Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Největší moc Atlantidy se utrhla ze řetězu... Šílený vládce Atlantidy Corum Rath čelí útoku na všech frontách. Snaží se najít způsob, jak si udržet trůn, a přesvědčí svého přítele z dětství, aby mu umožnil přístup k nejtemnější magii, jakou Atlantida zná. Výsledkem je však hrozba, kterou nedokáže ovládnout Rath, a dost možná ani Aquaman!

Rathův spojenec Kadaver získá moc zřídla atlantské magie a stane se tupým sloužícím svého krále. Rathovo vítězství se zdá být zaručené…
… alespoň do chvíle, kdy Aquaman a jeho nečekaní spojenci vezmou útokem brány královského paláce. Rozpoutává se rozhodující bitva o osud podmořského království. Rath však za svou honbu za mocí zaplatí nečekanou daň. Stává se z něj nestvůrný živel, který při svém posledním útoku zasáhne všechny zúčastněné.

Obsahuje sešity série Aquaman (Rebirth) #34-38 (březen 2018 - červenec 2018)

Od tohoto čísla se sebrané knihy již neoznačují labelem 'Znovuzrození DC' a nejsou číslovány v pořadí, i když se v originále jedná o přímé pokračování dané řady.


Scénář
Daniel Abnett
Art
Riccardo Federici, Kelley Jones, Robson Rocha
Ink
Riccardo Federici, Daniel Henriques, Kelley Jones, Danny Miki
Barvy
Sunny Gho, Michelle Madsen
Obálka
Joshua Middleton
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-460-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
340 g
Stran
128
Cena
399 Kč
Originál
Aquaman #06: Kingslayer (DC Comics, 2018)
  • sedw
    sedw20.8.2022 12:43Aquaman #06: Smrt krále
    Parádní závěr dalšího arcu. Děj byl sice očekávatelný, ale na mainstreamový superhrdinský komiks velmi odvážný. Kresba mi velmi sedla a závěr byl překvapivý a jsem zvědavý, co bude dál. Asi nejlepší série znovuzrození.
  • hroubek
    hroubek29.9.2021 21:20Aquaman #06: Smrt krále
    Pořád to velmi dobře šlape. Jsem rád, že se závěr příběhu o šíleném králi Corum Rathovi Danu Abnettovi nerozpadl pod rukama a dotáhl ho do uspokojivého konce. Abnett neváhá věnovat prostor ostatním postavám a hlavní hrdiny odsouvá trochu stranou. Díky tomuto kroku se dozvíme více o samotném uchvatiteli trůnu a jeho motivacích. Největším problémem tohoto komiksu je jeho délka. Měl být rozhodně delší. Mera a Delfína měly mít více prostoru a ne se jen na chvilku objevit. Souboj mezi Rathem a Aquamanem mohl být delší a osudovější. Nejsem zklamaný, ale potom co předvedl Abnett na začátku série, jsem čekal trochu více.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš23.9.2021 07:42Aquaman #06: Smrt krále
    Tieto 4* sú nie že s jednou prižmúrenou plutvou, ale s dvomi. Ale napokon si ich Aquaman 6: Smrt krále azda predsa len zaslúži. Minimálne kresba je veľmi fajn (žiadna výtvarná revolúcia, ale solídny súčasný americký mainstream), postava Aquamana má zaujímavý charakter (skoro všetkými odvrhovaný a urážaný, ale napriek tomu budiaci rešpekt), scenár napriek množstvu predvídateľných momentov, očakávaných zvratov a neoriginálneho klišé, obsahuje i zaujímavé motívy (bol by Aquaman ako vládca dobrý alebo by ho limitovalo jeho dobré, mäkké srdce?) a potešilo ma aj to, že sa jedna dejová linka (zvrhnutie Ratha z trónu) uzatvára a na konci sa plynulo cliffhangerovo otvára nová („vynáranie“ vôbec nevyzerá zle). Mimochodom, Abnettov komiks Mera: Královná Atlantidy je dejovo zasadený medzi Aquamana 5: Zlomenú korunu a práve dnešného šiesteho a práve v tomto komikse sa z Mery stane ukážková Deus ex machina. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-aquaman-6-smrt-krale-komiks
  • Alfi
    Alfi12.9.2021 23:16Aquaman #06: Smrt krále
    Otec: - Sme poctiví remeslníci, ktorí tesajú len tie najkvalitnejšie kamene ktoré pretrvajú veky a držia Atlantídu pokope.
    Syn: kameň mu pod vodou vypadne z ruky na morské dno a rozbije sa.

    Tak zhruba taká je to kniha. Kvalitné remeslo, len sa nesmiete hlbšie zamyslieť nad tým, čo sa vlastne udialo. Ale ako mainstream fajn a kreslené je to pekne.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.9.2021 23:02Aquaman #06: Smrt krále
    Kresba dobrá, kreslíři mě pobavili jak si hrají s látkou podmořského světa a jejich pojetí temnoty se mi docela líbilo, bohužel tohle jsou jediná pozitiva v knize, hodna i 4 hvězd! Příběh je čiré "rozuzlení" a taky to tak vypadá. Aby Aquaman nemusel dělat tvrdá rozhodnutí, vždycky mu do toho někdo hodí "vidle". Zajímalo by mě, kdyby i taková postava musela opravdu dělat politická rozhodnutí hodna krále. Toho se ale asi nikdy nedočkáme. Když tohle smetu ze stolu, tak samotná dějová linka je prostá, uzavírající a nijak zvlášť svět nerozšiřující. Dobře, konec je jakési pomyslné vytržení z rutiny, ale to je asi vše. Pro mě prostě průměr. Číst se to dá, ale je to prostě suprákovina.
31161