejen, že na začátku se dozvíme několik dalších zásadních informací o celém světě, ale v druhé polovině dostaneme spoustu akce, která je parádně napsaná a tak napínavá, že se ani nechce člověku odkládat komiks do doby, než ho celý přečte. Jeden z nejlepších dílů.
  • sedw
    Tady musím opět na maximální počet, super zápletka, super nové postavy (včetně démonů), napětí, akce, prostě paráda, série nabírá další dech (i když ani ten předchozí nikdy úplně neztratila, jen trochu zvolnila).
  • sedw
    Podobně jako v minulém díle, i tady jedeme v pomalejších kolejích, nicméně tvůrci pořád drží napětí a mystičnost příběhu a mě pořád velmi baví ho číst. Takže sice slabší díl, ale pořád se čte samo.
  • sedw
    Kniha se zásadním odhalením, na které jsem čekal, ale s trochu volnějším tempem a opakujícím se hláškami a motivy. Mírný pokles kvality, ale pořád velmi baví.
  • sedw
    sedw6.8.2022 14:26Batman: Tři Jokeři
    Očekával jsem od toho trochu víc, ale ve výsledku jsem se příjemně bavil a byl zvědavý, jak to vše dopadne. Nápad byl originální (i když nakonec nebyl využit tak, jak jsem doufal) a hodně se mi líbila kresba a rozvržení panelů, díky kterému se krásně "čistě" četlo.
  • sedw
    Tak toto bylo fakt špatné, zmatené, nezábavné. Hvězda navíc za nápad, který zněl parádně a za pár zajímavých scén.
  • sedw
    Původně jsem chtěl dát 3*, protože příběh už není tak svěží a zápletky jsou podle dost podobné (až stejné) šablony, ale zbožňuji Londýn, takže tento díl pro měl byl nekriticky za plný počet. Druhá část už byla poměrně slabá, ale i tak jako celek je to stále s odřenýma ušima na 4*.
  • sedw
    sedw6.8.2022 12:16Ú.P.V.O. #15: 1948
    V tomto případě musím po dlouhé době s hodnocením mírně dolů (kdyby to šlo, dám 3,5*). Tento příběh mě bohužel příliš nezaujal a po předchozích dvou z minulosti jsem se místy i mírně nudil. Pořád je to výborný komiks, ale u Ú.P.V.O. jsem si nasadil laťku trochu výše a to se na hodnocení odráží. Kresba je jako vždy parádní.
  • sedw
    U druhého dílu už musím s hodnocením nahoru. Příběh se už hezky spojuje, je napínavý, místy příjemně hororový a kresba zůstává stejně kvalitní, jako v prvním díle. Nový kreslíř, který měl na starosti poslední sešit, mi sedl dokonce ještě víc, takže za mě velká spokojenost.
  • sedw
    Když jsem četl tento díl kdysi v originále, skoro vůbec mě nezaujal. Dal jsem ale druhou šanci české verzi v papíru a i když jsem pořád nebyl úplně nadšený, bavil jsem se o poznání víc a nedělalo mi problém komiks dočíst. Co mi na něm nejvíc vadilo i při druhém čtení byla roztříštěnost, jde v podstatě o sbírku několika příběhů, které sice mají jakýsi spojovací prvek, ale ten není moc silný. Rozhodně šlo ale o příjemné čtení.
  • sedw
    sedw5.7.2022 12:30Sochař
    Velmi silný a čtivý komiks. První čtvrtina mě moc nenadchla, měl jsem problém si oblíbit postavy a i děj měl poměrně pomalý rozjezd. Ale potom jsem se začetl a nemohl jsem komiks odložit. I přes poměrně velký rozsah jsem ho tak přečetl nečekaně rychle, až mě mrzelo, že nebyl o něco delší. Emotivní příběh je podtržen parádní kresbou, hlavně Meg mě opravdu nadchla, jak živě a uvěřitelně byla nakreslená. Parádní zážitek, rozhodně doporučuji.
  • sedw
    První 3 čísla jedno velké wow. Parádní epické vyvrcholení předchozího komornějšího dílu s kresbou, které nemám co vytknout. Vše bylo prokreslené do nejmenšího detailu. Speciální příběh ale snižuje hodnocení tohoto dílu, děj nebyl špatný, ale kresba byla opravdu děs a celkově mě tato odbočka vytrhla z výborného hlavního děje.
  • sedw
    Příběhově super pokračování předchozího dílu, které se v podstatě celé odehrává pod vodní hladinou. Jediné, co mi trochu nesedla, byla kresba. Přišlo mi, že Šejič začal první sešit naprosto parádně, ale v posledních číslech už kresba působila poměrně odfláknutě, jako by nestíhal. Takže mírný palec dolů za kresbu, jinak paráda.
  • sedw
    První část s Warheadem mě příliš nebavila, šlo ale o veskrze průměrný mainstream, takže ani žádný průser. Na druhou stranu, druhá a třetí část byly naprosto parádní a přečetl jsem je na jeden zátah. Napínavé, akční, zajímavý příběh, parádní kresba. Úplný konec pak obsahuje takový cliffhanger, že jdu hned číst další díl.
  • sedw
    Zpočátku mi chvíli trvalo, než jsem se pořádně začetl, ale tak od čtvrtiny jsem už komiks skoro nemohl odložit. Velmi poutavě a čtivě napsaný životopis, který je zároveň sondou do světa zcela odlišné kultury.
  • sedw
    sedw15.4.2022 21:48Nemo: Srdce z ledu
    Za mě vlastně velmi příjemný akční komiks. Kvalita rostla postupně, takže poslední díl určitě nejlepší, ale s ohledem na moji lásku k Lovecraftovi velmi bavil i první příběh. Za mě lepší než první liga a srovnatelné s druhým dílem.
  • sedw
    sedw10.4.2022 12:00Sága Valty
    Rozjezd byl velmi slibný, bohužel ke konci se děj již začal příliš rozmělňovat a trochu na můj vkus všuměl do ztracena. Úplný konec ale poměrně překvapil a potěšil. Přemýšlel jsem mezi 3 a 4*, ale nakonec jsem se ke 4 přiklonil kvůli kresbě a prostředí, protože severskou mytologii mám rád a komiksů z této oblasti u nás moc nevychází.
  • sedw
    sedw10.4.2022 11:35Zarov
    Velmi příjemný akční komiks s parádní kresbou, hlavně scenérie v džungli neměly chybu. Děj byl velmi příjemný a odsýpal. Doufám, že se prodeje zlepší a pan Vybíral se do druhého dílu, až bude venku, pustí, protože jsem dlouho nečetl takovou příjemnou oddychovku.
  • sedw
    sedw10.4.2022 11:27Až do posledního
    Toto mi sedlo naprosto maximálně. Na to, jak byl příběh krátký, tak jsem se dokázal se všemi postavami sžít. Příběh měl emoce, akci, atmosféru a vše podtrhovala parádní kresba. Víc takových komiksů.
  • sedw
    sedw10.4.2022 11:11Liga výjimečných II.
    Druhý díl mě bavil více, než předchozí. Lepší příběh, lepší kresba, lepší humor... Není to na plný počet, ale rozhodně nadprůměr a něco takového jsem od Moora čekal. Hodnocení mírně sráží první kapitola v marťanštině, to byl krok vedle. Almanach na konci jsem chtěl přečíst, ale vzdal jsem to, protože byl na to, že v něm není v podstatě žádný souvislý příběh, příliš natahovaný a extrémně dlouhý.
  • sedw
    sedw10.4.2022 11:08Liga výjimečných I.
    Hodně jsem se na tento komiks těšil, měl všechny předpoklady, aby se mi líbil (viktoriánská Anglie, odkazy na literaturu, kterou jsem četl), ale bohužel zde z mého pohledu právě odkazy a různé skryté narážky zvítězily nad příběhem, který byl prostě průměrný. V první polovině se v zásadě nic nedělo a až druhá se trochu rozjela, ale i tak celkově průměr s povedenou kresbou. Povídka na konci nebyla špatná, velmi připomněla Lovecrafta a toho já rád.
  • sedw
    sedw24.2.2022 00:01Ú.P.V.O. #14: Král strachu
    Slabší příběhovou linii s Humrem naprosto vykompenzoval konec, který byl epický, nečekaný a navnadil na další díly. Trochu jsem se bál, jak autoři trilogii zakončí, ale obavy byly zbytečné, protože toto se povedlo maximálně.
  • sedw
    sedw23.2.2022 23:58Ú.P.V.O. #13: 1947
    Jak jsem roku 1946 vytýkal kresbu, tak tady už jsem byl naprosto spokojený. A stejně tak jsem byl spokojený s příběhem. Ten, jak uvádí Fry, nemá příliš mnoho společného s Ú.P.V.O., ale byl to zatraceně dobrý příběh o upírech, který chytl a nepustil.
  • sedw
    sedw23.2.2022 23:44Ú.P.V.O. #12: Žabí válka
    Tak toto byla velká paráda. Mám hodně rád tyto návraty do minulosti děje prostřednictvím krátkých povídek a zde nemám co vytknout. Každý z příběhů byl něčím zajímavý. Za naprostý vrchol považuji 3. příběh, těsně následovaný 5. příběhem. Ale i ostatní byly velmi nadprůměrné, takže jsem po čtení cítil maximální spokojenost.
  • sedw
    První díl této trilogie mě hodně navnadil, takže jsem čekal, že pokračování bude podobně epické, jako konec předchozího dílu, v tom jsem se ale mýlil. Za mě trošku přešlapování na místě, které nebylo ani tak napínavé, jak jsem čekal. Pořád jsem se bavil, ale o něco méně, než jsem u této série zvyklý.
  • sedw
    sedw23.2.2022 23:35Ú.P.V.O. #10: Výstraha
    Obecně se mi v rámci tohoto universa líbí spíše komornější příběhy, takže jsem se trochu bál toho, co autoři chystají za epický děj, každopádně jsem nakonec nebyl rozhodně zklamán. První polovina mě sice tak moc nechytla, ale od přesunu do Mnichova to byla jízda jako na horské dráze a komiks jsem přečetl jedním dechem.
  • sedw
    sedw23.2.2022 23:31Ú.P.V.O. #09: 1946
    Trochu rozpačitý zážitek. Po několika měsících jsem se zase vrátil do světa Ú.P.V.O., ale první, co mě zarazilo, byla kresba, která se mi snad poprvé v této sérii (a obecně celém Mignolaversu) opravdu nelíbila. A to je škoda, protože příběh je opravdu dobrý. Není to nic, co byste od série nečekali, ale jde o velmi příjemný exkurz do historie úřadu a též do období po 2. světové válce, které mám opravdu rád. Příběhově tedy, ač nejde o nic převratného, spokojenost, hvězdu dolů však musím dát za kresbu.
  • sedw
    Jak mě předposlední díl navnadil na konec, tak mě poslední trochu zklamal. Čekal jsem podobné zakončení, ale něco mi na něm nesedělo, asi to, jak se všechno seběhlo rychle, aniž by se vybudovalo dostatečné napětí. S klidem bych si dokázal závěr představit na dvojnásobném rozsahu, protože takhle to vlastně skončilo skoro dřív, než začalo. Škoda, ale i tak hodnotím tuto sérii výrazně nadprůměrně.
  • sedw
    Po předchozím díle, který považuji za nejslabší, přišel za mě dosavadní vrchol série. Temný díl, velké zvraty, velká překvapení, zoufalství a beznaděj z komiksu jen sršely. Tento díl mě opravdu hodně dostal.
  • sedw
    Prozatím nejslabší díl, ve kterém se mi především vůbec nelíbilo vylíčení a geneze vztahu Emy a Bereniky, hlavně jednání Bereniky bylo úplně mimo a postava se mi vyloženě znechutila. Její způsob jednání nebyl vůbec uvěřitelný. Kdybych odhlédl od tohoto aspektu, tak v ostatním byl díl fajn, došlo k mírnému posunu děje a kresba jako vždy super.
  • sedw
    Příběhově slabší, než předchozí díl, s menším posunem v příběhu. Co mě na této sérii vadí nejvíc je, když se střídají kreslíři (s výjimkou historek na konci, které beru jako příjemné doplňky k hlavnímu příběhu).Kresba Tylera Crooka je totiž tak unikátní a atmosférická, že každá změna celkovému vyznění komiksu z mého pohledu škodí. Tentokrát nebyla kresba tak špatná, jako u poslední povídky ve 3. díle, ale i taky mi skoro vůbec nesedla.
  • sedw
    A jsme zpátky na plném počtu, tento díl mě opravdu bavil. Je vidět, že příběh je komplexnější, než se mohlo zdát na počátku a začíná se velmi zajímavě zaplétat. Nové postavy jsou dostatečně zajímavé, aby mě bavily. Prozatím nejlepší díl série.
  • sedw
    Osobně mám dějové odbočky a vedlejší příběhy v sériích rád a ani tady tomu nebylo jinak. Na plný počet to ale tentokrát není, a to hlavně kvůli kresbě posledního příběhu. Z mého pohledu neměla vůbec žádnou atmosféru a úplně mě vytrhla z nálady, do které mě dostal předchozí příběh. Stejně tak první a poslední příběh byly slabší dějově a proto 4*.
  • sedw
    sedw20.1.2022 00:16Vůně neviditelného
    Po dočtení hodnotím jako čistý průměr. Jak mě první příběh poměrně bavil a přišel mi zábavný a originální, tak mě naopak druhý příběh velmi zklamal, protože neměl skoro nic z prvního. Kresba byla parádní a tam nemám co vytknout.
  • sedw
    Prvnímu dílu mírně chybělo napětí z neočekávaného, protože již od začátku bylo jasné, kam se děj posune. V pokračování tomu tak není a pravděpodobný směr příběhu lze tušit až zhruba od jeho poloviny. A jak prvnímu dílu plné hodnocení těsně uniklo, tak tady už ho dát musím, jelikož příběh měl vše. Napětí, vývoj postav, emoce, akci, momenty překvapení a naprosto parádní kresbu. Jsem rád, že jsem se čtením počkal až do doby, než bude komplet, protože už se nemohu dočkat dalšího dílu.
  • sedw
    Hororů není nikdy dost a na tuto sérii jsem se s ohledem na téma a kresbu velmi těšil. A po prvním díle jsem rozhodně spokojený. Jde o velmi dobrý rozjezd a náhled do světa, který má velký potenciál. Na plný počet to není, ale jen těsně.
  • sedw
    sedw13.12.2021 23:18Svoboda! #1-2
    Hezká kresba, zajímavý příběh, ale největší mínus tohoto komiksu je, že nikdy nevyšly další díly. Takže končíme někde v průběhu vyprávění a to, co začalo být zajímavé, je rázem utlé a bez konce. Proto musím dolů s hodnocením, jinak bych šel možná i na 4 hvězdy.
  • sedw
    sedw13.12.2021 23:15O půlnoci zemřu
    Tak toto šlo mimo mě. V podstatě jsem, i na to, jak je to krátké, dočetl z donucení, protože nerad nechávám něco nedokončené. Vtipné mi to nepřišlo, způsob zpracování mě taky nebavil, takže 1 hvězda navíc za kresbu, která byla zajímavá.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 605 (cca 248196 Kč)
Mám: 752 (cca 281668 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 21 (cca 10144 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0