• sedw
    Recenze nelhaly, toto bylo opravdu špatné. První kapitola ještě slibovala zajímavý příběh, ale potom to bylo opravdu zlé. Kresba byla super po celou dobu, ale dojem nezachránila.
  • sedw
    I když v Marvelu nejsem příliš kovaný, většinu zásadních událostí jsem znal, nebo aspoň zachytil, takže jsem si komiks neužil jen pro to, že byl opravdu dobře napsaný, ale byl jsem schopen ocenit i řadu narážek. Příběhově jsem se bavil celou dobu, tento pohled na superhrdiny mě opravdu bavil. Pokud jde o malbu, Ross mě nikdy moc nebral, ale tady jsem byl naprosto nadšený a pro mě za plný počet.
  • sedw
    Jelikož nemám X-meny tak načtené, tak na mě nemělo takový dopad, ale příběh byl vymyšlen dobře a až na druhý díl, který byl na první přečtení velmi zmatený, se parádně četl. On i ten druhý sešit nakonec dával perfektní smysl, ale trošku mě zpočátku odradil. Velmi příjemné čtení se zajímavou zápletkou a překvapivým koncem.
  • sedw
    Tak toto byl opravdu zážitek. Smrt Captaina Americy jako taková mě tolik nezasáhla, ale po přečtení Padlého syna dostala zcela jiný rozměr. Tak citlivě a zároveň zábavně napsaný komiks o smrti legendární komiksové postavy, klobouk dolů. U kresby se střídali různí kreslíři, ale všichni mě bavili. Z pohledu superhrdinských komiksů top.
  • sedw
    sedw16.7.2023 18:36Captain America #03: Smrt
    Vyvrcholení jednoho dlouhého story arcu, které bylo třešničkou na dortu celé této série. Opravdu velmi dobře napsaný příběh, který byl napínavý, neobsahoval moc klišé, byl parádně nakreslený a obsahoval spoustu zvratů. Všechno ale dávalo smysl a kdyby toho nebylo tolik, tak bych přečetl i na jeden zátah.
  • sedw
    sedw16.7.2023 18:34Captain America #02
    Velmi dobré pokračování prvního dílu, tím, že jsem četl i Občanskou válku a Klan M, tak mi dávaly smysl i crossovery. Opravdu velmi dobře napsaný superhrdinský komiks, které může číst i člověk, který Captaina Americu jinak moc nezná.
  • sedw
    Toto za mě byl bohužel trochu krok vedle. První zklamání byla zásadní změna kresby, která mě na této sérii vždy bavila. V tomto díla byla naprosto tuctová, sice přehledná a vlastně i příjemná, ale oproti tomu, na co jsem byl v sérii zvyklý to byl velký krok zpět. Příběh pak odbočil od hlavní série úplně a i když mám Japonsko a příběhy z něj rád, tak toto byl velký průměr. Po předchozích knihách zklamání.
  • sedw
    Příběh v této knize se posouvá jinam, než se ubíral doposud, a sledujeme tak osudy jiných postav, než v předchozích knihách. Vše bylo ale velmi dobře napsané a nakreslené, příběh byl uzavřený a vlastně jsem se celou dobu dobře bavil.
  • sedw
    Velmi příjemné překvapení. Superman, který se dá bez problémů číst bez znalosti dalších příběhů, parádně se čte, je uzavřený a příjemně nakreslený. Mainstream jak má být.
  • sedw
    Velmi příjemné překvapení. Superman, který se dá bez problémů číst bez znalosti dalších příběhů, parádně se čte, je uzavřený a příjemně nakreslený. Mainstream jak má být.
  • sedw
    Krapet lepší, než první díl, chvilkové záchvěvy, že by to mohlo být zajímavé, ale bohužel ne.
  • sedw
    Ufff, tak toto bylo hodně špatné, měl jsem co dělat, abych dočetl do konce.
  • sedw
    Slabší průměr, který se na základní sérii vůbec nechytá. Pár týdnů po přečtení už vlastně nevím, o čem příběhy byly. Znovu už číst nebudu.
  • sedw
    Od příběhu jsem očekával ještě o něco více, ale i tak jsem byl spokojený. Temný, originální Spider-man, což není úplně obvyklé. Jen škoda té kresby, tam jsem byl celkem zklamaný, naštěstí příběh komiks utáhl.
  • sedw
    sedw10.6.2023 15:17Šangri-La
    Tak toto mi sedlo maximálně. Krásně nakreslené sci-fi se zajímavým a hlubokým příběhem, parádně nakresleným světem a několika velkými zvraty. Komiks má něco přes 200 stran, ale já po jeho dočtení měl pocit, že jsem přečetl knižní ságu o několika dílech, tolik děje autor do knihy vložil. Jeden z TOP komiksů 2022.
  • sedw
    Baví mě povídky, baví mě Hellboy a baví mě, když známou postavu ztvární jiní autoři. Ale i přes to všechno jsem se u tohoto komiksu příliš nebavil, protože na můj vkus byla většina povídek natolik krátkých, že prostě nešlo vytvořit něco extra zajímavého. Pár parádních věcí se našlo, ale bohužel na můj vkus příliš málo. Slabší průměr.
  • sedw
    sedw29.4.2023 14:21Mýty #16: Supertým
    Tento díl byl trošku slabší, protože s ohledem na výsledek tohoto dílu je předchozí část trošku "zbytečná". I přesto ale byla část skládání týmu zábavná, hlavně svými odkazy na X-Men. Část s Bufkinem byla zajímavá především po grafické stránce.
  • sedw
    sedw29.4.2023 14:16Mýty #15: Růženka
    Tento díl byl naprosto parádní. Zejména příběh o minulosti Růženky, nebo 100. číslo byly parádní a nemám jim co vytknout. Jeden z nejlepších dílů.
  • sedw
    sedw17.4.2023 15:34Mýty #14: Čarodějnice
    Další parádní díl, četl jsem dost komentářů, že druhá polovina Mýtů je výrazně slabší, ale zatím nemohu souhlasit. Dozvíme se toho hodně o známých postavách a i když se děj zásadně neposune, k posunu nakročí. A první sešit byl opravdu super, tyto výlety do dávné historie mám velmi rád.
  • sedw
    Po zdejších komentářích jsem měl opravdu strach, co budu číst, ale nebylo to vůbec špatné. Člověk k tomu musí přistupovat jako k odbočce od hlavní linie, a pak se to čte fajn. Styl je hodně jiný, více humorný a rozevlátý, ale osobně mi to vůbec nevadilo. Určitě bych si to víc užil, kdybych znal i sérii o Jackovi, ale nakonec nebylo potřeba.
  • sedw
    sedw17.4.2023 15:22Mýty #12: Doba temna
    Willingham se s tím nemaže. Čekal jsem něco ve stylu Živí mrtví, kde dostaneme výplňový díl, kde se toho moc nestane, ale opak byl pravdou. Překvapilo mě, kolik si toho pamatuji, i když jsem měl mezi čtením tohoto a předchozího dílu pauzu skoro 6 let. I to svědčí o kvalitě série, kdy člověk hodně věcí má pořád v hlavě.
  • sedw
    sedw17.4.2023 15:19Nehoda
    Velmi silný komiks s dobře provedenou kresbou. Některé části byly bohužel slabší, proto musím jen na 4*, ale i tak stál za přečtená a myslím, že ještě další čtení přidám.
  • sedw
    sedw17.4.2023 15:18Trojka (sběratelská verze)
    Parádní záležitost. Uvažoval jsem mezi 4 a 5*, ale s ohledem na doplňující texty a zpracování musím na plný počet. I komiks sám o sobě byl ale super, děj jako takový nebyl ničím převratný, ale zasazením do historických kulis dostal zcela jiný rozměr a komiks byl díky tomu o třídu lepší. Určitě se k němu ještě budu vracet.
  • sedw
    sedw17.4.2023 14:48Witchblade Kompendium #02
    Potom, co mě první díl poměrně překvapil, mě druhý velmi zklamal. Začátek mě nebavil, poté se to trochu zlepšilo a najednou střih v ději, kde řada věcí byla jinak, věci, které se dříve staly, jako by se nestaly apod. Takže v podstatě restart uprostřed ničeho, aniž by to dávalo nějaký větší smysl. Zklamání.
  • sedw
    sedw2.4.2023 14:03Poslední jednorožec
    Příjemně nakreslený příběh, který mi přišel jako čistý průměr. Na jedno přečtení fajn, ale další určitě nepřidám.
  • sedw
    Uvažoval jsem i o jedné hvězdě, ale nebylo by to fér ke kresbě. Protože kresba je opravdu to jediné, co v mých očích komiks zachraňuje. Myslel jsem si, že první díl byl zmatený a špatný, ale to jsem ještě nevěděl, co mě čeká tady. Snydera jsem měl vždy rád, ale tu slátaninu, co předvedl tady, to jsem opravdu nečekal.
  • sedw
    Po minulém díle překvapení, protože jednotlivé příběhy o temných Batmanech byly opravdu dobré. Sice žádná pecka, ale opravdu zábavné a originální. Zbytek knihy ale opět slabé.
  • sedw
    sedw2.4.2023 13:57Temné noci - Metal
    Tak toto bylo opravdu špatné. Zmatený a nezajímavý děj, děsně otravné postavy (Robin v posledním příběhu mi vysloveně lezl krkem), musel jsem se nutit k dočtení. Snad jediné plus byla kresba, ta byla parádní.
  • sedw
    sedw5.3.2023 15:22Trilogie Nikopol
    Pro mě nakonec celkem zklamání. Komiks měl všechny předpoklady, aby mě bavil, ale díl od dílu to bylo horší. Z prvního jsem byl nadšen, ale poslední jsem sotva dočetl. Hezky byl vidět posun v kresbě, která byla v každém díle lepší, ale bohužel ji nenásledoval příběh. Pro mě komiks na jedno přečtení.
  • sedw
    sedw4.3.2023 15:472000 CREW (varianta C)
    Pár čísel Crwe, když u nás začala vycházet jsem četl, ale opravdu jen pár. Proto mě příběhy v této sbírce v podstatě minuly a chybí u mě tak nostalgie. A z mého pohledu mi v dnešní době už nemají co dát, kresba je ve všech příjemná, ale dějově mi, až na příběh Dredda z Egypta, přišlo velmi plytké a nezábavné. Zpracování je super a kdybych na příbězích vyrůstal, jsem nadšený, takto ale u mě převládá zklamání. Nejsem bohužel cílová skupina.
  • sedw
    sedw4.3.2023 15:38Batman v černé a bílé
    Bohužel jde o komiks dvou zcela odlišných polovin. První, ve které jsou delší povídky, byla super a až na výjimky mě bavily všechny příběhy. Druhá část byla ale za mě tragická. Příběhy v podstatě jako přes kopírák, Batman někoho zmlátil a hotovo. V druhé části se mi líbily v podstatě jen tři poslední příběhy, jinak jsem se musel do čtení vážně nutit.
  • sedw
    sedw12.2.2023 15:58Berlín #03: Město světla
    Poslední díl se mi líbil asi nejvíce, i když jsem váhal mezi ním a druhým. Ale jelikož je celé dílo hlavně o postavách (a jejich životě, na jehož pozadí se odvíjí nechvalně proslulé historické události), měl na mě větší dopad, protože postavy už jsou člověku věrně známé. Zakončení bylo svým způsobem otevřené, ale dávalo to smysl, protože v jednom okamžiku musíme postavy opustit a nechat je žít vlastním životem. Velmi dobrá série, díky které může člověk nahlédnout na historické události z trochu jiného pohledu.
  • sedw
    sedw12.2.2023 15:54Berlín #02: Město kouře
    Druhý díl, oproti konci prvního, opět na začátku mírně zvolňuje, ale k postavám jsem si už vypěstoval v prvním díle vztah a proto ani pomalejší rozjezd není takový problém, jako v prvním díle. Na pozadí příběhu stále více přituhuje a vše nasvědčuje, že bude ještě dusno.
  • sedw
    sedw12.2.2023 15:51Berlín #01: Město kamene
    Na tento komiks jsem se hodně těšil, ale na můj vkus byl rozjezd až příliš dlouhý. První čísla na mě působila chaoticky, představilo se hodně postav, mezi kterými nebyla žádná spojitost. Ke konci se však vše začalo měnit k lepšímu a děj začal dávat smysl a přibylo i napětí. Za mě 3,5*, ale trochu slabší, takže nakonec musím dát za 3.
  • sedw
    sedw11.2.2023 16:59James Bond #02: Fantom
    První díl mě nijak zásadně nezaujal, ale tady už to bylo o poznání lepší. Příběh, který měl napětí, akci a zajímavou zápletku, doplněný kresbou, která dodala příběhu tu pravou atmosféru. Dobře jsem se bavil.
  • sedw
    sedw11.2.2023 16:57Rick a Morty #03
    Asi tady půjdu trochu proti proudu, ale za mě byl tento díl zatím nejhorší. První dlouhý příběh mi přišel poměrně zmatený a celkově mi tento díl přišel méně humorný, než ty předchozí. Průměr.
  • sedw
    Poslední kniha z prvního cyklu a já chci co nejdříve další. Mignola a spol. vždy povídky uměli a tady se to jen potvrdilo. Všechny byly nadprůměrné, nejvíce mě dostala poslední. Super počtení.
  • sedw
    sedw1.1.2023 16:26Ú.P.V.O. #16: Upír
    Ú.P.V.O. prostě můžu a tento výlet do minulosti mě opravdu bavil. Hlavně, kdy scénář i kresbu obstarali moji oblíbení tvůrci Daydreamera. A toto sice taková pecka nebyla a Ú.P.V.O. 1947 mě bavil z těchto dílů z minulosti více, ale toto byla opravdu velmi příjemná jednohubka.
  • sedw
    Tak toto mě opravdu dostalo. Příběh, který se vyvíjel jinak, než jsem očekával, ale výrazně lépe, než jsem očekával. Kresba byla parádní a jen umocnila celkovou atmosféru celého komiksu. Nemám co vytknout, jedna z nejlepších věcí, co jsem v roce 2022 četl.
  • sedw
    sedw1.1.2023 16:02To byla zákopová válka
    Toto mě maximálně dostalo. Komiks, který dokázal vtáhnout do děje i přes to, že komiks vlastně ucelený děj nemá a je složen z několika krátkých příběhů jednotlivých postav. Tardi parádně zachytil atmosféru a všechno to jen podtrhla famózní kresba.
  • sedw
    sedw1.1.2023 16:00James Bond #01: Vargr
    Bond od Ellise? To přeci musí být pecka. Bohužel, nebyla. A vlastně ani nevím proč, protože námět byl zajímavý, postava dobrá, scénárista excelentní. Ale prostě si to nesedlo a příběh byl bohužel jen průměrný a už nemám potřebu si ho znovu přečíst.
  • sedw
    sedw1.1.2023 15:46Klik
    Vůně neviditelného nebyla špatná, ale ve výsledku mě mírně zklamala a jedno přečtení mi bohatě stačilo. Klik mě na druhou stranu velmi překvapil, příběh byl svěží, vtipný, a ani ve čtvrtém díle se nevyčerpal a bavil. Takto si představuji dobrý erotický komiks.
  • sedw
    Toto byl jeden z komiksů, které jsem si kvůli jeho statusu legendy šetřil s tím, že si ho přečtu "za odměnu". Nakonec se z něj vyklubalo asi největší zklamání na poli komiksů. Příběh má super premisu, ale k čemu to je, když ho zabíjí forma vyprávění. To je tak roztříštěné tím, jak skáče z hlavního děje do zpráv či vyprávění jiných osob, že jsem se nedokázal do příběhu skoro začíst. Ze začátku mi to přišlo jako zajímavý nápad, ale to by musel být použitý střídmě a s rozmyslem.

    Další kapitola je kresba, která se mi příliš nelíbila. Ne, že by mi vyloženě vadila, ale určitě nebyla taková, aby mě něčím zaujala.

    Suma sumárum tedy velké zklamání. Chápu status legendy, chápu přínos pro komiks v době vydání, ale v dnešní době je opravdu nezábavné a body "za zásluhy" dávat nechci.
  • sedw
    sedw1.1.2023 15:27Batman: Evropa
    Pro mě velké zklamání. Dle popisu jsem se opravdu těšil na zajímavý "cestopis" s příběhem, ale v podstatě jsem dostal jen hezké kresby jednotlivých měst s neustávající akcí, kdy hlavní příběh měl sice potenciál být zajímavý, ale ten vůbec nevyužil. Konec nebyl špatný, ale nezachránil nudu, kterou jsem prožíval většinu čtení.
  • sedw
    Nemůžu říct, že mě komiks nebavil, ale příběhově v podstatě nemá moc co nabídnout. Na mě působilo jako čistá pocitovka, takže se mi četlo dobře, ale je to něco, k čemu se nevrátím právě kvůli tomu, že dějově se komiks po prvním přečtení vyčerpal. Kresba byla parádní a připomněla mi 30 dní dlouhou noc.
  • sedw
    Spider-mana nemám příliš načteného, četl jsem v podstatě jen to, co u nás vyšlo ze série Ultimate a pak Straczynskeho. Proto jsem nebyl natolik poznamenán událostmi kolem Gwen a asi i proto na mě neměl tento díl takový dopad jako na ty, kdo mají příběhy načtené. I tak jsem se ale bavil a šlo o velmi silný a komorní příběh, který mě po celou dobu bavil.
  • sedw
    sedw26.11.2022 15:33Cesta kostí
    Nakonec trochu zklamání. Premisa se mi líbila, prostředí také, ale celkově byl děj nakonec trošku nudný a málo hororový. Kresba se mi líbila, ale vadilo mi, že obličeje hlavních postav byly těžko rozeznatelné, takže jsem se někdy ztrácel. Škoda promarněného potenciálu.
  • sedw
    Tak toto mě bavilo od začátku do konce. Z části civilní příběh, z části akční thriller, ale vše bylo tak dobře propojené a promíchané, že nemám co vytknout. Kresba mi k příběhu velmi sedla. Opět jsem se přesvědčil, že King mě opravdu baví.
  • sedw
    Stejně jako v případě prvního dílu. Jsem celkem překvapený poměrně nízkým hodnocením. Není to tak dobré, jak jsem z popisu očekával a doufal, ale i tak jde o velmi solidní a dobře psaný příběh, kde se mi, na rozdíl od většiny, velmi líbilo střídání různých časových rovin a postav. Díky tomu jsem byl napjatý až do konce. Velmi pomohlo, že každé období kreslil jiný kreslíř, což mi pomohlo se v ději neztratit.
  • sedw
    Jsem celkem překvapený poměrně nízkým hodnocením. Není to tak dobré, jak jsem z popisu očekával a doufal, ale i tak jde o velmi solidní a dobře psaný příběh, kde se mi, na rozdíl od většiny, velmi líbilo střídání různých časových rovin a postav. Díky tomu jsem byl napjatý až do konce. Velmi pomohlo, že každé období kreslil jiný kreslíř, což mi pomohlo se v ději neztratit.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 605 (cca 248196 Kč)
Mám: 752 (cca 281668 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 21 (cca 10144 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0