Desky
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Ve chvíli, kdy se Tsu’tej poprvé setká s Nebešťanem Jakem Sullym, se jeho život od základu změní. Prožijte opět události světově proslulého filmu, tentokrát však z pohledu Tsu’teje, bojovníka kmene Omatikaja a Jakeova úhlavního soka v lásce.

Příběh se vzájemně prolíná s dějem filmu Avatar a obsahuje události ve filmu Jamese Camerona pouze naznačené.

Kniha obsahuje bonusovou povídku, popisující, jak se z Jakea Sullyho stal Torukä Maktoju!

Obsahuje sešity série Avatar: Tsu'tey's Path #1-6 (leden 2019 - srpen 2019)

Scénář
Sherri L. Smith
Art
Jan Duursema-Mandrake, Douglas Wheatley (Doug Wheatley)
Ink
Dan Parsons
Barvy
Wes Dzioba
Obálka
Douglas Wheatley (Doug Wheatley)
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-88152-90-3 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
516 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Avatar: Tsu'tey's Path (Dark Horse Comics, 2019)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.2.2022 00:51Avatar: Tsu'tejův příběh
    :D koupil jsem od svého předřečníka, co knize dal 1* a já budu směle pokračovat v jím započaté linii, takže ihned dávám na zřetel a předesílám své hodnocení 1*, začnu negativy, protože pozitiva asi ani nebudou:
    - příběh je zkratkovité převyprávění filmu doplněné nezajímavými pasážemi z Tsutjejova života, kdybych film neviděl, nedával by mi komiks smysl, možná díky tomu jsem měl chuť se podívat na film (btw. mám dojem, že Cameron se nijak netajil jednoduchostí příběhu Avatara s tím, že je určen širokému publiku, zejména prostoduchým, proto se nám všem líbil a byl tak úspěšný :))
    - rozeznat kdo je kdo je vyloženě kumšt, všichni vypadají stejně
    - SLOVNÍK!!! už u Conana 3 jsem měl kecy na slovník na konci knihy, tady je na konci hlavního příběhu, nikdo to nikde neřekne (nebýt Conan, asi by mě to nenapadlo), NECHÁPU! proč nejsou odkazy u cizokrajných slov na překlad někde pod čarou a musím jak dement listovat na konec, samozřejmě si lze některý slova domyslet (jako třeba "blb", jak příhodné), s tím souvisí hodně oslovení, což komplikuje čtení
    - kresba, že je krásná? no, nevim.. asi průměr, možná podprůměr...
    - TRAPÁRNY z filmu! asi nebudu jako mnozí, co obdivují hlášky ze Star wars typu "Nechť tě provází síla...", tady je to "Zřím tě..." a nejtrapnější věta z filmu ".... ta slova mě tíží jako kámen....", ty voe.... to je moc a jako bonus ty promluvy Džejksulyho jak NebešŤané tohle a tamto, zatímco on už je tady Na´vi člen kmene - tyhle tři věci z filmu hezky přejali, mně přijdou dost trapné a úsměvné, mimo jiné :) (nj, nejsem na sluníčka)
    - bonusy nula (na konci jsou obálky sešitů, 4 kusy, mám dojem... toť vše)
    + příběh "Bratři" celkem jde a má lepší kresbu

    za mě 1* za ten bonus, jinak fakt zbytečný.... ale číst se to dá.... (čteno cca před 14 dny)
  • Ter
    Toto ani nemozem hodnotit. Film super, ale komiks uplne o nicom. A nepomohla ani pekna kresba. Musel som sa nutit otocit kazdu dalsiu stranu. Uff! Suhlasim s GWB.
  • karl173
    karl173 mecenáš3.12.2019 18:26Avatar: Tsu'tejův příběh
    Ale jo, mě to bavilo. Je pravda, že tento komiks bych zrovna nedoporučoval lidem, kteří film neviděli, ale ani těm, kteří ho viděli jen jednou a už si nic nepamatují, a taky ani těm, kteří mají celý svět Avatara u zadnice, ale ti by si snad nekupovali komiks. Takže pro koho vlastně, je tento komiks určen? Rozhodně pro fanoušky a také pro ty, kteří právě zhlédli film, jelikož komiks jde silně ruku v ruce s filmem a funguje to dosti jako rozšířená verze s vystřiženými scénami. Já mám svět Avatara rád, tudíž jsem si tento komiks chtěl přečíst. Pravda, že ukázkový sešit od CC mě spíše odradil, ale nakonec jsem tomu dal šanci a jsem rád. Komiks mě bavil. Přečetl jsem ho během chvíle a líbila se mi také kresba. Ovšem faktem zůstává, že i přestože Avatara znám, tak sem tam jsem trochu zatápal. Opravdu velmi doporučuji tento komiks číst brzy po zhlédnutí filmu, jelikož jak už jsem psal, jsou tu spíše doplňující scény a komiks díky tomu někdy působí velmi zkratkovitě a zmatečně, jelikož hodně přeskakuje z místa na místo. To je ostatně jeho největší slabina, díky které jsem teď na vážkách, jak tento počin ohodnotit. Je pravda, že jsem se hodně bavil, ale. Dalo mi to nějakou přidanou hodnotu? Mělo vůbec cenu si něco takového přečíst? Určitě toho nelituji a něco málo mi to určitě dalo, ale nejde na to zkrátka odpovědět zcela jednoznačně.
    Čili za mě lepší průměr.
  • Lobok257
    Lobok2575.11.2019 14:37Avatar: Tsu'tejův příběh
    Šmoulové na kouzelných houbách. Než jsem přečetl, tak náhodou dávali Avatara v televizi, a to mě zachránilo v tom, komiks neodsoudit jako navoněné modré nic. Spoustu věcí člověk zapomene. Nejlepší číst hned po shlédnutí filmu. Příjemné pestrobarevné malé rozšíření universa. Stejně jako bojovník Tsu’tej má spousta dalších postav potenciál něco sdělit a v přicházejících filmech, a komiksech, se zajisté dočkáme.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš24.10.2019 19:55Avatar: Tsu'tejův příběh
    Vskutku celkem zbytečný komiks. Nic nového se tu nestane, jen se trošku naznačí něco z Tsu'tejovy minulosti. Zbytek je vlastně jen převyprávěný film. Tvůrci si mohli dát aspoň tu práci a zobrazit třeba nějaká nová místa nebo tvory, ale ne. Klasický problém výplně známé značky, kde autoři sami sebe omezují, aby neporušili kánon. Ale aspoň to nevypadá nijak hrozně. Je ovšem škoda, že postavy od sebe téměř nejdou odlišit. Připomnělo mi to komiks Stranger Things, který taky neví, co sám se sebou.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.10.2019 00:12Avatar: Tsu'tejův příběh
    A dám pět hvězd. Čím víc nad tím přemýšlím, tak si říkám, že tu vlastně není nic špatně. Navíc se na to opravdu dívám jako fanoušek filmu a potenciální série. V podstatě nic nového pod sluncem, to hlavní bylo řečeno ve filmu a na to, že jsem film už nějakej ten rok neviděl, jsem se chytal a úplně jsem věděl, které pasáže ve filmu nebyly. Do toho ta záměna jazyků, že angličtina je v lomených závorkách, slovníček a fonetika v bonusech, pobavilo a je vidět, že si někdo dal péči, hlavně u nás v CC. To je fakt kumšt. Kresba je super a je prostorová, tak jak je film kvalitní, tak je i tento komiks. Do toho ta modrá a její odstíny, když si říkám, že to všechno musel jeden člověk zmáknout. Navíc jsem původně ani o komiksu neuvažoval, říkal jsem si, že to asi jednou přečtu a konec. Možná že jo, ale zase ta kresba a ta přidaná hodnota! Navíc se to to čte poměrně rychle a když bude vycházet víc takových komiksů, spolu s filmy apod., nemám problém se k tomu nějak vracet. Nakonec spokojený, jen škoda, že chybí obálky mezi sešity, ale zase v rámci plynulosti příběhu je to asi dobře. Za mě spokojenost - víc, než jsem čekal.
  • Scalix
    Scalix21.10.2019 20:24Avatar: Tsu'tejův příběh
    Komiks byl docela dobrý. Po příběhové stránce to sice nebylo nic moc nového, ale alespoň jsme ten filmový příběh viděli z trochu jiné perspektivy. Jinak byla větší část komiksu shodná s filmem. Co naopak musím neskutečně pochválit je kresba. Je neskutečně nádherná.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin21.10.2019 20:09Avatar: Tsu'tejův příběh
    Působí to na mě jako bonusový materiál, nedivil bych se, kdyby to bylo přibalené k nejaké edici DVD / BluRay.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.10.2019 13:15Avatar: Tsu'tejův příběh
    Je jedna skupina lidí, kteří pohrdají filmem Avatar a odsuzují ho pro jeho naivní scénář; je pak i druhá skupina, která se však nechává zcela nekriticky unést všemi těmihle barvičkami, vytvořeným světem a kýčovité ekologické poselství žere i s navijákem. Patřím do té druhé. Film naprosto zbožňuji a dostal jsem chuť se na něj znovu podívat. Ale tohle? Popravdě vůbec netuším, o co tam šlo, kdo byl kdo. Naprosto strašný scénář a pitomé dialogy.

    Celkový dojem: 20%
331458
  • cyboy
    cyboy mecenáš22.10.2019 01:48Avatar: Tsu'tejův příběh
    Vy jste necetli tu ochutnavku v edicnim planu CC? Ja diky tomu o koupi ani neuvazoval a dekuji GWB za nazor z pozice fanouska. Ja jsem v prvnim tabore, takze bych si u toho nejspis omlatil hlavu o zed. ;)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.10.2019 21:13Avatar: Tsu'tejův příběh
    rewkon: nechci dělat negativní reklamu. Jak vidno, dostává to i vyšší hodnocení než jsem tomu udělil já;-)
  • rewkon
    rewkon21.10.2019 15:13Avatar: Tsu'tejův příběh
    Ty jo jak vidím Bushovo hodnocení tak mám ted strach si to koupit :-(
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.10.2019 13:29Avatar: Tsu'tejův příběh
    FImi: Mně to silně nesedlo, ale věřím, že to klidně může někoho oslovit. Neházej čtenářské brýle do žita a nestahuj kalhoty, když zásilka je ještě daleko:-)
  • Fimi
    Fimi mecenáš21.10.2019 13:23Avatar: Tsu'tejův příběh
    GwB to jsi mi neudělal radost, s radostí na to čekám, již to leží v zásilkovně, tak snad to budu vnímat jinak. Taky patřím k té druhé skupině. Tomuto jsem dal přednost před Metalem, BEvropou a Zoldnerem 2...tak snad nebudu litovat..