Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
SÍLY ZLA JSOU ČÍM DÁL MOCNĚJŠÍ.

Zuří válka. Krysáci v čele s Šípkou v obrovských houfech útočí na hradby královského města a obránci z posledních sil vzdorují. Bratránci Kůstkovi, Trnka a Babča Ben se snaží Atheiu ubránit... Musí však zároveň čelit návratu Pána kobylek, jenž sílí s každou minutou. Zbývá jediná naděje. Trnka se musí vypravit najít tajemný magický artefakt, dávno ztracenou Korunu z rohů, která může všechno zachránit... anebo zničit.

Obsahuje sešity série Bone #49-55 (říjen 2002 - červen 2004)
Logo "Kůstek" na obálce vázaného vydání je vytaženo (embos) lesklou červenou barvou.


Scénář
Jeff Smith
Art
Jeff Smith
Barvy
Steve Hamaker
Obálka
Steve Hamaker, Jeff Smith
Lettering
David Horák, Josef Ládek
Překlad
Michael Bronec
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová, Jiří Pavlovský
Žánry
dobrodružný, fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7679-262-3 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
152 x 230 mm
Tisk
barevný
Váha
710 g
Stran
220
Cena
546 Kč
Originál
Bone #09: Crown of Horns (Scholastic US, 2009)
  • Norri
    Poslední kniha patří epické bitvě o osud světa. Patří hrdinským činům i podlému chování. Patří všem, kteří jsou ochotní pomoci, i těm, jejichž talent, mnohdy proklínán, pomůže zachránit den. Tahle kniha má šílené tempo, které vás nutí otáčet stránku za stránkou a hladově hltat jejich obsah. Je to povedený konec skvělé série, který nepostrádá nic, co dobrý konec má mít.

    Pokud bych měl zhodnotit celou sérii jako takovou, tak musím říct, že jsem vůbec nepřišel na chuť snové mytologii a principu tohoto světa. Moc jsem nechápal ty zákonitosti kolem snění a myslím si, že se ani Jeff Smith moc nesnažil ty zákonitosti nějak více propracovat. Ale vůbec to nevadí, protože měl promyšlené všechno ostatní. Hlavně se mu povedlo tu sérii dokonale vybalancovat. Ničeho tam není příliš moc a ničeho tam není málo. Je tam epické fantasy plné draků a bitev. Je tam chytrý a ztřeštěný humor i romantika. Je tam roztomilost i temnota. Postavy nejsou ploché a každý má své dobré i špatné vlastnosti. Je to dokonalý mix, který sedne dětem i dospělým.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 13:11Kůstek #09: Koruna z rohů (barevné vydání)
    Trochu zklamani. Cekal jsem epictejsi konec a ono to jaksi vysumelo a jen se to nejak pouzaviralo. Vlastne jste si rikali, ze to urcite dopadne dobre a nenecha ty zloduchy a zlo nejak poskvrnit nebo na zaver ovlivnit tok dejin v pribehu. Proste jsme se zbavili zla, nejak jsme si to zracionalizovali a schluss. Cekal jsem vic.
  • Good Games
    Good Games mecenáš16.11.2022 21:57Kůstek #09: Koruna z rohů (barevné vydání)
    Posledný diel kultovej série, ktorá si získala srdcia miliónov čitateľov po celom svete. Jeff Smith vytvoril perfektné a zapamätateľné postavy, ktoré si veľmi ľahko obľúbite, v prvých dieloch striedal jeden vydarený vtípek za druhým a postupne dodával celému tomuto fantasy príbehu vážnosť. Posledný diel je už v podstate seriózne fantasy. Kvalitná séria a som rád, že sa ju tu podarilo Crew vydať znovu celú, ale tentokrát farebne a v pevnej väzbe. Tak snáď aj u nás očarí generácie mladších čitateľov. =►Celá recenzia◄=
  • louza
    Dlouho očekávané akční finále, které kůstka z větší části definitivně hází do klasického fantasy ranku. Královnička aspirantka po boku s věrným Sam...ehm Ferdou musí projít šiky nepřátel a použít tajnou zbraň v srdci nepřítele. Je fakt, že finální rozhřešení je zatížené klasickými klišé a že epický souboj je v některých aspektech extra tradiční a v jiných zase úplně mimo. Asi tak jako celá kůstkovská série. Ale stejně se mi to líbilo. Celá kniha je za solidní čtyři a za skvělý uzavřený konec dávám hvězdu navíc za definitivní ukončení série, které je přece jen patosu prosté a hezky podtrhuje celou ságu. Autor měl namále, ale nakonec zatáčku přece jen na poslední chvíli vybral. Kůstek je rozhodně věc, která se právem zapsala do historie komiksu.
  • P.G.
    Tak pro mě asi nejhorší Kůstek. Čekala jsem nějaké zajímavé rozuzlení s Trnkou, Babčou a Locustem a ve výsledku dostala akční béčko s tragickými dialogy, tragickým scénářem a ještě tragičtějším střihem. Místy jsem si dokonce říkala, jestli mi v knížce nechybí nějaké ty stránky (např. to "finále" s dráčky, to jako vážně??). Až bude čas, dám si Kůstka ještě jednou komplet, ale obávám se, že ani tento způsob čtení nezmění tragičnost konce...
10931