Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Vychováván v osamění u Nibelunga Mima, odhalí Siegfried tajemství svého původu a vydává se na nebezpečnou výpravu magickým světem.
Ale největší hrozbou je ta, kterou nevidí, neboť nesmrtelní bohové spojili svůj osud s osudem sirotka, jenž netuší nic o jejich existenci…

Obsahuje původní tři alba série Siegfried, vydané nakladatelstvím Dargaud:
Siegfried #01: Siegfried (Siegfried #01: Siegfried, 207)
Siegfried #02: Valkýra (Siegfried #02: La Walkyrie, 2009)
Siegfried #03: Soumrak bohů (Siegfried #03: Le crépuscule des Dieux, 2011)

Vyšlo jako 13. svazek edice ERB (Ediční Řada Bande dessinée)


Scénář
Alex Alice
Art
Alex Alice
Obálka
Alex Alice
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Jan Havlíček (Gmork)
Redakce
Zbyněk Froněk, Josef Vybíral
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-88098-63-3 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 315 mm
Tisk
barevný
Váha
1520 g
Stran
256
Cena
799 Kč
Originál
Siegfried (Dargaud, 2016)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš6.1. 07:55Siegfried
    Keďže i Siegfried má dá sa povedať operetný základ, bál som sa, že to dopadne podobne, ako neveľmi šťastná Kouzelná flétna a další operní příběhy. Takže som príjemne prekvapený, akej vydarenej fantasy jazdy som sa dočkal. Je síce opäť prítomná severská mytológia, ktorej som mal v dobe čítania trocha po krk, keďže som nedávno čítal Mjöllni, ale nastalo príjemné prekvapenie: Odin a spol. sú do kontextu zapracovaní spôsobom, ktorý príliš nebije do očí a je to skôr vedľajšia linka, povedzme korenie na dochutenie hotového pokrmu. Ako celok mi to viac, než vikingské eposy, pripomenulo Thorgala (ktorý bol samozrejme tiež šmrncnutý Vikingami, ehm). Najmä album Thorgal: Dítě z hvězd, kde tiež dieťa/mladý muž pátra po svojom tajuplnom, vari až mystickom osude. Kresba Francúza Alexa Alicea (Třetí zákon), ktorý zároveň písal scenár, je jedným slovom nádherná. Vychutnával som si postavy, prírodu, drsné skalnaté veľhory, ako tiež malebné lesné zákutia, úchvatné scenérie, veľkolepé momenty. Azda by som tomu vyčítal miestami čudný scenár: najskôr tvorí celú zápletku hrdinova túžba dostať sa do sveta ľudí, čo je teda pomerne chatrné (asi to chcelo viac zapracovať na jeho psychológii, aby sme jeho rozhodnutie lepšie chápali) a uprostred sa z toho nečakane stane príbeh lásky schopnej hory prenášať, čo ale pôsobí nedôveryhodne, keďže sa vlastne dané postavy stretávajú minimálne a zrazu je z toho láska ako hrom, láska porážajúca smrť. Ale inak fakt skvelý fantasy komiks. Potešia veľké rozmery, pevná väzba, kvalitný lesklý voňavý papier a dokonca 9 strán bonusov (galéria, skulptúry). Kovadlina. Dve kovadliny!
  • sedw
    sedw8.10.2023 13:05Siegfried
    Na komiks jsem se poměrně dost těšil, Wágnerův Prsten Nibelungů se kolem mě pořád "ochomýtal", ale vlastně jsem ho nikdy opravdu neznal. Těšil jsem se tedy na toto ztvárnění, u kterého jsem očekával přístupné přiblížení celého příběhu. A v tomto jsem se spletl, jelikož jako člověk, který příběh v podstatě nezná, jsem se téměř 3/4 komiksu ztrácel. I tak to sice nebylo špatné čtení, hodně pomáhala hlavně kresba, ale ve výsledku u mě převládlo zklamání. Hodnotím jako průměr, asi už znovu číst nebudu.
  • adevr
    adevr13.3.2022 10:33Siegfried
    Přenádherná kresba, výjimečné dílo, ale je třeba malinko znát tu ,,omáčku" kolem.
  • SickNail
    SickNail mecenáš2.2.2022 11:02Siegfried
    Wagnerov Prsteň Nibelungov musel byť svojho času nenormálna pecka, ale táto predloha Siegfriedovi až tak nepomohla. Na jednej strane sa Alex snaží držať predlohy, na druhej strane odľahčuje triviálnymi vtípkami a dáva tomu svojský ráz, čo ale v konečnom dôsledku pôsobí mätúco. Kresba je fajn, ale miestami neprehľadný bordel s veľkou dominantou čiernej a modrej (čo mne až tak nesedí). Ako celok je to ale super, no čakal som ešte trochu viac...
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin31.1.2022 15:31Siegfried
    Líbilo se mi to víc než Prsten Nibelungův. Ale možná jen proto, že jsem znala děj a mohla se plně ponořit do proudu komiksové řeči?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.1.2022 21:36Siegfried
    Převyprávění mýtu, které aspiruje na jakési klasické fantasy s velmi působivou kresbou, která místy až bere dech. Zároveň je ona kresba někdy velmi dynamická a v akčních scénách až chaotická. Příběh, který je zprvu celkem zajímavě konstruován, vyprávěn místy s humorem, místy s patosem, je opět rušen akčními scénami, které jsou pro mě možná paradoxně ty nejnudnější. Aneb koho zajímá, že padá na hlavního hrdinu kamení ze skály? Těžko ho to uprostřed knihy zabije. Ale přiznám se, navzdory krásným scenériím, magickému lesu, roztomilým vlkům, dost drsnému Odinovi... byl to pro mě celkově opravdu trochu zmatečný komiks.

    Celkový dojem: 60%
  • davefa
    davefa19.12.2021 22:28Siegfried
    Asi nejsem cílovka. Kresba je úžasná, té není co vytknout, vtáhne do děje víc, než děj samotný. Druhá polovina knihy byla rozhodně lepší než začátek, který na mě působil hodně zmateně. Asi už znovu číst nebudu.
  • house192
    house19228.11.2021 17:24Siegfried
    Nad tímhle kusem jsem chvíli váhal, neb z ukázek zde to vypadalo jako takový průměr. V knihkupectví jsem zalistoval a byl ztracen. U některých stran mi klesala čelist, a velký formát též udělal své. Opravdu povedená práce!
  • mcleek
    mcleek27.11.2021 10:05Siegfried
    Dějem jsem byl občas trochu zmatený, ale graficky je to úžasné. Místy jsem prohlížel nádherné stránky a zapomínal číst text v bublinách. To se mi snad ještě nikdy jindy u ničeho jiného nestalo.
  • faster86
    faster865.11.2021 08:36Siegfried
    hezký, ať už kresba, vztah siegfrieda a mima, valkýřino sledování siegfrieda, odin, nějak mi to pocitově všechno hezky zapadalo do sebe i když musím uznat že kdyby to nesmrdělo vikingama tak dám o hvězdu min
  • trudoš
    trudoš editor31.10.2021 10:22Siegfried
    Povedený doplněk ke komiksu P. Craiga Russella Prsten Nibelungův, nebo možná lépe řečeno k původní opeře Karla Wagnera. Francouzský výtvarník a scenárista Alex Alice se sice nedrží úplně věrně původní předlohy, ale pracuje s ní natolik výrazně, že se vyplatí znát originál čistě jen proto, že se pak člověk lépe orientuje v postavách a jejich pohnutkách. Jinak příběh samotný se soustředí primárně na osudy mladého Siegfrieda a to od jeho narození, až po plné mládí, kdy se z dorostence stává muž a z muže legendární hrdina. Ve srovnání s Wagnerem se může zápletka zdát notně osekaná, ale pro potřeby dobrodružného komiksu je napínavá dostatečně a také mnohem srozumitelnější. Což ještě podtrhuje kouzelné grafické zpracování, od uhrančivých detailů po dechberoucí krajinomalby. Ve svém důsledku je to náramně jednoduché čtení, jež navíc příjemně odlehčuje postava morouse Mima (především pak jeho obsese kovářským náčiním) a podkresluje úžasně zachycená romance lidského bojovníka a božské valkýry.
  • Skot
    Skot mecenáš28.10.2021 09:00Siegfried
    Adaptace známého tématu ve velmi pěkném zpracování z něhož by si měl MDEK brát příklad. Trochu rozvleklý děj , který má zřejmě dát vyniknout výtvarné stránce a strnkám beze slov. Kresba přece jen lehce disneyovská , jak bylo uvedeno. Jinak určitě nadprůměrný evropský komiks, který tu dlouho chyběl a své vydání si zasloužil.
  • Good Games
    Good Games mecenáš26.10.2021 21:40Siegfried
    Siegfried je vynikajúce rozprávkové fantasy. Veľmi svieži pohľad na dobre známy klasický príbeh Piesni o Nibelungoch a musím povedať, že za mňa najlepší, aký kedy v komikse vznikol. Dobrodružné putovanie za drakom Fafnirom, ktoré je dostatočne napínavé, hravé a niekedy aj prekvapivo vtipné. Krásne kreslený komiks plný veľkolepých scenérií, kvalitný preklad a celkovo perfektné prevedenie knihy. Znovu výnimočné dielo v edícii ERB. Pred pár rokmi by som ani neveril, že tu tento perfektný komiks vôbec môže vyjsť. =►Celá recenzia◄=
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš25.10.2021 20:09Siegfried
    Zase trochu jiná adaptace Nibelungů, tentokrát ovšem v dosti komorní verzi. Z Míma se stal, jak již bylo podotknuto, disneyovský sidekick, ale za mě to funguje. Parádní je tu kresba, která je tuhle lehká, tuhle vytváří epické obrazy.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.10.2021 12:52Siegfried
    Trochu jiné zpracování několikrát omílaného příběhu o Nibelunzích. V podstatě se shoduji s Norrim. Je to taková disneyovka, resp. mi to připomíná ty animáky z 80. let a přelomu, kdy se tvůrci nebáli popustit uzdu fantazii a to nejen v drsnosti. Co hodně kvituji je ta absence jakýchkoliv dalších postav, úplně to ve mně evokuje jakýsi svět ten předtím, kde nikdo nebyl, jen bájné bytosti. Prostě tam nejsou lidi a to je vše. Líbí se mi ta absence a vjem, že se náš svět teprve formuje a lidi jsou někde tam. Do toho oceňuji tu práci s časem, že v příběhu prostě vnímáte jeho rozprostřenost všude a že včera je dnes i zítra a že zítra už bylo včera, které je dnes a pořád TEĎ. Poslední věc, kterou musím kvitovat je onen pokus o snoubení křesťanských legend a severské mytologie. Konec k tomu přímo vybízí. Kresba komiksu a v bonusech je vyloženě úchvatná a jsou to orgie. Alice umí. Nicméně občas to dějově působí rozvlekle a jakoby Alice nevěděl co má dál v některých pasážích dělat, tak to rozmělňuje a tím pádem to místy stojí na vodě. Konkrétně v prvním albu je to vidět, jak Siegfried jde na lov a celá ta pasáž kde jsou s Mímem. Proto dávám 4, zas tak moc mě to nevystřelilo a dějově to nic nového nepřineslo.
  • Norri
    Norri mecenáš22.10.2021 20:03Siegfried
    Až se Disney rozhodne natočit animovanou pohádku pro děti o hrdinovi jménem Siegfried, tak to bude vypadat přesně jako tahle adaptace Wagnerova Prstenu Nibelungova. Siegfrieda bude vychovávat malý komický čertík, stejně jako disneyovského Herkula, a taky si Siegfried bude rozumět se všemi zvířátky v lese, stejně jako Disneyova Sněhurka. Po tom, co si užijeme jeho dětské dovádění, dojde Siegfried svému osudu, zabije draka a osvobodí princeznu, tedy valkýru. A pak žili šťastně a jestli neumřeli, tak žijí dodnes. Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Přece nebudeme děti stresovat dalším dějem. Třeba tím, jak nechá Brunhilda Siegfrieda zavraždit a sama se probodne mečem.

    Samozřejmě trošku přeháním, ale fakt je ten, že Alex Alice předělal legendární tragédii na fantasy pohádku se šťastným koncem. Musím říct, že jsem trošku zklamaný, protože jsem celkově čekal něco jiného než “jen” další adaptaci Wagnerovy opery. Čekal jsem buďto nějaké zpracování původní Ságy o Vølsunzích, anebo nějakou fantasy, která se sice nebude držet žádné předlohy, ale bude drsná a temná. Pohádkové zpracování jsem fakt nečekal. Ale uznávám, že to je čistě můj problém. Navíc musím dodat, že když jsem veškeré očekávání odložil stranou a smířil se s pohádkovým podáním, tak jsem si to při druhém čtení užil.

    Velkým plusem tohoto komiksu je kresba a budování atmosféry. Alexovu kresbu jsem chválil už u Třetího Zákona a musím ji pochválit i zde. Kresba je pěkně dynamická a doplňuje ji skvělá práce s barvami. U všech důležitých momentů je dopředu pečlivě budována atmosféra a když se potom například drak konečně vynoří ze stínů, tak je to prostě epické.

    Zajímavý je způsob, jakým je celý příběh vyprávěn. Téměř všechno je to totiž vyprávěno z pozice pozorovatele v rámci jakési vize, nebo spíše vědminy věštby. Chvíli je tam dokonce vyprávění vize ve vizi, což je docela zajímavá situace, která se může scenáristovi lehce vymstít, ale zde to Alex Alice ukočíroval velice dobře.
232010
Četl/a (63)
2Hitman3, adevr, BadBoy, Berry669, calvin10, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davefa, davidek, Draco nobilis, farnhajt, faster86, flipflop, Garp, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., Glumal, Gmork, Good Games, Hades, Hanussen, house192, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, Jay-jay, jh666, Kamoš, Kazumaki, Killingjoke, kinak, lantan1, libcenko, Light, listr, Matthew, Mercurio, mineralk, MP, Mr.Plysh, NecRoman, Nexis, Norri, oleav, pechna, robur31, rooty, sedw, seeker666, SickNail, Skot, Stara.kryta, tacmud, taidana, terrordemon, trudoš, vankobra, Yaromil, Zbysek2410
(120)
123peta, 2scha, adevr, Alfi, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Benji, Berry669, blackJag, bmc75, Bob, calvin10, Caylen-Tor, cobe, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, DanielT, Darker, davidek, Davispear , Deckard, Dezodoo, Dinik, disclose, Draco nobilis, farnhajt, faster86, fel68, filemon, Filip123, filosh, Final, Finvarra, flipflop, Géba, Georgíno J., Glumal, Hades, Hanussen, Hawwwran, hellblazer, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, James, james dixon, jankie, Jay-jay, jh666, jjjirik, Kamoš, Karel Sec, Kazumaki, KdG, kubosos, Lenny, libcenko, listr, maara, maco, Mamut12, Matthew, mcleek, Mercurio, merhyx, mineralk, Mitak, MP, MP81, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nexis, Noci, Norri, Nyxxie, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, RadimNemec, Ricarderon, rooty, S313, Saran, schefik, sedw, SickNail, Skot, sleepless, start05, suricattaontheway, tacmud, taidana, terrordemon, Tialster, Tomket.Tom, trudoš, Valdaufinka, valon, vankobra, VanTom, VasaX, vishnar, vranakx, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zbysek2410
Chce (14)
burzum, delsemela, DKoscik, Fida, GeorgeeW, Goldfinch, Lojza, monty.cl, Murphy722, Nightmare, Raido26, royan, Tarka Daal, the.kasztan
Shání (2)
GeorgeeW, Nightmare
Nabízí (2)
Ivan Kucera, sedw