Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Na Usagiho a jeho přítele inspektora Ishidu čeká další vyšetřování. Tentokrát stojí v jeho centru cizokrajní artefakt nedozírné ceny, jenž může způsobit celou řadu problémů... a možná i ohrozit samotnou vládu šógunátu!

Odvážná dvojice, která se zoufale snaží vyřešit záhadu a nastolit opět pořádek a mír, bude nucena sáhnout po neobvyklých metodách a přijmout pomoc z nečekaných stran, aby se dostala k nezbytným informacím.

V této knize najdete souborné vydání celého samostatného příběhu, takže je vhodná nejenom pro skalní fanoušky dlouhouchého ronina, ale také pro úplně nové čtenáře!

Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo: The Hidden #1-7 (březen 2018 - říjen 2018)

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Jakub D. Kočí, David Kočí, Karolína Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-852-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
315 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #33: The Hidden (Dark Horse Comics, 2019)
  • VanTom
    VanTom1.6.2023 15:10Usagi Yojimbo #33: Skrytí
    Přestože dění přímo navazuje na předchozí knihu, Usagi s inspektorem Ishidou řeší jinou zapeklitost a otevřený konec z minula nechávají ležet ladem. A že se pořádně zapotí a po celých 7 sešitů jim bude čtenář zobat z ruky!
  • Azalin
    Azalin mecenáš5.10.2020 14:13Usagi Yojimbo #33: Skrytí
    Další skvělý díl! :)
  • faster86
    faster8612.7.2020 17:30Usagi Yojimbo #33: Skrytí
    usagi v dlouhém příběhu v roli Holmesova Watsona. Bonusový příběh s funkopop usagi postavičkama. Ve "zpatky do minulosti" se podíváme jak se evropské náboženství sere do japonska. Je neuvěřitelné jak sakai dokáže udržet kvalitu pořád vysoko po tak dlouhou dobu psaní.
  • kaylin
    kaylin4.7.2020 21:57Usagi Yojimbo #33: Skrytí
    Stan Sakai ukazuje svou sílu nejen v tom, jak dovede vyprávět příběh, o tom už jsme se mnohokrát přesvědčili, ale na komiksu "Usagi Yojimbo 33: Skrytí" nám ukazuje i svou schopnost pracovat s dějinami, dělat si rešerše a jednoduše vytvořit příběh na základě skutečných událostí. Je úplně jedno, jestli je jeho komiks fiktivní, či nikoli, jde hlavně o to, jak je vyprávěn, jak je látka předána, jak je ukázáno, jaké dopady měla na lidi. A tohle se komiksu "Usagi Yojimbo 33: Skrytí" daří. Myslím si, že je to velmi dobrá tečka za černobílým Usagim, teď už jde jen o to, jestli se podařilo Usagiho kouzlo přenést i do barvy. Myslím si, že to je pro Stana docela zajímavá výzva, i když Usagi se do barvy přece jen také podíval. Stanovi hodně sedl detektivní žánr, ale osobně už bych byl zase zvědavý, jak se podívá na další žánry, jak budou příběhy s Usagim zase žánrově bohaté. Snad se i toho ještě dočkáme.
  • louza
    louza12.6.2020 11:01Usagi Yojimbo #33: Skrytí
    Už je víc než jasné, že Inspektor Ishida je Sakaiovým trumfem v rukávu a je geniálním tahem kterak si uchovat živnost. Epickou životní linku samurajského králíka díky Ishidovi přetavil do středověké japonské kriminálky a bylo by to opravdu na facku, kdyby to nedělal tak dobře. Vášnivá zakomplexovaná chuť Usagiho popravit bohužel bere za své tváří v tvář vážnému historickému pozadí stojící za celým případem této knihy. Téma které autor zvolil je navýsost zajímavé a podané jeho vypsanou rukou perfektně čtivé. Netajím se s faktem, že mě králičí série drahnou dobu vytáčí a už několik knih čekám na zaváhání, kde bych to Sakaiovi pořádně osolil. Ale ten dědek je naprosto neprůstřelnej. Takže bohužel zase za plnou.
  • p3tris
    p3tris9.6.2020 20:49Usagi Yojimbo #33: Skrytí
    Poslední klasický Usagi a znovu geniální. U Sakaie zkrátka máte naprostou jistotu, že se vždy dozvíte něco zajímavého z historie feudálního Japonska. A tentokrát je to pro Evropana o to zajímavější, že jde o konfrontaci s křesťanstvím.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.6.2020 15:20Usagi Yojimbo #33: Skrytí
    Úplně stejně jako Kazumaki jsem chtěl doporučit naprosto výborný (a podle mě neprávem nedoceněný) Scorseseho film Mlčení. Jinak normálně bych tenhle díl označil za průměrný, či lépe řečeno sakaiovsky klasický. Zdá se, že ho detektivní linka začala nějak bavit. Ovšem ona tématika a její skutečně "citlivé" (Kazumaki) podání mě velmi zaujala, stejně jako celkové vypointování. Vlastně až ta poslední stránka mě stoprocentně přesvědčila, že si 33. volume zaslouží pět hvězdiček (což je de facto stejně průměr, který Sakaiovi v průběhu let dávám).

    Celkový dojem: 90%
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš21.5.2020 18:07Usagi Yojimbo #33: Skrytí
    Přiznám se, že mě tento Usagi dokázal v mnohém překvapit, jelikož jsem nečekal, že by se Sakai pustil do této části temné historie Japonska, ale stalo se a příběh je vyprávěn dobrodružně a zároveň natolik citlivě, aby snad nikoho neurazil. V důsledku šíření zakázané kirishitanské ("křesťanské," nebo přesněji katolické) víry v Japonsku totiž zaplatilo životem mnoho nevinných lidí mnohdy ošklivým způsobem. Něco by mohl napovědět film Mlčení (2016).
  • cyboy
    cyboy mecenáš13.5.2020 22:26Usagi Yojimbo #33: Skrytí
    Po delsi dobe zase jeden velky, uceleny pribeh. Usagi tentokrat tak trochu hraje druhe housle, coz je ale mozna i dobre. Kazdopadne je to porad stejny Sakai, na ktereho jsme zvykli, ackoliv uz mu chybi dravost a osudovost, kterou projevoval v prvnich cca dvaceti knihach.
    Jsem zvedavy, zda presun k IDW prinese Usagimu novy vitr, nebo zda to bude jen o barve.
    70%
2381