Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Vlad Tepes zatím stále uniká… ale ta staletí, co spolu dva bratři vedou válku a střídají těla, se začínají na obou podepisovat. Krvavá šachová partie se blíží do finále. Války probíhají jak v amerických džunglích, tak na sněžných pláních za napoleonských válek, i ve viktoriánském Londýně. Kdo z nich si nakonec zaslouží vítězství? A co ho to vítězství bude stát?

Obsahuje původní dvě alba série Les chroniques de Légion, vydané nakladatelstvím Glénat:
Kroniky legie #03: Kniha III. (Les chroniques de Légion #03: Livre III, 2012)
Kroniky legie #04: Kniha IV. (Les chroniques de Légion #04: Livre IV, 2012)


Scénář
Fabien Nury
Art
Tirso, Mario Alberti, Éric Henninot, Zhang Xiaoyu
Barvy
Mario Alberti, Éric Henninot, Javier Martin, Roberto Ricci, Zhang Xiaoyu
Obálka
Zhang Xiaoyu
Lettering
Tomáš Neubauer
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
fantasy, historický, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7449-836-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
376 g
Stran
100
Cena
249 Kč
Originál
Les chroniques de Légion #03: Livre III, Les chroniques de Légion #04: Livre IV (Glénat, 2012)
  • sedw
    Stejně jako v případě prvního dílu. Jsem celkem překvapený poměrně nízkým hodnocením. Není to tak dobré, jak jsem z popisu očekával a doufal, ale i tak jde o velmi solidní a dobře psaný příběh, kde se mi, na rozdíl od většiny, velmi líbilo střídání různých časových rovin a postav. Díky tomu jsem byl napjatý až do konce. Velmi pomohlo, že každé období kreslil jiný kreslíř, což mi pomohlo se v ději neztratit.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 16:31Modrá CREW #14 - Kroniky legie #3, 4
    Už prvý zošit bol ľahkým nadpriemerom a druhý mi pripadal ešte o upírsky zub lepší, nakoľko sa veci uzatvárajú a záležitosti, ktoré sa na prvý pohľad javili zvláštne, ukazujú ku koncu svoj pravý význam. Celkovo ma bavilo svieže poňatie klišé vampírskej tematiky (žiadny cesnak!) a ako minule, aj teraz ma bavili skvele atmosférické scény z Južnej Ameriky, v ktorých séria zľahka pripomína fantastického Dlouhého Johna Silvera. Veľmi ma bavilo aj to, ako si naša úbohá ľudská história bude pamätať niektoré z najbrutálnejších stretov Vlada a Radua, bavil ma koniec, bavila ma šachová partia.
  • TonyT
    Jinak se omlouvám můj komentář patří do diskuze.
    Samotný komiks se mi celkem líbí, ale nejspíš proto, že mám upíří tématiku rád a podobně laděných komiksů tady zase tolik nevychází. Jednohubka která neurazí.
  • VanTom
    Přeskakování mezi časovými liniemi se mi stále zamlouvalo a působilo promyšleně, brzy ovšem bylo nad slunce jasnější, že žádná (kromě té nejmladší) nemůže skončit epickým fatalistickým infernem (natož smrtí – logicky). Načež ona poslední si bohužel jen vytýčila půdu pro pokračování, jelikož máme co do činění s prequelem. Pro větší emoční zapojení mi pak vysloveně chyběly motivace obou bratrů a informace, proč se vůbec nenávidějí (dostalo se nám jen flashbacku získání jejich moci). Přestože se mi tedy celé Kroniky Legie četly dobře a kresba ve všech obdobích líbila (nejvíc asi v tom středoamerickém - aztéckém), vyzněly vlastně úplně do nikam.
  • Norri
    Norri mecenáš12.7.2020 00:59Modrá CREW #14 - Kroniky legie #3, 4
    Toto jsou skutečně originálně pojatí upíři. Dokonce bych řekl, že o upíry zde vůbec nejde, ač se hlavní postava ohání Draculovým jménem. Celkově jde o poměrně zajímavý nápad, ale jeho potenciál není plně využitý. Problém je dle mého v tom, že jde o prequel k sérii Já jsem Legie, odehrávající se za druhé světové války. A to ze dvou důvodu. Námět Kronik by vystačil na hodně dlouhou sérii, kdy každá kniha by byla věnována jinému vtělení hlavních hrdinů. To ale evidentně není účelem této série. Jejím účelem je zřejmě stručně a zábavně představit historii hrdinů série Já jsem Legie. Druhým důvodem, proč jsou Kroniky jako prequel problém je fakt, že to už z principu nemůže být uzavřené. Kroniky jsou prezentovány jako uzavřená čtyřdílná série. To je asi fakt. Pátý díl to asi nemá. Ono to totiž pokračuje v jiné sérii…
    Tentokrát mě ani moc nevzala kresba. Není to sice průser, ale moc mi to nesedí.
    Tento komentář je společný pro Modrou Crew #13 a #14.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.2.2020 12:54Modrá CREW #14 - Kroniky legie #3, 4
    Tohle mi přišlo o level lepší než předchozí dvě alba. Fakt se mi to lépe četlo, i se mi v tom lépe orientovalo. Přitom jsem si nedal předchozí dvě alba znovu, takže klobouk dolů. Rozuzlení a vyústění bylo zajímavé a docela se mi líbilo. Třetí album byla fakt paráda a to se mi líbilo nejvíc z celé série. Bohužel to snažení ve třetím albu, ke kterému (trošku šoupavě) spěly předchozí dvě alba, dostalo na zadek od alba 4. Moc chaotické a zbytečné prostoje pomocí akčních scén. Asi snaha to nějak ukončit ve vymezeném prostoru. Zajímalo by mě, co by tito Francouzi dělali v Americe, kde je jiný vydávací způsob... Přesto ta hlavní myšlenka a reálie zůstaly zachovány a byl jsem nakonec spokojen. Kresbu jsem si dokonce také užil mnohem více.
  • perak
    Tak toto mne moc neoslovilo. Užívání na přeskáčku časových rovin mi přišlo zbytečné - nemělo to žádnou přidanou hodnotu a o nějakém tom zapadnutí všech koleček do super hodinového stroje se mi může jen zdát. Jak ž jsem psal u první půlky - základní nápad s nesmrtelnými rozhádanými bratry, kteří se mohou převtělovat, má velký potenciál. Ten však bohužel z mého pohledu nebyl dostatečně využit. Chtělo to časově lineární děj s méně různými místy, kde se příběh vypráví a větší důraz na popis vztahu obou bratrů. Neurazilo, ale ani nijak závratně nepobavilo. Alespoň, že kresba byla fajn.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš4.2.2020 23:00Modrá CREW #14 - Kroniky legie #3, 4
    Líbila se mi kresba, ale zbytek jenom prošuměl. Ve výsledku mě nebavil ani příběh, ani postavy. V půlce už jsem dokonce přestal vnímat, co se tam děje a četl jsem to nějak naprázdno.
  • Alfi
    Kreslené je to fajn, ale ako Crew v predmluve priznáva, príbeh je prológom k nie moc podarenému komiksu Legie odohrávajúcemu sa počas druhej svetovej vojny. Týmto spoilerom nám hneď v úvode prezradili, že nič moc zásadné sa na konci nestane a je to naozaj tak. Pekne nakreslená nuda.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš2.2.2020 15:44Modrá CREW #14 - Kroniky legie #3, 4
    Nebavilo. Vlastne som si to dosť pretrpel. Biedny scenár, slabá kresba, nezaujímavé a nesympatické postavy. To všetko mi vadilo a po predošlej knihe, kde ma to ku koncu bavilo viac, tu som to ledva vedel celé dočítať. Najhoršia Modrá Crew.
  • erik
    Nikam to nespeje, ale svojim spôsobom ma to bavilo viac ako prvé dve časti v minulej Modrej Crewi. Plusom je kresba.
  • louza
    Držel jsem autorům palce a ti nezklamali. Mnohavrstvý příběh napříč historií s originální premisou převtělování se do lidí perfektně zpracovává ústřední mechaniky příběhu i děj, který vypráví asynchronně a velmi chytře ho roubuje na skutečné historické události (Drákula, Jack Rozparovač a mnohé jiné), které tím defakto vysvětluje. Mozaika vyprávění se po postupně složí do nepříliš epického a trochu šmahem braného, ale efektního vyvrcholení. Jediné co bych autorům maličko vyčetl je fakt, že neodolali pokušení a konec definitivně neuzavřeli. Protože v tomhle by se dalo pokračovat ještě dlouho. Ale princip legie je chytře navržená platforma, tak proč vlastně ne? Je to jedna z mála knih, kde má pokračování stejný potenciál, jako první díl. Spolu se Silverem dosud nejlepší věc co v modré vyšla.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1.2020 10:25Modrá CREW #14 - Kroniky legie #3, 4
    Mně na téhle sérii vadilo, že jsem se při tom rychlém střídání časových rovin cítil, jako když ocucávám různé bonbóny z pytlíku, ale za chvíli je zase musím vrátit, tedy že si je ani řádně nevychutnám. Měl jsem pak tendence trochu se ztratit a pražádnou vůli se soustředit pořádně na to, co se skutečně děje. A když už jsem nad příběhem téměř lámal hůl, finále se mi paradoxně docela líbilo.

    Celkový dojem: 60%
  • cyboy
    cyboy mecenáš24.1.2020 20:01Modrá CREW #14 - Kroniky legie #3, 4
    Souhlas s Killingjokem. "Epicka" bitva dvou bratru, ve ktere je vam uplne jedno kdo vyhraje.
    50%
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš24.1.2020 16:14Modrá CREW #14 - Kroniky legie #3, 4
    Tohle je společný komentář pro Modrou Crew 13 a 14… Fabien Nury jedním z mých nejoblíbenějších autorů evropských komiksů. Jeho díla, jako jsou: Jak vydělat jmění v červnu ´40, Zlato a krev, Silas Corey a Tyler Cross patří ke komiksům, ke kterým se rád vracím a vracet budu. Když tedy dala Crew do hlasování Kroniky Legie a tento komiks následně vyhrál, těšil jsem se na dalšího skvělého Nuryho, kterého jsem ještě nečetl. A bohužel, tohle je pro mne šlápnutí vedle! Nury mi prostě ve fantasy žánru moc nesedí a kvalita příběhu je na hony vzdálená výše jmenovaným komiksům. Po prvním dílu jsem si ještě říkal „OK“, tohle je jen rozestavení šachovnice a v dalším díle se to rozjede. Omyl, druhý díl postupuje přesně stejně jako ten první a když dospějeme k finále, měl jsem pocit obrovské prázdnoty. Problém nebyl ve skákání v časech a postavách, na to si brzy zvyknete i díky střídání kreslířů. Problém je, že mi všechny ty postavy a jejich osud byly naprosto ukradené. Pro mě tedy po scenáristické stránce nejhorší Nury, kterého jsem četl a trošku se obávám, že podobný názor bude mít více čtenářů a může to do budoucna zamezit vydání jeho dalších komiksů, které jsou do jednoho (tedy z těch co jsem četl) mnohem lepší než Kroniky Legie. Crew chtěla dát do hlasování fantasy, tak má fantasy, s tím nic nenadělám, ale jistou variabilitu nabídky žánrů mimo sci-fi a fantasy by to opravdu chtělo. Vždyť mimo ně vyšel jen výtečný westernový Hrobař… Tento komiks dost zachraňuje kresba, ač se mi tedy žádná krom úvodních stránek od Mathieu Lauffraye nijak zvlášť nelíbila. Škoda. Ale jak jsem řekl, budu doufat, že tohle nebude hřebík do Nuryho české komiksové rakve. Vážně by to k němu nebylo fér. Kroniky Legie si už ale nikdy nepřečtu…
3182653
  • Scarface
    Do MC se snažíme vybírat buď zcela uzavřené příběhy (Dlouhý John Silver, Třetí zákon... ke kterém ovšem bylo časem připsané pokračování), nebo aspoň věci, které sice nejsou definitivně uzavřené, ale fungují samy o sobě (Hrobař je uzavřený hodně čistě, Kroniky legie jsou taky samostatný příběh, byť s postavami, které se už objevily jinde). Ono často člověk netuší, kdy se autor bude chtít k sérii vrátit a jestli ji někdy náhodou neopráší. Zpočátku jsme sahali i po delších věcech s pevně uzavřenými epizodami, ale jak se ukázalo, čtenářům jen jeden příběh ze světa nestačil, takže se k nim vracíme (Ekho a Okko se určitě v řadě ještě objeví). Teď už vybíráme opatrněji a fakt se snažíme sahat po věcech, které mají čtyři díly a šlus. Do budoucna ale uvažujeme i o šesti dílech, s příběhem na tří Modré Crwe.
  • TonyT
    SlouzimStarymPsum- jasný, ale už jsem četl i i u jiných věcí z Modré Crwe, že jsou součástí většího celku.
  • Alfi
    Upresním: Kroniky legie je prequel k sérii Já jsem légie - http://en.wikipedia.org/wiki/I_Am_Legion_(comics)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum18.10.2020 02:04Modrá CREW #14 - Kroniky legie #3, 4
    TonyT: Jde o ukončený příběh i sérii.
  • TonyT
    Tak mě napadá, jestli ten concept Modré Crwe není trochu podvod, jelikož se původně mluvilo o tom, že to všechno budou uzavřené série a příběhy a postupně člověk zjišťuje, že tohle pokračuje tam a tahle série pokračuje zase tam. Přijde mi to trochu divný a začínám mít pocit, že snad ani nemá smysl Modrou Crew kupovat.
Četl/a (92)
2Hitman3, 2scha, Alikkk, Balů103, Benny, ben_bella, Bronn, Bubákolog, Cabal, calvin10, Cemino, charvos, Const.ex, cyboy, dajik, Dalistar, Darth Raelchi, davidek, Destiny666, Dzoglik, erik, Filios dVekerec, Final, foudy, Fox01, frantisekcap1, Georgíno J., guseppe, Hanussen, house192, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, JaggedSK, James, Jay-jay, jh666, jiskra, kallenved, KdG, Killingjoke, kinak, Kouzelnik7, Kraken, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lord Baltimore, Martinb, Marty_von_Shit, Mercurio, mgeralt, mineralk, monte walsh, MP, namdnas, NecRoman, Norri, NylKasbri, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pechna, PeNNy, perak, petad, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, rooty, sedw, SickNail, Stara.kryta, start05, tacmud, terrordemon, trudoš, Valdaufinka, VanTom, vranakx, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(162)
2scha, Alfi, Alikkk, Azbest, BadBoy, Balů103, beanek, Benji, Benny, ben_bella, Berry669, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, bobo666_2005, Bronn, Bubákolog, burzum, Cabal, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalistar, davidek, Davispear , Deckard, Destiny666, desto, Dinik, Dzoglik, erik, fel68, filemon, Filios dVekerec, Filip123, Final, Fox01, Fr3d_K, frantisekcap1, Future-Death, Georgíno J., gezic, Golem, Greyman, guseppe, hahahoho, Hanussen, Hawwwran, Horstik, house192, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, JackOneil, Jak, jakub186, James, jankie, Jay-jay, jh666, jiskra, jjjirik, Joshua_T, kallenved, kapicka, Kapis, Karel Sec, Kazumaki, KdG, Kraken, lacoste, Lamahe, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, maco, Mamut12, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, Matio, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, MIKER65, mineralk, mirec, Mitak, mkolar, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nightmare, Norri, NylKasbri, o2-waster, o2t2, OldaB, Olesh, Orbeek, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perak, petad, Poseidon1978, Radek Blacksad, radimisko, RadimNemec, Ricarderon, rooty, Saran, seezeethree, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, syon, t0mas, tacmud, Tarka Daal, Tialster, timek, trudoš, tukak, Valdaufinka, valon, VanTom, vishnar, vranakx, Vrenn, Wasps, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (8)
Askalon, Blair, deadpool, delsemela, Draco nobilis, Keenkeen, meffis, MonsterGyre
Shání (3)
buscheer, suricattaontheway, Tomate
Nabízí (1)
frantisekcap1