Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Příběh z doby, kdy každý věřil ve vyšší spravedlnost a kdy po vině přicházel trest.

V tomto komiksovém příběhu najdete všechno, co má správná detektivka z období středověku mít: mystiku, čarodějnictví, magii a akční scény. Údolím podél toku Berounky prochází rozvětvená rodina cikánů. Při neplánované zastávce pod hradem Libštejn zasáhne nečekaně významně do osudů jeho majitelů a stane se součástí pátrání po ztraceném dědici hradu. Jedná se o fiktivní příběh, odehrávající se v Čechách 16.století, v kulisách skutečných reálií a skutečných osob.

Scénář
Gutwirth
Art
Michal Kocián
Žánry
detektivka, historický
ISBN/ISSN
978-80-266-1093-9 (Edika (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 300 mm
Tisk
barevný
Stran
104
Cena
499 Kč
  • Delphín
    Delphín10.8.2022 17:19Taven Bachtale - Buďte šťastni!
    Průměr jsem očekával a taky jsem jej dostal. Kreslíř odvádí relativně dobrou práci, leč některé panely byly zbytečně velké.
    Scénář bohužel drhne. Základní nápad je opravdu dobrý, nicméně vydává se zcela nezajímavým směrem. V druhé polovině jsem byl už lehce znuděný, páč se toho moc nedělo. Oceňuji finální rozuzlení, ale cesta k němu byla zbytečně zdlouhavá..
  • choze
    Kresebně se mi to zamlouvalo, takový ten příjemný mainstream ideální pro nenáročnou žánrovku. I když to rozpanelování je hodně velkorysé - zbytečně velké panely, kterých je málo na stránku. Scénář mě ale nebavil - kromě toho, že byl dost literární, chyběla výraznější zajímavější zápletka, postavy, zvraty, scény, spád, nějaká akce... Pokud by hrdina po manželčině smrti zůstal na hradě a snažil se tam obnovit si respekt, mohlo to být zajímavé, ale to pátrání s čarodějnicí po lesích v druhé polovině mi - včetně závěrečné pointy - bylo docela ukradené.
  • Darker
    Darker mecenáš28.6.2017 16:18Taven Bachtale - Buďte šťastni!
    Tak nebylo to nejhorší na českou kotlinu, ale k průměru, co u nás vychází se to nechytá. Příběh plitký, děj pomalý, atmosféra velmi dobrá, kresba se mi asi líbila ze všeho nejvíc, s malým ale. Co nemám na žádném komiksu rád, když začne v rámečkách autor popisovat to, co má vyjádřit obrázek. Komiks používá obrazy právě proto, aby nemusel popisovat, jak kdo vypadá, jak vypadá okolí a prostředí. Popisy, toho že fouká vítr, jsou podle mě v komiksu zbytečné. Buď si pište knihu nebo ať se kreslíř naučí líp kreslit. Jisté zjednodušení by tomu fakt prospělo, ale pak by to asi nenatáhli na 100 stran. Akce byla místy dobrá, ale na můj vkus jí bylo málo. A co se týče slibované středověké detektivky, tak tu tam taky nenajdete. Pro mě zklamání.
  • cyboy
    cyboy mecenáš15.6.2017 17:20Taven Bachtale - Buďte šťastni!
    Naprosty souhlas s obema. Po Serpens Levis jsem byl hodne obezretny a nakup jsem dlouho zvazoval. Kazdopadne prekvapeni to je. Vyrovnane od zacatku do konce, s atmosferou a dobrym pribehem. Misty je to zbytecne zkratkovite, ale jako celek je to fajn. Jsem vazne prekvapeny.
    75%
  • kaylin
    "Taven Bachtale: Buďte šťastni" je ukázkou dobré české tvorby. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/06/1459-taven-bachtale-budte-stastni-80.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.6.2017 17:13Taven Bachtale - Buďte šťastni!
    Po Serpens Levis, které se mi opravdu nelíbilo, jsem mnohé nečekal, ale musím přiznat, že zde má příběh neuvěřitelně povedenou atmosféru a ono "mystery" tam kdesi okolo na mě nebývale fungovalo. Takže za mě příjemné překvapení.

    Celkový dojem: 70%
2842