Koupit
JLA: Rok jedna, kniha druhá (Původně vycházelo od července do prosince 1998)
První rok Americké ligy spravedlnosti pokračuje. Tým bojuje po boku Supermana a Amerického spolku spravedlnosti, aby odvrátil mimozemskou invazi.

Detective Comics #225 (Původně vyšlo v listopadu 1955)
V příběhu „Podivný experiment Dr. Erdela“ poprvé vystupuje a odhaluje svůj původ Martian Manhunter.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse

Obsahuje sešity sérií JLA: Year One #7-12 a Detective Comics #225


Scénář
Brian Augustyn, Joseph (Joe) Samachson, Mark Waid
Art
Joe Certa, Barry Kitson
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-698-5 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-698-5 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
545 g
Stran
176
Cena
229 Kč
Originál
JLA: Year One Part 2 (DC Comics)
  • Jonas Woodsman
    Rovnako ako v predošlom komikse je to čistý priemer, ale na rozdiel od prvej knihy ma tento komiks aj aspoň trochu bavil. Samozrejme, nie každého tento komiks baví, ale ako pohodová jednohubka ktorú jednoducho založím do police a už sa k nej nevrátim je to komiks dokonalý.
  • Norri
    Po povedené první knize sklouzává ta druhá pomalu, ale jistě k nepovedenému konci. Od postupného a zábavného poznávání nových kolegu se příběh překlopí do celoplanetární akce, do které jsou zapojení úplně všichni superhrdinové světa. Je to jedna velká, hromadná, dlouhá a nepřehledná bitva s pitomým koncem. Je to škoda, protože začátek byl skvělý.
    Retro sešit má jenom pěknou kresbu. Bohům žel postrádá jakoukoliv logiku. Alespoň že má jen na pár stran.
  • trudoš
    Jak mě první díl navnadil, že by to celé mohla být i zábavná podívaná, druhý svazek zazdil mé naděje hned zkraje. Začíná se opatrným oťukáváním týmu, posichrovaným starým klišé o tom, co se stane, když si parťáci v týmu dostatečně nevěří. Pak přijde na přetřes celoplanetární invaze a to už naši hrdinní outsideři vyráží do akce, ve které nad očekávání excelují a tím dávají starým pákám na vědomí, jak jsou dobří.
    Scénář tedy bez špetky překvapení a navíc poměrně nudný. Ve své podstatě jen kosmická bitka rozepsaná na několik sešitů, jež by dojala v momentu, kdyby člověk měl nějaké povědomí o všech těch figurách, které se ve vyprávění mihnou. A že jich je pořádný nášup, až mě to zaskočilo v kontrastu s předchozím pozvolným vývojem a dramatem o pěti postavách. Kresba ovšem precizní; Barry Kitson dokáže některými obrázky skoro až vyrazit dech.
    Doplňkový příběh je povedená raritka. Poprvé se představuje Martian Manhunter a tvůrci se tolik soustředili na jeho uvedení, že úplně opomněli zápletku.
  • sedw
    Hodnocení obou dílů zároveň. Za mě čistý průměr, a to jak příběh, tak kresba. Líbilo se mi, že se autoři pokusili ukázat jednotlivé členy i v jejich běžném životě, ale to nestačilo, protože superhrdinská zápletka byla prostě průměr. Mírně lepší, než první díl.
  • Ivan Kucera
    Sú tam fajn momenty (postupné zoznamovanie sa jednotlivých členov JLA navzájom a ich prvé chyby a následne poučenie sa z nich), ale je ich strašne málo a zvyšok tvorí takmer nečitateľný guláš nudnej akcie a nezáživných postáv (ktoré samé osebe vedia byť skvelé, ale treba s nimi správnym spôsobom pracovať a to nie je prípad tohto komiksu). Prvý komiks z DC kompletu, ktorý bol pre mňa vyložene stratou času a jeho jediné plus je v tom, že jeho chrbát mi v knihovničke pomohol skompletizovať pózujúceho Supermana s Aquamanom.
  • RaggamuffinSVK
    Druhý diel je pre mňa určite horší, než prvý. Akcie je síce viac, ale je akási bezduchá. Všetko sa deje veľmi rýchlo, do diania neustále vstupuje niekto nový a prijal by som väčší doraz na osobnosti jednotlivých členov. Na miesto toho máme klasické ničenie všetkého a všetkých, pričom na konci je z toho už taký guláš, že stovka hrdinov vyzerá ako jedna farebná machuľa. Jediným pozitívom je Martian Manhunter, ktorý bojuje s dôverou ostatných členov JLA a hlavne sám so sebou.
  • S4TW
    Pořád si stojím za tím, že se jedná o slušný superhrdinský komiks, který hraje především na odkazy a vzdání holdu stříbrnému věku, což funguje výborně, především pokud jste znalci tohoto období. Spousta věcí působí lehce (občas i těžce) absurdně, ale z nějakého důvodu to tu vadí o dost méně, než u jiných knížek. Nicméně sérii ke konci docházel lehce dech, ač to zní možná trochu absurdně, když se bavíme o finále, které graduje. Prostě spousta věcí už tolik nezapůsobí, jako ze začátku, klasicky se autoři ke konci utrhli ze řetězu a jsou tu všichni a všechny možné bitvy a je to ta klasický supehrdinská nepřehledná a bláznivá řež. Přesto jsem spokojený, vztahy mezi jednotlivými členy jsou fajn popsané, čte se to dobře a má to super kresbu. Celkový dojem o lehce slabší než po prvním díle, ale celkově mohu těchto 12 sešitů hodnotit jako velmi zdařilé. Retro je dost fajn.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 21:23DC komiksový komplet #015: JLA: Rok jedna, kniha druhá
    Pokračujeme, kde jsme skončili. Žádná změna, nastavení je fajn a i tak si užívám JLA bez Supermana. To je fakt kumšt to dát i bez něj, a ještě k tomu bez Batmana. Proto se mi to o to víc líbí. Rozuzlení už zadělává díry nastíněné v knize 1. Takže aspoň nějaká satisfakce. Celkově jsem spokojen, ale až napodruhé jsem to apoň nějak docenil. Napoprvé jsem tekl.
  • Mitthrawnuruodo
    Určitě slabší než první kniha, a to právě proto, že se méně soustředí na vztahy uvnitř týmu, ale spíš na akci a bitvy, které nejsou zase tak zajímavé, hlavně ta poslední, závěrečná. Ta v sobě neměla skoro nic zajímavého. Každopádně všechny linky točící se okolo členů týmu byly super - hlavně s Martianem Manhunterem.

    Celkově hezký origin Ligy spravedlnosti s příjemnou kresbou a sympatickou atmosférou.
  • Lenny
    Waid pokračuje v dobře nastaveném tempu z jedničky, jenže komiksu pomalu dochází dech - 12 sešitů je strašně moc.
    Závěrečná finální bitka je bohužel naprosto nezajímavá. Více ne ahttp://bit.ly/2udsaeN
  • kaylin
    Postavy si zaslouží právě rozpracování v tomhle ohledu. A jasně, chce to i dobré akční scény, ale mám většinou pocit, že čím je příběh bombastičtější, tím je prázdnější. Tady alespoň akce vede k nějakým vztahovým zvratům. Scéna sblížení týmu díky tomu zasáhne. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/08/1492-dc-komiksovy-komplet-15-jla-rok.html
  • petrsimcik
    ... a byl stejně fajn. Jako vznik týmu je to super příběh zakončený velkou bitvou všech proti všem, která ale má nějaký systém takže je fajn. Samozřejmě opět tu máme ten kousek štěstíčka bez kterého se hrdinové nikdy a nikde neobejdou, ale tady mi ani tak nevadilo.
  • Doppelganger
    To, co jsem chválil u prvního dílu, se někam vytratilo a zas je tu staré známé DC, kde zástupy superhrdinů hlava nehlava mlátí megazáporáky.
    Moc jsem nepobral, proč si deset sešitů drželi pomalé tempo s omezeným počtem postav, aby tam pak v posledních dvou sešitech nacpali snad všechny postavy stříbrného věku, zběsile skákali od jednoho k druhému a příčiny/následky některých zvratů se odehrály off panel.
    Pořád je to zábavný komiks, ale líbil se mi o kus méně než první díl. Škoda.
  • cyboy
    Kniha druha se mi zda o chlup slabsi, nez ta prvni. Na mnoha mistech dochazi k pomerne zbesilym strihum a celkove mi vlastne neni jasne proc najednou vsichni zacali poslouchat JLA (tedy ano, meli "informace", ale to ze neco vim, ze me jeste nedela autoritu, kterou budou vsichni poslouchat). 60%
12253231
Četl/a (140)
2scha, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, Azik2586, BadBoy, Bedou, borknagar1, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, DegiCZ, Denis, DoctorHarpy, Doctor_Sk, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, Fives, Fox01, fvalek1, Georgíno J., guseppe, gwen666, Hannibal, henrycruel, Horstik, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Jack, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, kadas97, Kadin, kallenved, kaylin, KdG, Kiko, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, Kouzelnik7, Kubix, Lachvos, lantan1, Lijem24, LookAss, lopik, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Mates17, Mato, matty87, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mitthrawnuruodo, Mleako, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Negan, Norri, NoStres, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, Peeta, PeNNy, petrik1710, petrSF, PH79, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, SASAN_KING, Schirru, sedw, seneke, Shpeckk, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, Stlucius, Symbi, the.kasztan, tom173, Tomket.Tom, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, utresyby, Václav Mikula, vishnar, vita, VvV, w3cMarkus, Walome, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(311)
2scha, Abe, adam.ra, afri, akrijus, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, Azbest, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, barthez, Batman, batoo, beanek, Bedou, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, borknagar1, bronxik, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, čozek, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, Davidkkk, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, DoctorHarpy, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, Erich, erik, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Fives, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, guseppe, Gustik5, gwen666, hahahoho, Hannibal, Hebled, henrycruel, herbert, herrman, hlavathor, holubdema, Honza R., Horstik, hromotlk, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, Ivan Kucera, Jack, Jack043, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, jjjirik, Joker189, Jonas Woodsman , Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, kindanerd, KINIMODUS, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, Kubix, kucik, Lavk, Lenny, libormatejka, Lijem24, Lobok257, LookAss, lopik, Luigim, Lukas366, maara, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, markic, Mart74, Martin.imr, Mates17, Matio, Mato, matty87, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mewt, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, NoStres, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, razielus, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rowan, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, SASAN_KING, Schirru, sedw, semi41, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, SiWeX, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, spekktrum, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheLavk, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, Václav Mikula, Valis, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, w3cMarkus, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (3)
delsemela, plaštěnkář, Sebastian the wise
Nabízí (4)
Draco nobilis, Fr3d_K, karl173, sedw