Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Život dobrosrdečného chlapce Tandžiróa, který se v období Taišó (1912–1926) živí prodejem uhlí, se jednoho dne obrátí vzhůru nohama, když jeho rodina padne za oběť démonovi a jeho mladší sestra Nezuko se sama promění v démonku. Oba sourozenci tedy společně vyráží na cestu, aby zjistili, jak z Nezuko udělat zase člověka, a zároveň se pomstili vrahovi své rodiny.
Dobrodružství plné emocí a soubojů právě začíná!

Série je známá především pod názvem Demon Slayer (anglický název), než pod originálním názvem Kimetsu no Yaiba.

Scénář
Kojoharu Gotóge
Art
Kojoharu Gotóge
Obálka
Kojoharu Gotóge
Lettering
Martina Bellová
Překlad
Petr Kabelka (Astrak), Eliška Kabelková Vítová
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, drama, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-969-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 13 mm
Tisk
černobílý
Váha
240 g
Stran
196
Cena
199 Kč
Originál
Kimetsu no Yaiba #01: Zankoku (Shueisha Inc., 2016)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš26.4.2023 15:07Zabiják démonů #01: Krutost
    Docela ok start, ale zatím mě to úplně nechytlo. Ani ten styl, kdy mají všichni obří čelo, mi nesedí. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet.
  • Sawyer
    Sawyer17.1.2022 17:53Zabiják démonů #01: Krutost
    Ajajaj, tak tohle mi teda moc nesedlo. Hned na začátek mi trochu vadilo, že všechny hlavní postavy vypadají jako malé děti. Zároveñ zde vůbec nefungují emoce. Asi není spoiler, když řeknu, že rodina hlavního aktéra zemře, protože je to napsané všude. Jenže je problém v tom, že zemře hned na prvních pár stránkách, což znamená, že je vám vlastně jedno, že zemřeli a nevěříte ani Tanžiróvi, že pro ně truchlí. V ten den je pohřbí a neukápne mu ani jedna slza a druhý den se chová, jako by se nic nestalo. Dále musím říct, že zde místy moc nefunguje fyzika. Tanžiró hodí po nepříteli sekeru, která letí vzduchem a on mezitím stihne k nepříteli doběhnout, jenže je shozen k zemi a lovec démonů se na něj ještě chvíli dívá a až poté si všimne sekery, která po něm letí a zabodne se do stromu kousek vedle něho. Nikdy jsem ve fyzice nebyl dobrý, ale tohle mi nějak nesedí. Do čeho si musím asi nejvíc rýpnout je kresba, která je na mě až moc jednoduchá a vypadá hrozně "dětsky". Z démonů vůbec nejde strach a působí spíše komicky. Aspoň že akční pasáže jsou přehledné. Zároveň mám trochu smíšené pocit z toho, jak je to místy zkratkovité (zkouška v lese). Na druhou stranu je fajn vidět sérii, která není oproti ostatním natahována. Upřímně... po prvním volumku vůbec nechápu popularitu téhle série.

    Hodnocení - 4/10
  • Fry
    Fry admin18.11.2021 22:25Zabiják démonů #01: Krutost
    Zabiják démonů #01: Krutost - Není to tak dávná minulost, přesto však Japonsko na začátku 20. století (ať už úmyslně nebo ne) svými kulisami značně připomíná období Edo, éru Usagiho Yojimba. Každopádně se to čte velmi ladně, nemám tady na rozdíl od jiných nových sérií problém s panelováním, kresba je příjemná na pohled a těším se kam dál se bude příběh vyvíjet ... Za mě 4*!
  • Fort
    Fort31.10.2021 14:45Zabiják démonů #01: Krutost
    Byl jsem natěšený z celosvětových recenzí a zvědav jestli bude tahle manga pro mě. Po přečtení prvního svazku nevím. Kresba mi přijde nevyvážena jakoby ji kreslilo více lidí. Příběh mi přijde psán na jistotu, bez riskovaní a originality. Jde vidět, že autor má plán a jde si za ním svižným tempem. Bude potřeba více svazku na ucelenější názor.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.5.2021 18:36Zabiják démonů #01: Krutost
    Solidní začátek solidní mangy s příjemným příběhem, který je tematicky průměrný až obyčejný, nicméně je velmi zajímavě pojatý a nakreslený. Mě to docela bavilo a těším se na další díly.
  • Sagikkun
    Sagikkun22.5.2021 01:22Zabiják démonů #01: Krutost
    Ze všeho nejdřív je důležité si uvědomit, že jde o shonen a půjde tu tak převážně o souboje. Já byl totiž po prvním dílu anime navnaděný na něco jiného, tudíž jsem pak byl trochu zklamaný...
    Je to ale sakra dobrý shonen, který dělá spoustu věcí nevídaně dobře. Jako první věc bych vyzdvihl to, jak je celý příběh svižný. Opravdu jsem zde neměl pocit, že by tu byla byť jediná stránka navíc - tady se prostě naskočí do jedoucího vlaku a než se nadějete, tak už má hlavní hrdina za sebou osobní tragédii, přípravu a je u závěrečného testu jeho tréninku. Nepůsobí to ale nijak uspěchaně, protože v příběhu samotném vše nějaký čas trvá, a co si zaslouží větší prostor, tak ho dostane. Věřím, že někomu rychlé tempo tolik nesedne, pro mě je to ale po všech typických manga natahovačkách fajn změna.
    Velice si taky užívám tématiku, klasické Japonsko na vás dýchá z prostředí, nejrůznějších dekorací, ale taky z povedených démonů jak vystřižených z japonského folklóru (či jeden, za který by se nestyděl ani Berserk), to vše okořeněné o hororový prvek - zde tomu ještě tak naplno není, avšak později v sérii zjistíte, že se autor nikdy nebojí docela přiostřit a o momenty překvapení či napětí není nouze. Kresba je celkem prostá, avšak nikterak odfláklá, naopak o to více přehledná... no a s postavami a základní premisou žádný problém nemám.
    Snad si Zabiják démonů svoji kvalitu udrží po všech 22 svazků, dávám tomu naděje a těším se na další díl!
3941
  • Fry
    Fry admin6.6.2021 10:57Zabiják démonů #01: Krutost
    Sir_Pete: jo, mě to taky nasralo, ale jde to normálně sloupnout. Žádná vada mi po tom nezůstala...
  • Sir_Pete
    Sir_Pete6.6.2021 09:37Zabiják démonů #01: Krutost
    Objednam primo od Crew a na obalu nalepka, ktera patri tak max do knihkupectvi a i tam by me to sralo. Jak se toho nejbezpecneji zbavim? :D